Şimdi Ara

Gaza Pedalı Bir Yerden Sonra İşlevsiz?(Vosvos)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba,1974 model 1.3 volkswagen'im var (vosvos).Arabam hangi viteste olursa olsun farketmeksizin (ancak 1. viteste daha bariz anlaşılıyor) gaz pedalına bir yere kadar tepki veriyor.Pedala daha fazla yüklenince arabam yükselen devir bandından bir anda düşüyor bu bariz bir şekilde belli oluyor ve ayağımı gazdan çekerken ileri doğru atılıyor kendi kendine ileri atılıp kasılıyor tekrar ileri atılıyor gibi hareketler yapıyor.Ateşleme sistemini yeni değiştirdim.Acaba bu sorun karbüratörden kaynaklı olabilir mi?Isınınca rölantiside yüksek kalıyor.Gözle görebileceğim bir sorun yok acaba karbüratöre pislik birikmesinin bu anlattığım gibi sorunların olmasının nedeni midir tetikler mi ?Teşekkür ederim cevaplarınız için şimdiden.

• Karbüratör temizliği ve ayarı yaptırın sorun büyük ölçüde düzelecektir.
  • 74 Model insanda bile sorunlar oluyor hocam.Ben gaz kelebeği ve karbüratörden olabilir diyorum.
  • Benzin yetmiyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

74 Model insanda bile sorunlar oluyor hocam.Ben gaz kelebeği ve karbüratörden olabilir diyorum.
    Karbüratör daha önce hiç açmadım,açsam altından kalkabileceğim birşey midir?temizlerken nelere dikkat etmek ne kadar derine inmek gerekir?Bilginiz var mı acaba bu konuda?@KöfteSuyu
  • bu konulardan anlasa anlasa sinoplu hocam anlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben de 1974 1303 Big sahibiyim.

Arabanızda lpg var mı?

Ateşleme sisteminde platin meksefe değişti mi?

Avans ayarı yapıldı mı?

Buji ve buji kabloları kontrol edildi mi?

Yakın zamanda benzininiz bitti mi? Bittiyse depo dibindeki pislikler karbüratöre gitmiş ve memeyi tıkamış olabilir bu durumda karbüratör temizliği gerekir. Bu söylediklerim haricinde benzin otomatiğinde de problem olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CaptainTeeemo kullanıcısına yanıt
    Arac tariheser de olsa tercihimi hep dizelden yana kullandim bu gibi sebepler yuzune benzinli arac sevmiyorum

Sorun buyuk ihtimal karburatorden

• quote:

Orijinalden alıntı: T.Blackeye.

Merhaba ben de 1974 1303 Big sahibiyim.

Arabanızda lpg var mı?

Ateşleme sisteminde platin meksefe değişti mi?

Avans ayarı yapıldı mı?

Buji ve buji kabloları kontrol edildi mi?

Yakın zamanda benzininiz bitti mi? Bittiyse depo dibindeki pislikler karbüratöre gitmiş ve memeyi tıkamış olabilir bu durumda karbüratör temizliği gerekir. Bu söylediklerim haricinde benzin otomatiğinde de problem olabilir.
    LPG vardı fakat söktürdüm,uzun yıllar lpg de kullanılmış.Lpg söküldükten sonra karbüratöre giren kısmınıda körlediler.Ateşleme ile ilgili sıkıntım yok avansım olması gerektiği gibi.Daha önce karbüratör açmadım neresini açmam nereyi temizlemem gerekiyor bir bilginiz var mı acaba?
  • Karbüratör komple sökülüp en küçük parçasına kadar benzinle temizlenmeli. Karbüratörü daha önce sökmediyseniz yapmanızı önermem iyi bir karbüratörcüde temizliği ve bakımı yapılırsa uzun süre sorun yaşamazsınız. Benzin filtreniz motor bölümünde mi yoksa ön tarafta deponun altında mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: T.Blackeye.

Karbüratör komple sökülüp en küçük parçasına kadar benzinle temizlenmeli. Karbüratörü daha önce sökmediyseniz yapmanızı önermem iyi bir karbüratörcüde temizliği ve bakımı yapılırsa uzun süre sorun yaşamazsınız. Benzin filtreniz motor bölümünde mi yoksa ön tarafta deponun altında mı?
    Filtre yok sebebide uzun süre gazda kullanılması.Cevap için teşekkür ederim
  • Avans ayarı yaptırın , baskı balatayı kontrol ettirin. Sanırım hallolur..
  • Karbüratörden geçen max yakıta ulaşıyordur. Tam tersi max hava da olabilir. Karbüratör e baktırın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.