Şimdi Ara

Gayrimenkul ( ev arsa tarla ) ALIM SATIM TAVSİYE (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
30
Favori
24.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bolu Göynük karacalar köyünde bi arsa bakıyorum. taraklı ve göynük arasında. bilecik yoluna 700 metre. arsanın toprak yolu mevcut. 2550 metre kare. Alan güzel konumda . fazla eğimi yok nispeten düz sayılır. sizce o bölgede bu metre kare aralığında fiyatlar nelerdir ? fazla para ödemek istemiyorum. O bölgelere hakim olaran birisi var mı acaba

• ilker1834 kullanıcısına yanıt
    Yolun kuzeyinde 100-200 tl arasında güneyinde ise daha pahalı görünüyor. Bölgeye gidin görün sebebini sorun. Bence 400 tl bantları pahalı elektriği suyu olmayan tarla için. Ada parsel yazarsanız inceleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratan61 -- 25 Ekim 2024; 10:4:56 >
  • Merhaba,

Hendek bölgesinden %40 villa imarlı arsa bakıyorum, bulduğum bir tanesinde eğim biraz fazla gibi, tepede kalıyor , hendek merkeze yakın bir köyde, yakınından yol geçiyor imarlı, müstakil tapulu, eğim ve arazi yapısından sorun çıkarma ihtimalini nasıl anlayabiliriz, kısa vadede yatırımlık için mantıklı mıdır?

• shadow_kai S kullanıcısına yanıt
    Yazın ada parsel m2 fiyatı olarak değerlendireyim
  • Max 10m'ye marmara veya egede imarlı arsa veya villa ilan linki atabilir misiniz dostlar

• Merhaba arkadaşlar,meslegim gayrimenkul fakat sadece arazi alım satımıyla ilgileniyorum. Arsa - tarla alım satım konusuyla ilgili teknik konularda aklınıza takılan hususları gerek buradan gerekse özel mesaj ile sorabilirsiniz.

Not : Foruma yardımcı olabilmek adına tamamen karşılıksız bilgim yettiği kadarıyla sorularınızı yanıtlayabilirim. Burada asla yer pazarlama, yönlendirme veya şu kadar eder/etmez gibi konulara girmeyeceğim.
  • Zeytinlik vasfında bir yer aldığımızda içine ev yapma imkanımız var mıdır, bilen var mı?

Not: Ağaç vs. kesmeden, boş alana.

• TMoE T kullanıcısına yanıt
    Bununla alakalı internette araştırma yapın. Yola cephe ve 5000 m2 üzeri tarlalarda %5 imar izni verilebiliyor ancak belediyeye göre değişebiliyor. Gidip gayrimenkulun bağlı oldugu belediye ile görüşün.
  • muratan61 kullanıcısına yanıt

Merhabalar,

Benim de yaptığım araştırmalara göre bulduğum sonuç o oldu. 5000 m2 ye 250 m2 ve maksimum iki katlı (yükseklik cinsinden vermiş ama iki kata tekabül ediyordu) bir yerleşim izni vardı (bir de ekstra yol geçmesi, o yola evin cephesi & yakın olması gibi küçük kurallar var) ancak 5 dönüm yer alacak kadar da param yok pek :)

Şimdi imar izni olmayan yer alıp da imar izni çıkar belki diye de beklemek istemiyorum açıkçası, onunla uğraşamam.

Başka bir yolu var mı diye merak etmiştim ama yok sanırım (tiny house vs. işine girmezsek tabii, ona da yeni yönetmelik çıkacak diyorlardı ama son durum ne oldu bilmiyorum).

Teşekkürler bilgiler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 20 Kasım 2024; 19:49:53 >
    Devlet bir oluşumun ceza kesildiğinde veya yasa cıkartılıp vergilendirildiğinde buna değecek aşamaya gelmesini bekler tabi devlet içerisindekiler önce kaymağını yer. Tiny house olayı da bu, bir yapının tekerlekli mobil oluşu hicbirşeyi değiştirmez eğer tuvaleti var elektrik su kullanılıyorsa imara tabidir. Yıllardır tarlaları saçma sapan yönetmelik boslugunu kullanarak kooperatif üzerine yapıp hisselendirip koop. Hissesi olarak noterden sattılar. Ve yerlere imarlı dediler. Koop. Borcuna herkes ortaktır elektrik su şantiye fiyatlandırmasındandır. İleride çok sıkıntılar yaşayanacak belalar olacak bu yerlerde. Süslenip püslenip tiny house kenti diye satılan yerlerden uzak durmanızı tavsiye ederim. İyi günler
  • muratan61 kullanıcısına yanıt

Sorma hocam, ben de aynı kafadayım da gel de bizimkilere anlat... Bu yaştan sonra artık bir şeyle uğraşmaya da halim kalmadı, tamamen legal bir şey istiyorum ki sonradan da başım ağrımasın.

Bizimkilerin arkadaşları 5 dönümden çok daha küçük zeytinlik vasfı ile yer alıp içine de ev kondurmuşlar. Bunun yasal dayanağı nedir ben işin içinden çıkamadım. Soruyorum ama net cevap da yok; belli ki bir dayanağı yok :) Herkes yapmıştı biz de yaptık oluyor genel olarak cevap.

Ancak 3, 5 yıl sonra bir anda devletin kafasına dank etmeyeceğinin de garantisi yok. Sonra haberleri görebiliyorum "kaçak evi yıkmaya gelen devlet görevlilerine köylüler direndi" :)

Ya da yıkılırsa yıkılsın deyip parayı tamamen çöpe atacaksın ev için. Arsanı elinden alamazlar sonuçta, o kalır. Evi de yıkıp bıraksınlar.

Not: Bu arada ağaç falan kesen de yok, zeytin ağaçları ve arazideki boşluklardan uygun yere küçük m2 li evlerle güzel güzel yaşıyorlar. Ben de İstanbul'dan kısa mesafede ara sıra kaçacağım bir yer arıyorum, bu şehir bitirdi beni ama gel gör ki arsa fiyatları malum. Arsadan sonra bir de betonarme ev falan uğraşamayacağım için çelik / prefabrik ev düşünüyorum; onun da fiyatları malum. Ucuz yollu bir şey arıyorum; bu sebeple zeytinlik vasıflılar biraz ucuz oluyor ama durumları ortada. Yine bize hüsran :)

Bütçen ne kadar ?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.