< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThesadisT -- 23 Nisan 2018; 16:8:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThesadisT -- 23 Nisan 2018; 16:8:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
daha sistemi tam oturtmadan TR ibaresi koyup yurtdışı alışveriş pastasından pay almak için ortaya çıkanda gearbesttir, milletten haraç kesen firmalarla anlaşma yapanda gearbesttir. yurtdışı merkezli bir sitenin muhatabıda TR ibareli olduğu için buradaki temsilcisidir, adam çözmek zorunda zaten, işi bu değil mi, indirim kodu tanımlayıp alışveriş üzerinden pay almak mı sadece firma temsilcisi olmak. gearbest madem o kadar büyük ve düzgün bir firma hediye çeki vereceğine ücret iadesi yapsın mağdur müşterilere, geçeceksiniz o işleri.
|
Gearbest firma yetkilisi orada burada reklam kampanya yaptık şu yaptık bunu yaptık diye konu açıp reklam yapacağınıza buradaki insanların sorunlarını çözün önce insanları mağdur ediyorsunuz 9 Aralıkta öncelikli 6-10 gün hızlı kargo diye aldığım üründen halen haber yok Nasıl becerdiyseniz insanların 10-15 dolarlık ürünlerine gümrük derdi çıkardınız bir çok kişinin kargosundan haber yok. 6-10 gün diye aldığım ürün 2 gün sonra 20 gün oluyor ortada yok. Kendi adıma konuşayım 2 gün daha bu durum devam ederse bankaya Chargeback başvurusunda bulunacağım..
|
Evet resimde de görüldüğü gibi Inter by MNG tarafından arandım ve 20$'lık TV Box için TRT Bandrol + Vergi ücreti çıkarttılar. ürünüm 20$ olmasına rağmen fiyat çıkardılar.Vergi ücreti çıkması için 30€ veya daha fazla bir fiyat olması gerekmektedir.Bunu sorduğumda ise AllJoyLogistic firması Inter By MNG'ye ürünün linkini atmış ve ürünün fiyatı 30€'dan fazlaymış.Yani Bu firma faturadaki yazan miktara değil AllJoy firmasının attığı linkteki ürünün fiyatına bakarak ücret çıkarıyorlar. Inter By MNG firması oyuncak drone a bile sivil havacılık belgesi isteyen bir firma. Ürünleri gümrükte bekletip, aynı kişiye gelen birden fazla ürünün fiyatlarının toplamını baz alarak vergi ücretine tabii tutuyorlar.Biz sesimizi çıkartmadıkça bunlar bizi soymaya devam edecek. Bu konuya hakim veya hakim olmayan arkadaşlarda bizlere sesimizi duyurmamız için destek verirse seviniriz. 20$'lık ürüne 55 Lira vergi fazla değil mi sizce? Aldığım ürün TV Box. TV Box'lara TRT Bandrol ücreti alıyorlar bu bile bir saçmalık. Sonuçta herhangi bir IMEI'si veya Radyo Frekansı tuner vs. gibi bir özelliği yok. Sırf isminde TV geçtiği için bu ücreti aldıklarını duydum.Söyleyeceklerim bu kadar bir sürü mağdur kişiler tanıyorum yazık gerçekten.
|
Arkadaslar Merhaba
GearBest denilen siteden ilk defa alışveriş yaptim. Yapmaz olaydim.Normalde Aliexpress'te Platin kullanıcısı birisiyim. 9.11 tarihinde Xiaomi Amazfit Pace modelinden (indirimli fiyati 89.00$) aldim. 2 gün sonra 11.11 indiriminden 5 $ fiyatli bir oyuncak 1 $ fiyatli bir aparat aldim. Bu aptal site elinde olmayan bir akilli saatten indirimli fiyata 1.000 küsur adet sattı. Ben de Turkey Priority'i sectim. Ağam bir de ücret koymamış 0.00$. Avantaj sağlamış bildiğin. Sipariş vermemi takip eden 3 gün icinde kargolanmayinca GearBest ile iletisime gectim. Ne dediler biliyor musunuz ? Urun elimizde yok 16 kasımda gelecek. Tamam dedim ne var ki 4 gün kalmış. 16si geldi catti hicbir hareket yok. Mesaj attim. O robotik cevap yüzüme gülermiş gibi beni aptal yerine koyarmis gibi 20-25i arasi gelecek dedi. Ürün sağlayıcılari bunlara istedigi tarihte vermemis ürünü. O gun bugündür her gün ticket atiyorum. Paşamlar günde bir tane cevap veriyorlar. 9.11 tarihinden beri 'out of stock' yazmadan bu urunu cesitli indirimlerle satmaya devam ediyorlar ve bize ürün sağlayıcısı göndermedi diyorlar. Bana bunu biri aciklasin ? Elinizde olmayan ürünü niye satmaya devam ediyorsunuz? Var mi boyle bir rezalet. @GearBest.com (olur da 25i günü ürünün ücretini tam şekilde iade etmezlerse bir hukuk ogrencisi olarak, büyüklerim aracılığı ile dava açacağım) Gelelim 11.11 gunu siparis verdigim iki ürüne, onlar da siparis verdigim gunden beri Shenzendeler. Onlar da Turkey Priority ile gelecekler. Ve bugün 10.gun. Hala Shenzendeler. Buyrun takip numarasi ALJTR1711010003139 . Gelsinler de 5 dolarlık ürüne vergi ödeyeyim diye sabırsızlıkla bekliyorum ya. Çok heyecanlıyım. Yani diyeceğim o ki arkadaslar bunlardan bir daha da alışveriş yapmam hayatta. He bu arada bana iade şansı da tanımadılar he. Sadece Exchange or Wait secenegi verdiler. Haberiniz olsun arkadaslar sizin de. |
Öyle olmasına rağmen halen Türkiye fiyatlarından ucuz ne garip dimi ? Napalım Türkiyedeki fahiş fiyatlardan mı alalım.
|
Hiç problem değil atıp atmaması ancak kendisine bir kelam etmemişken yapması hoş olmadı. Bir mağduriyeti belirttik burada bir arkadaşın yazdığı mesajı bana sebep göstermesi biraz saçma oldu. Her konunun altına birileri bişey yazıyor. Şikayet et bunun için var. Benimle alakası konuyu başlatmam oldu her halde neyse takılsın o kafasına göre.
|
Değerli müşterilerimiz,
Alljoy / Türkiye Hızlı Kargo ile ilgili olarak; gümrükte bekleyen 116 sipariş/paket için sabah müşteri hizmetleri tarafından gönderilen mesaja istinaden bu açıklamayı yapıyorum: Geçtiğimiz günlerde KHL/KTG tarafından aranan ve gümrük vergisi için ödeme yapılması istenilen müşterilerimizin bir şey yapmasına gerek yoktur. Alljoy gümrükleme firmasına bildiride bulunacak ve siparişleri teslim edilecketir. KHL/KTG tarafından vergi istenilen müşterilerimiz; lütfen istenilen hesaplara ve istenilen şekilde vergi ödemesini yapsınlar. 100$'a kadar olan ürünler için ödediğiniz verginin tamamını, 100$ üzerindeki siparişler için ödenen vergilerin yarısını telafi ediyor, ödeme yaptığınız hesaba iade ediyoruz. Bu duruma ek olarak da sabah mail gönderilen ve Alljoy / Türkiye Hızlı Kargo ile ilgili gümrük sorunu yaşayan müşterilerimizin hesaplarına ' 4$ değerinde 200 GearBest Para Puanı' göndereceğiz. Yaklaşık 1 haftadır(sadece bugün 7 saattir) bu iş için uğraşıyorum, umarım tüm müşterilerimiz sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde siparişlerini teslim alabilir. Ben ve üstlerim, sizlerin daha iyi bir hizmet alabilmeniz adına elimizden gelenin fazlasını yaptığımızdan şüpheniz olmasın. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim. Berkan ÖZMEN |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mynak19 -- 20 Kasım 2017; 19:45:31 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f@ithline -- 20 Kasım 2017; 18:18:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |