Şimdi Ara

GAZA BASINCA KOMPENANTLARDAN ISLIK SESI GIBI SES GELIYOR NEDEN YAPAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabam Honda Vtec 2 Double teyp bass amfi ve on kapılarda kompenant var.

Önlerde ki kompenant jbl 16 lik 1.5 ay önce taktirdim beyler ses vs yoktu.

Şimdi ses yapmya başladı teybin sesini kisiyorum böyle ben gaza bastikca ıslık sesi gibi ses çıkıyor çok hafif gaza yuklendikce oda artıyor.

Şimdi ben onu duyduğum için kulağım takılıyor başkaları pek anlamıyor ama ben duyuyorum ve ses beni rahatsız ediyor neden yapar bunu çözümü nasıl olur bunun arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gaza Basınca Teypten Islık Sesi Gibi Ses Gelmesi

Gaz pedalına bastığınızda hoparlörlerinizden veya teypten ıslık sesi gibi bir ses duyuyorsanız, bunun birkaç olası nedeni olabilir:

Alternatör Sorunları: Alternatör, aracınızın elektrik sistemine güç sağlayan önemli bir bileşendir. Arızalı bir alternatör, yeterli güç sağlayamayabilir ve bu da hoparlörlerden gelen sese neden olabilir.

Kötü Topraklama: Hoparlörler ve teyp, düzgün çalışmaları için uygun şekilde topraklanmalıdır. Kötü topraklama, ses sisteminde gürültü ve parazite neden olabilir.

Amplifikatör Sorunları: Amlifikatör, hoparlörlere güç sağlayan bir cihazdır. Arızalı bir amplifikatör, ıslık sesi gibi parazitlere neden olabilir.

Hoparlör Hasarı: Hasarlı hoparlörler, özellikle gaza bastığınızda ses bozulması ve ıslık sesi gibi seslere neden olabilir.

Ses Sistemi Kurulum Sorunları: Ses sisteminiz doğru şekilde kurulmadıysa, hoparlörlerden veya teyptten ses gelmesi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

Sorunu Giderme:

• Alternatörünüzü kontrol ettirin.
    • Hoparlörlerin ve teybin uygun şekilde topraklandığından emin olun.
    • Amplifikatörünüzü inceleyin veya test edin.
    • Hoparlörlerinizi hasar açısından kontrol edin.
    • Ses sisteminizin doğru şekilde kurulduğunu doğrulayın.

Yukarıdaki adımları izledikten sonra sorun devam ederse, profesyonel bir teknisyenden yardım almanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • motor sesi alıyor. amfi varsa amfiden aldığın şase kablosunu motordan en uzak yere takmalısın. ses sistemi işi yapan bir yere götürün hallederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 14_cemal

Arabam Honda Vtec 2 Double teyp bass amfi ve on kapılarda kompenant var.

Önlerde ki kompenant jbl 16 lik 1.5 ay önce taktirdim beyler ses vs yoktu.

Şimdi ses yapmya başladı teybin sesini kisiyorum böyle ben gaza bastikca ıslık sesi gibi ses çıkıyor çok hafif gaza yuklendikce oda artıyor.

Şimdi ben onu duyduğum için kulağım takılıyor başkaları pek anlamıyor ama ben duyuyorum ve ses beni rahatsız ediyor neden yapar bunu çözümü nasıl olur bunun arkadaşlar

Sorunun çok basit arkadaşım..

Rca kablondan dolayı içeri motor sesi alıyor. Bu çok sık rastlanan bir durumdur ufak bir rca kablosuna izolasyonla hemen 5 dakikada hallederler.

tavsiyem bir oto ses sitemi yapan aksesuarcıya gidip 2 dakkada yaptırman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.