Şimdi Ara

Gece çekimi iyi olan dijital makine tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bir süredir gece çekimi iyi olan ultra-compact sınıfta bir makine arıyorum.Şu an için aklımda 1 tane model yer alıyor.O da Casio z850.Bir ara kafama Canon Ixus 800 is de takılmıştı.Benim için gece çekiminin çok iyi olması ve fotoğrafların canlı çıkması önemli.Bunun dışında pek bir şey aramıyorum.Belki bir de makro.Sizlerin bir tavsiyesi var mı? Makineyi önümüzdeki haftasonu almayı planlıyorum.Şimdiden yorum yazanlara teşekkürler...

• SEn hiç iso 3200 di,ye bir şey duydun mu?

bunu gerçekleştiren makina Finepix F30 ama Türkiye'ye daha gelmedi
  • silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 18 Mayıs 2011; 12:53:08 >
  • bütçeyi zorlamayayım diyosan FujiFilm F10 ..
    ben F30 u beklerim diyosan kesinlikle tavsiye ederim..
  • peki arkadaşım f30 un kesin bir geliş tarihi veya fiyatı hakkında bilginiz varmı acaba?bende bu makineyi bekleyenlerdenimde....
  • Teşekkürler arkadaşlar ben SD700 IS'de karar kılmıştım ama sizler F30'u tavsiye edince ne yapacağımı şaşırdım.Çektiği resimleri görünce çok hoşuma gitti.SD800 IS'i ve F30'u beklemeli miyim yoksa sabırsız davranıp SD700 IS'e saldırmalı mıyım karar veremedim : )
  • Fujifilm FinePix F30
    Ilhan Engin : 14 şubat 2006 - 06:00 CET

Fujifilm FinePix F30 : Fujifilm, 6.1 megapiksel çözünürlükte ISO 3200 ışık hassasiyetinde çekim olanağı sunan dünyanın ilk kompakt dijital fotoğraf makinesini duyurdu. Fujifilm FinePix F30 dijital fotoğraf makinesi, Fujifilm’in 2005 yılında FinePix F10 modeli ile başlatmış olduğu fotoğraf severlere daha esnek çekim olanakları ve yüksek kalite sağlayan konsepti çerçevesinde üretilmiş bir ürün. Fujifilm’in Real Photo Teknolojisine sahip ilk kompakt modeli olan ve 2005 DIWA Platin Ödülü sahibi FinePix F10 dijital kamera ISO 1600 ışık hassasiyeti sunuyordu. ISO 3200 ışık hassasiyet değeri sunan Fujifilm FinePix F30 dijital kamera 2.5 inç büyüklüğünde LCD ekrana ve 3x F2.8 – F5 36 – 108 mm optik zum objektife sahip.

Fujifilm F30 - Real Photo Teknolojisi
    Fujifilm’in Real Photo Teknolojisi gelişimini 2006 yılında da sürdürmeye devam ediyor ve ulaştığı ISO 3200 ışık hassasiyeti seviyesi ile insan gözünün algısına yaklaşmaya başlıyor. Fujifilm de PMA 2006’da dijital kamera modellerini ‘Capture the moment as your eye see it’ (An’ı gözünüzün gördüğü gibi fotoğraflayın) sloganı ile tanıtmayı planlıyor. Günümüzde dijital kameralar video görüntü çekimi, kablosuz bağlantı ve benzeri gibi sürekli artan sayıda özellikler sunuyorlar. Tüm bu özelliklerin getirdiği fonksiyon zenginliklerinin yanısıra dijital kameraların birincil işlevi, fotoğraflanmak istenen anın mümkün olduğunca insan gözünün gördüğü şekilde kaydedilebilmesi. Fujifilm’in bu noktada Real Photo Teknolojisi ile bir adım öne geçiyor.

Fujifilm FinePix F30 Dijital Kamera teknik özellikleri
    • 3x F2.8 – F5 36 – 108 mm optik zum objektif
    • 2.5 inç 230.000 piksel LCD ekran
    • CV film kaplı LCD ekran yüzeyi
    • 500 adete varan fotoğraf çekimi sağlayan uzun pil ömrü
    • Dahili bellek
    • 3:2 görüntü formatı
    • 30 kare/saniye hızında VGA kalitesinde sesli video görüntü çekimi
    • xD-Picture bellek kartı kullanımı
    • PictBridge uyumu

Fujifilm Türkiye hakkında
    Türkiye fotoğraf sektörünün önde gelen kişilerinden olan J.P.Reforzo tarafından 1971 yılında kurulan Fujifilm Türkiye, Sinfo A.Ş. ilk dönemlerinde, aynı Japonya’daki ana şirket gibi, sinema filmleri ile ticâri yaşamına başlamıştır. İzleyen yıllarda Fujifilm fotoğraf filmleri, fotoğraf makineleri, baskı kağıtları ve kimyasal malzemelerini ülkemiz kullanıcılarına sunan Sinfo A.Ş. nihâyet, minilab fotoğraf baskı makinelerini de arz ederek, “komple çözümler” anlayışının temellerini atmıştır. Son on yılda gelişen dijital teknolojilerin, dünya ile aynı anda, Türkiye’de sunulmasını sağlayan Fujifilm Türkiye, ülkemiz fotoğraf sektörünün çağdaşlaşmasının itici gücü hâline gelmiştir. Dünyanın en büyük fotoğraf teknolojileri üreticisi olan Fujifilm’in gelişmesine paralel olarak Fujifilm Türkiye, ülke çapında yaygın olan bayii ağıyla da, son kullanıcılara hizmet vermektedir. Fujifilm Türkiye’nin web sitesinewww.fujifilm.com.tr adresinden ulaşılabilir.

F10 Modelinin Fiyatı 599YTL olduğuna göre F30'da sanırım 700-800 ytl civarında olacaktır...

• gece çekimi derken neyi kasdediyorsun?
    flaşla çekim mi yoksa uzun pozlama mı?

flaş ile çekimi kasdediyorsan, slr-like bir makine alıp üstüne 300 dolar verip adam gibi bir flaş alabilirsin,

yok eğer uzun pozlama yaparım makineyi bir yere sabitlerim dersen, 30 sn pozlama süresi olan makinelere bakabilirsin, uzun pozlamalarda iso en düşükte tutulur zaten.
  • flaşla çekimi kastediyorum ama yeri gelmişken bir soru sorayım, Canon sd700'ün IS özelliği sayesinde uzun pozlama yaparken elimin titremesi fazla etki etmez herhalde di mi?

F30 da çok güzel bir makine ne zaman gelir acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: wudoo

flaşla çekimi kastediyorum ama yeri gelmişken bir soru sorayım, Canon sd700'ün IS özelliği sayesinde uzun pozlama yaparken elimin titremesi fazla etki etmez herhalde di mi?

F30 da çok güzel bir makine ne zaman gelir acaba?

hocam IS may es falan hikaye uzun pozlamada... Uzun pozlamada taş olsan, heykel olsan, en ufak insanın hissedemiyeceği milimetrik kıpırdamanda yada titreşimde fotoğraf berbat olur... Elde uzun pozlama yapılmaz... Her halukarda Tripod Gerekicek ve onun için bir makinada takılıp kalma... Bana sorarsan kaliteli bir compact makina al... Örnek olarak pana lumix fx8 i inceledim bugün çoook beğendim... Yada sony DSC-W50 de güzel... ancak bol bol karşılaştırmalı review oku... Bende senin istediğin gibi bir makina almak istiyorum... Compact ve cepte taşınabilir olacak... Umarım aradığını bulursun sende...

• quote:

Orjinalden alıntı: teknikkonular

SEn hiç iso 3200 di,ye bir şey duydun mu?

hocam sen hiç iso 3200 ile çekilmiş bir foto gördünmü??? Yada şöle söliyimü o değerde anlaşılır(bak net demiyorum) bir foto, bişeye benzetebileceğin bir foto çıkabilirmi ortaya? Hele hele compact bir makinada... O değere dayanacak sensör kaç makinada vardır acaba? O değerde d-slr makine olsa, fotoğrafın anasını beller... Eğer bahsettiğin gibi f30 da 3200 iso varsa 3200 iso ile çekilmiş bir foto koy buraya görelim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: okan

quote:

hocam sen hiç iso 3200 ile çekilmiş bir foto gördünmü??? Yada şöle söliyimü o değerde anlaşılır(bak net demiyorum) bir foto, bişeye benzetebileceğin bir foto çıkabilirmi ortaya? Hele hele compact bir makinada... O değere dayanacak sensör kaç makinada vardır acaba? O değerde d-slr makine olsa, fotoğrafın anasını beller... Eğer bahsettiğin gibi f30 da 3200 iso varsa 3200 iso ile çekilmiş bir foto koy buraya görelim...

800 ASA Nikon D50 ile karşılaştırma. Hatırlatırım, D50 bir DSLRdir.
    http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf30/page14.asp

Burada da 1600 ve 3200 ASAda çakilmiş fotolar var.
    http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf30/page13.asp

Büyük baskı için değil ama standart baskılar için kullanılabilir.

Ayrıca değerlendirmede "That all said, the I've seen small-sensor compact cameras that produce ISO 400 results that look like the F30's ISO 1600 result, and the fact that you can shoot at ISO 3200 (something no other camera offers at full resolution) does make the F30 a very versatile camera indeed."
    deniyor.
    Yani F30'un 1600 ASAsı çoğu makinanın 400ASAsından daha iyi diyor.

• Canon PowerShot A700'ü incelemenizi tavsiye ederim, pişman olmayacaksınız.
  • quote:

quote:

creine ek fotoğrafım:

Bi şeye benziyor ya. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 18 Eylül 2006; 6:40:06 >

• quote:

quote:

quote:

creine ek fotoğrafım:

Bi şeye benziyor ya. :)

hmm güzel, de makina nedir onu söle... d70 lerle d50 lerle çıkmayın karşıma

• z750 den biliyorum muhtemelen z850 de iyidir
    hatta süperler gece ışık yıkken makro çekiyom ya 15 sn yede deli oluyo foto flashsız çok net zaten
    loş ortamı çekip milleti kandırıyom gündüz çektim diye
  • quote:

hmm güzel, de makina nedir onu söle... d70 lerle d50 lerle çıkmayın karşıma

halis mulis Finepix F30 exiften bakabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.