Şimdi Ara

Gearbest Türkiye Tüm Kargo Sorunları [Ana Konu] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.938
Cevap
59
Favori
140.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geri dönsün diye bir şey yok. MNG gümrük ücretini ödeyerek çekiyor malı gümrükten sonra sizden talep ediyor. Geri dönsün derseniz dönmeyecek ve ürün geri gitmediği için para iadesi fln alamayacaksınız. Mantıklı olan ürünün vergisini verip hediye çeki alıp başka bir ürün daha alıp ondan sonra işinize bakmaktır.
  • tur1st kullanıcısına yanıt
    Ürünler gelmiş gümrük işlemleri yapılıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Geri dönsün diye bir şey yok. MNG gümrük ücretini ödeyerek çekiyor malı gümrükten sonra sizden talep ediyor. Geri dönsün derseniz dönmeyecek ve ürün geri gitmediği için para iadesi fln alamayacaksınız. Mantıklı olan ürünün vergisini verip hediye çeki alıp başka bir ürün daha alıp ondan sonra işinize bakmaktır.

Bu bilgiye nereden ulaştın hocam? MNG para ödeyip çekiyor olayına. Bilmemek ile beraber benim belki kabul etmeyeceğim ürüne ne diye MNG para ödeyip alsın. Onu ne yapacak elinde kaldı. Satışı ile mi uğraşacak. Bunu açıklayan biri varsa ama yetkili ağız paylaşın bilelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TnesQuare

Diğer konuya yazmıştım aynısını buraya da yazıyorum.

Cumartesi aradım paketiniz ülkeye giriş yaptı dediler,az önce aradım ülkeye dün giriş yaptı dediler bundan yola çıkarsak yarın arasam bugün giriş yapmış olacak.

2 kişi ile konuştum gümrükte sizin adınıza paket yok diyor, belki ulaşmadı veya gümrükten çıkış yapmış olabilir dedi. En son konuştuğum ise ürün gümrükte dedi.

Az önce mail geldi. Ürün gümrük incelemesindedir diye.

Ürünlerin indirimsiz fiyatları 19 + 11 + 5 Dolar ama benim ödediğim 12 + 4 + 5

Bakalım neler olacak?

Merak ediyorum sonucu bildirirseniz sevinirim. Bu kadar saçmalık bir arada olmuş sonucu nasıl bağlayacaklar meraklandım.

• quote:

Ürünler gelmiş gümrük işlemleri yapılıyormuş.

gelmiş mi? ilginç.
  • ThesadisT kullanıcısına yanıt
    Konuların birisinde yer alıyordu. Bu yüzden itiraz hakkını da ortadan kaldırıyor mng. Zaten ödediğiniz iban bilgilerinden de az çok belli oluyor. Hesap bilgileri gümrük ve ticaret bakanlığına yada ilgili gümrük kapısına ait değil mng ye ait. (Bu benim varsayımım)
  • xgitarx kullanıcısına yanıt
    İlginç olan nedir?
  • xgitarx kullanıcısına yanıt
    Evet, gelmiş. Kargo firmasının bilgileri güncellenmiyor maalesef. Arayıp öğrenin derim.
  • Bu nakliye firması ısrarla istememe rağmen ne gümrük vergisinin ödeme makbuzunu ne de trt badrolünü bana göndermemişti.Şüpheleniyorum ben bu işten.

• GearBest.com kullanıcısına yanıt
    Arkadaslar Merhaba

GearBest denilen siteden ilk defa alışveriş yaptim. Yapmaz olaydim.Normalde Aliexpress'te Platin kullanıcısı birisiyim. 9.11 tarihinde Xiaomi Amazfit Pace modelinden (indirimli fiyati 89.00$) aldim. 2 gün sonra 11.11 indiriminden 5 $ fiyatli bir oyuncak 1 $ fiyatli bir aparat aldim.

Bu aptal site elinde olmayan bir akilli saatten indirimli fiyata 1.000 küsur adet sattı. Ben de Turkey Priority'i sectim. Ağam bir de ücret koymamış 0.00$. Avantaj sağlamış bildiğin. Sipariş vermemi takip eden 3 gün icinde kargolanmayinca GearBest ile iletisime gectim. Ne dediler biliyor musunuz ? Urun elimizde yok 16 kasımda gelecek. Tamam dedim ne var ki 4 gün kalmış. 16si geldi catti hicbir hareket yok. Mesaj attim. O robotik cevap yüzüme gülermiş gibi beni aptal yerine koyarmis gibi 20-25i arasi gelecek dedi. Ürün sağlayıcılari bunlara istedigi tarihte vermemis ürünü. O gun bugündür her gün ticket atiyorum. Paşamlar günde bir tane cevap veriyorlar. 9.11 tarihinden beri 'out of stock' yazmadan bu urunu cesitli indirimlerle satmaya devam ediyorlar ve bize ürün sağlayıcısı göndermedi diyorlar. Bana bunu biri aciklasin ? Elinizde olmayan ürünü niye satmaya devam ediyorsunuz? Var mi boyle bir rezalet. @GearBest.com (olur da 25i günü ürünün ücretini tam şekilde iade etmezlerse bir hukuk ogrencisi olarak, büyüklerim aracılığı ile dava açacağım) Gelelim 11.11 gunu siparis verdigim iki ürüne, onlar da siparis verdigim gunden beri Shenzendeler. Onlar da Turkey Priority ile gelecekler. Ve bugün 10.gun. Hala Shenzendeler. Buyrun takip numarasi ALJTR1711010003139 . Gelsinler de 5 dolarlık ürüne vergi ödeyeyim diye sabırsızlıkla bekliyorum ya. Çok heyecanlıyım.

Yani diyeceğim o ki arkadaslar bunlardan bir daha da alışveriş yapmam hayatta. He bu arada bana iade şansı da tanımadılar he. Sadece Exchange or Wait secenegi verdiler. Haberiniz olsun arkadaslar sizin de.

• quote:

Konuların birisinde yer alıyordu. Bu yüzden itiraz hakkını da ortadan kaldırıyor mng. Zaten ödediğiniz iban bilgilerinden de az çok belli oluyor. Hesap bilgileri gümrük ve ticaret bakanlığına yada ilgili gümrük kapısına ait değil mng ye ait. (Bu benim varsayımım)

Hocam bu iş varsayımlar ile olmaz yetkili birileri açıklama yapmalıdır. Paraları bir gümrük müşavirlik şirketine yolluyoruz onlar maliyetleri düşerek asıl vergi oranını devlete yolluyorlar buda bir varsayım hemde kuvvetli bir varsayım. Yine de doğrulanmaya muhtaç.

• ezimuse kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevap için:) zaten bankaya bu sorun için başvurduğumda böyle bir sorunla karşılaşacağımı söylediler, beklememi ve kur farkından zarar etmememi tavsiye ettiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-85A910B0A -- 21 Kasım 2017; 19:5:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThesadisT

quote:

Bu bilgiye nereden ulaştın hocam? MNG para ödeyip çekiyor olayına. Bilmemek ile beraber benim belki kabul etmeyeceğim ürüne ne diye MNG para ödeyip alsın. Onu ne yapacak elinde kaldı. Satışı ile mi uğraşacak. Bunu açıklayan biri varsa ama yetkili ağız paylaşın bilelim.

Bu iade olayi hakkinda @GearBest.com'dan bilgi istedik ama kendisi herhangi bir donus yapmadi. Geri gonderememek kadar sacma birsey yok. Yani zorla ya urunu gumruklu alip ya da MNG'ye hibe mi etmek zorundayiz? Gumrugu gecmedigi halde gumruklu fiyat odeyip, sonrasinda hediye ceki almak istemiyorum. Siparis iptali yaptim gearbest'e, bakalim onlar ne diyecekler?

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

ödenmemiş vergiyi kimse zorla alamaz (gümrük işlerinde) ama alınan vergiyi de geri almak kök söktürür
    firmanın siz ödeyin biz size geri ödeyeceğiz demesini tam anlayamadım ,acaba ücretleri kendileri mi karşılayacaklar ,çünkü dediğim gibi devlete vergi verirsin ama o kadar kolay geri alamazsın (bir sürü prosedürü var)

tabi biz neler oluyor bilmiyoruz ,o nedenle almak zor olur demek için dahi erken
    başkasını bilmem ama ben ilk defa böyle bir şey görüyorum ,gerçi çok eskilerden beri mng. ile sakın almayın derlerdi ,gümrükte takılır ve ardiye parası isterler gibisinden bir şeyler aklımda kalmış (şimdi nasıl hiç bilmiyorum)

Firma siz ödeyin biz geri ödeyelim mi demiş ben hatırlayamadım hocam. Gearbest den bahsediyorsanız kupon verecekler tekrar alışveriş yapın diyecekler. Yeni gelişmeler yoksa durum bundan ibaret. Vergi konusu da dediğim gibi MNG bizden alıp kendi maliyetini düşüyor devlete geri yolluyor aracılık yapıyor bu aracılıkdan para kazanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zatoichi23

quote:

Orijinalden alıntı: ThesadisT

quote:

Bu iade olayi hakkinda @GearBest.com'dan bilgi istedik ama kendisi herhangi bir donus yapmadi. Geri gonderememek kadar sacma birsey yok. Yani zorla ya urunu gumruklu alip ya da MNG'ye hibe mi etmek zorundayiz? Gumrugu gecmedigi halde gumruklu fiyat odeyip, sonrasinda hediye ceki almak istemiyorum. Siparis iptali yaptim gearbest'e, bakalim onlar ne diyecekler?

Durum hakkında bizi bilgilendirirseniz sevinirim. Çünkü iade konusu halen belirsiz koca bir balon ne zaman patlayacak bakalım.

• ben 3 tane minidrone aldım 3ü toplam 29.97$dolar yandık kesin bizede bi 30 40tl vergi çıkarıcaklar ama ödemeyi düşünmüyorum böyle bişey olursa gearbestle konuşurum ürün geri gitsin böyle bi imkanım varsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

sanki bir mesajında öyle bir ibare görmüştüm ama durduk yere milleti yanlış yönlendirmeyim (firma demedikçe benim sözüm önemsiz)

sizin söyledikleriniz daha doğru olabilir ,galiba bu konuları iyi biliyorsunuz

Yetkili arkadaşın konu hakkında yazdığı herşey fotolar da var ödeme yapılacak diye birşey yok. Başka bir arkadaşa özelden söylemiş o arkadaş konuya yazmış onu diyor olabilirsin. Ama olay kupon etrafında dönüyor şu an.

Gearbest Türkiye Tüm Kargo Sorunları [Ana Konu]

• cato16 kullanıcısına yanıt
    11inde alınan ürünler mi gelmiş ? Nereyi aramamız gerekiyor?
  • sasomelih kullanıcısına yanıt
    Drone geçirebilen olmadı sanırım hocam. O olay ayrı bir sıkıntı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TnesQuare

Diğer konuya yazmıştım aynısını buraya da yazıyorum.

Cumartesi aradım paketiniz ülkeye giriş yaptı dediler,az önce aradım ülkeye dün giriş yaptı dediler bundan yola çıkarsak yarın arasam bugün giriş yapmış olacak.

2 kişi ile konuştum gümrükte sizin adınıza paket yok diyor, belki ulaşmadı veya gümrükten çıkış yapmış olabilir dedi. En son konuştuğum ise ürün gümrükte dedi.

Az önce mail geldi. Ürün gümrük incelemesindedir diye.

Ürünlerin indirimsiz fiyatları 19 + 11 + 5 Dolar ama benim ödediğim 12 + 4 + 5

Bakalım neler olacak?

ben de sonuc bekliyorum. 2 urunum var 10 + 3.5 seklinde aldim. salak siteye bakinca 19 + 19 gorunuyor. benimkinin de yakin zamanlarda gelmesini bekliyorum

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.