Şimdi Ara

Gazze'de bir okul😓😓

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kadınıyla, çocuğuyla asla pes etmeyen, İslam ümmetinin onur ve şeref başkenti...
    Gazze'yi görmezden gelen bazı Müslüman ülkelerin başındaki onursuzlar utansın!!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Katil devletin, terorist bir grupla savasinin sonucu... Olan sivillere oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

Terörist grup derken Haması kastediyorsunuz herhalde. Ortada Filistin'i işgal eden bir İsrail var. İsrail işgal ettiği yerlerde sürekli yeni yerleşim yerleri açmakta. Olay sandığınız gibi terörist gruplarla mücadele değil.Filistinin tüm topraklarını işgal edip Filistinlileri de başka ülkelere sürmek.

• Deníz kullanıcısına yanıt

Evet terörist yapı olan hamastan bahsediyorum. İsrail masumda demiyorum.

Topraklarını savunmak teröristlik mi oluyor?

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Sadece topraklarını savunmuyorlar, masum göstermeye çalışmayın şunları. İsrail ne kadar katil bir devletse, bunlarda altında kalmıyor. Ben sadece oradaki filistin halkına üzülüyorum, çocuklara üzülüyorum, sonuç olarak olan onlara oldu.

• Deníz kullanıcısına yanıt

Velhasıl ki öyle bile olsa ne yapacaksın? Zamanında sen de Malazgirt'e girerken,Balkanlara girerken,Arap yarımadasına girerken,Kuzey Afrika'ya girerken belki ordaki halkları sürmedin ama o toprakları kanla,savaşla kılıçla aldın.Bugün her ne kadar tasvip etmesem de aynısını İsrail yapıyor.Aralarında bir fark yok.Filistinliler Hamas gibi örgütlerle İsrail'in boyunduruğu altında yaşamak istemiyorlarsa veya İsrail onları hiçbir şekilde istemiyorsa burda suçlu İsrail değil.Yılanın başını küçükken ezmeyen halktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Millet açlık ve sefaletle uğraşıyor. Avrupa'da birçok ülkenin "aşırı milliyetçi ve sağcı" diye mimlediği bir parti her hafta PKK lideri apo 'yu meclise davet ediyor, memleket binbir dertle boğuşuyor bu Arapçı aveller hala Gazze diyor.

Yavrum toplanıp gidin cepheye , forumlarda yazarak mı İsrail 'i durduracaksınız

Keşke o toprakları 100 sene evvel biz ingilizlere karşı savunurken, onlar da bizimle beraber savunsalardı. Türk askerinin yanında omuz omuza ingilize karşı dövüşselerdi. Bizzat bir Filistin standında dağıtılan broşürde okuduğum cümle "ingilizler verdiği sözü tutmadı".

Ben bazıları gibi İsrail iyi yapıyor demiyorum, o siviller için üzülüyorum ama toplumlar bazen dedelerinin yanlış kararlarının cezalarını çekerler. Biz de çekmiyor muyuz?

• Navi kullanıcısına yanıt

Keşke o topraklarda siyonizmin yayılmasını destekleyeceğini o toprakların 100 yıllardır sahibi olan Filistinlileri destekleseydin.

100 sene evvel Osmanlıya karşı bağımsızlık istemeleri onları 100 sene sonra topraklarını savunurken terörist mi yapıyor?

Toplumlar dedelerinin yanlış kararlarının cezalarını çekmezler. Almanya 2. dünya savaşından yenilip dünyanın en büyük ekonomilerinden biri oldu. Japonya atom bombası sonrası aynı şekilde. Türkler hariç hiçbir millet dedemin hatasını 100 yıl sonra ben çekiyorum diye bir bahane uydurmuyor.

Olsun, bizim yanımızda savaşsalardı bile, Süleymanşah tan bir tabutla ayrıldığımız gibi, oradan da birkaç bir şeyler alıp, arkamıza bakmadan kaçardık. Sonuçta gene İsrailin eline düşeceklerdi.

Süleymanşah'tan kaçarken alkışladılar, Filistini de terk ettiğimizde alkış tutarlardı yine. Bakma buradan İsraile salladıklarına, efendileri zincirlerini çekince, nereye saldırsak diye dört dönüyorlar. Dertleri islam falan değil, rant ve menfaat

Tartışmayı bu kadar büyütmek de tuhaf geliyor bana. Sen "toprakları için savaşıyorlar" dedin. Ben de "keşke 100 sene önce de bizimle birlikte savaşsalardı" dedim. Bir Türk bu sözden neden rahatsız olur ve otomatik savunmaya geçer ki?

Siyonizm ya da israili destekledigimi nereden çıkardın. Hiçbir zaman israil iyidir, haklıdır, doğrudur demedim. Herşeyi siyah beyaz görmeyin.

Haması terörist olarak da tanımlamadım.

Biz o toprakları 100 sene önce kaybettik. Kaybetmemizde o bölge halkının bizi istememesinin de büyük etkisi oldu. Bizi istemeyen insanların bizden sonra yani biz gittikten sonra ödedikleri bedel bizim birinci tasamız değil. Olay benim için bugün insani bir meseledir ve Türkiye cumhuriyetinin ve halkın çıkarları perspektifinden bakmak durumundayız.

İnsanlar bazen dedelerinin yanlış kararlarının bedelini ödemek zorunda kalabilirler, bunda yanlış birşey yok. Bu sığındığımız bir bahane değil, tespit. Almanya ya da Japonya bedel ödemedi mi?

Biz pkk ile mücadele ederken "olan sivillere oldu" mu hiç? Net bi şekilde İsrail terör örgütüne karşı olmak ağır geliyor heralde? Ayrıca Hamas'ın yanlış sayılabilecek eylemleri olsa da bir terör örgütü değildir. Hamas'ın saldırılarında birkaç sivil öldüyse, İsrail 40-50 bin sivili öldürdü. Filistin'in düzenli bir ordusu yok. Adamlar dünyanın gözü önünde çalınan topraklarını, evlerini savunuyor. Silah kullanmak yerine hırsız aşağılık teröristlere gül mü atsınlar?

Tek cümleyle net anlatmışsın. Haması savunanlar sırf müslüman kimliği var ve malum kişi savunuyor diye savunuyor zaten. Hristiyan falan olsalar onlar da terör örgütü derler.

Bıkmadınız şu yalanlardan, çarpıtmalardan. Filistin'de Osmanlı'ya karşı bi isyan olmadı, Filistinli müslümanlar Osmanlı yanında savaştı zaten. İngilizlerle işbirliği yapan hristiyan Araplar ve yahudiler. Onun dışında Hicaz'dan gelen Şerif Hüseyin, Faysal vs. onların aşiretleri. Arap isyanı denen şey zaten temelde Hicaz isyanıdır. Arap coğrafyası çok geniş bi coğrafya. Osmanlı ordularında da Arap birlikleri var. Hicaz isyanı da Arapçılık kaynaklı değil, siyasi güç elde etme amaçlıdır. Ayrıca o isyancı Araplar olmasa biz yine İngilizlere kaybederdik o da ayrı konu.

İki üç ezber üzerinden atıp tutmak yerine açıp iki satır ne nedir diye okusanız keşke... "Uzun" diye bunları da okuyan olmaz şimdi. Bilgi yok, fikri çok profiller bundan dolayı bol bu ülkede. Bilgim yok, yorum da yapmayayım diyen yok. Alttaki metinlerin kaynağına "siyasal islamcı" diyerek çıkabilecek misiniz işin içinden?

Alıntı

metni:
    I. Arapçılık Hareketinin Gelişimi
    19. yüzyıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun temel meselelerinden biri gayrimüslim tebaanın ayrılıkçı hareketleri olmuştur. Fransız Devrimi ve Avrupa’da gelişen milliyetçilik akımının etkisiyle ulusal bilinç kazanan etnikdilsel gruplar İmparatorluk’tan ayrılmak için mücadeleye girişmiştir. Avrupalı büyük güçler tarafından da desteklenen bu mücadele Balkanlar’da sonuç vermiş, Yunanlar, Sırplar ve Bulgarlar bağımsızlıklarını kazanmıştır. İmparatorluk toprakları içinde kalan gayrimüslim nüfusun devlete bağlılığı da git gide aşınmış, özellikle yüzyılın son çeyreğinde Ermeni ayrılıkçı hareketi hız kazanmıştır.
    Osmanlı İmparatorluğu’nun tebaası olan Araplar da milliyetçilik akımından etkilenmiş ve aynı boyutta olmamakla beraber Hristiyan azınlıklara benzer bir süreç yaşamıştır. Arapçılık hareketinin ortaya çıkışında İmparatorluk tebaası olan Hristiyan Araplar öncü rolü oynamıştır. Arapçılık akımı, önemli bir kaynağını Mısır ve Suriye’de kurulan Hristiyan misyoner okullarında bulmuştur. Beyrut Amerikan Koleji (Suriyeliler Protestan Koleji) ve Fransız Cizvit Koleji (Saint Joseph Üniversitesi) gibi misyoner okullarında eğitim gören Arap gençleri Arapçılık akımının etkisinde kalmıştır[1]. Bu okullarda gerek Arap geçmişini ve kültürünü bilen, gerekse Avrupa kültürü ve “milliyetçilik” akımı etkisinde kalan yeni bir nesil yetiştirilmişti. Misyoner okullarında eğitim göre Hristiyan Araplar, Suriye ve Mısır’da gazete ve dergiler çıkararak fikirlerini yaymaya çalışmışlardı[2].

Alıntı

metni:
    Arapçılık hareketinin yoğun olarak hissedildiği yerler, diğer Arap bölgelerine göre ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda daha gelişmiş olmasının yanında Hristiyan Arap nüfusun daha yoğun olduğu Suriye ve Lübnan olmuştur. Ancak bu hareket Balkan ulusçuluğu gibi etkin ve yaygın bir karakter göstermekten uzaktır. Ernest Dawn’a göre 1914 Ekim ayı öncesinde sadece 126 kişi Arap milliyetçiliğinin aleni savunucuları veya milliyetçi Arap cemiyetlerinin üyeleri olarak bilinmektedir. Söz konusu 126 kişinin 51’i Suriyeli, l’i Mısırlı, 21’i Lübnanlı, 18’i Iraklı, 22’si Filistinli ve 13’ünün ise memleketinin kökeni ve ikamet ettiği yer bilinmemektedir. Arapçılar arasında Suriye ve Lübnanlıların yüksek oranı dikkate değerdir[8] . Arapçılık hareketi temelde İttihatçı yönetimin merkezileştirme politikası karşısında imtiyazlı konumlarını kaybetme korkusuyla hareket eden yerel unsurlara, Mülkiye ve Harbiye mekteplerinde okuyan Arap öğrencilere ve düşük rütbeli subaylara dayanmıştır[9]. Arapçılık hareketinin Hicaz İsyanı’nın başladığı 1916 yılına kadar dikkate değer bir eyleminden bahsetmek güçtür. Arapçılık yapan cemiyetler isyan öncesinde Şerif Hüseyin’in oğulları Şerif Abdullah ve Şerif Faysal ile kurdukları ilişkiyle isyan içindeki yerlerini alacaktır. Bununla beraber Arapçılık hareketi üyelerinin, isyanın çıkmasında ve gelişmesindeki etkileri çok az olmuştur.

Kaynak:

atamdergi.gov.tr
    Hatıralar Işığında Şerif Hüseyin İsyanı ve Hicaz Cephesi | Kasım 2022, Cilt XXXVIII - Sayı 106 | Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi
    https://atamdergi.gov.tr/tam-metin/1082/tur

Filistin'de Osmanlı'ya karşı bir isyan yok. "Arap isyanı" genellemesi altında İngiliz, İsrail çıkarlarına hizmet edecek şekilde bilinçli olarak kamufle ediyorlar bunu. Filistin cephesinde İngilizlerle ve onlarla birlikte Hicaz'dan gelen Şerif Hüseyin, Faysal vs komutasındaki onların aşiretleriyle savaştık. Osmanlı ordusunun Arap birliklerindekiler Arap değil miydi? Arap isyanı genellemesi adı altında bilerek gerçekleri çarpıtarak bugünlere getirdiler. İsrail'in kurulması için kendilerine sahip çıkan Osmanlı'ya en büyük ihaneti yapan yahudilerden hiç bahsetmez bunlar. Ya da hristiyanlardan. İngiliz esir kamplarında gözleri kör edilen Osmanlı askerlerini konuşurken bile İngilizlere tek laf etmezler on yıllardır. İngilizlerin yaptığı vahşeti "Filistinliler yaptı" diye sunacak kadar gözü dönmüş, takiyyeci bi topluluk var Türkiye'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 10 Kasım 2024; 14:34:18 >

Gerçek dışı veriler üzerinden tartışmak tuhaf gelmeli bence. Okunsun diye kısa özet alıntılarla yukarıda paylaştım. Yazdıklarınızda samimiyseniz "ben yanlış biliyormuşum" diyerek konuyu noktalamak da bi erdemdir. Şu forumda olsun, dışında olsun, olayın gerçeğini öğrendikten sonra bu erdemi gösterebilen hiçbir insanla karşılaşmadım bugüne kadar. Türk toplumunun kibir ve gurur kompleksinin sonucu...

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

Hoşgeldin  

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

Her şeyin suçluşu yahudiler, ingilizler ve dış güçler dediğiniz için filistin o halde. Araplar İsrail'le savaştı ve kaybetti gerçek bu. Filistinde ölen sivil çocuklardan en çok yararı sağlayan gelen yardımları cepleyen Gazze yönetimi ve Hamastır. Senin çocuklara acığın falan yok ki, sen sadece israil düşmanlığı yapıyorsun. Yemen'deki savaş için neden bu kadar tepki vermediniz ve vermiyorsunuz. Savaşan iki tarafta Müslüman diye mi? Bana bir tane Yemen'de ölen çocuklar için attığın bir mesaj gösterirsen senden anından özür dilemeyi garanti ediyorum.

bbc news türkçe
    Yemen krizi: '85 bin çocuk açlıktan öldü' - BBC News Türkçe
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-46271632

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.