< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Gassal [2.sezon] (tabii) (2. sayfa)

-
-
ikinci bölümü ücretsiz izleyebilecek bir yer var mı?
-
Az önce diziyi bitirdim de ben bu kadar şişirilmiş bir dizi görmedim. Yorumlarda millet fazla uçmuş, puanlara fazla abanmış. Önceki sayfada biri demiş 30+ yaşındaki bekar erkekler vs daha iyi anlar şu bu. Eyvallah o yaştaki insanlar anlar da abi dizide dayamışsınız 70'lerden kopma arabeskleri (hiç sevmem), dayamışsınız arabesk sahneleri, dayamışsınız ağır çekimi, sulu gözleri... Kusura bakmayın bu dram adı yapılan ucuz ajtasyondan başka bir şey değil. Şarkıyı söyleyen eleman ayrı bir itici olmuş, sesini de tarzını da sevemedim. Ses rengi tırt, söyleme tarzı da iyi değil. Müzikleri övülünce ben fe bir şey sanıp dinlemeye çalıştım.
Ama sorun bu da değil dizinin drama sahneleri de zorlama bazı bölümlerde. "Ver acıyı, ver dramayı" diye fazla zorlamışlar, aksilikler peşpeşe olunca dizinin vermeye çalıştığı ciddiyeti de yapmacıklaşmış.
Burada hemen bir drama yapmışlar, bu nedir abi, bu klişe nedir. Sanki Hintli Z kuşağı elemanları Tik Tok videosu çekmiş gibi.
Diğer sorun da karikatürize karakterler. Tamam gerçek hayatta komik anlar, absürt durumlar olur, absürt anlara sebep olan absürt insanlar olabilir. Ama bu kadar fazla olmaz, bu kadar seri olmaz.
Eşşek gibi herifin tavırlara bak yani dizi komedi dizisi olsa umursamazdım ama dizi drama dizisi ve ciddi. Ciddi dizilerde yapamazsın be kardeş. Komedi ve dramı böyle bir araya koyamazsın, koyarsan ne yaptığına karar verememişsin demektir.
Son bölümde de ne olacağı az çok belliydi.
Yine yukarıda biri Ahmet Kural'ın oyunculuğuna, karakterine iyi olmamış uymamış, karakter bir gassala göre fazla geveze demeye çalışmış katılmıyorum. Karakter o kadar da geveze değil hatta bizzat olabildiğince az konuşan ama çevresindeki geveze insanlarca zorla konuşturuluyor diyelim. Etrafınızda bu kadar karikatürden fırlama, aptallardan, bela mıknatıslarından oluşan bir çevreniz olsa sizin de çeneniz fazladan çalışırdı. Ahmet Kural ayrıca Baki karakterini çok iyi oynamış, hakkını vermiş. Adam mimik yapa yapa yüzü buruş kırış olmuş, alnındaki kat izlerinin sayısı belli değil. 7. bölümdeki tiradı çok iyiydi mesela.
Neyse Ahmet Kural hatrına 5/10. Hadi 6/10 diyelim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
o arkadaş nasıl ki konuşmaları anlamayıp "gevezelik" demiş ve sen yok öyle değil demişsen, sen de "komedi ve dram bi arada olur mu" demişsin, evet olur, adına da kara komedi diyoruz, bu da onlardan biri.
acılara odaklanmayıp başka şeylere odaklanmışsın,
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sezon finali (umarım 2. sezon olur)
Farklı bir tarz, gündelik hayatta kimsenin konuşmadığı, konuşmaya korktuğu ölü yıkama, kefenleme, teneşirli sahneler gibi konuları çok güzel göstermişler.
Yukarda arkadaş bu dizi 30lu yaşlar için demiş ama ölümün nasıl yaşı yoksa bu diziyi izlemenin de yaşı yok bence. Verilen mesajları alıp insanları bir nebze düşündürtebiliyorsa (ki Tr dizilerinde az rastlanan bir durum), diğer ayrıntılarına takılmamalı.
o mesajlar için de diziye 9/10 diyebilirim.
edit = 2. sezon çekimleri bitmiş.
x (formerly twitter)
AA Kültür Sanat (@aakultursanat) on Xhttps://x.com/aakultursanat/status/1873715666244555043
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 31 Aralık 2024; 11:46:36 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Komedi ve dram bir arada olur da bu olmamış. Sen tutup ciddiyetin olduğu yapıma karikatürize, absürt komedi koyamazsın, sırıtır, bozar. Durum komedisi serpiştirirsin o zaman sırıtmaz, doğal olur tabii onu da abartmamak koşuluyla. Tıpkı hayatta yaşadığımız anlar gibi olur. Kötü geçirdiğimiz bir günde bazen yaşadığımız komik anlar gibi. O zaman organik ve gerçekçi durur. Bu yüzden bazı film ve dizileri "doğal" bulur ve doğal bulduğumuz için severiz, ayrı bir yere koyarız. Kalite ayrıntılarda gizlidir. Kusura bakmayın bu olmamış. Ben verdiğiniz terazili amca örneğine çok takılmadım ama o da son derece mantıksız evet. Ben dizileri, filmleri mesajları için izleyen biri değilim. Mesaja ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum da. Koca bir diziyi ya da filmi 2 replik duyacağım diye izlemek zamanı kullanmak adına bana verimsiz geliyor. Bana yapım bir şeyler anlatsın, mesajı da tuz biber olarak versin sadece mesaj kaygısıyla bir yapım çekiliyorsa benden uzak dursun.
-
Katılıyorum. Özellikle kamu spotu gibi dümdüz ve sadece mesaj vermeye çalışan film/dizilerden hiç haz etmiyorum. En son "Requiem for a dream" filmi için bu düşünceye girmiştim mesela.
Ben bir de şeyi anlayamıyorum. Hayatımızda zaten onca acı ve dram varken bir insan neden ekstradan bu tarz ağır dram ve acı içerikli yapımları izlemek ister ki? Neden yani ağlamak için ekstra böyle bir çabaya girer? Ben sırf bu yüzden bu diziyi izlemeyi düşünmüyorum. Vıcık vıcık dramlı yapımlardan uzak durmaya çalııyorum.
Selçuk Aydemir ve Ahmet Kural'ı görünce İşler Güçler tarzında bir şey sandım da değilmiş.
-
Dostlar tabii üyeliği olan verebilir mi? Bu diziyi izlemek için de üyelik almak istemiyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Requiem For A Dream'i de mi sevmediniz anlamadım. Bence Requiem For A Dream çok sağlam bir dram filmi öyle ajitasyon yapmıyor, mesajını da kör göze parmak misali sokmuyor. Beni, izlediğim 2009-2010 yılında epey etkilemişti. Malum müziğin buna ait olduğunu bilmiyordum oradan da ekstradan etkilenmiş olabilirim. O filmin olayı anlatmak istediği şeyin sunumuydu, etkileyici olmasıydı. Ama tabii herkesi etkileyecek diye bir şey yok. Beni diğer etkileyen dram filmi Hachi A Dog's Story idi. Hayvanseverleri derinden etkileyecek cinsten bir yapım izleyen izlemiştir zaten.
Neyse konuya dönersek evet bu da anlaşılabilir. Hayat zaten toz pembe değilken bir de buradan durduk yere drama abanmak evet mantıklı görünmüyor ama bazen de insanın canı dram çekiyor işte. Ama buradaki arabesk dramı sevmedim. Arabeski hiç sevmem zaten. Ya bakma millet Ahmet Kural var diye izledi yoksa Ahmet Kural yerine sıradan, isimsiz bir oyuncu koysan kimse şu dizinin yüzüne bakmazdı. Böyle sananlar sayesinde dizi sükse yaptı. Çünkü reklamla ve bu isimlerin kendi adlarını taşınmasıyla dizi aldı yürüdü. Neyse sevenleri adına sevindim ama ben diziyi sevemedim. Sonraki sezonlarına da bakacağımı sanmıyorum.
-
Hocam Google'a yaz izleme sitelerinde çıkıyor zaten. Birinde olmazsa diğerinde olur. Bunun için üyelik, abonelik satın alınmaz zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir de gördüğüm tüm videolarda Ahmet Kural'ın karakteri hep çatık kaşlu mazlum bakışlı, normal konuşurken bile. Bu da abartı geldi bana.
-
Teşekkür hocam çok sağ olun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar diziyi bitirdim ve beğendim diyebilirim. Beğenmeyen hoşuna gitmeyen tarzı olmayanda olabilir saygı duymak lazım. Ama bence bu kadar konuşulup tavsiye edilmesinin sebeplerinden biride küfürsüz sevişmesiz ihtiras ihanet olmaması aşk üçgenleri kimin kime vurduğu belli olmayan diziler gibi olmaması. Millet bence bıkmış bunlardan. Otur düz dram biraz kara mizah da var her türlü izlenir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tipik bir samanyolu dizisi fazlası değil.
-
sizi bol çarpık ilişkili bir idziye uğurlayalım ozaman.
-
İkinci sezonda Elif yokmuş. Şahin Kendirci de yok büyük ihtimal.
Elif'in yerine kadın Gassal rolünde Hande Soral gelmiş. Şahin'in yerine de Bayhan söyleyecek şarkıları herhalde.
Klasik Türk kafası. Hemen çomak sokun iyi giden işe, geç kaldınız.
tabii resmiyoutube
Gassal ve daha fazlasını izlemek için hemen #tabii’ye üye ol! 👉 https://www.tabii.com Gassal Dizisinin Konusu: Otuzlu yaşlarında bir gassal olan Baki, toplumdan kendini soyutlamaktan memnun ve içine kapanık bir adamdır. Ancak ölümle yüz yüze gelmesiyle aklına rahatsız edici bir soru takılır: Öldükten sonra naaşını kim yıkayacaktır? Bu farkındalık bir dizi mizahi serüvenin kapısını aralar. “Gassal’’ dizisinde; Ahmet Kural, Muharrem Türkseven, Ezgi Özyürekoğlu, Sibel Aytan gibi başarılı isimler rol alıyor. Yapımcı: Şeyma Eraz Çelik Yönetmen: Selçuk Aydemir Senarist: Sümeyye Karaarslan Tür: Komedi, Dram Gassal ve daha fazlası tabii’de 💚 tabii Sosyal Medya Hesapları: tabii Resmi Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/tabiiresmi tabii Resmi Twitter Sayfası: https://twitter.com/tabiiresmi tabii Resmi Instagram Sayfası: https://www.instagram.com/tabii/ tabii Resmi YouTube Kanalı: https://www.youtube.com/@tabii.resmi tabii Resmi Tiktok Sayfası: https://tiktok.com/@tabii #Gassal #tabiihttps://www.youtube.com/watch?v=Urt8KSaIYXY -
Hocam al gitsin 100 TL. 1 paket parası nerdeyse. Hem de denemiş olursunuz ben 11 tane aldım sağa sola dağıttım 1 aylık: D Bundan önce benimde üyeliğim yok idi bizimkiler gibi eski dizilerle devam edicem geri kalan sürede :)
-
2.sezon 1.bölüm geldi mi ? Yoksa sadece fragman mı çıktı
-
dizinin b.k olduğunun kanıtıdır. hayır dizide oyuncu eksikliği yoktu ki, ne diye değişik insanlar getirirsin.
bunun yerine senaryoyu daha genişletsen yeterliydi, ya da yerinde bıraksan bile olurdu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X