Şimdi Ara

Gebze Teknik Üniversitesi düşünen arkadaşlara yardım edebilirim (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
15
Favori
63.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ricecake

Aklı olan GTÜ yazmaz. Hayatımda yaptığım en büyük hataydı burayı yazmak. Okul zor filan değil, eğitim çok iyi değil sadece sınavlar verilen eğitim çok iyi olmamasına rağmen biraz zorlar. Yani işte göz boyamak adına. Kesinlikle verdikleri eğitimin kalitesiyle sınav zorluğu orantılı değil. Hani dışarıdan bakınca sınavlarından zor diye söz edildiği için kaliteli filan zannedersin ama zerre alakası yok. Ki problem keşke zorluk olsaydı. Bu okulun problemi hala acayip rant dönüyor olması. Düşünün ki yurtdışında adı bilimsel araştırma bazında sahtekarlığa karışıp doktora yaptığı yabancı okuldan atılan öğretim üyelerimiz var. Hakkında örgütle bağlantısı olduğu bilinen ve soruşturma açılan ancak okulumuz tarafından hala korunan öğretim üyelerimiz var. Bunlar sadece bir iki örnek. Böbrek hastası arkadaşım tam burslu okuduğu okul kapanıp buraya geldiğinde 25 bin tl istediler. Daha sayarım da anlayın işte nasıl bir yer olduğunu.

Eğitim iyi değil mi nesi iyi değilmiş anlat da insanlar öğrensin boş boş yorum yapıyorsun hangi bölümsün nesin bir şey yazmamışsın.Sınav zorlukları o kadar zor bile değil sen hayat lay lay lom sanıyorsun sanırım

İTÜ-YTÜ ile %90 benzer sınav soruları/deney labları oluyor çoğu derste.Ben bilgisayar okuyorum ve İTÜ'nün çıkmış sınav sorularına benzer soru gördüm sınavda.

Eğer zor geliyorsa orda ne yapacaktın ? yada ordan çıkan insanlarla yarışmak için?

Diğer dandik üniversiteler gibi 1-'den 10'a kadar sayı toplama programı yazdırsınlar sınavda.Ayrıca yapamadığın belli zaten bu okulda YGS çalışcam ne yapayım diye konu açmışsın

O dediğin son cümle tamamen konuyla alakasız bir olay Tam Burslu okuldan kapandı vs okulla alakası yok devlet politikası mı ne yapsın okulla ne alakası var

iyi saçmalamışsınız.
    teşekkürler

Edit:Arkadaşın profile baktım kendisi 2.sene girip bide hazırlık sınavında kaldığı için ağlıyormuş şimdi çıktı olayı .

Afedersin ama hazırlık sınavını geçememişsin ne bölüme girmişsin cık cık ötüyosun yok eğitim iyi eğitim kötü sen daha okumamışsın ki 3 senedir seninle sınava girenler seneye mezun olacak arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opricnik -- 25 Temmuz 2017; 10:56:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: visvisva

Eğer yurt çıkmazsa ev tutmaktan başka şans kalmıyor dimi

Yani her yerde böyle değil mi ne yapmayı düşünüyorsun başka :)
  • Sezerbey17 adlı arkadaş özelden istanbuldan gelip gidibileceğini sordu cevabı burayada atıyorum diğer insanlar görsün

Arkadaş Üsküdarda oturuyormuş

"
    üsküdar marmarayın dibinde oturuyorsanız belki gidip gelinir ama öbü türlü zor

sabahları 10 dk marmaray ayrılık cesmesi->metro'da pendikte inip sabahları 17b express yakalamanız lazım (17b express 8.20'de-8.15'te pendikte oluyor) 36 dk metro sürüyor marmaray sizin 5 dk 1 saat diyelim sırf pendige gelmek için abarttım 7.15'te her gün en geç marmaraya binebiliyorsanız gelirsiniz tabi her gün sabah expressi ile geldğinizi varsaydım
    "

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=127602365

• Opricnik kullanıcısına yanıt
    Valla hocam yapcaz artık bişeyler bir şekilde ayarlicaz hazırlık döneminde git gel yaparım belki sonra belki tanıştığım kişilerle eve çıkarım olursa ya da yurt çıkarsa yurtta kalırım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: visvisva

Valla hocam yapcaz artık bişeyler bir şekilde ayarlicaz hazırlık döneminde git gel yaparım belki sonra belki tanıştığım kişilerle eve çıkarım olursa ya da yurt çıkarsa yurtta kalırım :)

hayırlı olsun arkadaşlar

okul acılınca gelin tanısırız sıkıntınız vs olursa
    Eyvallah hocam hele bir kazanalım da :)

• hocam bilgisayar mühendisliğinde öğrenilen şeylerin daha sonradan tek başına çalışarak öğrenilebildiğini , bunun için elektrik-elektronik okuyup bilgisayarda yüksek lisans yapmayı öneren arkadaşlarım oldu. Ne kadar doğru? Yani bilgisayar mühendisliğinin sana, senin tek başına elde edebileceğin bilgiden çok farklı bir şey sağlamayacak. Ama elektrik elektronik te edinilen bilgileri, bilgisayar mühendisliğindeki gibi okulsuz halledemezsin diyenler oldu.Siz ne düşünüyorsunuz?

• Saçmalamışlar . Sanırım arkadaşların olayın sadece yazlımın dili öğrenmekten ibaret olduğunu sanıyorlar . Yazılım dili sadece bir araçtır . Bunun yanında bilmen gereken bir ton farklı olay var ve bunlar çeşitli derslerde gösteriliyor. Sen 4 yıl boyunca %90 yazılım dışı , yazılım sektöründe işine yaramayacak bir ton bilgi edinirken diğer taraftan bilgisayar okuyanlar tam tersine %90 yazılım üzerine şeyler görüyorlar. Sen EE de o dersleri geçmek için yüzlerce saatini o derslere harcar iken diğer taraftan bilgisayarcı tamamen yazılıma gömülüyor. Kısacası atıyorum günde 3 saat çalışan bir bilgisayar mühendisi öğrencisi ile ee mühendisi öğrencisi arasındaki yazılım bilgisi farkı bir uçurumdur. Ayrıca yazılım alanında çalışacaksan ee mühendisliği okumak neden ? Amacı ne yani ? Boşa yüzlerce saatini yazılım öğrenmeden geçirmek niye ? O bilgileri kullanmayacaksın bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuki27553

hocam bilgisayar mühendisliğinde öğrenilen şeylerin daha sonradan tek başına çalışarak öğrenilebildiğini , bunun için elektrik-elektronik okuyup bilgisayarda yüksek lisans yapmayı öneren arkadaşlarım oldu. Ne kadar doğru? Yani bilgisayar mühendisliğinin sana, senin tek başına elde edebileceğin bilgiden çok farklı bir şey sağlamayacak. Ama elektrik elektronik te edinilen bilgileri, bilgisayar mühendisliğindeki gibi okulsuz halledemezsin diyenler oldu.Siz ne düşünüyorsunuz?

Bizde donanım/elektronik dersleride var o alanlara yönelmek istersen o alanların derslerine yogunlasirsin 4 sınıftada seçmeli onları alırsın
  • Gencler tercih bitimine saatler :)

• 15k ile ilk 3 e girilir mi bilgisayarda? Bur ssitemini pek anlamadim

• BigEng B kullanıcısına yanıt
    Iste bu be!

• fuki27553 F kullanıcısına yanıt
    Aynen kardesim bilgisayar muhendisligi kursu var oraya yazil

• quote:

Orijinalden alıntı: Awersomeboythislikemii

15k ile ilk 3 e girilir mi bilgisayarda? Bur ssitemini pek anlamadim

girersin hocam bence

hayırlı olsun
    Basa yazmadim agüye gitcem :)

Ilkbinden bes binden gelen ayri kategori de mi yoksa ilk uce girilmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Awersomeboythislikemii

Basa yazmadim agüye gitcem :)

o zaman neyin muhabbetini yapıyorsun ben anlamadım
    Sordum yazdim belki gelir belli mi olur?

• Hocam şimdi bölüme girenlerden ilk 3 kişiye de mi burs veriliyor

• mimarlık için bilgi verebilir misin ? zorluğu, hocaları, üniversitenin "saygınlığı" vs.

bi de ortamı nasıl
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.