Şimdi Ara

Gececiler İçin Konu [Flat Earth] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İzledim hocam ve Vsauce kanalından nasıl haberim olmaz, hemen abone oldum zaten. Gelelim videoya, genel anlamda iğneleme yapmış hocam, saçma yönlerini filan anlatmış az biraz ingilizcemle anladığım kadarıyla. Zaten hepsine bende katılıyorum. Ama bir ay önce filan yine DH de konusu açılmıştı. Konuyu buldum ama sanırım bayağı bir hararetle tartışma çıkmış kapanmış konu. O konuyu açan arkadaş bu fikirlerin kuantum mekanikleriyle nasıl açıklandığı hakkında bir kaynak paylaşmıştı. O kaynağı bulamadım bir türlü. Zaten benim ilgilendiğim nokta da o. İşin kuantum kısmı.

edit: kanal tavsiyelerini yeni gördüm hocam, bende TEDTalks izlerim bayağı. Kurzgesagt zaten vazgeçilmezimiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Property of R.Star -- 5 Haziran 2016; 15:58:58 >
  • ufak bir up
  • quote:

Orijinalden alıntı: reisiflamingo

dünya düzdür klübü

bekleriz

http://forum.donanimhaber.com/m_117440947//tm.htm#117446994

agnostiğim hocam eyw
  • Resimleri bi videodan aldim.
    Soyle anlatiyodu.
    Eger dunya yuvarlak olsaydi mesela a noktasinda namaz kilmak icin b noktasina yonelmemiz gerekirdi.Ama yuvarlak oldugu icin bu mumkun degil cunku b ye yonelirseniz uzaya bakmis olursunuz.
    Eger duzse direk b ye yonelip namaz kilabilirdiniz.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Gececiler İçin Konu [Flat Earth] Gececiler İçin Konu [Flat Earth]
    Mantikli geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fus Ro Dah -- 6 Haziran 2016; 1:43:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fus Ro Dah kullanıcısına yanıt
    izlemiştim hocam o videoyu
  • Simdi ne yalan soyliyim ilk basta dedim vakit gecsin yapacak birsey yok bi izleyelim bakalim dunya duzdur diyenlerin kanitlari ne kadar dogru degil o kadar kendimize yenilige acik sabit dusunceli olmayan sorgulayan eden adam diyoruz hemde kendimi sinarim dedim izlerken on yargiylan izledim videolari da yaptiklari matematik fizik hesaplamalarini az cok biliyorum videolari 3-5 kere geriye sardim acik vermelerini bekledim ilk videoda tek bir yer mantiksiz geldi onada eyvallah dedim ama genel olarak hosuma gitti izledikten sonrada bi degisik oldum anlatilanlar az cok mantikli geldi. Heleki nasa nin fiyaskolari sublimen mesaj gibi mesaj falan vermeler girlan gidiyor. Heleki o unlu resmin photohop oldugu aklimin ucundan gecmezdi orasi beni bitirdi

Yani ben izledim mantikli geldi sacma salak seyler diyip izlememezlik yapmayin bos vaktiniz varsa izleyin guzel bir deneyim farkli bir bakis acisi gorursunuz en kotu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 6 Haziran 2016; 3:29:14 >

• Galileo ağlıyordu, Magellan nın gözleri yaşlı

• fernando melo kullanıcısına yanıt
    :D
  • dünya düzse ben düzmem

• quote:

Orijinalden alıntı: fernando melo

dünya düzse amerikadan kalkan uçak nasıl büyük okyanus üzerinden çine gidebiliyor portal mı var flat earthün batısında ?

U çekiyor hocam.
  • fernando melo kullanıcısına yanıt
    evet var.
  • Yahu resmen deli saçması,videoyu izledim video kendi içinde bile çelişiyor zaten.
    1.video ve fotoğraflara inanmayın diyor.Adam bize bunu video ile kanıtlamaya çalışıyor.
    2.Amerika'nın NASA'sından bahsediyor.Yok mason klubu yok anan klubu yok murat boz illmunati.
    *eğer bu adamlar ölmemişse isimlerini değiştirmeyecek kadar aptal mı?
    *aileleri bunu ortaya çıkartmayacak kadar aptal mı?
    *öğrencileri bunu dünyayla paylaşmayacak kadar aptal mı?
    -hadi amerika mason vs. Ulan bu uzaya rusya çıktı, hindistan çıktı,çin çıktı,avrupa ülkelerinden birçoğu çıktı.Ulan hepsi mi illmunati?

3-Gece gündüz süreleri:Çok sevgili bilim adamı kardeşlerim lütfen bunu da açıklasın.Madem dünya düz neden kutuplardan gece gündüz süresi ile ekvatorda gece gündüz süresi farklı? Düz bir zeminde her yerin gece gündüz oranı aynı olmalı.
    4. YERÇEKİMİ farklılığı.Dünya'nın her yerinde bilim adamı ekvator ile kutuplarda yerçekiminin farklı olduğunu göstermiştir.Barış manço bile gittiği ülkenin birinde deney yaparak göstermiştir.Sebebi çok basittir. Dünya küre benzerimsi geoit şeklindedir ve ekvator tarafı dünyanın çekirdeğine daha uzaktır.bu yüzden ekvatorda yer çekimi daha azdır. Eğer ki dünya düz ise dünyanın bir ucu ile dünyanın ortası arasında uçurum denilecek bir yerçekimi farkı oluşurdu.yarıçap ilişkisi r= yarıçap farklılıkları.

5. neden aynı yıldızlar dünyanın aynı yerinden gözükmüyorlar? Neden insanlar güneş tutulmasını bazı ülkeler çok daha iyi görürken bazıları görmüyor? Düz bir dünyada elinde teleskopu olan herkesin görmesi gerekirdi ancak durum hiç de öyle değil.

gelelim şu fotoğraf olayına.
    Fotoğrafta dünyanın düz olduğu görünebilir.Nedeni çok basit. yakın çekim.Bu fotoğraflar sonsuz tane dx,dy,dz nin birleştirilmesiyle oluşturuluyor.İntegral hesabı da bu şekilde. sizhttp://sketchtoy.com/67103586 bu doğrunun uzunluğu nasıl hesaplanıyor sanıyorsunuz? sonsuz tane küçük parçacığa ayrılıyor ve bu parçacığın ismi dx. bu durumda doğrunun her eğimi önemsiz hale geliyor. bu da doğruyu düz halde düşünebilmemizi sağlıyor. orada verilen örnekler dünyaya çok yakından çekildiği için dünyanın düz gibi gözükmesini saplıyor.ben size 1 liranın çok rahat bir şekilde çok yakınlaştırarak düz şekilde gösterebilirim.(tabi bir bölümünü). https://www.youtube.com/watch?v=aHxdLzA-YnU linkte redbull'un atlayışı var.Orada dünyan'ın yuvarlak olduğunu da görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ITTF -- 6 Haziran 2016; 13:14:38 >

• ITTF kullanıcısına yanıt
    bravo hocam, en azından saçma örnekler vermediniz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.