Şimdi Ara

Gearbest Türkiye Tüm Kargo Sorunları [Ana Konu] (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.938
Cevap
59
Favori
140.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    INTER by MNGkargo
    http://inter.mngkargo.com.tr/Tracking

ne yazık ki burada da sonuç yok diyor...
  • 12 gün önce @gearbest i denemek için monitör aldım başına birşey gelmesin diye de sigorta yaptırdım hızlı kargoyu 6-10 gün içerisinde teslimat yazdığı için seçtim seçmez olaydım 12. gün bitmek üzere ulaşmaması birşey değil nerede ne durumda olduğunu bile bilemiyoruz intermng bilmiyor gümrükleme yapan firma bilmiyor alljoy'un sayfasında 3-4 günden bu yana data manifested yazıyor başka hiçbirşey yok şunu anladım ki aliexperss ten şaşmamak gerekiyor @gearbest pişmanlıkmış
  • burakekrem B kullanıcısına yanıt
    Kargo dün geldi. Aktif kurye getirdi. Takip sistemi çok kötü ve çok uzun sürdü. 10 gün sonra verdiğim Alljoy'la gönderilen siparişim bundan daha erken ulaştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr_cpu

12 gün önce @gearbest i denemek için monitör aldım başına birşey gelmesin diye de sigorta yaptırdım hızlı kargoyu 6-10 gün içerisinde teslimat yazdığı için seçtim seçmez olaydım 12. gün bitmek üzere ulaşmaması birşey değil nerede ne durumda olduğunu bile bilemiyoruz intermng bilmiyor gümrükleme yapan firma bilmiyor alljoy'un sayfasında 3-4 günden bu yana data manifested yazıyor başka hiçbirşey yok şunu anladım ki aliexperss ten şaşmamak gerekiyor @gearbest pişmanlıkmış
    Aynı şekilde bekliyorum ben de hocam, inter mng bize gelen bir şey yok diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apollon

Aynı şekilde bekliyorum ben de hocam, inter mng bize gelen bir şey yok diyor.

Alıntıları Göster
    ben de aynı şekilde bekliyorum. ems express seçeneği de ücretsizdi başta onu seçtim, sonradan değiştirdim, değiştirmeseydim keşke.
  • Apollon kullanıcısına yanıt
    Gelmemesi mesele değil sonuçta dünyanın diğer ucundan geliyor gecikmesi normal ama ürünün akıbetini bilmemek can sıkıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gümrük işlemleri bitmeden MNG sistemin de ürünleriniz görünmez. Bu yüzden bilgi alamıyorsunuz. Gümrük işlemlerini yapan firma eğer vergi ödemeniz gerekiyorsa sizinle irtibata geçecektir. Ödemenizi yaptıktan sonra da kargonuzu MNG ye ileticektir. Belirtilen süre 6-10 iş günüdür. Buda aşağı yukarı 15-20 güne tekabül ediyor. Panik yapmanıza gerek yok. Ürünleriniz yakın da size ulaşacaktır.

• Benim kargo şu duruma geçmiş.
    Customs clearance completed, shipments are at Alljoy depot in Turkey for tax/duty collection, IST service phone : +902122964569
  • Aynı mesaj benim kargo da da var.

Orada verilen telefonu biz mi arayacaz yoksa onlar kı bizi arıyor.

Süreç nasıl işliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: acrylia

Aynı mesaj benim kargo da da var.

Orada verilen telefonu biz mi arayacaz yoksa onlar kı bizi arıyor.

Süreç nasıl işliyor.
    Sanırım whatsapp ile ulaşıp hesap numarası gönderiyorlarmış, aramalarını bekliyorum ben.
    Edit;:geldi
    Gearbest Türkiye Tüm Kargo Sorunları [Ana Konu]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apollon -- 9 Nisan 2018; 14:49:8 >

• ThesadisT kullanıcısına yanıt
    O kadar kesin konuşmamak lazım.

Günlerdir burada ve farklı mecralara yazıyorum ,GB TR yetkilisi ile konuşuyorum.

20 Mart'ta Turkiye'ye giren paketten 5 Nisan'a kadar haber alamadım. Mng bizde yok KHL yi arayın diyor KHL bizde yok gümrüğü arayın diyor Gearbest israrla siz önce vergiyi ödeyin biz sonra geri ödeyecez (!) diyor.Gelen pakette 450 TL lik mal var.

GB TR yetkilisi ve benim MNG operasyon merkezinden tutunda KHL yetkililerini topa tutmam nihayet 5 Nisanda sonuç verdi. WhatsApp dan verginiz var mesajı geldi.Aynı gün ücreti ödedim. Bugün 10 Nisan halen kargo takibinde aynı şekilde görünüyor. Ne gelen var ne giden.

Evet aldığım ürün aliexpress den bir miktar uygundu ama bunun bedeli bu kadar sinir harbi olmamalıydı.

• bde B kullanıcısına yanıt
    Sorun her yerde olabiliyor. Ürününüz için ödemeyi yaptıysanız illa ki gelecektir. Bu kadar kendinizi yıpratmayın. Çok fazla canınız sıkılırsa bankanizdan chargeback isteyin. Ben sadece deneyimlerime göre cevap veriyorum. Bu kargo yönetimi ile halihazır da kaybolan bir ürün yok gibi. Sadece bazen vergi çıkan ürünler de gecikme yaşanabiliyor. Size vergi ödeten kişiler artık sorumluluğu üzerine almışlar her şekil de size ürünü getirmek zorundalar. Burada ki sorun MNG kaynaklı değil. Sonuçta MNG eline gelen ürünü bir an önce dağıtmaya bakıyor. Sizin ürününüz büyük ihtimal vergi kısmından daha henüz MNG ye teslim edilmemiş. Ama yakında gelecektir. Ürününüzü teslim aldıktan sonra da vergi iadesi için gearbest ile irtibata geçebilirsiniz. Geçmiş olsun.

• ThesadisT kullanıcısına yanıt
    Problem tabii ki yaşanır ,önemli olan şirketin problem çözmedeki becerisidir bana göre. Taktir ederseniz ki miktar kısmen yüksek, dolayısıyla salla ya gelir bigün diyebilmem pek olası görünmüyor. Israrlı takibimiz olmasa en ufak bir ilerleme kaydedecegimizi zannetmiyorum açıkçası.

KHL paketiniz bizde yok nerde oldugunu bilmiyoruz dedigi anda bankaya harcama itirazında bulundum zaten o konuda sıkıntı yok.Kaybolan ürün yok demissiniz ama bu konuda paketimiz ortada yok diyen 2 örnek hatırlıyorum. Çok da gerilerde değil.

Mng kaynaklı olmadığı gün gibi açık ,gümrükten çekip vergileme yapan şirkette problem ,bunu mng de söylüyor.

Yorumunuz ve iyi niyet dilekleriniz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThesadisT

Gümrük işlemleri bitmeden MNG sistemin de ürünleriniz görünmez. Bu yüzden bilgi alamıyorsunuz. Gümrük işlemlerini yapan firma eğer vergi ödemeniz gerekiyorsa sizinle irtibata geçecektir. Ödemenizi yaptıktan sonra da kargonuzu MNG ye ileticektir. Belirtilen süre 6-10 iş günüdür. Buda aşağı yukarı 15-20 güne tekabül ediyor. Panik yapmanıza gerek yok. Ürünleriniz yakın da size ulaşacaktır.
    Bugün bilmem kaçıncı gün ürün hala ortalıkta yok dediğim gibi 4-5 ayda gelmeyen ürünlerim bile oldu o mesele değil ama ürünün hangi aşamada olduğunu bilememek gerçekten can sıkıyor ürünün gelme durumuna göre gearbest'e de gerekenleri yazacağım ama bedava olsa hatta üstüne para verseler gearbestten selam bile almam gerçekten çok kötü ticaretleri var

• bde B kullanıcısına yanıt
    O kişiler de gelmedi diye eyfam yapanlar. 2 gün sonra cevap bile yazmadan kayboluyorlar. Geliyor üstelik çokta hızlı mümkünse vergisiz bir ürün alın ve bakın ne kadar hızlı gelecek. Benim 6 gün de gelen ürünlerim oldu. Elbette meblağ büyük salla gelir yapın demiyorum. Sadece telkin de bulunuyorum sizi rahatlatmak için. Çünkü biliyorum çok daha meblağı büyük ürünler geldi. Hatta siz nlpost seçmiş olsaydınız ürün çoktan gelirdi. Ama seçenekler de var mıydı bilemiyorum.

• mr_cpu M kullanıcısına yanıt
    Açıkçası sizin söylediğiniz şeylerden olmasa da bende artık gearbest den alışveriş yapmıyorum. Ama vergi iadesi olayı bile bence büyük nimet. Varsa ihtiyaç değerlendirmek gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThesadisT

Açıkçası sizin söylediğiniz şeylerden olmasa da bende artık gearbest den alışveriş yapmıyorum. Ama vergi iadesi olayı bile bence büyük nimet. Varsa ihtiyaç değerlendirmek gerekir.
    valla orada da bir çakallık var 100$'a kadar ürünlerde ödenen verginin tamamı aşan ürünlerde ise yarısı demişler :-) ben monitörü 179$'a aldım fakat faturada 90$ göstermişler kısmet olurda birgün ürün teslim edilirse eğer sırf denemek için vergi iadesi isteyeceğim kuvvetle muhtemel 9$ lık bir ödeme yapacaklar zaman gösterecek herşeyi ama böyle giderse epeyce bekleyeceğim gibi duruyor.
  • mr_cpu M kullanıcısına yanıt
    Asıl fiyat üzerinden değerlendirme yaparlar yani ödediğin vergi miktarının yarısını iade ederler.

• 31 mart ta aldığım 3d printer bugün teslim edildi.

Faturası 100 dolar olduğu için 20 dolar vergi ödedim.

Bunun ne kadarını nasıl iade alacam

• quote:

Orijinalden alıntı: acrylia

31 mart ta aldığım 3d printer bugün teslim edildi.

Faturası 100 dolar olduğu için 20 dolar vergi ödedim.

Bunun ne kadarını nasıl iade alacam
    Fatura fiyatı değil de asıl fiyatı önemli olan. Asıl fiyatı 100 dolar üzeri ise yarı iade alırsınız bu durum da 10 dolar iade ederler size. Gearbest ticket sistemi üzerinden mesaj atın vergi muafiyeti için.

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.