Şimdi Ara

Gay olma korkusu (homofobi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
14.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • normalde kızlardan hoşlanırım aşıkta olurum bu konuda sorunum yok ama ne zaman okul tatiline gelip beynim boş olsa şöyle bir olay başlıyor ilk başta hiçbir şeyden zevk almamaya başlıyorum sonra kadınlar ilgimi çekmemeye başlıyor ve aklımda şöyle şeyler geçmeye başlıyor artık kızlardan hoşlanmıyorsun artık gay oldun vs. erkeklere yine cinsel olarak birşey hissetmiyorum duygusal olarakta birşey hissetmiyorum ama erkek görünce garip oluyorum ve bu beni çıldırtmaya başladı nasıl çözebilirim
    Sorun her tatil bitişi çözülüyor ve ilk gördüğüm kıza aşık oluyorum hatta tatil olmadan önce perşembe günü filmdeki bir kadın karaktere aşık olmuştum ama dediğim gibi çıldırıyorum artık çözülmesini istiyorum bu olayın

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eşcinsel Olma Korkusu (Homofobi)

Eşcinsel olma korkusu, eşcinselliğe yönelik irrasyonel bir korkudur ve kendine "gay olma korkusu" veya "kendimi gay gibi hissediyorum" gibi sorular sormana neden olabilir.

Eşcinsel olmaktan korkmak, toplumdaki olumsuz tutumlar, ayrımcılık veya zorbalık gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Kendi cinsel yöneliminizi anlamak ve kabul etmek bazen karmaşık ve kafa karıştırıcı olabilir.

İşte eşcinsel olma korkusu yaşamanın bazı belirtileri:

• Eşcinsel insanlardan veya konulardan kaçınmak
    • Eşcinsellikle ilgili olumsuz düşüncelere veya duygulara sahip olmak
    • Eşcinsel olduğunuzu düşünme korkusu
    • Kendinizi gay gibi hissetmek ve bundan kurtulmak istemek

Eşcinsel olma korkusu çekiyorsanız, yalnız olmadığınızı bilmek önemlidir. Birçok insan benzer duygular yaşar. Duygularınızı güvendiğiniz bir arkadaşınızla, aile üyenizle veya terapistle paylaşmayı düşünün.

Eşcinsel olup olmadığınızdan emin değilseniz, kendinize zaman tanıyın ve kendi cinsel yöneliminizi keşfedin. Cinsel yöneliminiz zaman içinde değişebilir ve normaldir. Kendinizi yargılamadan veya utanç duymadan dürüstçe keşfedin.

Eşcinsel olma korkusu ile başa çıkmanıza yardımcı olabilecek bazı kaynaklar şunlardır:

• Ulusal LGBT Yardım Hattı: 1-888-843-4564
    • Trevor Projesi: 1-866-488-7386
    • PFLAG (Eşcinsel, Lezbiyen, Biseksüel ve Transseksüel Kişilerin Aileleri ve Arkadaşları): https://pflag.org/

Eşcinsel olma korkusu ile başa çıkmak zor olabilir, ancak yalnız değilsiniz. Yardım mevcut ve kendi cinsel yöneliminizi keşfetmek ve kabul etmek için zaman ayırmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bana daha çok kasten kendini kızlara aşık etmeye çalışıyorsun gibi geldi. Homofobi belirtisi gibi bir iç çatışman var. Akışına bıraksan her şey yerine oturacak.
  • Homofobi gay olma korkusu değil yalnız
  • Proopiomelanocortin kullanıcısına yanıt
    homofobinin hem eşcinsel olma korkusu hemde eşcinsellerden nefret etmek gibi 2 tanımı var lütfen araştırıp dalga geçin benle

internete eşcinsel olma korkusu yazarsanız sonuç olarak homofobi çıkar
    www.doktorsitesi.com
    Eşcinsel olma korkusu (homofobi)
    https://www.doktorsitesi.com/makale/escinsel-olma-korkusu-homofobi

kaynak olarakta bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camel paketindeki camel -- 29 Ocak 2017; 21:26:49 >

• Sexxx Dreams kullanıcısına yanıt
    hocam kusura bakmayın ama kendimi zorla bir kızı aşık etmeye çalışacağıma gay olmayı tercih ederim iç çatışmam olduğuda doğrudur ama sadece bu düşünecek hiç birşeyim yokken oluyor okullar açıldığı zaman geçiyor ve normal halime geri dönüyorum siz beni bence deli zannetmişsiniz

müsait olduğum bir zaman psikiyatri ye gidicem sorunum neymiş orda anlarım belki o güne kadar kurtulurum bundan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camel paketindeki camel -- 29 Ocak 2017; 21:57:6 >
  • bu korkunun boş olduğunu anladım bir kaç dakikadır bayan sanatçıların söylediği şarkıları dinliyorum (cinsel bir içerik yok) yine o sesleri yüzleri etkiledi beni ama normal hayata geçince eski halime dönüyorum aman boşverin be hayat güzel takmamak lazım hayat cinsellik değil ya ya da hayat karşı cinse ya da kendi cinsine duyduğun aşktan ibaret değil
  • Duygusal olarak veya cinsellik içeren hisler beslemiyorsanız düşünceleriniz takıntı gibi duruyor engel olamıyor musunuz? Psikiyatr antidepresan destekli tedavi uygulayabilir.
  • Anonymous35 kullanıcısına yanıt
    aynen hocam ne duygusal ne de cinsel bir etkilenme yok psikiyatri ilacı kullanacağıma kendi kendimi telkin ede ede çözmeye çalışıcam geçmezse tabikide doktora gidiceğim
  • Daha önce bir kıza aşık oldun mu ? Şimdi de aynı mı ? Eğer evetse sorun yok demektir. Kafanı boşuna bulandırma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: camel paketindeki camel

aynen hocam ne duygusal ne de cinsel bir etkilenme yok psikiyatri ilacı kullanacağıma kendi kendimi telkin ede ede çözmeye çalışıcam geçmezse tabikide doktora gidiceğim

O şekilde düşünceler geldiğinde bunun sadece düşünceden ibaret olduğunu hissel bir şey olmadığını beyninize inandırmaya calışın zaten engel olunamayacak şekilde ise ilaç tedavisi gerekebilir. Hayat kalitenizi ciddi derecede düşürmüyorsa ilaç kullanmanızı tavsiye etmem tabiki en doğru şekilde psikiyatr teşhis edecektir.
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    oldum hocam oldum dizi karakterine bile aşık olduğum oldu da ne biliyim delirtiyor mantığım diyorki git bir kızı sev psikolojik hiçbir tepki yok
  • quote:

hocam kusura bakmayın ama kendimi zorla bir kızı aşık etmeye çalışacağıma gay olmayı tercih ederim iç çatışmam olduğuda doğrudur ama sadece bu düşünecek hiç birşeyim yokken oluyor okullar açıldığı zaman geçiyor ve normal halime geri dönüyorum siz beni bence deli zannetmişsiniz

müsait olduğum bir zaman psikiyatri ye gidicem sorunum neymiş orda anlarım belki o güne kadar kurtulurum bundan

Gay olmak diye bir olgu yok işte aslında. Cinsel yönelim doğuştan geliyor, anlaşılan lise öğrencisisin tabi yönelimini ve kendini tam olarak anlaman için erken bir yaş. Aynı zamanda ergenlik çağında olduğun için bir takım farkındalıklar ve uyarılar yaşıyorsun anlaşılan. Eşcinselsen bile ileride bunu daha iyi kavrayacaksındır zaten. Kendini psikolojik bunalıma sokmana gerek yok, ki yaz tatilinde olup okul açılınca bitmesi de yine senin kafanı dağıtmanla ilgili bir durum yani mantıklı bir gerekçe de değil. Psikiyatr sana anlatacaktır neyin ne olduğunu zaten, ama öncesinde geniş bir araştırma + ilgili film ve videoları izlersen sen de bilgi sahibi olursun gitmene gerek kalmaz.

hocam size anlatmak istedim detaylıca nedense

bu olayın ilk çıkış zamanı bundan 5 yıl önceydi 9.sınıf bitmiş yazdaydık ve psikolojik olarak çok kötüydüm kızlara cinsel ve zihinsel olarak hiçbir bağ görmüyordum (erkekler içinde aynısı gaylik değildi yani) o yaz bir şekilde geçti okulda düzeldim bu yıl başlamasıda şöyle oldu psikolojimi çok sarsan bir film izledim filmin sonunda kız ölüyordu buda beni nedense aşırı çok etkiledi hayatımı filan sorgulattı ondan sonraki süreçte cinsel isteğim düştü düşünün 3 haftadır masturbasyonla yapmadım ve canım istemiyor normal bir insan nasıldır bir süre sonra yapmak ister bende yok şuan kızlar tekrar ilgimi çekmemeye başladı bütün süreci başlatan bir filmdi yani nasıl etkilediyse psikolojimi bu hale geldim

tekrar okulların açılmasını bekliyorum yine düzelmezsem tabikide gidicem psikiyatriye

• Sexxx Dreams kullanıcısına yanıt
    liseli değilimi hocam keşke liseli olsam okul diyorum diye liseli olarak algıladınız galiba üniversite demek saçma geliyor sonuçta orasıda okul gay olduğunu nasıl anlayabileceğimi biliyorum erkekten hoşlanırsın cinsel olarak uyarılırsın filan bende onlar yok sadece psikolojik olarak sen kızlardan hoşlanmıyorsun kesin gaysin gibi şeyler düşünüyorum yoksa cinsel,duygusal olarak erkeklerden hoşlandığımı anlasam bu konuyu açmak yerine gay olduğumu anladım diye konu açardım
  • Psikolojik bir problem olabilir. Yardım almanızda yarar var. Onun dışında eğer kadınlardan hoşlandığınıza 100% eminseniz biseksüel olabilirsiniz ve cinsel kimliğinizi kabul etmek çok uzun bir süre alabilir. bazı insanlar evlenme hatasına düşene kadar kabul etmiyor mesela ama sonra işler çığırından çıkıyor ve evlilik yürümemeye başlıyor o zaman kabulleniyor. ama sancılı bir kabullenme süreci bu.

ben biseksüelim ve benim de kabullenmem kolay olmadı. hele 200 ülke arasında üç beş tane seçkini hariç diğerlerinde doğduysanız işiniz yaş. Benim tavsiyem kendinize biraz daha kulak verin. Erkek görünce için bir garip olmasıyla başlar sonra duygusal ve cinsel çekime gider. Veya gitmez. O zaman olayın psikolojik olduğuna emin olabilirsiniz. Yok ama eğer değilse, siz kesinlikle hasta değilsiniz veya diğerlerinden daha aşağılık bir varlık değilsiniz. her insanın şu aşağıdaki cinsel yönelim cetvelinde biryerlerde olduğunu unutmayın. Siz de örneğin 90% hetero 10% homo olabilirsiniz. mesela ben bazen 2 bazen 3 bazen de 4 hissediyorum...

cinsel yönelim konusu ciddi bir konudur. her yıl binlerce can almaktadır. gerek bunalımlar gerek cinayetler... kendinizi darlamayın.

Gay olma korkusu (homofobi)

• camel paketindeki camel kullanıcısına yanıt
    Yaşa bağlı olarak libido azalıyordur. Ergenlikte genellikle tavan yapar. Sonradan düşmeye başlar.
  • camel paketindeki camel kullanıcısına yanıt
    Hassas bir yapınız var sanırım şu an kaç yaşındasınız? Tam olarak ne yaşadıktan sonra bu süreç başladı? Ne kadar süredir devam ediyor?
    hocam hep psikolojimi etkileyen bir olay oldumu başlıyor ilk defa kaç yıl oldu hatırlamıyorum 5 yıl olmuştur herhalde 9.sınıftan sonraki yaz dönemi oldu o sene bol bol babamdan dayak yediğim bir dönemdi ve psikolojim sağlam değildi babamdan bol bol dayak yiyip azar yediğim için sonraki 4 5 yıl sorunsuz geçti şimdiki olay ise daha deminki mesajda anlattığım gibi şöyle başladı beni çok etkileyen bir film izledim sonunda kızın ölmesi bana çok koydu psikolojim birden depresif bir hal aldı öyle başladı ve 1.5 haftadır devam ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camel paketindeki camel -- 30 Ocak 2017; 1:21:12 >
  • Nécromant kullanıcısına yanıt
    hocam gay olsam bu kadar kafaya takmazdım yada biseksüel ama 2 side değilim işte erkeklere duygusal ya da cinsel olarak yakınlık hissetmiyorum sadece korku var içimden atamadığım işin garibi kadınlarda ilgimi çekmemeye başladı 1.5 haftalık süreçte
  • quote:

hocam gay olsam bu kadar kafaya takmazdım yada biseksüel ama 2 side değilim işte erkeklere duygusal ya da cinsel olarak yakınlık hissetmiyorum sadece korku var içimden atamadığım işin garibi kadınlarda ilgimi çekmemeye başladı 1.5 haftalık süreçte

o zaman aseksüel olabilirsiniz. bi tabela yapıştırmaya çalışmıyorum size yanlış anlamayın ama demek istediğim cinsel kimliğinizi yeni keşfediyor olabilirsiniz. durum vahimse eğer profesyonel yardım almanızda yarar var ama konuşarak çözme taraftarıyım ben ilaçları desteklemiyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.