Şimdi Ara

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bu konu hakkında bir konu açılmış 2010 senesinde :) Ama 3 yıl geçmiş gaziantep güzel gelişen bi şehir acaba üniversiteside öylemi bilen arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim. Tercihler 18 inde bitiyor buraya göre ayarlayacağım tercih sırasını. Okumak zor eyvallah mezun olduğumuzda iş imkanı bolmudur? Sonuçta artık ingsiz mühendislik beş para etmiyor. Saygılarımla

• Merhabalar. Ben gaziantep üni.'de makine müh. okuyorum.Okulun eğitim kalitesinden gayet memnunum bunu belirteyim öncelikle.Ancak arada garip hocalarda çıkmıyor değil ancak o maalesef hemen hemen her üniversitede var.Verilen ingilizce eğitim ile ilgilide şunu söyleyebilirim fen edebiyat'tan gelenlerin pek bir ingilizcesi yok ancak bölüm hocalarının ingilizcesi gayet iyi seviyede.Hakkıyla bitirirsen bölümü işsiz kalacağını sanmam ayrıca şunuda belirtmek istiyorum intern mühendislik uygulaması ile çoğu kişi iş buldu veya deneyim kazandı.Bu uygulama okuyanların önünü açan bir uygulama
  • Kratoss12 K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Muhakkakki cins hoca heryerde :) Bazı yerlerde bu uygulama hakkında olumsuz düşüncelerde var amele gibi çalıştırıyorlar gibi. Bu konu hakkında ne dşünüyorsunuz. Sizi bulmam çok iyi oldu antepte makina okuyan biri olarak. Sosyal ortam nasıldır? Veya çk ders çalışma gibi durumlar varmı? İngilizce eğitimi hakkında azçok bilgi vermişsiniz ingilizcem benm neredeyse yok anadolu lisesindeyken sevdiğim bir ders değildi acıkcası sevmeyede niyetım yoktu :)
  • Amele gibi çalıştırdıkları doğru ancak şöyle söyleyeyim, uygulama bittikten sonra çoğu intern oldukları yerde iyi maaşlarla işe başladı.Yurttan tanıdığım 1750 liraya (ilk maaş için gayet iyi bir rakam)konya'da iş buldu.Aynı şekilde gıda mühendisi biri izmir'de 2000 lira gibi bir maaşla işe başladı.Yani faydasını gördü çoğu.

Sosyal ortam için şöyle söyleyeyim ben İstanbul'dan geldiğim için biraz sönük buldum burayı başlarda ancak yavaş yavaş alıştım.Büyük şehirden geleceksen pek beklentin olmasın bunu belirteyim öncelikle.Tabii birde benim muafiyetle direk hazırlığı atlamam arkadaş ortamı oluşmasında sıkıntı arz edince baya bir zorluk yaşadım.Ancak gözlemlediğim kadarıyla iyi bir arkadaş çevresiyle yapamayacağın şey yok şehirde.Üniversite çevresi hep canlı olur genelde.Üniversite çevresinde baya eğlenebilirsin.

Makine mühendisliği zor bir bölüm bunu belirteyim ders çalışmak zorundasın sevsende sevmesende.İngilizce ile aran yoksa hazırlıkta önünde uzun bir zaman olacak.İngilizce'ni hazırlıkta geliştirmelisin yoksa bölüme geçtiğinde büyük sıkıntı çekersin.

• Kratoss12 K kullanıcısına yanıt
    Bursadan geliyorum. Dersleri bir şekilde hallederim heryerde çalışacağız yapacak birşey yok ona. Şuan balıkesir makina ile antep makina arasında gidiyorum. Bazıları antep bazıları balıkesir diyor sizede sorayım balıkesir hakkında belki çok şey bilmiyorsunuz ama antepimi tercih etmeliyim balıkesirimi? Teşekkür ederim
  • öncelikle bölümünü belirlemişsin çok güzel bence şimdi yapman gerek okulların akademik kadrolarını incelemek olsun,ben baktım şimdi:

balıkeseride :3 prof 3 doç

antep : 11 prof 4 doç

ve benim tavsiyem konya :10 prof 6 doç

bu şekilde yaptığım kaba araştırmayı daha detaylı incelemeni tavsiye ederim, aynı zamanda akademik çalışmaları, tezleri ve projeleri incele.

http://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/universitelere-1er-milyon-tllik-tto-destegi

bu haberide okumanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: 101010ss

Bursadan geliyorum. Dersleri bir şekilde hallederim heryerde çalışacağız yapacak birşey yok ona. Şuan balıkesir makina ile antep makina arasında gidiyorum. Bazıları antep bazıları balıkesir diyor sizede sorayım balıkesir hakkında belki çok şey bilmiyorsunuz ama antepimi tercih etmeliyim balıkesirimi? Teşekkür ederim

Antep bulunduğu puan diliminde tartışmasız en iyisi.Dersleri de zordur.Ona göre :)
  • Evet Konyada fena değil ama sanırım benim tercihim Antep olacak. Uzak ama problemde değil benim için. Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.
  • 101010ss 1 kullanıcısına yanıt
    Önceden belirttiğim gibi istanbul'dan geliyorum bende ve balıkesir makine'de okuyan bir çok arkadaşım var.Dersleri çok daha hafif bir tempoda işliyorlar onu belirteyim öncelikle.Yakında olması evet senin için avantaj sağlar ancak eğitim kalitesi Antep'in yanına yaklaşamaz bana kalırsa.Biz autocad ile cebelleşirken onlar daha perspektif çiziyorlardı.
  • arkadaşlar ben bişey sorucam 2. öğretimler 1. öğretime giren hocalar aynı mı 1 . ye iyi 2 . ye daha dandik hocalar girmiyo değilmi bide 2. öğretim fiyatına 1.400 civarı bişe yazıo bu 1 dönemlik mi ?
  • özellikle gaziantep üni okuyan arklar cevaplarsa sevinirim hocalar bakdım cok ii hocalarda var ama onlar acaba 2. öğretimede giriormu ?
  • bir iki hoca disinda cogu birinci ogretim derslerine de giriyor.

harc parasini iki donemde yatirman gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kratoss12 -- 17 Temmuz 2013; 3:00:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.