|
Eşcinsel Olma Korkusu (Homofobi)
Eşcinsel olma korkusu, eşcinselliğe yönelik irrasyonel bir korkudur ve kendine "gay olma korkusu" veya "kendimi gay gibi hissediyorum" gibi sorular sormana neden olabilir.
Eşcinsel olmaktan korkmak, toplumdaki olumsuz tutumlar, ayrımcılık veya zorbalık gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Kendi cinsel yöneliminizi anlamak ve kabul etmek bazen karmaşık ve kafa karıştırıcı olabilir.
İşte eşcinsel olma korkusu yaşamanın bazı belirtileri:
- Eşcinsel insanlardan veya konulardan kaçınmak
- Eşcinsellikle ilgili olumsuz düşüncelere veya duygulara sahip olmak
- Eşcinsel olduğunuzu düşünme korkusu
- Kendinizi gay gibi hissetmek ve bundan kurtulmak istemek
Eşcinsel olma korkusu çekiyorsanız, yalnız olmadığınızı bilmek önemlidir. Birçok insan benzer duygular yaşar. Duygularınızı güvendiğiniz bir arkadaşınızla, aile üyenizle veya terapistle paylaşmayı düşünün.
Eşcinsel olup olmadığınızdan emin değilseniz, kendinize zaman tanıyın ve kendi cinsel yöneliminizi keşfedin. Cinsel yöneliminiz zaman içinde değişebilir ve normaldir. Kendinizi yargılamadan veya utanç duymadan dürüstçe keşfedin.
Eşcinsel olma korkusu ile başa çıkmanıza yardımcı olabilecek bazı kaynaklar şunlardır:
- Ulusal LGBT Yardım Hattı: 1-888-843-4564
- Trevor Projesi: 1-866-488-7386
- PFLAG (Eşcinsel, Lezbiyen, Biseksüel ve Transseksüel Kişilerin Aileleri ve Arkadaşları): https://pflag.org/
Eşcinsel olma korkusu ile başa çıkmak zor olabilir, ancak yalnız değilsiniz. Yardım mevcut ve kendi cinsel yöneliminizi keşfetmek ve kabul etmek için zaman ayırmak önemlidir.