Şimdi Ara

gece gece hava turuncu resmen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar cidden korkutucu bayagi soguk oldu anlasilan.birde turuncu yada havanin kizil oldugu bir zamanda cok buyuk bir depremolmusdu sanirsam icim hic rahat degil uykum var ama uyuyamadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waleur5 -- 19 Şubat 2015; 3:17:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gece Havanın Turuncu Olmasının Nedenleri

Gece havanın turuncu olması, gökyüzünde gördüğün bir olgudur. Bunun birkaç nedeni vardır:

• Rayleigh Saçılması: Güneş ışığı Dünya atmosferine girdiğinde mavi dalga boylarına daha fazla saçılır. Bu da gökyüzüne mavi bir renk verir. Ancak gün batımı ve gün doğumunda güneş ufuk çizgisine yakın olduğunda, güneş ışığı atmosferden daha uzun bir yol kat etmek zorundadır. Bu sırada mavi dalga boyları daha fazla saçılır ve turuncu ve kırmızı gibi daha uzun dalga boyları daha baskın hale gelir.

• Toz ve Duman Partikülleri: Atmosferde bulunan toz ve duman partikülleri de turuncu gökyüzüne katkıda bulunabilir. Bu partiküller güneş ışığını saçarak turuncu bir renk tonu oluşturur.

• Orman Yangınları ve Volkanik Patlamalar: Büyük orman yangınları veya volkanik patlamalar, atmosfere büyük miktarda kül ve partikül salarak gece gökyüzünü turuncu yapabilir.

Anlamı:

Gece gökyüzünün turuncu olması genellikle hava koşullarıyla ilgili bir göstergedir. Aşağıdakileri gösterebilir:

• İyi Hava: Turuncu bir gökyüzü genellikle güzel hava koşullarının bir işaretidir.
    • Yaklaşan Fırtına: Şiddetli fırtınalardan önce gece gökyüzünün turuncu olması, yaklaşan yağışın bir işareti olabilir.
    • Uzaktaki Yangınlar: Atmosferde çok fazla duman partikülü varsa gece gökyüzünün turuncu olması, uzaktaki orman yangınlarını gösterebilir.

Gece gökyüzünün turuncu olmasının nedenini belirlemek için yerel hava tahminlerine ve mevcut hava koşullarına dikkat etmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Üsküdar kıpkırmızı resmen müthiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • waleur5 kullanıcısına yanıt
    Fıstıklı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmanPowwer -- 19 Şubat 2015; 3:13:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

Üsküdar kıpkırmızı resmen müthiş.

Sen ozel unidemi okuyorsun bu arada ? Hava umarim normale doner

• Maltepe de kırmızı sebebi ne ola ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: waleur5

Arkadaslar cidden korkutucu bayagi soguk oldu anlasilan.birde turuncu yada havanin kiizl oldugu bir zamanda cok buyuk bir depremolmusdu sanirsam icim hic rahat degil uykum var ama uyuyamadim

Kırmızıyı anlatımda , arkadaş Kar yağarken şimşek ve gürültü nedir ? Resmen Boncuk boncuk yağıyor tırsıyorum cidden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SS10

Bu mesaj silindi.
    burasıda kıp kırmızı birazdan ss koyucam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gece gece aklıma bir fikir geldi.
    11 yıl önce açıldı
    Gece havada 6 gezegen gözükmesi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmanPowwer

Fıstıklı olsun.

Bu fistikli olsun olayi nedir ya

• quote:

havanin kizil olmasi kar topluyor demek oluyorsizi goremiyorum kar topu savasi yapan olursa cagirin. disarda kimseler yok. heryer bembeyaz ruzgarin sesini duyan varmi tipi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockymarlboro -- 19 Şubat 2015; 3:20:23 >
  • Küçükçekmece turuncu-yavruağzı renginde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İmanPowwer

Fıstıklı olsun.

Bu fistikli olsun olayi nedir ya

Alıntıları Göster
    sadece tahmin ediyorum yer yüzündeki karın şehir ışıklandırmalarını gökyüzündeki bulutlara yansıtmasından dolayı olabilir bu durum çok abartmamak lazım .
  • quote:

quote:

Sen ozel unidemi okuyorsun bu arada ? Hava umarim normale doner

Yoo aöf kamu okuyorum

@rocky valla 3-4 kisi daha olsa arabayla alırdın bizi takılırdık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvriL -- 19 Şubat 2015; 3:20:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fakirinsan8

quote:

Arkadaslar cidden korkutucu bayagi soguk oldu anlasilan.birde turuncu yada havanin kiizl oldugu bir zamanda cok buyuk bir depremolmusdu sanirsam icim hic rahat degil uykum var ama uyuyamadim

Kırmızıyı anlatımda , arkadaş Kar yağarken şimşek ve gürültü nedir ? Resmen Boncuk boncuk yağıyor tırsıyorum cidden.

Bu hava suan sadece istanbuldami boyle? Yoksa baska illerde oturan arkadaslardada bu olay varmi? Cidden tirsmiyorum deil zaten moralim bozuk bu aralar

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih8134

sadece tahmin ediyorum yer yüzündeki karın şehir ışıklandırmalarını gökyüzündeki bulutlara yansıtmasından dolayı olabilir bu durum çok abartmamak lazım .

Aynen mantıklı

• Kar yagacagi zaman veya yagarken olan hava durumudur bazen bulutlara uzaktan gelen isiklarin yansimasi de sebep olabilir

• Dışarısı çoook güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: rockymarlboro

quote:

havanin kizil olmasi kar topluyor demek oluyorsizi goremiyorum kar topu savasi yapan olursa cagirin. disarda kimseler yok. heryer bembeyaz ruzgarin sesini duyan varmi tipi var.

Abibgece 4 de ne kartopu savasi.Allah disarda kalanlara yardim etsin.. birde soguk olmasinin yaninda gecenin bu saatinde dikkat et ne olur ne olmaz

• kar tabi az yagdigi icin yasi kucuk olanlarin gokgurultusu kizil gokyuzunde kar yagmasini garipsemeleri normal 87 kisinda ufacik cocuktum kipkirmiziydi hava fotolar var onlarin bile bazilari kizil cikmis. yalniz o zaman tren yolunun kenarindaki duvarlar kara gomulmustu farki hesap edin

• sokağa çikin bu kar firsatini kacirmayin

• 12 gibi dışarı çıktım, koştum durmadan efsaneydi. Tabi kicim dondu o ayri bir mevzu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stan Marsh -- 19 Şubat 2015; 3:30:01 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.