Şimdi Ara

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.688
Cevap
7
Favori
225.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorum ve eleştirilerin için sağol atoprak.Birdaha ki çekimlerde daha dikkat ederim temaya.Sonuçta daha önce hiç çekmedim resim alışacağız acemilik var.Tekrardan sağol.
  • iyi akşamlar
  • iyi geceler herkese

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA
  • yorumlarınızı bekliyorum
  • bolu kalıcı konutlar saat 10 30

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA
  • bolu kalıcı konutlar
  • bolu kalıcı konutlar

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA
  • msuz9999 sakın beni yanlış anlama ama 5 yaşındaki çocugun eline fotograf makinesi versen sana fotograf çekebilir. Yani bakın ben fotograf çekebiliyorum demek bir ayrıcalık degildir.

Önemli olan fotograflara bir anlam verebilmekdir. İşte sen bu anlamı bizle paylaş.
  • arkadaşlar geceleri bu kadar kaliteli fotolar çekmek için ne yapmak gerekiyor...
    İnce bi ayar filanmı yapılıyor söleyinde bi sevaba girin
  • tamam teknikkonular ... yanlış anlaşılma yok ... değerli tavsileyelerinizi ve bilgilendirmelerinizi her zaman dikkate alacağım ... yorumunuz için teşekkürler ...
  • iyi geceler

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA
  • Tripod olmadığı için pervaza konularak çekildi.. Forum için yeniden boyutlandırıldı..

Nikon CoolPix P2

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallidman -- 5 Eylül 2006; 22:59:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: EMRE babacan

arkadaşlar geceleri bu kadar kaliteli fotolar çekmek için ne yapmak gerekiyor...
    İnce bi ayar filanmı yapılıyor söleyinde bi sevaba girin

pozlama süreni falan artırman lazım.hangi makina ve model belki daha iyi yardımcı oluruz?
  • Buda benden makinam samsung A55W bir lazer gosterisi vardı onu cektim gece modunda flashsız

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA
  • renault meganne nin tavanından çekdim ...
    ayışığı ... ayışığının arabanın tavanına yansıması ...
    solda ve sağda iki lamba ...
    iyi bir dörtlü olabilir ...
  • Gece cekimlerinde flash kullaniyormusunu yani su exif'leri nereden ayarlıyoruz.Daha cok yeniyim yani bir makine aldim oyle duruyor uzun suredirde forumdaki fotolara falan bakiyorum hemen hemen hepsi harika.Aklımın almadigi fotolar ay cekimleri o kadar yakına nasil geliyor nasıl o kadar net oluyor anlamis degilim.Bana biri bunlari anlatabilirse olursa msn'den de konusabilirz bana bazı seyleri gösterebilir yada ogretirse online olarak cok sevinirim.
  • Mecidiyeköy'den...

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA
  • iyi geceler ...

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigSty

Gece cekimlerinde flash kullaniyormusunu yani su exif'leri nereden ayarlıyoruz.Daha cok yeniyim yani bir makine aldim oyle duruyor uzun suredirde forumdaki fotolara falan bakiyorum hemen hemen hepsi harika.Aklımın almadigi fotolar ay cekimleri o kadar yakına nasil geliyor nasıl o kadar net oluyor anlamis degilim.Bana biri bunlari anlatabilirse olursa msn'den de konusabilirz bana bazı seyleri gösterebilir yada ogretirse online olarak cok sevinirim.

Uzun pozlamalı gece çekimlerinde flash kullanılmaz.. Hele uzun pozlamalı manzara çekimlerinde hiç kullanılmaz, kullansan bile etki etmez daha kötü olur yakında olan cisim çoook ama çook parlar..

Bu tür fotoğrafları çekmen için makinenin manuel ayarlara izin veriyor olması gerekir.. Eğer makinanda manuel ayarlama imkanın varsa sende böyle fotoğraflar çekebilirsin..

En önemlisi uzun pozlamalı gece çekimlerinde, makine kesinlikle sabit durmalı ve zaman ayarlamalı çekilmeli örneğin 2 sn. yeterlidir..

Deneme yanılma yöntemi ile çok güzel kareler çıkarabilirsin ortaya.. Dediğim gibi makinen manuel ayarlamana izin vermiyorsa, böyle fotoğraflar çekemessin..

Sana bir örnek vereyim;

Mesela bir cadde, caddenin üstüne köprü. Sen köprüdesin caddeyi çekeceksin. Makineyi bir yere sabitle, tripod yada duvarın üstü felan olabilir.. Caddede arabaların aydıtlatmaları ve, direk lamlabaları var diyelim..

O zaman ayarların şöyle olmalı;

Pozlama süresi : 8" ( 8 saniye )
    Diyafram açıklığı : F4.0 yada F4.5 ( deneme yanılma yöntemi ile öğreniceksin )
    ISO : 80 ( eğer ISO'yu yükseltirsen fazla kumlanma ( gren ) oluşur..
    Flaş : Kapalı
    Self timer : 2 sn. seçilebilir.. ( İsteğe bağlı )

Artık fotoğraf çekmeye hazırsın, odakla ve bas tuşa.. Pozlama süresi 8 sn. olduğu için 8 sn. boyunca ışığı toplayacak.. 8. sn sonra fotoğrafı çekmiş ve en az bi 3 - 4 sn. de fotoğrafı kaydetmiş olacak. 15 sn. sonra fotoğraf hazır.

Gelelim AY fotoğraflarına;

Ay fotoğrafını çekmek için makinemizin Optic Zoomu olması gerekir.. Güzel görüntü yakalayabilmek için Optic Zoom kullanmak zorundayız, o yüzden makinemizin yaptığı Optic Zoom ne kadar çok ise o kadar iyidir.. Mesela Sony DSC H1'in Optic Zoom sayısı 12X. 12X kullanılarak çok güzel Ay fotoğrafları çekilebilir tabii ki ayarlar yapıldığı takdirde..

Ama Digital Zoom'da kullanmak gerekirse fotoğraf kalitesi bozulur.. Mesela Canon A700 makinemiz var 6X Optic Zoom 4 X Digital zoom toplam 24 X digital zoom var. 24X digital zoom kullanılarak, DSC H1'in yaptığı 12 X Zoom'un gittiği yere kadar gider hemen hemen ama görüntü fazlasıyla bozulur.. Yinede belli olur AY..

Ay fotoğrafları çekiminde yine tripod kullanmalıyız, güzel görüntüler almak istersek..

Ayarlar Ay'ın parlaklığına ve yaptığımız zoom oranına bağlıdır.. Manuel ayarları kullanmasını bilen, az çok iyi bir Ay fotoğrafı çekebilir..

Ayarları vermek isterdim ama, pek Ay fotoğrafı çekmediğim için net birşey söylemeyemem.. Ama yinede birazcık bahsedeyim;

Pozlama süresi : 1/600 yada 1/800 ( parlıklığa göre )
    Diyafram açıklığı : F3.2 yada F4.0 olabilir.
    ISO : 80 yada 100.. Fazla yükselmemeliyiz, kumlanma oluşur..
    Flaş : Kapalı
    Self timer : Tripod kullanıyorsak 2. sn olabilir. Elde çekiyorsak gerek yok..

Birşeyler anlatmaya çalıştım, anladıysan ne mutlu bana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 7 Eylül 2006; 13:22:08 >

• geceye ilk adımlar

GECE ÇEKİMLERİ BURAYA
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.