Bildirim
Gaza yüklenince araba silkeleniyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü, 2 Mobil
Giriş
-
Servis öncesi bilgi mahiyetinde fikir verebilecek, bu işten anlayan birileri aranıyor.. -
akslarda sorunun olabilir donuslerde daha fazla titreme olur.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
büyük ihtimal sorun akslarda focus II nin kronik sorunudur yetkili servise gösterin katılım verebilirler -
FocusII'de öyle bir sıkıntı yaşamadım.. -
evet arkadaşlar, biraz daha araştırma yaptım ve dediğiniz gibi sorun büyük ihtimal akslarda.. anlamadığım şey daha 2 ay önce yetkili serviste aracın ön takımlarını kontrol ettirdim ve salıncakları değiştirdim, 1000 TL sağ, sol salıncak.. nasıl olduda, akstaki bu sıkıntıyı anlamadı bunlar, virajlardaki ses o zaman da vardı, silkeleme ise birkaç gün önce başladı.. yedek parça fiyatlarına baktım orjinal bir aks 1000 tl üzeri fiyatta.. bu sefer sanayiye yöneleveğiz herhalde, bakalım kaç lira ile çıkacağız bu işten.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Dentex Dentex
FocusII'de öyle bir sıkıntı yaşamadım..
sorun yaşamamanız yaşamayacağınız anlamına gelmiyor.buyrun burdan inceleyin
http://www.fordclubtr.com/forum/topic/195893-focuslarin-kronik-aks-arizasi-oldugunu-biliyor-muydunuz/page__hl__%20aks%20%20sorun -
quote:
Orijinalden alıntı: efsanea_06
quote:
http://www.fordclubtr.com/forum/topic/195893-focuslarin-kronik-aks-arizasi-oldugunu-biliyor-muydunuz/page__hl__%20aks%20%20sorun
Elimden iki tane 06 model tdci focus geçti,200'er binden 400.000 km'nin yarısını ben yaptım ne ses ne birşey yok...
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: efsanea_06
quote:
http://www.fordclubtr.com/forum/topic/195893-focuslarin-kronik-aks-arizasi-oldugunu-biliyor-muydunuz/page__hl__%20aks%20%20sorun
Elimden iki tane 06 model tdci focus geçti,200'er binden 400.000 km'nin yarısını ben yaptım ne ses ne birşey yok...
Hakikaten kronik arıza imiş, işte benzer iki konu daha:
http://www.****.com/topic/1923-gaza-bastigimda-araba-titriyor/ "focusclubtr"
http://forum.donanimhaber.com/m_12938108/tm.htm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timya -- 27 Mayıs 2012; 1:49:28 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Timya
evet arkadaşlar, biraz daha araştırma yaptım ve dediğiniz gibi sorun büyük ihtimal akslarda.. anlamadığım şey daha 2 ay önce yetkili serviste aracın ön takımlarını kontrol ettirdim ve salıncakları değiştirdim, 1000 TL sağ, sol salıncak.. nasıl olduda, akstaki bu sıkıntıyı anlamadı bunlar, virajlardaki ses o zaman da vardı, silkeleme ise birkaç gün önce başladı.. yedek parça fiyatlarına baktım orjinal bir aks 1000 tl üzeri fiyatta.. bu sefer sanayiye yöneleveğiz herhalde, bakalım kaç lira ile çıkacağız bu işten..
dostum benim aracimdada ayni sorun vardi aks almal cok pahali oldugu icin ustam revizyon yaptiralim dedi akslari ve tasiyici sokup tornaciya verdik korukler dahil komple revisyon oldu suan sorunsuz kullaniyorum.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: marcopasha01
quote:
evet arkadaşlar, biraz daha araştırma yaptım ve dediğiniz gibi sorun büyük ihtimal akslarda.. anlamadığım şey daha 2 ay önce yetkili serviste aracın ön takımlarını kontrol ettirdim ve salıncakları değiştirdim, 1000 TL sağ, sol salıncak.. nasıl olduda, akstaki bu sıkıntıyı anlamadı bunlar, virajlardaki ses o zaman da vardı, silkeleme ise birkaç gün önce başladı.. yedek parça fiyatlarına baktım orjinal bir aks 1000 tl üzeri fiyatta.. bu sefer sanayiye yöneleveğiz herhalde, bakalım kaç lira ile çıkacağız bu işten..
dostum benim aracimdada ayni sorun vardi aks almal cok pahali oldugu icin ustam revizyon yaptiralim dedi akslari ve tasiyici sokup tornaciya verdik korukler dahil komple revisyon oldu suan sorunsuz kullaniyorum.
arkadaşım revizyon yaptırdı 1 sene sonra daha kötü sesler gelmeye başladı hayati parçalarda böyle işlere kalkışmayın
-
Bugün 3 farklı ustaya gösterdim aracı, hiçbiri de aksı sökmeye yanaşmadı, tornayı direkt reddetti hepsi, randıman vermezmiş.. orjinal parça ile değişmesi en doğrusu olacakmış... orjinal 1 aksın yetkili servis fiyatı 1900 tl.. sanayide bir yerde 1200, diğerinden 1000 TL fiyat aldım.
Ancak, 2 usta aracı kullandı ve alt takımları kontrol etti.. Sorunun önemsenecek boyutta olmadığını, titremenin az olduğunu ve bu aşamada değişime gerek olmadığını söylediler.. Hiç bir problem çıkarmaz, yolda bırakmaz, her tıkırtıyı duyma, yoksa baş edemezsin dediler... Bir müddet bekleyelim, bakalım ne olur.. -
bence ford ile iletişime geçin bunun kronik sorun olduğunu ford fanatiklerinden başka herkes kabul ediyor mutlaka katılım vs vermeleri lazım aks önemli bir parçadır bence yaptırmadan bu şekilde binmeyin -
Araç 2006 model ve 100.000 devirmiş, nasıl katılım versin. Daha 2 ay önce 2500 liramı yuttular... -
quote:
Araç 2006 model ve 100.000 devirmiş, nasıl katılım versin. Daha 2 ay önce 2500 liramı yuttular...
ben renault kullanıyorum 2003 ekim çıkışlı ve 90.000 km de ve hala serviste ücretsiz parça değişimi yaptırabiliyorum.en son geçen kış deri vites topuzunu ücretsiz değiştirdim.ford ile iletişime geçip şansınızı denemenizde fayda var veya fordclub a girip ordan yardım alın -
quote:
Araç Focus II, gaza yüklenince aracın önü silkeleniyor, titriyor. Ayrıca sağa veya sola tam viraj alırken ön takımlardan metal çarpışması gibi bir ses geliyor, bozuk çukurlu yolda düz giderken de hafiften ses var. Sorun nerede?
eğer zamanında derin bir çukura veya yüksek bir kaldırıma girip çıktıysan viraj demiri ile ön salındaklar sürtünüp ses yapıyor olabilir. Dediğim gibi eğer çok büyük hasarlar vericek çukur veya kaza yapmadıysan hiç bir yeni arabada 200.000 km den önce aks yaptırmazsın. Titremenin sebebi motor orta kulağı kırılmış olabilir. Bunlar kolay arızalardır. Geçmiş olsun tekrar.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X