Şimdi Ara

Gayrimenkul ( ev arsa tarla ) ALIM SATIM TAVSİYE (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
30
Favori
24.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hisse almıyorsanız ve hepsini bir anda alıyorsanız sufa hakkı söz konusu olmaz. Anlayamadım demek istediğinizi
  • Fjor666 F kullanıcısına yanıt
    Esenyurtun ev fiyatalarının istanbul ortalamasından düşük olmasının sebebi zaten esenyurt olmasıdır😂

İstanbulda İnternetteki adam vurulmalarının %80 i esenyurttan çıkıyor. O yüzden ev fiyatları biraz daha aşağıdadır.
  • muratan61 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam yanıt için, hisselerin tamamını alacağım, tapu sırasında 7 kişide olacak, durum anlattığınız gibi herkes imza atacak, internet dipsiz kuyu olduğu için insan şüpheleniyor.

Yaşamak için alıyorsanız birşey diyemem bütçe meselesi ancak daha az katlı yerlere bakın. Yatırım içinse asla diyorum.
    Anadolu yakasi biraz daha iyi hocam , yatirim konusu değişkendir. Kira çarpan orani İstanbul’da yüksektir, haliyle amorti süresi de uzun olur.
  • Murat Hocam değerli bilgileriniz için tşk ederiz.Balıkesir gömeç karaağaç köyü civarından dairemi almak , yoksa o civardan arsa mı almak mantıklı.

• mukosev M kullanıcısına yanıt
    Maddi durum ve beklenti önemli. Eğer hiç eviniz yok ve oturum için düşünüyorsanız daire olabilir ama yatırım her zaman toprağa yapılmalı.
  • hocam bursa bilecik istanbul tarafına yakın 400-500 bandında arsa-tarla arayışım var ama bu konuda cahilim biraz. ilerde annem babam oturması için veya değerlenmesi için yer öneriniz var mı? yaşım genç olduğu için pek bilmiyorum piyasayıda

• Latahzen... L kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ileride oturum hedefiniz var ise yola yakın elektriği suyu olan 5000m2 üzeri tarla veya köy içi imarlı yer bakmalısınız. Bilecik bütçenize uygun yer bulabilme şansınızın olduğu bölge. Bir hafta sonunuzu ayırıp gidip gezin. Online olarak sadece muhit belirlenir. Sahaya inmeden ucuz yer alınamaz, ayrıca kırsal yerleşimde en önemli olay sosyolojik yapıdır. Ben şahsen para kazanmak için kimseye sorunlu bölgelerden yer satmam. Köylerimiz malesef insan kalitesi olarak çok farklılıklar arz ediyor. Gidip muhtarıyla görüsmeden komsularla iki kelime etmeden kırsaldan yer alınmaz.
  • Evi olmayanlar veya büyükşehirlerde bütçesi ev almaya yeterli olmayanlar için organize sanayisi olan ilçelere odaklanmalarını tavsiye ediyorum. Benim son zamanda dikkatimi çeken düzce gümüşova ilçesi. Müteahitlerden nakit 1.5 milyon altında hatta 1.2 ye aldığımız daire de oldu, 2+1 daire alma imkanları doğuyor. Bölgede organize sanayi var ve hızla büyüyor. 10 sene sonra nüfusu katlanacaktır. Sakarya Hendek, Akyazı, Arifiye hatta Serdivan da dahi uygun daireler var. Çevrenizdeki şehirlere de bakın. Sanayisi olan ilçeler hedefiniz olsun. Bazı inşaatcılar tek işleri inşaat olmadıgından kdv kullanabilmek adına ucuz daire satıyor. Nakiti olan yatırım düsünenler faiz indiri olmadan maliyetine hatta aşağısına daire alabilir.

Hocam peki proje aşamasındaki evler için ne düşünüyorsunuz?

18 ay sonra teslim yarısı peşin yarısı 18-24 ay vadeli sıfır faiz

ev fiyatları aynı muhit güncel ev fiyatları bandında, gelişmekte olan bölgede

Yatırım amaçlı alıyorum oturmak için evim yok kiradayım fakat yüksek faiz ortamında kredi çekmek istemiyorum gücümün yettiği bir ev alıp(yarısı peşin yarısı vadeli ödeyebilirim) faizler düştüğünde satıp oturmak istediğim evin peşinatı yapmayı amaçlıyorum.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TonyStark14 -- 4 Ekim 2024; 23:11:41 >
  • TonyStark14 kullanıcısına yanıt
    Şirket güvenilir ise mantıklı. Ödeme planı bu devirde en önemli etken seçim yaparken. Şirketi iyi araştırın geçmiş referanslarına bakın, güncel finansal durumunu sorgulatın. Arsa payı devir alabiliyorsanız güvence olarak alın kat irtifakı kurulu değil ise. Oturacak eviniz yoksa biran evvel almaya bakın en güvenli ve ödeme kolaylıgı elde edecek biçimde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratan61

Şirket güvenilir ise mantıklı. Ödeme planı bu devirde en önemli etken seçim yaparken. Şirketi iyi araştırın geçmiş referanslarına bakın, güncel finansal durumunu sorgulatın. Arsa payı devir alabiliyorsanız güvence olarak alın kat irtifakı kurulu değil ise. Oturacak eviniz yoksa biran evvel almaya bakın en güvenli ve ödeme kolaylıgı elde edecek biçimde.
    Ha şu da var. Siz kiracısınız mesela 20.000 kiranız olsa 18 ay diyor en iyi ihtimal bu. 24 ay oldugunu düsünün zaten 480 hatta daha fazla kira ödeyeceksiniz. Hali hazırda bitmiş bir ev aynı fiyatlara varsa 1-3 yaşında onu alın faiz ödeseniz de kafanız rahat olur 2 sene kira paranız cebinizde kalır.
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Yatırım araçları dönemsel olarak kazanc oranı olarak değişkenlik gösterir. Döviz veya altın asla yatırım aracı degildir sadece sizi belirli zamanlarda kayıptan koruyabilir. Bahsettiğiniz rakamlar yüksek meblağlar.. döviz %60 yukarı yapsa zaten mahrum kalınan 1 senelik faiz getirisini ancak amorti edecek. 10 milyon civarı paranız varsa gidin sanayi imarlı bir arsa alın.

Teşekkürler hocam cevabınız için

Altın ve vadelideyim. FED faiz indirimi beklentisi ve Ülkemizde enflasyonun beklenenden yüksek olması nedeniyle em altın hem de vadeli de bir ay daha kalmayı düşünüyorum söylediğiniz ihtimalleri araştıracağım bir iki ay içinde uygun borçlanmayla projeye girmeye karar verdim.

• 2-3 m arası altın ve mevduattayım. İhtiyaç sebebiyle Büyükşehirden 2020 de 80 bin dolara sattığım ev şuanda 85 bin dolar yazılıyor. Pazarlık yapsam 80 bin dolara tekrar alabilirim gibi. Acil eve ihtiyacım yok. Kirasız oturdugum lojman mevcut. Fakat ailem için elbet bir ev lazım olacak. Sizce ev almak için şuan doğru zaman mı ?

Şöyle küçük bir hesap yaptım.

Örnek 2020 ev satip altın alan adam zarar ederken. 2022 de altın alıp 2024 de ev almak isteyen adam kar ediyor. Dönemine göre cok farklılık gostermiş bu yuzden dogru zaman ne zaman bilemedim.

Birde Projelerden den yarısı nakit yarısı kredi 20 ay sonra teslim şeklinde 3.5 m civarına buyuk firmalardan mı ev almalı . Yoksa hazır bitmiş 1-4 yaş arası nakit 2.5 3 civarına mı almalı

• JrFuKi J kullanıcısına yanıt
    Bence tl mevduatta bekleyenler adına nakit alım için doğru zaman, (2-3 milyon için konusuyorum büyük rakamlarda mevduatta kalıp her ay kücük ev arsa tarla yatırımı yapanlar hala doğruyu yapıyor bence) dövizde son 2 yılın yükünü taşıyanlar adına biraz daha bekleyip bir yıl içinde döviz bazlı indirim olası görünüyor. Tabi, meslek,gelir vs bunlar yorum için önemli etkenler. Emekliliğe kadar lojman kullanma şansınız var ise emeklilikte yaşamak isteyeceginiz yerden toprak almanızı öneririm. Evinizi yapar oturursunuz. O zamana dek de yatırım yapar, paranızı değerlendirebilirsiniz. Önceki mesajlarda da yazdıgımız gibi yatırım araçlarının dönemsel olarak getiri oranları değişir. Bir insan eğitimini finans alanında tamamlamış profesyonel değil ise deneyimleri sonucu finansal tecrübelerini ortalama 20 senede elde eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratan61 -- 6 Ekim 2024; 12:0:31 >
  • Emlak konutun evleri kaç para arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.