Şimdi Ara

Gececiler İçin Konu [Flat Earth] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yapmayın etmeyin yahu.
    Tamam dediğin gibi olsun Property benim fikrim sabit. Ultra acayip derecede bir açıklama gelmediği sürecede böyle kalacak.
  • Peki çinden başlayıp önce avrupaya sonra aynı çizgi üzerinde Amerika ya sonra gidiş çizgisini hiç bozmadan tekrar çine gelen uçak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BÖCCÜK ♂

Yapmayın etmeyin yahu.
    Tamam dediğin gibi olsun Property benim fikrim sabit. Ultra acayip derecede bir açıklama gelmediği sürecede böyle kalacak.

Hocam fikriniz bir videoyla değişmesin zaten. En azından artık böyle bir düşüncenin var olduğunu ve birçok savunucusu olduğunu biliyorsunuz. İnsanların bir konu hakkında karşıt düşünceleri bir arada bulundurmaları iyi bir şeydir emin olun.
  • Usta şunu açıkla o zaman dünya düz ise , dunya normalde gunes tarafindan cekiliyor. Dunyada merkez kacin etkisi ile gunes ile carpismiyor. Yani diyorumki bir topu duzgun bir sekilde cevirmek kolaydir yalpa yapmadan. Ama duz bir cisim tam merkezden sapmadan nasil donebilir.

• BİLOCÆN kullanıcısına yanıt
    Çember çizme ile açıklamışlar onu, nasıl desem hocam; mesela sahra çölündesiniz ve sürekli çember çiziyorsunuz. Bunun sebebi insan anatomisinde bir bacağın diğer bacaktan çok az bir farkla kısa olmasıdır. Yani koca bir çölde düz gitseniz de farkında olmadan daire çizersiniz. Benzetme bu yönde. Düz dünya teorisinin de kendi fizik kurallarına göre çember çizip tekrar Amerika'ya ulaşıyorsunuz. Çok uçuk ama değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Property of R.Star

quote:

Yapmayın etmeyin yahu.

Hocam fikriniz bir videoyla değişmesin zaten. En azından artık böyle bir düşüncenin var olduğunu ve birçok savunucusu olduğunu biliyorsunuz. İnsanların bir konu hakkında karşıt düşünceleri bir arada bulundurmaları iyi bir şeydir emin olun.

En azından trol olmadığına kanaat getirdim. Düzgün bir şekilde görüşünüzü savunduğunuz için teşekkür ederim. İyi günler.

• quote:

Çember çizme ile açıklamışlar onu, nasıl desem hocam; mesela sahra çölündesiniz ve sürekli çember çiziyorsunuz. Bunun sebebi insan anatomisinde bir bacağın diğer bacaktan çok az bir farkla kısa olmasıdır. Yani koca bir çölde düz gitseniz de farkında olmadan daire çizersiniz. Benzetme bu yönde. Düz dünya teorisinin de kendi fizik kurallarına göre çember çizip tekrar Amerika'ya ulaşıyorsunuz. Çok uçuk ama değil mi

Bana mantıklı gelmedi ben uçağı hep dümdüz surerim ve kanatlarıda eşit boyda o kadar sapma yasasam nasıl fark etmem artı olarak dünya yuvarlak kabul edilerek hesapmalar yapılıyor uçak hızına göre uçuş süresi tahmin ediliyor bu konuda ne diyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Heroizen

Usta şunu açıkla o zaman dünya düz ise , dunya normalde gunes tarafindan cekiliyor. Dunyada merkez kacin etkisi ile gunes ile carpismiyor. Yani diyorumki bir topu duzgun bir sekilde cevirmek kolaydir yalpa yapmadan. Ama duz bir cisim tam merkezden sapmadan nasil donebilir.

Hocam öncelikle şunu bir düzeltelim. Fizikte merkezkaç kuvveti diye bir kuvvet yoktur, temsili bir kuvvettir. Lise'de bazı fizik hocaları bahseder bundan, ancak üniversitede sayısal bir bölümdeyseniz 1. sınfta mutlaka bahsedilir merkezkaç kuvvetinin temsili bir kuvvet olduğundan. Gelelim sizin sorunuza, hocam bu düz dünyacılara göre dünya güneş etrafında dönmüyor. Güneş ve ay dünya etrafında dönüyor. Evet her ne kadar antik bir düşünce de olsa adamlar sağlam kanıtlarla geliyorlar. Biraz araştırmada fayda var.

• quote:

quote:

quote:

Yapmayın etmeyin yahu.

En azından trol olmadığına kanaat getirdim. Düzgün bir şekilde görüşünüzü savunduğunuz için teşekkür ederim. İyi günler.

Hocam yanlış anladınız görüşüm bu değil ve bunu da savunmuyorum. Düz dünyacı filan olduğum yok

Bu düz dünya teorisiyle yeni yeni tanıştım ve forumdakiler de görsün istedim sadece

• Property of R.Star kullanıcısına yanıt
    Ya hocam Allahini seversen :D vsauce flat earth yaz izle youtube dan

• BİLOCÆN kullanıcısına yanıt
    Hocam NASA'nın uçuş hesaplamaları dünyanın düz olduğu varsayılarak yapılır. Videoda bir yerde geçiyor. Kendi belgelerinin sonuna eklemişler şöyle; bu lineer ve matematiksel hesaplamalar uçuş alanının düz olduğu varsayılarak yapılmıştır diye
    Iyi hos da arabalarin da mi tekerleklerinin cevresi daha kisa digerlerinden :D ilginc teori ama baya saglam sanilan yonleri var ama gelgelelim ki cok ucuk malesef. Olsa baya gulerdim ama

• Keepo kullanıcısına yanıt
    Hemen bakıyorum hocam
  • quote:

Hocam NASA'nın uçuş hesaplamaları dünyanın düz olduğu varsayılarak yapılır. Videoda bir yerde geçiyor. Kendi belgelerinin sonuna eklemişler şöyle; bu lineer ve matematiksel hesaplamalar uçuş alanının düz olduğu varsayılarak yapılmıştır diye

Hesap hadi öyle dedik geçtik diğerleri için gene bir sonuca varamiyorum bu arada sağlam araştırmissin tebrik ederim

Bak hocam bak, Numberphile, Vsauce1/2/3, kurzgesagt. Bu kanallar cok kaliteli kanallardir sende benim gibi bu seylere ilgilisin belli, her gun bunlarla beraber ted konusmalarini dinler dururum bazen beynim cidden agriyor :D

Usta biliyorum merkez kac kuvvetinin gercek bir kuvvet olmadigini. Duz gitmeye calisan atom/madde/cismin yonunu degistirdigimiz icin sanki merkezden uzaklasmaya calisiyormus gibi bir etki yaratmasini. Ama adamlarin soyledikleri bu gune kadar bize ogretilenin tam tersi. Inanmak zor malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: Keepo

Iyi hos da arabalarin da mi tekerleklerinin cevresi daha kisa digerlerinden :D ilginc teori ama baya saglam sanilan yonleri var ama gelgelelim ki cok ucuk malesef. Olsa baya gulerdim ama

Sonunda anlayan biri çıktı, bende onu diyorum hocam olsa çok komik olurdu cidden biraz da korkunç ama
  • Heroizen kullanıcısına yanıt
    Hocam hak veriyorum size. Sonuçta doğduğumuzdan beri bunlar bizim default bilgilerimiz, şaşmaz çizgilerimiz.
    Dostum izledin mi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yapmayın etmeyin yahu.

Hocam yanlış anladınız görüşüm bu değil ve bunu da savunmuyorum. Düz dünyacı filan olduğum yok

Bu düz dünya teorisiyle yeni yeni tanıştım ve forumdakiler de görsün istedim sadece

O zaman çok daha güzel ve memnun oldum. Afedersin.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.