Şimdi Ara

Gearbest Türkiye Tüm Kargo Sorunları [Ana Konu] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.938
Cevap
59
Favori
140.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://tms.alljoylogistics.com/default/index/track

Kargo kontrolünü buradan yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kargonun durumunu sorgulayınca " place : IST " yazıyor. Benim ürün sanırım İstanbul'da , benden vergi adı altında para isterlerse ne yapayım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26 dolarlık 26 gram jjrch 345 mini drone icin MNG ye gönderdiğim dilekçe ve evraklar sonuçlandı.Gümrük onay vermemiş.Peki şimdi ne olacak?

• Karakarrga K kullanıcısına yanıt
    O arkadas benim maalesef bu durum çok can sıkıyor.

• Benim de ist ibaresi konuldu. Muhtemelen aynı uçakla geldi ürünler. Benim de 5 gün arayla aldıklarım aynı anda gümrüğe girmiş oldu. Buying goods sitesine baktım. Ürünün biri 15 dolar diğeri 8 dolar görünüyor. Bense 10 dolar birini 4 dolar diğerini aldım. İki senaryodada 30 euro sınırını geçmiyor. Bakalım bu durumda bile vergi çıkarabilecekler mi?
  • olayı bilmediğim için soruyorum ,
    az önce 10-15 ürüne baktım ve Aramex'in ücretsiz veya ucuz olduğunu gördüm.Neden inter mng tercih edildi bunca sipariş için ?aldığınız ürünlerde inter mng ücretsiz miydi ?
  • riaz kullanıcısına yanıt
    Aramexin ücretsiz olduğu ürünler sınırlı ve bazı özel ürünler. Alljoy ise 3 5 dolarlık ürünlerde bie ücretsiz ya da sıfıra yakın ücretlerde . Yoksa bilmediğiniz bir kargo ile alışveriş yapacak değiliz.

• Arkadaslar 2 gun once indirimle 1.6 dolar uzerinden 25 li tornavida takımı almıştım hızlı kargo seçeneğiyle dun kargoya verildi ama bilgisi gozukmuyor konudaki sıkıntıları yaşarmıyım?

• Gearbest denilen sitenin ne olduğu, müşterisini mağdur ettiği vs. yıllardır bu forumda konuşuluyor. Buna rağmen hala bu siteden alışveriş edenlere her şey müstahak. Kimse kusura bakmasın ama durum bu, gerçek bu.
  • Mr.Blof kullanıcısına yanıt
    Benim tahminim bu vatandaşların çok ucuza taşımacılık yapıp, aradaki farkı müşterinin sırtına bindirdiği yönünde. Ben inanmıyorum söylenenlere. DHL diyor ki kredi kartı ekstresini paylaşın. Bunlar ise kayıtsız şartsız kafalarına göre bir fiyat linkine göre hareket ediyorlar.

• Vergi ödemek zorunda kalan müşterilerimizin dikkatine(tüm kargolarda geçerli);

Uğraşlarım sonuç verdi ve artık vergi iadeleriniz, asıl ödeme yöntemiyle iade edilecektir(müşteri nasıl ödeme yaptıysa o şekilde).

Müşterilerimizin vergi evraklarını (mail ve dekont ekran görüntüsü) sipariş bilgileriyle birlikte (http://support.gearbest.com/ ) adresinden ticket sistemine iletmesi ve durumu anlatması zorunludur(İngilizcesi iyi olmayan müşterilerimiz Google Translate kullanabilir).

100$'a kadar olan ürünler için %100 vergi iadesi, 200$'a kadar olan ürünler içinde %50 vergi telafisi yapılacaktır.

"Gerçekten mağdur olan" herkesin gözü aydın!

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Konu sahibi @ThesadisT ilk mesaja yukarıdaki metnin ekran görüntüsü ekleyip, konuyu ve başlığı düzenlemenizi rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GearBest.com -- 22 Kasım 2017; 10:51:24 >

• GearBest.com kullanıcısına yanıt
    Beklenen haber buydu. Teşekkürler.
    Şimdi oldu işte. Az evvel yazdığım mesajı silip yerine bunu yazdım. Teşekkürler.
    Üstat işinin hakkını veriyorsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim paketlerde İstanbul'a inmiş görünüyor. 15inde çıkmıştı yola.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu sevindirici bir haber uğraşlar için teşekkürler.Peki gümrükten onay alamayan 26 Euro'luk drone için ne gibi bir süreç olacak MNG ye sorduğumda biz yurt dışını bilgilendirdik sizde bilgilendiriniz diyor ve bu ilk drone yolda 4 tane daha var.

• quote:

Orijinalden alıntı: GearBest.com

/>

Vergi ödemek zorunda kalan müşterilerimizin dikkatine(tüm kargolarda geçerli);

Uğraşlarım sonuç verdi ve artık vergi iadeleriniz, asıl ödeme yöntemiyle iade edilecektir(müşteri nasıl ödeme yaptıysa o şekilde).

Müşterilerimizin vergi evraklarını (mail ve dekont ekran görüntüsü) sipariş bilgileriyle birlikte (http://support.gearbest.com/ ) adresinden ticket sistemine iletmesi ve durumu anlatması zorunludur(İngilizcesi iyi olmayan müşterilerimiz Google Translate kullanabilir).

100$'a kadar olan ürünler için %100 vergi iadesi, 200$'a kadar olan ürünler içinde %50 vergi telafisi yapılacaktır.

"Gerçekten mağdur olan" herkesin gözü aydın!

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Konu sahibi @ThesadisT ilk mesaja yukarıdaki metnin ekran görüntüsü ekleyip, konuyu ve başlığı düzenlemenizi rica ediyorum.

Emeği geçenlere teşekkürler. Mağduriyetimizi gidermek kaydı ile hem Gearbest web sitesi biz Türk müşterilerinin ne kadar değerli olduğunu göstermiş hem de yetkili @GearBest.com arkadaşımızın da gerçekten öz verili bir şekilde çalıştığı da ortaya çıkmıştır.

Konu genelinde bazen yaşanan tartışmaların didişmelerin geri de kalmasını temenni ediyorum. Herkese bize destek olduğu için tekrar teşekkürleri mi sunuyorum.

• boffin kullanıcısına yanıt
    Hocam bilerek bekletiyorlar bence. Başka sipariş varsa hepsi birden gümrüğe girsin daha çok vergi çıksın amaç.

2 gün içerisinde olayın olumlu sonuçlanması güzel oldu.

Kafamdakileri sıralayayım;

1-Peki bundan sonraki siparişlerde haksız vergi kesintisi olacak mı?
    2-İadeler kim tarafından yapılacak? Asıl ödeme yöntemiyle iade olacaksa kargo firması ödeme yapacak demek oluyor ama bunu neden gearbest' e yazacağız?
    3-% oranları nasıl/neden belirlendi?

4-13 sayfa boyunca çamur atmaktan başka bir şey yapmayanların yüzü kızaracak mı? ( Son madde hakkını aramak/savunmak ile çamur atmanın farkını anlayamayanlar için)
  • Konunun takibini buradan yapmaya devam edelim arkadaşlar. Ödemeler yapılıyor mu, yapılıyor ise ne kadar sürede, ne kadarı ödeniyor vs..her konu da bilgi paylaşımı yapalım. Saygı çerçevesi içinde olmasına dikkat edelim.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.