Şimdi Ara

Gaz vermeden çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
14.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sabah İlk çalıştırmada yada uzun aralıklarda (2-3 saat) arabayı ilk çalıştırmada uzunca (10 saniye falan ) marşa basılı tutunca ancak çalışıyor .Ama gaza hafif dokunmam ile 1-2 saniyede hemen çalışıyor.Kısaca ilk çalıştırmada yada uzun süreli aralıklarla çalıştırmada motor gaz istiyor.

İlk çalıştırmada motor neden gaz istiyor ?

Marka model önemli değil.Bu her araçta olabilecek bir sorun .Arabam sıralı sistem lpg'li.

Teşekkürler.

Önemli not : Bugün (31.03.2013) tamamen benzinde kullandım Ve her çalıştırmada marşa dokunur dokunmaz motor çalışıyordu.Demekki lpg ile alakalı birşey.Ama kesin sebebini çok merak ediyorum.Çünkü sanayiye gidince adam sorunu bulsa bile enaz 3-5 parça fazladan masraf çıkarır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yiğit* -- 1 Nisan 2013; 11:58:01 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gaz Vermeden Çalışmayan Araçlar

Araçların çalışması için yakıt ve oksijen karışımının yanması gerekir. Bu işlem, benzinli araçlarda buji, dizel araçlarda ise yüksek kompresyon yardımıyla başlatılır. Gaz pedalına basmak, yakıt ve havanın motora girmesi için gerekli olan hava akışını ve yakıt enjeksiyonunu kontrol eder.

Benzinli Araçlar

Benzinli araçlarda, gaz vermeden çalışmama sorunu genellikle yakıt sistemindeki arızalardan kaynaklanır. Bu arızalar arasında tıkalı yakıt filtreleri, arızalı yakıt pompaları ve enjektör problemleri yer alabilir.

Dizel Araçlar

Dizel araçlarda gaz vermeden çalışma sorunu, genellikle yakıt besleme sistemindeki arızalardan kaynaklanır. Bu arızalar arasında tıkalı yakıt filtreleri, arızalı yakıt pompaları ve enjektör problemlerinin yanı sıra turboşarj arızaları da yer alabilir.

Yaygın Nedenler

Araçların gaz vermeden çalışmamasının yaygın nedenleri şunlardır:

• Tıkalı yakıt filtreleri
    • Arızalı yakıt pompaları
    • Arızalı enjektörler
    • Boğaz kelebeği sorunları
    • Hava akış sensörü arızaları

Gaz vermeden çalışma sorunu yaşıyorsanız, aracınızı yetkili bir servise götürmeniz önerilir. Servis, sorunun kaynağını tespit edecek ve gerekli onarımları yapacaktır. Aracınızı kendiniz tamir etmeye çalışmak, daha ciddi sorunlara yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • motora yeteri kadar yakit gitmiyodur ya da aku zayiftir kranki zor cevirir gibi.. Tabi tam anlamam. Mantiksal olarak bunlar geldi aklima. Lpg var ise durum daha farkli. Kesin lpgdendir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marka model önemli
  • Yüzde doksan ihtimalle lpg regulatoru bozuk

• Sıralı sistem lpg olduğuna göre karbüratörlü değil aracınız sanırım. Akla ilk gelebilecek şeyler araç benzinle çalıştığı için benzin pompası, regülatör, veya ateşleme sorunu gelir. Bu şekilde kullanmaya devam etmeyin gösterin en yakın zamanda bana kalırsa.

Ayrıca marka modelin önemli olmadığını söylemişsiniz fakat önemli neden söylemek istemediğinizi anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 31 Mart 2013; 11:11:44 >
  • ENJEKSİYONLU hiç bir araba gaz verilerek çalıştırılmamalı özellikle sıralı sistem varsa arabanızda bir arıza olduğu kesin pazartesi sanayiye bir yol gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

ENJEKSİYONLU hiç bir araba gaz verilerek çalıştırılmamalı özellikle sıralı sistem varsa arabanızda bir arıza olduğu kesin pazartesi sanayiye bir yol gözüküyor

quote:

Orijinalden alıntı: DoMinicSS

Sıralı sistem lpg olduğuna göre karbüratörlü değil aracınız sanırım. Akla ilk gelebilecek şeyler araç benzinle çalıştığı için benzin pompası, regülatör, veya ateşleme sorunu gelir. Bu şekilde kullanmaya devam etmeyin gösterin en yakın zamanda bana kalırsa.

Ayrıca marka modelin önemli olmadığını söylemişsiniz fakat önemli neden söylemek istemediğinizi anlayamadım.

quote:

Orijinalden alıntı: Hüseyin.

Yüzde doksan ihtimalle lpg regulatoru bozuk

quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

marka model önemli

quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

motora yeteri kadar yakit gitmiyodur ya da aku zayiftir kranki zor cevirir gibi.. Tabi tam anlamam. Mantiksal olarak bunlar geldi aklima. Lpg var ise durum daha farkli. Kesin lpgdendir

Marka model önemli değil çünkü alakası yok ve internette araştırdım birçok markada aynı sorun var.Özellikle sıralı sistem kullanan arabalarda oluşan bir sorun. Lpg ile alakalı olduğu kesin.Lpg regülatörü dediğiniz şey nedir.Mesala benim marka mimgas ben buna atiker regülatörü taksam sorunsuz uyarmı.

Arabam lpg ile geçen yıl 18 kuruş yakıyordu şuan 30-35 kuruşa çıkmış vaziyette.

Önemli not : Bugün tamamen benzinde kullandım.Ve her çalışmada marşa dokunur dokunmaz motor çalışıyordu.Demekki lpg ile alakalı birşey.Ama kesin sebebini çok merak ediyorum.Çünkü sanayiye gidince adam sorunu bulsa bile enaz 3-5 parça fazladan masraf çıkarır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Connect gaz vermeden kalkıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konu günceldir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yiğit*

Sabah İlk çalıştırmada yada uzun aralıklarda (2-3 saat) arabayı ilk çalıştırmada uzunca (10 saniye falan ) marşa basılı tutunca ancak çalışıyor .Ama gaza hafif dokunmam ile 1-2 saniyede hemen çalışıyor.Kısaca ilk çalıştırmada yada uzun süreli aralıklarla çalıştırmada motor gaz istiyor.

İlk çalıştırmada motor neden gaz istiyor ?

Marka model önemli değil.Bu her araçta olabilecek bir sorun .Arabam sıralı sistem lpg'li.

Teşekkürler.

Önemli not : Bugün (31.03.2013) tamamen benzinde kullandım Ve her çalıştırmada marşa dokunur dokunmaz motor çalışıyordu.Demekki lpg ile alakalı birşey.Ama kesin sebebini çok merak ediyorum.Çünkü sanayiye gidince adam sorunu bulsa bile enaz 3-5 parça fazladan masraf çıkarır.

Sizinle tamamen aynı sebepten kaynaklı problem için servise götürdüm aracı.Boğaz kelebeği temizliği ve subap ayarı yapınca saat gibi çalışmaya başladı.

• çok büyük ihtimalle LPG kitinin regülatör diyaframı bozulmuş.
    Bence LPG'ciye gidin ve kontrol ettirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: glf26

çok büyük ihtimalle LPG kitinin regülatör diyaframı bozulmuş.

burda lpg ustası yok.ama ustayım diyen çok.

lpgci sorunun lpg beyninden (regülatör değil ) kaynaklandığını ve program ile düzeltileceğini söyledi.bulunduğum ilde mimgas marka lpg sistemine program kuracak lpgci yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yiğit* -- 2 Nisan 2013; 0:17:45 >
  • quote:

ENJEKSİYONLU hiç bir araba gaz verilerek çalıştırılmamalı özellikle sıralı sistem varsa arabanızda bir arıza olduğu kesin pazartesi sanayiye bir yol gözüküyor

ne gibi zarari olur? Bizim araç 2000 symbol gaz vermeden zor çalişiyor.sirali lpgli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatcn -- 2 Nisan 2013; 0:22:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yiğit*

quote:

Orijinalden alıntı: glf26

çok büyük ihtimalle LPG kitinin regülatör diyaframı bozulmuş.

burda lpg ustası yok.ama ustayım diyen çok.

lpgci sorunun lpg beyninden (regülatör değil ) kaynaklandığını ve program ile düzeltileceğini söyledi.bulunduğum ilde mimgas marka lpg sistemine program kuracak lpgci yok.

Senin usta yine iyiymiş Erzurumda lpgde sıkıntı var diye kime gittiysek bu markalar böyle olur tek çözüm bu kiti söküp bizim markayi takmakdır diyorlardı...

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn

quote:

ne gibi zarari olur? Bizim araç 2000 symbol gaz vermeden zor çalişiyor.sirali lpgli.

Ozaman sizin arabadada aynı sorun var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.