Şimdi Ara

gazi mi deu mu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
3.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gazi yazdım hocam beni cidden soğuttu baya yabancı olayı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • usagiskitty U kullanıcısına yanıt

Hocam ben de cevaplayayim bildigim kadariyla. X okulda hocalarla vaka vaka gezip hekimlik yaparken Y okulda rutininiz kan gazi al-hasta dosyasi duzenle-laba kan gotur-basa don vs seyler olabiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bilmen gerekiyor diye yapsan bir hafta eğitimi verilir öğrenmiş olursun, ancak bu sana iş olarak görülüyor, eğitiminin parçası değil.

Gazi'yi öven biri diğer fakültelerden bihaberdir, ya da senin geleceğini pek umursamıyordur, biz diğer fakültelerin de sistemlerini biliyoruz, Ankara için konuşuyorum şu an Gazi'deki sistemsizlik, eğitimde kalite düşmesi vs. yüzünden Yıldırım Beyazıttan bile kötü durumda, hepsi TUS başarısına zaten doğrudan yansıyor. Pandemiden önce YBÜ, Gazi'yi geçmişti.

Allahtan araya pandemi girdi de Gazi'dekiler ders çalışıp TUS'ta puan kasabildi.

Bakın biz bir odaya 10 kişi giriyorduk hasta başına, 10 kişi sığamıyorduk hocayla beraber, bunlar mühim şeyler.

Ben olabilecek en objektif şekilde okulu tanıttım, iyi yanlarını istediğim kadar pohpohlayıp reklam yaparım ama size yazık olur.

Endokrinde şeker bakmanın sana Tıp eğitimi açısından zerre faydası yok ama hemşirelere laf geçiremedikleri için sen yapıyorsun. Bunu yaşayıp hayal kırıklığına uğramaktansa en düzgün tercihi yapmak için daha fazla araştırma ve yorum almak daha iyi.

Belki dokuz eylül'ün sistemi Gazi'den de kötüdür bilemeyiz, birinden objektif yorum almalısın.

• Concordato kullanıcısına yanıt
    hocam peki gazinin iyi tarafı yok mu bide bu intörnlük eğitiminin tamamı mı böyle

• anladım hocam bu tıp fakültelerinin genelinde nasıl peki

Neredeyse tüm servis stajları böyle.

İyi taraf olarak konumu iyidir, hasta akışı aşırı fazla ve nadir hasta görme olasılığın yüksek. Tedavide en son yenilikleri takip ederler hocaların sunumları hep günceldir.

Onun dışında bizim genel öğrenciler olarak iyi dediğimiz bu tam istediğimiz gibi diyebileceğimiz bir olay yok.

Gazinin çekilebilir tek yanı hocaları.

Bak en basit örnek pandemi programını atayım sana. https://gazi.edu.tr/posts/download?id=277597 bu takvime göre yalnızca 2.5 ayda tam 19 dersin pratik eğitimini alıp sözlüye girildi. Yani 4 günde bir sözlüye girildi, Allahtan hocalar insaflı davranmış da 3-4 bölüm dışında çok bırakan olmamış.

Gazi böyle bir yer normalde bu program Ağustos'a kadardı ama intörnlük süresi 10 ay yapılmıştı. Arkadaşlar itiraz etmiş yurtdışında 10 ay staj geçmiyor diye, sonra bu program geldi çat diye.

Ben hep şunu söylerim Cerrahpaşa Tus'ta hep birincidir Koç üniversitesini bile geçiyor adamlar niye? Çünkü sistemleri tıkır tıkır işliyor.

hocam anladığım kadarıyla gaziyi sevmiyorsunuz pek ama hocaları bu kadar iyiyken eğitimine çok iyi diyebilir misiniz mesela

Hocam Ankaradaki okullar hakkında bilginiz var anladığım kadarıyla. Acaba Gülhane için herhangi bir yorumunuz var mıdır?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam inanin hic bilmiyorum, hatta kendi okulumda durum nasil onu bile bilmiyorum. O yuzden x okul y okul dedim zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim hocammm

Klinik için diyebilirim ama temel için asla.

Bakın siz gençleri anlıyorum lise gibi düşünüyorsunuz ama hoca iyi olunca her şey çözülmez.

Örneğin şu an internlerden biri covid-19 olursa raporlu sayılmayacağını ve stajının tekrar ettirileceğı söylendi hep. Okul bunu açık açık söyledi.
    Bu sistemsizliktir ve maalesef bunu hocalar çözemiyor, çözmek isteyen hocaları o görevlere kimse getirmiyor.

Gelecek senin genç dostum iyi düşün taşın öyle karar ver ama dokuz eylüldeki yabancı olayı doğruysa orası zaten saçma.

Ha bir de siz gençler hep taban sıralamasına bakıyorsunuz bir de tavan sıralamalarına bakın üniversitesilerin, benim ilk 500'e girip OMÜ yazıp birincilikle bitiren arkadaşım var o yüzden araştırmalarınızı enine boyuna yapın, her şey dizde bitiyor.

Başarılar.

• mavitip M kullanıcısına yanıt
    Bizim zamanımızda askeriye fetullahçılar nedeniyle sıkıntılıydi yani maalesef bilgim yok.

Anladım hocam o zaman tıpta son seneleriniz. Teşekkür ederim yine de.

çok teşekkür ederim hocam. bide son bir soru soracağım saçma bir soru diyebilirsiniz ama iyi bir hekim olma konusunda daha önemli olan klinik eğitim değil midir? yani anatomi vb tabi ki çok önemli ama bizim asıl mesleki hayatımızda kullanacağımız klinikte öğrendiklerimiz değil mi yanlış mı düşündüm

Tabi ki klinik eğitim önemli ama siz o eğitimi doğru düzgün anatomi, patofizyoloji, farmakoloji bilmeden alınca iki ayaklı sandalye gibi oluyor sürekli sendeliyorsunuz.

Eğer Gazi yazarsan bunun bilincinde olarak yaz ve unutma komiteleri slayt okuyarak geçme, tamam slayt iyi not aldırır ama textbook gibi öğretemez seni. Ve Gazi yazarsan farmaya iyi çalış okulun en büyük eksiği o.

hocam iyi ders çalışacağımı düşünüyorum bugüne kadar hep çalıştım yani ilgim olmayan şeylere bile çalıştım tıpta da çalışırım diye düşünüyorum. kendim yeterince iyi çalışırsam bu temel bilimleri nispeten sağlam geçebilir miyim ? yani sınavları geçerim de öğrenir miyim

Dediğim gibi eğer slaytlara bağlı kalmaz texbooklardan da çalışırsan çok iyi öğrenirsin ama slaytlara bağlı kalırsan tam öğrenmeden ama kötü not da almadan geçersin.
    Bu arada çok eskiden kalma Gazi kolaydır diye bi laf var o çok eskidendi,eskiden çıkmış sorulurdu sonra dekanlık talimatı ile çıkmış sorulmaması istendi o iş de tarih oldu.

hocam textbook dediğiniz şey ne kendimiz mi temin ediyoruz hocanın verdiği notlardan farklı olarak ne

Kazandığın zaman bunları hızlıca kavrarsin zaten şimdiden dert etme.

nfkdmgldmgldmgl sağolun hocam siz mezun mu oldunuz bu yıl

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.