Şimdi Ara

gece uzun süre aynaya bakmak [DENENDI] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
174
Cevap
8
Favori
31.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PI Exon

Daha önce gece bu olayı bende merak edip yapmıştım ilk başlarda böyle gülme tutdu napıyorum ben moduna gırdım , sonra aradan 5- 10 dk gecınce dalmışım aynaya bir anda kendımden korktum yüz ifadem cok farklı gelmeye basladı yanaklarım mor gıbıydı yüzüm harıcınde hersey karanlıktı

DENEMEYİN YANİ Zihin o an odaklanıyor ani bir korku yaşatıyor onun dışında paranormal bırsey olduguna ınanmıyorum tabi

Alıntıları Göster
    Buna bloody mary deniliyor arkadaşlar 3 kere bloody mary diyorsunuz ve gözünüzden kanlar geliyor.(rivayete göre)
    Bir diğer rivayet ise cinlerin aynalar ile iletişime geçtiği.Yani gördüğünüz şeyler cin olabilir.(yine rivayete göre)

• quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life

Çok sevdiğiniz dinlerin psikolojimiz üzerinde etkileri cinler,şeytanlar, böylesine kutsal saydığınız kitabın rahatlatıcı bir şey olması gerekirdi.

Alıntıları Göster
    Abi İnsanlar o kadar kulaktan dolma din yaşıyorlar ki baksana ben dün gece denedim kimse çıkmadı Ya hurafe Bunlar Allah izin vermeden cinler sana zarar veremez belki hz süleyman döneminde insanları baya bi yönlendirmişlerdir ama bu öyle değil herkesin bi şeytanı vardır zaten o cin sadece sizi zayıf olduğunuz zaman yakalar vee sizi kötü şeylere yönlendirir eğer güçlü bi iradeye sahip değilseniz bu kötü şeyleri size yaptırır. mesela günümüzde müslüman adam gidip zina yapıyor genel konuşmuyom , çünkü onlar amaçlarına ulaşıyorlar zaten git kuran oku böyle kulaktan dolma şeylerede inanma

• quote:

Orijinalden alıntı: djodesa

quote:

Orijinalden alıntı: mucasu

quote:

yüksek konsantrasyonda bir şey olacağını bekleyerek ve kendini kasarak bakarsan tabi olur normal sıradan bekle kalp sabit ritminde tutarak hadi bakalım olacak mı?

ateyiz misin kardes ??

değilim ama olay bu yani farklı bir durum yok sandığınız mesele ile alakası yok psikolojik bir şey beyninde ilk önce aynaya bakmayı algılıyorsun sonra aynaya bakarken bir şey olmasını bekliyorsun beyin bunu yorumluyor ve beklediğini geri bildiriyor zihinsel süreç gibi düşün bunun gerçekleşmesi için tabi ki konsantrasyon gerekli aslında farketmeden beynini yönlendiriyorsun bu normal bir şey

teorini çürütüyorum kesinlikle yanlis . mesela gece aynaya dikkatle bakara 2tane tatli kiz dusunuyorum konsantre oluyorum 2 tane kiz goremiyor nedenn ?

• quote:

Orijinalden alıntı: LeylaTheBand

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mucasu

quote:

yüksek konsantrasyonda bir şey olacağını bekleyerek ve kendini kasarak bakarsan tabi olur normal sıradan bekle kalp sabit ritminde tutarak hadi bakalım olacak mı?

ateyiz misin kardes ??

değilim ama olay bu yani farklı bir durum yok sandığınız mesele ile alakası yok psikolojik bir şey beyninde ilk önce aynaya bakmayı algılıyorsun sonra aynaya bakarken bir şey olmasını bekliyorsun beyin bunu yorumluyor ve beklediğini geri bildiriyor zihinsel süreç gibi düşün bunun gerçekleşmesi için tabi ki konsantrasyon gerekli aslında farketmeden beynini yönlendiriyorsun bu normal bir şey

teorini çürütüyorum kesinlikle yanlis . mesela gece aynaya dikkatle bakara 2tane tatli kiz dusunuyorum konsantre oluyorum 2 tane kiz goremiyor nedenn ?

Alıntıları Göster
    Saçmalık! Odaklanmaktan ve karanlıktan oluyor bunlar. Başkası sizin yanınızda size baksa yüzünüzün morardığını fark edemez. Aynayı geçtim gece birinin yüzüne bakın karanlıkta yaratık gibi gözükecek gelin bundan da korkun. Hem karanlık, hem bi şeyler görmeyi bekliyosun, hem de odaklanmışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pomocus2

Eğer bütün duyularınızı kapatrsanız beyniniz size bilinç altınızdaki şeyleri gösterir. Örneğin; Rüya sırasında bütün duyularınız kapanır, bu olayı en iyi rüyayla açıklayabiliriz, zirâ tam da o zaman bilinç altınızdakileri görürsünüz. Diğer bir örnek ise halisülasyon olabilir, tabi bu demek değil ki siz uyuyorsunuz yada halisülesiniz, sadece beyninizin özelliği bunlar demek istiyorum. Karanlık bir ortamda aynada realiteden farklı şeyler göreceğinizi umarsanız görmenizde muhtemeldir.

Tabi beyni açıklayamayıp bunu maneviyatla, metafizikle açıklamaya kalkarsanız, bu bilgisizliğinizi cahilliğinizle örtmek olur. Bu forumda sürekli kaç yılında olduğumuzu hatırlatmaktan bıkmaya başladım.

Ana fikri ayni olacak şekilde bunu yazmaya gelmiştim, şimdi buna (ayna olayina) harbi harbi inanan cahil topluluğuna sesleniyorum, ÇOK CAHILSIN KESKE...

• Ben olayın psikolojik olduğunu düşünüyorum. Ben de denemiştim ve bir süre sonra kendime değilde sanki başka bir insana bakıyormuşum gibi olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdiGe38

Ben olayın psikolojik olduğunu düşünüyorum. Ben de denemiştim ve bir süre sonra kendime değilde sanki başka bir insana bakıyormuşum gibi olmuştu.
     gece uzun süre aynaya bakmak [DENENDI]
  • hocam bir dur yaa diyip elden ele çekeceksin fotoyu yada boşver
  • quote:

Orijinalden alıntı: afyonkarahisarlılastirama

Akrepyusufun yazdığını da görünce aklımdan geçirdiğim söz...

Klişe ve cafcaflı sözlerle gerçek olmayan şeyleri gerçek gibi gösteriyorsunuz, düşünmek için kendi beyninizi kullanın, başkalarının söylediklerini kanun kabul etmeyin.

• quote:

Çok sevdiğiniz dinlerin psikolojimiz üzerinde etkileri cinler,şeytanlar, böylesine kutsal saydığınız kitabın rahatlatıcı bir şey olması gerekirdi.

Alıntıları Göster
    o kadar baktın maden bi de soraydın aynaya senden güzeli varmıymış.
  • quote:

Alıntıları Göster
    gece konuyu gördüm. Hiç cevap yazmadım deneyim dedim. 5.30 du galiba saat. Küçük bir aynam vardı koydum pencerenin önüne [ışıklar kapalı] çektim altıma bir sandalye. Oturdum bekliyorum. Ne gelen var ne giden. En son kapı kendi kendine açıldıgını gördüm ama arkaya dönüp bakınca kapalıydı. Psikolojikte olabilir. Fazla uzatmadım yattım uyudum

• quote:

quote:

Klişe ve cafcaflı sözlerle gerçek olmayan şeyleri gerçek gibi gösteriyorsunuz, düşünmek için kendi beyninizi kullanın, başkalarının söylediklerini kanun kabul etmeyin.

Angaralı gardaşım bu adam kim ? merak ettin google'dan baktım bulamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hakikaten bu olayı deneyen var mı ? ben biraz tırstım hem de meraklandım bizim evde boy aynası yok camekan aynası olurmu ? evdede yalnızım acaba cesaret edebilecekmiyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tepecikli 43

quote:

quote:

La İlber Ortaylı tanımıyor musun?

Son mesajını görünce SS daha bir anlam kazandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihilum -- 7 Şubat 2014; 9:33:00 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tepecikli 43

quote:

quote:

La İlber Ortaylı tanımıyor musun?

Son mesajını görünce SS daha bir anlam kazandı.

TEŞEKKÜRLER

1947 yılında bir göçmen kampında Kırım Tatarı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 2 yașındayken ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç etti. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Avusturya Lisesi'nde tamamladı. 1965 yılında Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. [2]
    Akademik kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]
    1969 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni ve Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nin tarih bölümünü bitirdi. Viyana Üniversitesi Slavistik ve Orientalistik Bölümü'nde öğrenim gördü.[2]

Viyana Üniversitesi

Galatasaray Üniversitesi
    Yüksek lisans çalışmasını Chicago Üniversitesi'nde Prof. Dr. Halil İnalcık ile yaptı. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde "Tanzimat Sonrası Mahallî İdareler" adlı tezi ile 1974 yılında doktor, "Osmanlı İmparatorluğu'nda Alman Nüfûzu" adlı çalışmasıyla 1979'da doçent oldu. 1982 yılında devletin akademik politikalarına tepki olarak görevinden istifa etti. Bu dönemde Viyana, Berlin, Paris, Princeton, Moskova, Roma, Münih, Strazburg, Yanya, Sofya, Kiel, Cambridge, Oxford ve Tunus üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı, buralarda seminerler ve konferanslar verdi. 1989'da Türkiye'ye dönerek profesör oldu ve 1989-2002 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde İdare Tarihi Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı.[2] Yerli ve yabancı bilimsel dergilerde 16. ile 19. yüzyıllar arası Osmanlı tarihi ve Rus tarihi ile ilgili makaleleri yayınlandı. 2002 yılında Galatasaray Üniversitesi'ne, iki yıl sonra ise Bilkent Üniversitesi'ne konuk öğretim üyesi olarak geçti. Şu anda Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Türk Hukuk Tarihi derslerini vermektedir.[2] Galatasaray Üniversitesi Senato üyesidir.[3] Ayrıca İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Kapadokya Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti üyesidir.[4]
    2005 yılında Topkapı Sarayı Müzesi başkanı oldu. 7 yıl bu görevde kalan İlber Ortaylı 2012 yılında yaş haddinden emekli oldu ve görevi Ayasofya Müzesi başkanı Haluk Dursun'a devretti.[5]

Topkapı Sarayı
    Ortaylı, Uluslararası Osmanlı Etütleri Komitesi yönetim kurulu üyesi ile Avrupa İranoloji Cemiyeti ve Avusturya-Türk Bilimler Forumu üyesidir.[2]
    Tarih Vakfı ve Afet İnan ailesinin işbirliğiyle iki yılda bir verilen Afet İnan Tarih Araştırmaları Ödülü’nün 2004 yılındaki sahipleri Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın da içinde bulunduğu jüri tarafından belirlenmiştir.[6] 2009 yılında İzmir Kitap Fuarı'na katılmıştır. Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nın Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlediği Vefatının 150. Yılında I. Abdülmecit ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu'nda açılış ve kapanış oturumlarına katılmıştır.[7]
    Ortaylı; Türkçe; ileri seviyede Almanca, Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Rusça; orta seviyede Kırım Tatarca, Slovakça, Romence, Sırpça, Hırvatça, Boşnakça, Arapça, Farsça, Latince, İbranice, Antik Yunanca, ve Yunanca bilmektedir.[8]
    Özel yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]
    1981 yılında Mersin eski Senatörü Dr. Talip Özdolay'ın kızı Ayşe Özdolay ile evlendi ve bu evlilikten Tuna adında bir kızı oldu. Daha sonra 1999 yılında eşinden boşandı.
    Ortaylı, bilgisayar ve internet kullanmayı sevmemektedir. Herhangi bir sosyal medya sitesinde adına açılmış hesapların hiçbiri kendisinin değildir.[8] İlber Ortaylı'nın ayrıca çocukluğundan beri büyük bir tutku ve özenle biriktirdiği minyatür otomobillerden oluşan büyük bir koleksiyonu vardır[9].
    Televizyon programları ve yazıları[değiştir | kaynağı değiştir]

2004 yılında TRT 2'de başlayıp TRT Türk'te haftasonları yayınlanan "İlber Ortaylı ile" adlı belgeseli sunmuştur.[10] NTV'de "İlber Ortaylı ile Tarih Dersleri" adında bir program yapmıştır. Bloomberg HT kanalında da "İlber Ortaylı ile Zaman Kaybolmaz" adlı bir program yapmıştır. Yeniden NTV' de 5 Kasım 2012 - 11 Mart 2013 arasında gazeteci-yazar Mehmet Barlas ile birlikte "Her Zaman" isimli bir tarih programı yapmıştır.
    2000 yılından beri Pazar günleri Milliyet gazetesinde, aylık Atlas Tarih ve üç aylık Doğu Batı dergilerinde makaleler yazmaktadır. Bir dönem yayınlanan Popüler Tarih ve Tarih ve Toplum dergilerinde ve Habertürk gazetesinin Habertürk Tarih ekinde de makaleleri yayınlanmıştır.[11] Halen Doğu Batı ve NTV Tarih dergilerinin danışma kurulu üyesidir. İlber Ortaylı, Milliyet Sanat'a verdigi bir röportajında, kitaplığında 30.000 civarında kitabı oldugunu ve bunların 5.000'ini Galatasaray Üniversitesi'ne bağışladığını ifade etmiştir
    Aldığı ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Prof. Dr. İlber Ortaylı
    Prof. Dr. İlber Ortaylı, Osmanlı Tarihinde Aile isimli eserinin yanı sıra, tarih alanında 1970’li yılların başlarından itibaren yaptığı çalışmaları, yayınladığı makaleler ve kitapları, tarih biliminin yaygınlaştırılması çabaları, tarihi her yaştan Türk insanına sevdirme konusundaki faaliyetleri, yurtdışındaki bilimsel etkinlikleri ve Türk tarihçiliğinin uluslararası alanda önemli bir ismi olması da göz önüne alınarak tarih dalında 2001 Aydın Doğan Ödülü'ne değer bulundu.[12]
    2006 yılında İtalya'da Lazio bölge yönetiminin başlattığı ve her yıl devam etmesi öngörülen Akdeniz Festivali'nde, toplumsal ve kültürel tarih alanındaki "Avrupa ile Akdeniz arasında Lazio" ödülünün Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya verilmesi uygun görülmüştür.[13]
    2007 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin imzasıyla Rusya Federasyonu tarafından Rus dilini ve kültürel mirasını yayan, ülkelerin ve halkların birbirlerine yaklaşmasını sağlayan kişilere verilen Puşkin Ödülü'ne Türkiye'den Ortaylı layık görülmüştür.[14]

• göz yanilmasi bilimsel açıklaması var tartismistik forumda daha önce
  • quote:

Alıntıları Göster
    gece aynanın önüne sandalye çekip oturupta kafayı sıyıran insan çoktur. Bu olay gerçektir fazla aynaya bakmayın rüyanıza cin musallat olabilir sonuçta onların evleride aynalar. geceleri de küçük deliklere kaynar su dökmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Rager

Biggie Smalls, Biggie Smalls, Biggie Smalls

• Yav He He gifi konuya bekleniyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.