< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Gazze'de bir okul😓😓 (2. sayfa)
-
-
Bildiğin gibi bunların haması savunmak için pek argümanı yok. O yüzden israiltapar falan diyerek saldırmaya çalışıyorlar.
-
👍🏻
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen boşver benim hangi olaya ne tepki verdiğimi, kendine bak önce hangi taraftasın. Burada sürekli İsrail avukatlığı yapıp, İsrailin yaptığı saldırıları Hamas üzerinden "terörle mücadele ediyor, hakkıdır" diyerek meşrulaştırıp, vatanını hırsızlara karşı savunanlara "terörist" derken Yemen'i mi dert eder oldunuz? Bırakın bu takiyyeyi. Benim için Suudi rejiminin, İran rejiminin, İsrailin birbirinden hiçbir farkı yok. Senin için ise "İsrail dost ülke". Başka söze gerek yok.
Ayrıca savaş yapıldıysa o zamanki sınırlarda kalınır. Yerleşimci adıyla yapılan hırsızlığı bile savaşı bahane edip savunuyorsun, gelmiş Yemen edebiyatı yapıyorsun. 1967 sınırlarına iyi bak. İsrail çatısı altında yaşayan Filistinlilerin de evlerini topraklarını çalıyorlar. Ne savaşından bahsediyorsun?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çünkü hamasın gücü o kadarına yetiyor. İsrail gibi askeri gücü olsaydı 1 tane İsrail vatandaşını sağ bırakmazlardı. Siz bu hümanist tavırla polyannacılık oynayan batıyı tavlayabilirsiniz çünkü ne müslümanları tanıyorlar ne islamı biliyorlar. Herkesi eşit gördükleri için onların kanına girip desteklerini alabilirsiniz ama islamcıyı hücrelerine kadar tanıyan ve malum dini bilen bizler bu dolmayı yemeyiz. Müslüman, gücü ele geçirene kadar mazlum, güçlendikten sonra zalimdir.
-
Üç-beş kişi bunlar, değmez.
Klasik "israilin savunma hakkı" masalı.
Müslümanlar dediğin gibi olsaydı senin gibiler şu an bu topraklarda yaşıyor olmazdı. Bin yıllık bi süreç, bir tane senin gibi bi profil kalmazdı ortada. Veya İspanya Portekiz topraklarındaki Endülüs devleti yıkılmazdı, Haçlılara karşı yahudileri koruyup himaye ettiler. Bölgedeki hristiyan sivilleri de kovmadılar. Tıpkı Osmanlı gibi. Ama dönüp dolaşıp arkadan ısırdınız işte. O bahsettiğin tarz senin gibiler için geçerli. "Azınlıklar" adı altında Batı'dan aman dilenip, eline az bi fırsat geçince birlikte yaşadığı konu komşusuna ihanet edenler... Belli ki aynaya bakıp konuşuyorsun.
Benim hiçbir soruma cevap veremedin. Konuyu başka yöne çektin. Bu durumda tartışmayı bu kadar büyüten ben mi oluyorum?
"keşke 100 sene önce de bizimle birlikte savaşsalardı" sözünden rahatsız olmadım.
Sen 100 yıl öncenin intikamını almak için siyonizmi savunuyorsun. Şuan Filistinin işgali 100 yıl önce bizi istememelerinden kaynaklı değil. Şuan yaşanan olayları 100 sene önceki bir duruma bağlamak zaten akıl işi değil. Almanya ya da Japonya bedel ödedi ama senin gibi bahanelerin arkasına sığınmadı.
-
Müslüman terör örgütü olmaz. Müslümanın terörle işi olmaz. İslama nefretini kusmak istiyorsan yallah başka kapıya. Gelip DAEŞ müslüman terör örgütüdür filan demeye kalkma.
-
Yazdıklarınızı ve benzerlerini ilk defa duymuyorum veya okumuyorum.
İnsanlar inanmak istediğine inanıyorlar, hoşuna gitmeyen hakikatleri göz ardı edebiliyorlar. Gerçek algısı da değişebiliyor.
Kökten bir kemaliste sorarsan Arapların topu haindir, isyankardır. Hep Türkü arkadan vurmuştur. Karşıt görüş sahipleri de bütün faturayı sadece Serif Hüseyine ve oğullarına keser, geri kalanını aklar, başka hiçbirşey olmamış gibi davranır.
Benim nerede durduğuma siz karar verin.
Ben de bir özet geçeyim. Telefonda 10 sayfa yazacak, tek tek olayları toplayıp buraya yazacak, izah edecek durumum yok.
Bu konuyu arap isyanı fikrine karşı biri olarak geçmişte çok okumuş, irdelemiş biriyim. Tek tek rakamlar araştırdım, kaç kişi bizimle olmuş, cemal paşanın ordusundaki arap sayısından, Serif hüseyinin askerine kadar hep inceledim. Lawrence ve allenbye'ın sözlerini, notlarını bilirim, o dönem ortadogudaki halkın psikolojisini beklentisini de.
Genel topyekun bir arap ayaklanması yok zaten. Özellikle Kutul amarede, kanal cephesinde bizimle birlikte savaşan araplar vardır, çoğunlukla.
İlk ayaklanan Serif hüseyindir. Onun da ayaklanması uzun bir süreçtir. Şerif Hüseyin asker sayısı bellidir. Sayıları karşılaştırırsak savaşın başında bizimle olanlar bize karşı olanlardan bariz fazladır. Bunları inkar etmiyorum. Ama savaş ilerledikçe durum değişmiştir. Bölgede çoğunluk bize karşı dönmüştür. Bizi destekleyenler azınlıkta kalmıştır. Çoğunluk bizi istememiş, bizim yanımızda olmamış, bize yardım etmemiş, aleyhimizde faaliyetlerde bulunmuştur.
Bunu araplar inkar etmiyor. Suriyeli, Lübnanlı, ürdünlü inkar etmiyor. Yaşanan, anlatılan birçok vaka var. Belki hoşunuza gitmeyecek seyler çıkacak ama az siz de araştırın. Birinci ağızdan bilgiler var. Hatıralar var. Konunun sadece Serif huseyinle kalmadığını göreceksiniz.
-
Ne zaman bu konuya birşeyler yazsam hemen Siyonist ya da İsrail savunucusu olmakla itham edilmem acaba bilinçli bir taktik mi?
Açıkça yazmışım zaten ne İsrail ne siyonizm ile ilgim yok diye, dahası İsraili kötü olarak görmüşüm, yaptıklarını tasvip etmemişim, hala siyonizm savunucusu olmak ne demek?
Valla Atatürk Araştırmaları Merkezi'nden kaynak verdim. Osmanlı ve Alman generallerin notlarından aktarılanlar da var. Orada zaten her şey açıkca yazıyor. Siz ilk mesajda "Filistin'de isyan olduğunu, ettiklerini bulduklarını, bedelini ödediklerini" yazdınız, şimdi başka türlü konuşuyorsunuz. Yanlış biliyormuşum demek zor ve ağır geliyor değil mi? Arapçılık hareketlerinde özellikle Suriyeli ve Lübnanlı hristiyan Arapların başı çektiği de yazıyor, ona rağmen Arapçılık hareketi yine de Balkanlardaki etnik milliyetçi hareketler gibi bir etki oluşturmadı da deniyor.
Osmanlı kaybedince onunla birlikte olan Araplar da kaybetti. Olayın özeti budur. Mesela Suriye azınlıkların eline geçti, halen rejim onların elinde. Bütün coğrafyada bu böyle. İngilizler suni devletler kurup başlarına istedikleri adamları getirdiler. Yeni rejimler tıpkı bizdeki gibi Osmanlı aleyhine eğitim kanalıyla 1 asırdır propaganda yaptılar.
Neyse "Filistinliler ettiğini buluyor" diye olmayan bi şey üzerinden bunu söyleyen kimsede ben bugüne kadar iyi niyet görmedim zaten. Öyle bi şey gerçek olsa bile insani açıdan böyle bir denklem kurulmaz ki zaten öyle bi şey yok. Bu mantıkla Bosnalılar, Çeçenler, Asya'daki Türki topluluklar vs Osmanlı'dan ayrılmalarının bedelini ödedi mi diyelim?
-
Sen yakışmıyorsun buraya hemen kaybol;
Forumun malum marjinal tipleri doluşmuş amaçları islamafobi zaten arada sen kaynama
Galiba ben anlatamıyorum, artık böyle düşünmeye başladım.
Yukarıda yazdıklarına da çoğunlukla katılıyorum ama yorumların olayı farklı yerlere çekiyor.
Dedelerinin hatalarının bedelini ödüyorlar dedim. Oh olsun, iyi oluyor demişim gibi yargılanacağımı düşünmedim. Dedeleri bizimle birlikte savaşsalardı dedim. Bunda yanlış ya da kötü niyet, insani olmayan husus nerede?
Profesyonel tarihçi değilim ama ilgiliyim. Bir dönem yavuz bahadıroğlu'nun kahramanlık hikayeleriyle adım attım, sonrası geldi. Eksiklerim ve yanlışlarım olabilir elbette ama bu konudaki paylaşımlarda bunu göremedim henüz. Farklı yorumlarımız var.
Konuyu kapatalım isterseniz.
Hem Atatürkçü olup hem de inançlı bir Müslüman olmak çok sıkıntılı. 2 taraf da kendinden görmüyor ve dövüyor.
Açıkcası olayı bilinçli bir şekilde çarpıtanlardan olduğunuzu düşünmüyorum. Ama genel kara propagandaların etkisine kısmen de olsa kapılmış gibi duruyorsunuz yorumunuza göre. "Dedelerinin hatalarının bedeli" ifadesinin, genellemesinin hele Filistin özelinde geçersiz ve yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Bugün Arabistan topraklarında, Şerif Hüseyin'in aşiretlerinden, onlara destek olan gruplardan vs birileri zulüm görse "dedelerinin hatalarının bedeli" dense yine anlaşılabilir. Kaldı ki yüz yıldır İngilizlerle, siyonistlerle ittifak kuran, birlikte hareket eden kimse zulüm görmüyor. En başta bu noktayı atlıyoruz zaten.
Tarihte büyük Türk devletlerine isyan eden Türk beylikler, gruplar dolu. Mesela Kızılbaş aleviler Türkmen olduklarını söylerler. Safevi desteğiyle Osmanlı'da isyan çıkardılar. Şahkulu isyanları vs. Şimdi onlar Türk diye bütün Türkler için "dedelerinin yaptıklarının bedelini ödüyorlar" denebilir mi? İşin bi de bu boyutu var. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
-
Deveye hendek atlatmaya çalışmanız çok daha fazla vakit kazandırır emin olun. Bende zamanında çok anlattım bu durumları ama sonrasında belirli yaş seviyesini aşmış insanlara laf anlatmanın doğruyu göstermenin mümkün olmadığına karar verdim. Zamanında İngiliz iş birliği ile bölgenin içinden geçtiler.
Yaşananlar güncel dönem olaylardan ibaret değil, geçmişten gelen olaylar örgüsü ve ingilizler'in inşa ettiği bir arap coğrafyası var, 100 yılı geçtiği halde istedikleri gibi kışkırtıp ayarlarıyla oynayabiliyor, yönetimlerini sil baştan düzenleyebiliyorlar, kendi çizdikleri sınırları çıkarlarına göre değiştirebiliyorlar. Bizimkilerde ise gerçeklerden kopuk bir arabesk havası nüksediyor.
-
Kadını, çocuğu kaçırıp kadinlara tecavüz etmek vatan savunmasi mi oluyor? Bariz bir şekilde fitili ateşleyen hamas oldu. Adamlar zaten fırsat kolluyordu bahanesi oldu. İsrail terrorist bir devlettir. Hamas ise bir terör örgütüdür. Güzelleme yapipta masum göstermeye çalışmayın bizde biliyoruz İsrail in amacını ve amacı gerçekleştirmek için istediğini yapacağını. Filistin e gelince din olarak ayni olabiliriz ama sadece din olarak. Filistin hiçbir zaman bizim yanımızda olmadı. Öyle işi Osmanli ya goturmeye gerek yok. 1990 lardan beri hep karşımızda. Dibindeki zengin arap kardeslerinin umrunda değil iken ben neden Türk düşmanlarına yardim edeyim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X