Şimdi Ara

Garmin Nuvi 2407LT - 2507LT Navigasyon Cihazları (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
5
Favori
20.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2507'me bellek kartı alacağım. Bu kartı kullanmadan önce formatlamam gerekir mi?

Garmin support'ta "Genellikle formatlamaya gerek yoktur" anlamına gelebilecek bir şeyler okudum, tereddüt ediyorum.

Aşağıdaki bağlantıda bazı açıklamalar var ama, İngilizcem olmadığı için pek bir şey anlamadım.

Üstadlarımızdan yardım istiyorum

http://support.garmin.com/support/searchSupport/case.faces?caseId={f6af3290-19a5-11e0-7efa-000000000000}

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yüzde80 -- 25 Mart 2015; 16:58:10 >

• Yüzde80 kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Geçmiş olsun. Yedek almak her zaman iyidir. Garmin express v4.0.11.0 şu an son sürümü yüklemiş olmalısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzde80 kullanıcısına yanıt
    Formatlamak iyidir.

• DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Yedekleme ve format önerileri için teşekkürler
  • Merhabalar
    Galiba Garmin Express te yeni güncelleme olmuş çünkü benim yüklediğim sürüm:4.0.13
  • ompekacar O kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Yine mi?
    Çok çalışkan çıktı bu Garmin Express ekibi canım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ompekacar

Merhabalar
    Galiba Garmin Express te yeni güncelleme olmuş çünkü benim yüklediğim sürüm:4.0.13

4.0.13.0 Güncellemesine bakmak için g.ekpres'i açtım. Bir de ne göreyim; cihaz sürümü de 4.80 olmamış mı!!!

Bu 4.80 güncellemesini kolayca yaptım ama, 4.0.13.0'ı yine alamadım. Tıpkı 24 Mart'taki mesajımda anlattığım olay başıma geldi. Güya uyanıklık edip antivirüsü devre dışı bırakarak bile denedim; nafile, nafile, nafile

Sağol ompekacar

• Selamlar,

Bugün müsaittim; 2407LMT cihaza 8GB bir SD kart taktım ve tüm haritaları (Güncellemeleri) indirip yükledim. 2015.40 EU FULL oldu haritalar.

Şimdi cihazla Avrupanın herhangi bir şehrine 30 sn. sürmeden rota çiziyor cihaz. Sorunsuz.

Sıra geldi yola çıkmaya
  • slm arkdaşlar 1 haftadır nuvi 2567 lmt kullanıcısıyım cihazı kullandıkça çözüyorum fakat takıldığım bir kaç nokta var mesela istanbul - fethiye arasında rota hesapladığı zaman 3 farklı hesap yapıyor bunların ikisi d650 diğeride e80 üzerinden hesaplıyor fakat benim kullanmak istediğim güzergah d560 yani izmir üzerinden bunun olması için nasıl bi ayar yapmam lazım yada ayarlar kısmından kısa mesafe yada daha hızlı vs.. yazan bölümdemi bir değişiklik yapmam gerekir ... bir diğer konu istanbulda ikamet etmekteyim bağcılardan bayrampaşaya geçerken 2 farklı güzergah var biri çevreyolu diğeride ilçe içinden geçiş navi sürekli olarak ilçe içinden geçişi hesaplıyor çevre yolu daha yakın olduğu halde şimdiden ilginiz için teşekkür ederim
  • birde kullandığım cihazın reklamlarında sesli komut ile adres girişi yapılabiliyor diye gözüküyordu fakat bir türlü yapamadım ( tüm güncellemeleri yaptım :)
  • ec7kadir kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Hayırlı olsun cihazınız

Cihazınızda Navigasyon Ayarlarında Rota Hesaplama Yöntemi "En Hızlı" olarak seçili olmalıdır. Eğer bu şekilde yukarıda bahsettiğiniz rotalamaları hesaplıyorsa yol hızlarına bağlı olarak en uygun rota bu olmalı varsayımından yola çıkıyordur.
    Bazı yollar var;

Rota hesaplama yöntemini değiştirebiliyorsunuz. En az yakıt gibi. Deneyin bakalım sonuç ne olacak. Bir konu var dikkatten çıkarmamak gerekli; Navigasyon cihazları size yardımcı olacak cihazlardır. Örneğin evden Fethiyeye doğru yola çıktınız, Feribota binip Topçulara geçtiniz, cihaz size en uygun rotayı çizecektir zaten.

Zaman içerisinde kendi sürüş keyfinize en uygun rotalama yöntemini siz seçeceksiniz.

Garmin cihazımda ben şehir içinde en az yakıt, şehirler arası yolculuklarımda da En Hızlı rota seçeneğini kullanıyorum. Ayarlar-> Sakınmalar kısmında da U dönüşlerdeki tik işaretsiz durumda. Hiç kaybolmadım. 2407LMT cihazımda yaklaşık 7000 Km. yol yaptım...

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ec7kadir

birde kullandığım cihazın reklamlarında sesli komut ile adres girişi yapılabiliyor diye gözüküyordu fakat bir türlü yapamadım ( tüm güncellemeleri yaptım :)

O özellik konusunda bir tecrübem yok; kullanan bir arkadaşların tecrübelerini bekleyin.

Mesaj görünsün diye aşağı aldım. UP !
    ilginiz için çok teşekkür ederim .. dediğiniz değişikleri deneyerek tekrar kurcaladım naviyi fakat herhangi bi değişiklik olmadı tekrar eskişehir üzerinden rota hesaplaması yaptı ama şöyle birşey keşfettim aramayı direk fethiye değilde muğla diye arattığımda 3 farklı rota hesaplıyor 1. izmir otobanı üzerinden 2. eskişehir yolu , son olarak ankara üzerinden hesaplıyor artık ALLAH izin verirse gittiğim zaman önce muğla oraya vardıktan sonrada fethiye ye geçiş yaparım ... iyi forumlar
    Doğru yol da o zaten. Ben de Sıklıkla giderim, ancak Tefenni üzerinden biraz daha uzun olmakla beraber daha rahat geliyor bana. Marmaris Tarafından giderken daha çok yoruluyormuşum gibi bir his hakim.
    Saygılar.

benim ilk tecrübem olacak o yollar daha önce hiç gitmedim o yüzden yolun uzunluğundan ziyade temiz ve duble olması daha önemli sanırım sizin birden fazla tecrübeniz var o güzergah lar üzerinde sizinde tavsiyeniz istanbul izmir üzerinden muğla oradan fethiyemi olurdu .. forumu en başından beri takip ediyorum herkese sıkılmadan yardımcı oluşunuz takdire şayan o yüzden görüşleriniz benim için çok önemli ve karar vermemde belirleyici bir etken olacak..
    Selamlar,

Madem konu yol tarifine geldi; o zaman şöyle yapın. İstanbul-> Feribot ile Körfezi geçip Yalova-> İzmir -> Aydın otoyolu -> Çine üzerinden Muğla -> Oradan Fethiye. Bu yolun 3/4'ü Duble yoldur. Gidiş geliş olan kısımları azdır ama rahattır, zorlanmazsınız. Ancak Km. olarak uzundur. İki mola ile aşarsınız.

Keyifli Yolculuklar
    değerli bilgiler için çok teşekkürler .. iyi forumlar
  • Bir bilgi paylaşayım;

GARMIN TA10 ve TA20 Model Trafik Antenlerinin uyumlu olduğu cihazlar aşağıda "Kırmızı" başlıkta belirtilendir. Diğer cihazlarda (Altta Listelenen) sadece araç şarjı olarak kullanılmaktadır.

Türkiye'de satışa sunulan 2407LMT ve 2507LMT Modellere de uyumludur.

Merhaba.

Tam 1 yıllık bir garmin kullanıcısı olarak, cihazımın uzun yolculuklar için abuk-subuk rotalar çizdiğini gördüm. Tüm ayarları denediğim ve "Beni falanca yola sokma" diye özel sakınmalar oluşturduğum halde abuk-subuk rotalardan bir türlü kurtulamadım. Belki cihazımda bir anormallik var ama, uzun yol rotalamalarında %80 durum böyle maalesef.. Fakaaat, cihaz yerleşim yerlerinde kullanıldığında çok iyi diyebilirim. Şahsen uzun yolculuklara çıkmadan önce karayolları haritalarına, google earth'a filan bir göz atarak izleyeceğiniz rotayı seçmenizi öneririm. Şu veb sitesi de işinize yarayabilir:http://www.illerarasimesafe.com/

Şöyle bir yöntem de çok kullanışlı olabilir: Diyelim ki istanbul'dan Fethiye'deki belirli bir adrese/noktaya (örneğin Fethiye Adliyesi) gideceksiniz. Fethiye'ye yaklaştığınızda garmin'i çalıştırıp beni "Fethiye Adliyesi"ne götür diyebilirsiniz.

2567'nizi güle güle kullanmanız dileğiyle

Bildiğim kadarıyla garmin'lerde Türkçe sesli komut uygulaması yok. Emin olmak için ithalatçı firma Baytekin'e bir tlf. açın.

ingilizceniz varsa sorun yok tabii ki
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.