Şimdi Ara

Gearbest Türkiye Tüm Kargo Sorunları [Ana Konu] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.938
Cevap
59
Favori
140.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi mng tarafından arandım göndericinin gönderdiği linkler üzerinden fiyat alınıyor problem tamamen gönderici ile alakalı dedi linkleri istedim şimdi bakıyorum buyinggoods.net sitesi açılıyor bu nasıl bir saçmalıktır bu fiyatlara zaten insanlar alışveriş yapmaz.

http://www.buyinggoods.net/products/pp_449136.html

http://www.buyinggoods.net/products/pp_499493.html

http://www.buyinggoods.net/products/pp_499493.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi hesap ettim toplamda 424 dolarlık gearbest alışverişi yapmışım.Ben yandımmm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyinggoods zımbırtısında fiyatlar öyle bi şişirilmiş ki vergiyi köklemek için buyrun : https://i.hizliresim.com/kXR589.png https://i.hizliresim.com/NOJj2L.png

O kadar puan kullandım ne yapıcam bilmiyorum. Bunların hesabına göre 72 TL vergi çıkıyor. Bu hiç iyi olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Section8 -- 21 Kasım 2017; 14:50:10 >

• 10 dolara aldığımız 2. versiyon xiaomi speakerlar da vergiye girecek gibi gözüküyor bu durumda
    ortada alışverişin faturası varken başa siteyi kaynak almak çok saçma
    hoparlörden vergi isterlerse geri gönderip gearbest hesabımı kapatmayı düşünüyorum
  • Burada yapılacak en güzel şey Gearbestin ,ınter MNG ile olan anlaşmasını iptal etmesi (eğer öyle bir anlaşma varsa) o zaman akılları başına gelir..
  • Nz9 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, o firmanın geri ödemesi ile ilgili çok ciddi bir sorun yaşıyorum! temmuz ayında verdiğim sipariş 60 gün geçmesine rağmen gelmedi, satıcıyla yaptığım yazışma da işe yaramadığından disput açmıştım, herkesin de bildiği gibi kestirmeden gidip bankadan ödemeye itiraz edebilirdim fakat şöyle bir durum oluyor ödediğiniz tutar iade ediliyor, TL olarak... ödeme yapınca kur 4,18₺ den hesaplandı, iade ise o günün ödenen tutarı ile aynı! şu an kur 4.65₺ aradaki fark yaklaşık 650₺ ve halen geri ödeme alamadım! O firmayla ilgili olarak tecrübelerizenden istifade etmek istiyorum, yorumunuzu bekliyorum, saygılar...(Gearbest Türkiye Tüm Kargo Sorunları [Ana Konu]diğer uzman arkadaşlarında)

• Bu olay sadece Turkey Post için mi geçerli? 15 dolara Mi Band 2 almıştım fakat burada 47,6dolar yazıyor ve bu da 30 Euro'nun üstü demek oluyor.

Benim kargom CJAHAM şimdi benden vergi isteyecekler mi?
  • fronius F kullanıcısına yanıt
    Gönderici firma Alljoy'dur. Bu linkleri referans gösteren de onlardır. Biz "bizimle ilgili bir sıkıntı yok, kargo firması kaynaklı" dediğimiz zamanda sürekli üste çıkmaya çalışıyorlar. Bu durumun farkına geçen hafta varıldı ve gerekenler yapıldı. Artık "yeni verilen" siparişlerde bizim linklerimiz referans alınacak ve sorun olmayacaktır.

(yorumumu kişisel algılamayın lütfen)
  • dobermann kullanıcısına yanıt
    direk ındırımsız fıyat baz alınıyor
  • Az önce fark ettim konuyu. Benim de iki adet kargom bu şirket ile getiriliyor ve henüz TR'ye giriş yapmadı. Şimdi ben MNG'ye şun söyleyeceğim. Bana çıkarılan masrafı ödemiyorum. Ürünleri aynen geri götürün ve firmaya iade edin. Beni hiçbir şekilde ilgilendirmez diyeceğim. Gearbest'ten de para iadesi talep edeceğim. Veya satın aldığım ürünlere ödenene para kadar hediye çeki tanımlıyorsa wallet'a tanımlayın diyeceğim.
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    benımde gearbestten aldıgım xıaomı kulaklık sahte cıkdı tıcket attık falan yenı gonderdıler uzun surdu ama orjınal geldı zamana bırakın hallederler rahat olun..
  • GearBest.com kullanıcısına yanıt
    Peki henüz elime ulaşmamış eski siparişimden beni öpecekler mi? Az evvel yukarıda da yazdım. Bana masraf çıkarılırsa ben bu ürünlerin parasını ödemeyeceğim ve iade edeceğim. Yani daha öncesinde bu rakamları ödemiş insanlar öyle ödedikleri ile kalacak mı?
  • GearBest.com kullanıcısına yanıt
    Toplamda 400 küsür dolarlık alışverişim var daha hala Çin'den çıkış yapmayan gönderilerim için umarım aynı sorunla karsilasmam zaten bugunden itibaren gümrükte kalan 30euro altı ürünlerim içinde herhangi işlem yapmayacağım umarım geri ödeme de sorun yaşamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iadeyi banka yaptı ise tl olarak baz alması normal buda kur farkını ortaya çıkartır. Eğer satıcı iade ediyor ise 100 euro ise 100 euro bugünkü kurdan çevrilecektir. Siz bankadan çözmüşseniz bu farkı sanırım asla alamayacaksınız.
  • Gerginix kullanıcısına yanıt
    Ödediğiniz vergi miktarını dekont atarsanız zaten gb hediye çeki tanımlıyor. Tamamını alışverişte kullanabiliyorsunuz. Puan gibi %30 işlemiyor yani.
  • Diğer konuya yazmıştım aynısını buraya da yazıyorum.

Cumartesi aradım paketiniz ülkeye giriş yaptı dediler,az önce aradım ülkeye dün giriş yaptı dediler bundan yola çıkarsak yarın arasam bugün giriş yapmış olacak.

2 kişi ile konuştum gümrükte sizin adınıza paket yok diyor, belki ulaşmadı veya gümrükten çıkış yapmış olabilir dedi. En son konuştuğum ise ürün gümrükte dedi.

Az önce mail geldi. Ürün gümrük incelemesindedir diye.

Ürünlerin indirimsiz fiyatları 19 + 11 + 5 Dolar ama benim ödediğim 12 + 4 + 5

Bakalım neler olacak?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GearBest.com

Gönderici firma Alljoy'dur. Bu linkleri referans gösteren de onlardır. Biz "bizimle ilgili bir sıkıntı yok, kargo firması kaynaklı" dediğimiz zamanda sürekli üste çıkmaya çalışıyorlar. Bu durumun farkına geçen hafta varıldı ve gerekenler yapıldı. Artık "yeni verilen" siparişlerde bizim linklerimiz referans alınacak ve sorun olmayacaktır.

(yorumumu kişisel algılamayın lütfen)

Umarım dediğiniz gibi olur ve şöyle bir durum olmaz inş diyorum.

Gearbest linkleri yollar gümrükte siteye bakıldığı zaman fiyat yüksek çıkar yine ödediğimizden daha yüksek fiyat çıkarak vergi gelebilir.

Mng vergiyi kendi ödeyip ürünleri çektiği için ne sitedeki faturayı ne de kredi kartı ekstresini kaale almıyor biliyorsunuz.

Bunun dışında inter mng nin vergisi olmayana vergi çıkartmayacağını ben nereden bileceğim ?

Ayrıca makbuz da verilmiyor.

Umarım ben fazla komplo teorisi üretiyorumdur ve umarım haksız çıkarım. Gearbest her zaman alışveriş yapacağım bir yer olacaktır. Ancak ne kadar kendi hataları olmasa da çalıştıkları şirketlerin müşteriyi bu derece mağdur bırakmaları elbette onları da ilgilendirmelidir. Tabi biliyoruz herşey bir anda olmuyor.

Bu yüzden şu an ki en öncelikli durum yeni ürün alacak kişilerin bu durumdan haberdar edilmesi en önemli noktadır.

Eğer bu konuda herkes haberdar edilip Türkiye hızlı kargo seçeneğini seçmezlerse Gearbest istediği sürede bu sorunu çözmekle uğraşabilir.

Ayrıca haberdar edilmesi fazlasıyla Gearbest'in menfaatine olacaktır. Hediye kart olayı elbette bir ölçüde telafi etmektedir ancak tam telafi olmadığı gibi asıl sorunun çözümü olmadığını da hepimiz biliyoruz.

O yüzden sizden tek bir ricam var. Bu konuda herkesin bilgilenmesini sağlayınız. Bu sizin içinde bizler içinde daha hayırlı olacaktır. Sonrasında tam olarak sorun çözüldükten sonra elbette o kargoda seçilebilir.

Gearbest anlaşmayı hemen iptal etmeyebilir bunu anlayabiliyorum. Ancak bizim haberleşerek o kargo yolunu pasifize etmeye hakkımız olduğunu düşünüyorum. Buna rağmen yinede birçok kişi alacaktır biliyoruz.

• Ayın 11’inde ve 12’sinde verdiğim hoparlör ve ampul hala Shenzen’de. Umarım durumu düzeltmek için bekliyorlardır. Ucuz diye böyle sitelerden alışveriş yapıyoruz, sıkıntılar çıkınca da hiçbir artısı kalmıyor.

• Bugün aranan var mı beyler?

• ezimuse kullanıcısına yanıt
    Çek kimin umurunda. Ortada kargo firmasının kendine ek para kazanmak için yarattığı belki de danışıklı bir dolandırıcılık var. Hani kitabına uydurulmuş. Ben artık ne ürünü istiyorum ne de çeki. Son verdiğim iki sipariş Gearbest'e geri dönsün ve Gearbest ile ben birbirimize çok zorda kalmadığım sürece uzak kalalım.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.