Şimdi Ara

gazi mi deu mu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
1
Favori
3.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu forumda bahsedilen Gazi tıp ülkücülerini nedense bir Gazi tıplı olarak hiç görmedim. Forumda bariz kıçından sallayan adamların çoğunlukta olduğunu görmüş olduk bu vesileyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komenyus123 kullanıcısına yanıt
    hocam işte bunu bilebilsem direkt eğitimi daha iyi olanı yazacağım ama herkes fark etmez diyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dokuz Eylül'ü çok bilmem ama Gazi'yi anlatayım.

Eğitim:

Temel eğitim dediğimiz ağırlıklı 1. ve 2. sınıf eğitimi kötüdür.

Dekan değişene kadar mağduriyet çok oluyordu, sene ortasında sınav puanlama sisteminı değiştirip onlarca kişinin kalmasına neden olmuşlardı.

Eğitim kalitesi olarak örneğin Ankara tıpta anatomi labında asistanlar size anatomik bilgileri göstererek öğretirken, gazide sizi salarlar lab'a sadece soru sorabilirsiniz öyle anlatan eden yoktur, anatomi asistanları için Gazi Anatomi başka bir bölüme geçiş yapma yeridir, tus kasarlar.

Histoloji lablarında boyama yaparsınız :D Fizyoloji labları çok kalabalık olduğumuz için sönük geçer. Farmakolojide sadece bir hoca iyi o da çok ders anlatmıyor.

Bunlardan dolayı TUS'ta temel bilimler yüzünden sorun yaşayan arkadaşımız çok oldu.

4 ve 5. sınıf hocaları iyidir ama sınavları diğer fakültelere göre çok çok zordur. Dahiliye, Pediatri, Dermatoloji, Kadın-Doğum bu bölümlerde kalma oranı Ankara'daki diğer fakültelere göre çok yüksektir. 5. sınıf ise genel olarak rahattır Tus çalışma fırsatınız çok olmasa da vardır.

İntern hekimlik ise Gazi'de kesinlikle rezalettir yani sırf bu yüzden bu okulun 7000le 10000le falan alması lazım, bildiğin hemşirelik yapıyorsun. Kan alma, şeker ölçme gibi yönetmelikte hemşirenin olan görevleri sen yapıyorsun, bunun eğitimine zerre katkısı yok, hemşirelere kan al diyorsun sallamıyorlar, asistana söylüyorsun sen al diyor, seni bildiğin hemşire olarak kullanıyorlar.

Memura diyorsun bu kan gidecek, götürmüyorlar, bir de onları takip ediyorsun götürsünler diye.

Bakın internlik çok önemli, doktor olduğunuz yer asıl burası yani doktorluğu burada öğreniyorsunuz başka bir staj yok sonra kuraya gidip ilaç yazmaya, hayat kurtarmaya başlıyorsunuz.

Örneğin Yıldırım Beyazıt'ta internler hekimlik yapar herkesin görev tanımı bellidir, o tanımın dışına kimse çıkamaz. Yani kan almazlar, kan şekeri bakmazlar.

Sosyal Olanak:

Üniversitenin rektörü yüzünden bahar şenliği vs. yok zaten 6 yılda kıraç geldi maksimum eğlence o.

Merkez kampüsteki yüzme havuzu iyidir ama spor salonu o kadar küçüktür ki affedersiniz bir kere girmiştim ahır gibi kokuyordu.

2 yıldır merkez kütüphane kapalıydı bu sene açılır, orayı yenilediler güzeldir ama sınav dönemi çalışmaya yer bulmak çok zor.

Hastanenin konumu güzeldir, Bahçelievler Ankara'nın merkezi sayılabilecek bir yer.

En kötü durum: Öğle arasında hastane bahçesinde veya kare çarşı dediğimiz yerde hastalardan yer bulamazsın, Altı üstü 1 saat öğle arasında bir sigara molasında, çay molasına oturamamak cidden moral bozuyor bunun da çözümü yok şimdilik.

Yemekhanesi E blok 11. kattadır, öğle aralarında oraya gitmek biraz yorucu oluyor ama gidiyorsun bir şekilde, yemekleri güzeldir.

Barınma:

Erkeksen KYK'lar kız yurtlarına göre uzaktır ve sadece 1 tane "yeni" erkek yurdu vardı.

Kızsan yurt çok.

Bahçeli çevresinde özel yurtlar çok pahalıdır.

Genelde cebeci taraflarda 2. yılda eve çıkılıyor, bahçelide uygun bulunursa da oradan çıkıyor herkes.

Ekonomi:

Okul kantini çok pahalandı, okulun olduğu halde su 1.25, eskiden kar oranını çok düşük koyarak, öğrenciyi düşünerek fiyat belirlerdi ama artık epey kar koyarak satış yapıyorlar.

Kısaca Gazi şu an eski popülaritesinden yiyen bir okul, bir kere yüksek geldi ya herkes çok iyi-mükemmel bir okul sanıyor.

Gazi aşırı sistemsiz bir okul bir yılda kaç kere kurallar kaideler değişiyor Allah bilir.

Yazmadan önce iyice sorun soruşturun okulları, özellikle intern eğitimlerinde kan aldıran okullardan uzak durmanız abi tavsiyesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concordato -- 18 Ağustos 2021; 20:41:38 >

• Concordato kullanıcısına yanıt
    hocam gazi yazdım daha üste yani dedikleriniz eksi evet ama sonuçta bi ismi var fakültenin eğitimi de kalitesiz olsa yüksek kalmazdı bence ki diğer konuştuğum gazi tıpta okuyanlar çok memnundu

• usagiskitty U kullanıcısına yanıt

Hocam yanlis anlamayin da hacettepe ve ankara varken gazide vaka goreceksiniz, ege varken dokuz eylulde vaka gormeyeceksiniz dogru mu anladim

Hocam siz Deü'yü yazın beni dinleyin  

• hocam o olaya yanlış yaklaştım baya doğru değil düşündüğüm şey

• Sta07 S kullanıcısına yanıt
    hocam değiştirdim ya arkadaşlarım da ankarada olacak zaten biraz o da cezbetti ahdndnfkemgldmgl

• Sysmmhg S kullanıcısına yanıt
    hocam aşırı mı kalabalık fjldfmsöfölxvmld

Hocam ne gazide az vaka gorursunuz ne dokuz eylulde. Ikisi de bolge illerden sevk alan hastaneler.

Ne gazide ulkuculer sorun olur ne deude multeciler. Tıp kampusu ana dokuz eylul kampusunden ayrı.

Ne gazide egitim kotudur ne deude.

Akademik siralamalara, sehire gore vs karar verin.

Sanıyorum dokuz eylulun lab imkani okul imkani vs gaziden fazla. Cesitli akademik siralamalarda gaziden ondeyiz.

Ben zamaninda gazi deu akdeniz arasinda kalip deu yazdim.

Bugun olsa? Yine deu

Biliyorum. O yüzden dedim ya ingilizce okumak ilgini çekiyorsa gazi yaz çünkü çok seçenek yok ingilizce için. Fakat türkçe okurum dersen izmirde okumanı her türlü daha çok öneririm ben öğrenci için çok iyi şehir ayrıca dokuz eylül dünya en iyi üniversiteler listesinde gazinin üstünde

• hocam belki deu gelir gazi yükselirse hic belli olmaz ben ikisini de gayet sevdim ikisinin de birbirine kalite acısından cok üstün oldugunu düsünmüyorum size de çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz cok kafanızı şişirdim 😅

• this is me trying T kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam değiştiririm belki

Rica ederim hocam ne demek. Dediginiz gibi kesinlikle cok kalite farki olmaz ikisi de turkiyenin ekol okullari zaten

Tercihiniz simdiden hayirli olsun

Memnun olanlara dediklerimi sor sonra yazmayı tekrar düşün. Zaten herkes senin gibi düşündüğü için başarı sıralaması yüksek.

Sonuçta isim dediğin fakülteyi geçen TUS yıldırım beyazıt geçti maalesef, bu durumun vahametini özetliyordur umarım.

• Gazi tabiki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    hocam memnun olan birisine sordum anatomi eğitimine kötü o da dedi intörnlüğe de sadece yoğun dedi bilmediğim için soracağım yanlış anlamayın ama mesela kan almak gibi şeyleri doktorlar mesleki hayatlarında tabi ki yapmayacak ama bunları bilmeleri gerekmez mi yanlış mı düşündüm

Kesinlikle gazi yaz %50 kontenjan aşırı saçma bakma insanlar mantıklı. Düşünmüyor aynı sınıfta duracaksın felan. Sıkıntı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    bide hocam bu sistemsizlik dediğiniz tam olarak ne yani online da çok kötülermiş bu söyleniyor ama sistemi oturmuş değil mi kaç yıllık fakülte

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.