Şimdi Ara

Gearbest Türkiye Tüm Kargo Sorunları [Ana Konu] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.938
Cevap
59
Favori
140.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ülkenin insanına ucuz ve kaliteli her şeyi haram ettiler. Booking yok, PayPal yok, alışveriş sınır 35 Euro, ona bile gümrük isteyen çakallar da hazır da bekliyor. Ne hale geldik ya.
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim yazınız çok güzel nokta atış. Eleştiri oldumu nasıl da saldırgan oluyorlar.

Bu satış sitesinin destek elemanın yan hesabı olabilir çünkü aynı doğrultuda yazıları var.

Gelene geçene troll diyorlar efendim burda yorumlar herkese açık konu sadece alışveriş yapmış olanlar açık degil. Okuyoruz yorumları yazılanları bakıyoruz ortada eleştiri yapılacak noktalar var mıdır illa alışveriş yapan mi yazı yazacak. Bugün yapanların sıkıntısı oldu yarın yeni yapacakların olabilir.

Beni sokmayan yılan bin yaşasın deyip eleştiri de mi yapmayalim. Bunlar tipik modeller satışlar iyiken paralar akıyor iken canım cicim sıkıntı oldu laf edildi mi tehditler yok efendim troll bunlar demeler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Degerli arkadaslar gearbest' ten alisveris yapmazsiniz olur biter.Beni de baska turlu kandirmaya calistilar.Mastercard' a basvurdum ve aylar sonra 500 TL parami kurtardim.PAYPAL Turkiye den gittikten sonra gearbest ucusa gecti.Dalga geciyor musterisi ile.Ama hadlerini bildirdim.Daha da mal almam aldirmam.Sizde almayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: RestBoss

Arkadaslar Merhaba

GearBest denilen siteden ilk defa alışveriş yaptim. Yapmaz olaydim.Normalde Aliexpress'te Platin kullanıcısı birisiyim. 9.11 tarihinde Xiaomi Amazfit Pace modelinden (indirimli fiyati 89.00$) aldim. 2 gün sonra 11.11 indiriminden 5 $ fiyatli bir oyuncak 1 $ fiyatli bir aparat aldim.

Bu aptal site elinde olmayan bir akilli saatten indirimli fiyata 1.000 küsur adet sattı. Ben de Turkey Priority'i sectim. Ağam bir de ücret koymamış 0.00$. Avantaj sağlamış bildiğin. Sipariş vermemi takip eden 3 gün icinde kargolanmayinca GearBest ile iletisime gectim. Ne dediler biliyor musunuz ? Urun elimizde yok 16 kasımda gelecek. Tamam dedim ne var ki 4 gün kalmış. 16si geldi catti hicbir hareket yok. Mesaj attim. O robotik cevap yüzüme gülermiş gibi beni aptal yerine koyarmis gibi 20-25i arasi gelecek dedi. Ürün sağlayıcılari bunlara istedigi tarihte vermemis ürünü. O gun bugündür her gün ticket atiyorum. Paşamlar günde bir tane cevap veriyorlar. 9.11 tarihinden beri 'out of stock' yazmadan bu urunu cesitli indirimlerle satmaya devam ediyorlar ve bize ürün sağlayıcısı göndermedi diyorlar. Bana bunu biri aciklasin ? Elinizde olmayan ürünü niye satmaya devam ediyorsunuz? Var mi boyle bir rezalet. @GearBest.com (olur da 25i günü ürünün ücretini tam şekilde iade etmezlerse bir hukuk ogrencisi olarak, büyüklerim aracılığı ile dava açacağım) Gelelim 11.11 gunu siparis verdigim iki ürüne, onlar da siparis verdigim gunden beri Shenzendeler. Onlar da Turkey Priority ile gelecekler. Ve bugün 10.gun. Hala Shenzendeler. Buyrun takip numarasi ALJTR1711010003139 . Gelsinler de 5 dolarlık ürüne vergi ödeyeyim diye sabırsızlıkla bekliyorum ya. Çok heyecanlıyım.

Yani diyeceğim o ki arkadaslar bunlardan bir daha da alışveriş yapmam hayatta. He bu arada bana iade şansı da tanımadılar he. Sadece Exchange or Wait secenegi verdiler. Haberiniz olsun arkadaslar sizin de.

Diğer konu hakkında bilgim yok. Ancak takip nodan baktım 12 sinde kargoya verilmiş şu an 13 ündeki tarihte görünüyor. Henüz 10 iş gününü geçmemiş.

Şu ana kadar 3 kere geldi ve hiçbirinde 10 iş günü geçmedi. 6 10 iş günü denilince hafta sonu dahil olmuyor.

Benim 7 8 inde çıkan ürünüm dün geldi. Onlarda 10 iş gününü geçmedi.

9 unda çıkan ürünüm halen shenzende ama bugün muhtemelen uçakla gelmiş olması lazım. Yine 10 iş gününü geçmeyecek şekilde gelecek muhtemelen.

İnter mng büyük sıkıntı ama şu geliş tarihlerini pek aksattıklarını görmedim. Maillere de hiç fena olmayacak şekilde hızlı dönüş yapıyorlar. Şu sorunları olmasa çoğu üründe ücretsiz kargo ile efsane olabilirlerdi.

Umarım yaptıkları hatalardan ders alıp durumu düzeltirler. Bu herkesin yararına olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThesadisT

quote:

Orijinalden alıntı: zatoichi23

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Geri dönsün diye bir şey yok. MNG gümrük ücretini ödeyerek çekiyor malı gümrükten sonra sizden talep ediyor. Geri dönsün derseniz dönmeyecek ve ürün geri gitmediği için para iadesi fln alamayacaksınız. Mantıklı olan ürünün vergisini verip hediye çeki alıp başka bir ürün daha alıp ondan sonra işinize bakmaktır.

Bu bilgiye nereden ulaştın hocam? MNG para ödeyip çekiyor olayına. Bilmemek ile beraber benim belki kabul etmeyeceğim ürüne ne diye MNG para ödeyip alsın. Onu ne yapacak elinde kaldı. Satışı ile mi uğraşacak. Bunu açıklayan biri varsa ama yetkili ağız paylaşın bilelim.

Bu iade olayi hakkinda @GearBest.com'dan bilgi istedik ama kendisi herhangi bir donus yapmadi. Geri gonderememek kadar sacma birsey yok. Yani zorla ya urunu gumruklu alip ya da MNG'ye hibe mi etmek zorundayiz? Gumrugu gecmedigi halde gumruklu fiyat odeyip, sonrasinda hediye ceki almak istemiyorum. Siparis iptali yaptim gearbest'e, bakalim onlar ne diyecekler?

Durum hakkında bizi bilgilendirirseniz sevinirim. Çünkü iade konusu halen belirsiz koca bir balon ne zaman patlayacak bakalım.

Hocam cevap geldi. "Urunu gonderdigimiz icin maalesef siparisi iptal edemiyoruz" diyorlar. Bakalim bekleyip gorecegiz bundan sonrasini. Umarim urun gelince gumruk olayiyla ugrasmak zorunda kalmayiz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Geri dönsün diye bir şey yok. MNG gümrük ücretini ödeyerek çekiyor malı gümrükten sonra sizden talep ediyor. Geri dönsün derseniz dönmeyecek ve ürün geri gitmediği için para iadesi fln alamayacaksınız. Mantıklı olan ürünün vergisini verip hediye çeki alıp başka bir ürün daha alıp ondan sonra işinize bakmaktır.

Bu bilgiye nereden ulaştın hocam? MNG para ödeyip çekiyor olayına. Bilmemek ile beraber benim belki kabul etmeyeceğim ürüne ne diye MNG para ödeyip alsın. Onu ne yapacak elinde kaldı. Satışı ile mi uğraşacak. Bunu açıklayan biri varsa ama yetkili ağız paylaşın bilelim.

Bu iade olayi hakkinda @GearBest.com'dan bilgi istedik ama kendisi herhangi bir donus yapmadi. Geri gonderememek kadar sacma birsey yok. Yani zorla ya urunu gumruklu alip ya da MNG'ye hibe mi etmek zorundayiz? Gumrugu gecmedigi halde gumruklu fiyat odeyip, sonrasinda hediye ceki almak istemiyorum. Siparis iptali yaptim gearbest'e, bakalim onlar ne diyecekler?

Durum hakkında bizi bilgilendirirseniz sevinirim. Çünkü iade konusu halen belirsiz koca bir balon ne zaman patlayacak bakalım.

Hocam cevap geldi. "Urunu gonderdigimiz icin maalesef siparisi iptal edemiyoruz" diyorlar. Bakalim bekleyip gorecegiz bundan sonrasini. Umarim urun gelince gumruk olayiyla ugrasmak zorunda kalmayiz.

Hocam üründen sonra gümrük çıkarsa almayıp iade konusun da ne gibi hakkımız var bunu bilmiyoruz o yüzden fazla da birşey diyemiyorum size.

• Benimde 3 paketi birleştirdi ahlaksız firma bendegeri gönderi istemiyorum dedim 32 bandrol + vergi = 80 TL
    Kargoları taşıyn firma sonuçta çine geri dönüyor alsın paketleri geri göndersinler.
  • 0850 222 0606 Müşteri hizmetlerine bağlanın, kargonuzu sorgulatınca çıkan Waybill number'ı söyleyin durumu size aktarıyorlar. 9'unda sipariş verdiğim ürün gümrükteydi.
  • Keske hic gelmeseydi bu turk postasi ben sonu TR ile biten ptt postasi saniyodum hem vergi olayi oldu hemde hızlı felanda gelmiyor 10 gunu gecti hala cinde simdi hepsini birlestirip vergi cikaracaklar ha ayrica paketleri ayri ayri degerlendirmeleri gerekiyor paketlerin hepsini toplayip 30 euroyu gecmişsiniz olayi cok sacma

• bakalım bizde sipariş verdik inşallah bir sorun olmaz. Ama çok can sıkıcı bir durum.
  • Destek için up. Zaten dolar olmuş 4tl birde bu Şam şeytanları yüzünden gereksiz/alakasız/saçma vermeyelim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam üründen sonra gümrük çıkarsa almayıp iade konusun da ne gibi hakkımız var bunu bilmiyoruz o yüzden fazla da birşey diyemiyorum size.

Aynen hocam, su anda bu konu muamma olarak kaliyor maalesef. Deneme yanilmayla cozecegiz bir sekilde.

• İnter Mng' nin saçmalası mevcut. Ürün alınan site Gearbest, ödeme yapılan site dolayısıyla orası. Çinli göndericinin başka site linki vermesi beni alakadar etmez. İnter Mng'nin ödeme bilgilerini ve sipariş ekranı görüntülerini isteyip değerlendirme yapması gerekiyor. Bir üsulsüzlük söz konusu.

• Alışveriş yapmadan "gerçekten mağdur" olanlara destek olan ve saygı çerçevesinde mağduriyetini dile getiren herkese teşekkür ederim.

Bu konunu destekçisi olduğumu daha ilk zamanda söyledim ve hala öyleyim. Gerekenlerin yapılması adına canla başla mücadele edip, mağduriyetlerin giderilmesi için elimden gelenin fazlasını yapıyorum ve de yapmaya devam edeceğim.

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GearBest.com

Alışveriş yapmadan "gerçekten mağdur" olanlara destek olan ve saygı çerçevesinde mağduriyetini dile getiren herkese teşekkür ederim.

Bu konunu destekçisi olduğumu daha ilk zamanda söyledim ve hala öyleyim. Gerekenlerin yapılması adına canla başla mücadele edip, mağduriyetlerin giderilmesi için elimden gelenin fazlasını yapıyorum ve de yapmaya devam edeceğim.

Merhaba ben form doldurdum 80 TL toplam vergi çıktı 32 TL bandrol ücreti. GB cüzdanda bakiye halen 0 dolar. GB cüzdana iade olunca bende gümrüğe ücreti eft yapacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust88

quote:

Orijinalden alıntı: GearBest.com

Alışveriş yapmadan "gerçekten mağdur" olanlara destek olan ve saygı çerçevesinde mağduriyetini dile getiren herkese teşekkür ederim.

Merhaba ben form doldurdum 80 TL toplam vergi çıktı 32 TL bandrol ücreti. GB cüzdanda bakiye halen 0 dolar. GB cüzdana iade olunca bende gümrüğe ücreti eft yapacağım.

Ödeme yaptığınıza dair dekontu ilk mesajda bulunan link var ona girerek forumu doldurarak yollamalisiniz yoksa ödeme yapmadan olmaz hocam

• Bende bu konuyu destekliyorum herkes birilerini çarpma yolunda koskoca kargo şirketisin kazandığın yetmiyor sanki, umarım sorununuz olması gerektiği gibi çözülür.
  • Zaten 0.20 0.80 ve bedava hızlı kargo ücreti olunca şüphelenmeliydim. Demekki bu şekilde para kazanılacak. GB Cüzdana yapılan iade benim cebime girmeyecek. 4 farklı siparişim var hepsini toplayıp bol vergi ile alacaklar sanırım. Bu konuyu mng ile değilde gümrük bakanlığı ile halledemez miyiz ? Sonuçta yasal olmayan bir ücreri "vergi" adı altında almaya çalışıyorlar.

• Inter mng neden bu kadar yavaş çalışıyor 1 urun 1 haftadir shenzende digeri 6 gündür sorunmu var acaba ?

• WinchesteeR kullanıcısına yanıt
    Gümrük Bakanlığına gitsen 30€ ya neler alıyorsunuz diyip 10€ ya düşürür sınırı.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.