Şimdi Ara

Gececiler İçin Konu [Flat Earth]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar hocamlar. Bir süredir aklımı kurcalayan fakat kesin karar kılamadığım konudur. Herhangi bir amaç gütmemekteyim. İsteyen izler bence izleyin böyle bir garip hissediyor insan.

Bonus: bilen bilir malum kartlardan biri:

edit: ilkokul hayat bilgisini konuşturanlar olmuş o zaman bende astrofizik bilgimi konuşturayım:

Karadeliklerin varlığı 1950 lerin sonlarına doğru kabul edildi, o döneme dek tartışmalı bir konuydu. Gelişen teknoloji ile birlikte karadeliklerin etrafındaki ışığın hareket yönünü etkileyecek şekilde kuvvetli bir çekime sahip olduğu bulundu. Bununla birlikte uzay çarşafı teorisi de dolaylı yoldan kanıtlandı. Yani evren statik değil dinamik idi. Çekim gücünüze ve hızınıza bağlı olarak etrafınızdaki uzay da değişebiliyor yani.

Ne dedik şimdiye kadar; karadelikler o kadar fazla çekime sahip ki etraflarındaki uzayı büküp daire şeklinde görünmeyen yani inceleyemediğimiz bir alan oluşturur. Yakın zamana dek bu çarşafı bükmek için epey bir kütleye sahip olmak gerektiğini biliyorduk. Yalnız bu olay yine son zamanlarda tartışılmaktadır. Ufak bir gezegenin kütlesi bile uzayı bükebilir diyen bilim adamları çıktı ortaya.

Peki buradan nereye geldik: Gördüğümüz her şey göz yanılsaması olabilir. Biliyorum bilim her şeye rasyonalist yaklaşır. Ama modern bilimi oluşturan bilim adamları sadece rasyonalist yaklaşmadı, aynı zamanda sezgici idiler. Demek istediğim Dünya'nın kütlesi veya Mars'ın veya Merkür'ün kütlesi uzayı bükmeye yetebilir ve dışarıdan bakıldığında yuvarlak görünmesine sebep olabilir; olay bundan ibaret, rölativite.

Gelelim benim amacıma;

Amacım asla kimsenin aklını çelmek değil. Sadece düşünmesini sağlamak. Ha bir de ben düz dünyacıyım demiyorum. Ama düşünsenize bütün bir bilim camiası yanılmış. 10 yıl sonra kuantum mekanikleriyle dünyanın düz olduğu açıklanıyor. Çok acayip olmaz mıydı. Yani çok garip olurdu be. Konu kilit üye ban demeye geldiyseniz okumadan çıkın, ama tartışacaksak ne güzel. Bu yüzden açmıştım konuyu

Okuyan gören herkes görüşünü yazarsa sevinirim

İlgisini çekenler için yararlı olabileceğini düşündüğüm video:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Property of R.Star -- 5 Haziran 2016; 13:50:28 >

• kanalın
  • quote:

Orijinalden alıntı: galapagoskaplumbağası

Bu mesaj silindi.
    Birader bu ne beynimi böyle saçmalıklarla doldurmayı reddediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

Birader bu ne beynimi böyle saçmalıklarla doldurmayı reddediyorum.

Alıntıları Göster
    quote:

iyi geceler hocamlar
  • Kıyıda duran bir insan, ufuktan yaklaşan bir geminin önce dumanını, bacasını daha sonra tekne kısmını görür.
    Eğer Dünya yuvarlak olmasaydı görüş alanımıza giren gemiyi bütünüyle görebilirdik.

İlköğretim 3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı

Konu kilit.
  • Yıl olmuş 2016 :/
  • Tamamını izlemedim. Hep doğuya gidilince batıya varıldığı gerçeğini nasıl açıklıyor?
  • Sence tesadüf mü

• quote:

Orijinalden alıntı: abdyek

Tamamını izlemedim. Hep doğuya gidilince batıya varıldığı gerçeğini nasıl açıklıyor?

Hocam konuyu savundugumdan degil ama şöyle açıklıyorlar hiçbir zaman dümdüz batıya gitmiyorsun batiya gidiyorum diyenlerde aslinda flatın etrafında çember çiziyorlar

• quote:

Kardeş git bi araştır allahını seviyorsan. Bilim kitapları oku
    bu da örnek olsun adam nerdeyse uzaydan atlayış yaptı ve canlı yayınlandı bütün dünyada bu da mı yalan :D

• quote:

Orijinalden alıntı: BÖCCÜK ♂

Kıyıda duran bir insan, ufuktan yaklaşan bir geminin önce dumanını, bacasını daha sonra tekne kısmını görür.
    Eğer Dünya yuvarlak olmasaydı görüş alanımıza giren gemiyi bütünüyle görebilirdik.

İlköğretim 3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı

Konu kilit.

Hiçbir zaman öyle birşey görmedim

@emre
    Hocam adamın kafasındaki kameradan bakarken ufuk çizgisi düz oluyor.
    Edit: Kapsülün içinden kamera gösterirken de düz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legalize wwed -- 5 Haziran 2016; 2:07:49 >
  • quote:

dünya düzse amerikadan kalkan uçak nasıl büyük okyanus üzerinden çine gidebiliyor portal mı var flat earthün batısında ?

• Hocam bu kare youtube yi aç videoyu izle.
    bu arada söylemeden edemeyecem bu görüş ne zaman ortaya atılmış?
    kopernik? galile zamanı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

Hocam bu kare youtube yi aç videoyu izle.
    bu arada söylemeden edemeyecem bu görüş ne zaman ortaya atılmış?
    kopernik? galile zamanı mı?

Önce kapsülün içini ve go pro olayını açıklığa kavuşturalım
  • Olayın aleyhinde sayfalarca yazı yazabilirim ancak hala inanmayacağın için uğraşmıyorum.
  • Dünya yuvarlak yerine düz olunca ne değişmiş oluyor ? Neden bizi dünyanın yuvarlak olduğuna inandırmaya çalışsınlar ?
    Saçma bir video.
  • quote:

Olayın aleyhinde sayfalarca yazı yazabilirim ancak hala inanmayacağın için uğraşmıyorum.

İnanmamak mı? Önyargıyla yaklaşma videoyu izledikten sonra şüpheye düştüm sadece. Ama bu konuşmanın sonunu pek iyi görmüyorum şimdiden saygısızlık etmeye başladın.

Not: Benim fikrim dünyanın düz olması değil. Aslında bize gösterilenden çoook daha büyük olmalı ki düz gözüksün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legalize wwed -- 5 Haziran 2016; 3:20:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: legalize wwed

quote:

Olayın aleyhinde sayfalarca yazı yazabilirim ancak hala inanmayacağın için uğraşmıyorum.

İnanmamak mı? Önyargıyla yaklaşma videoyu izledikten sonra şüpheye düştüm sadece. Ama bu konuşmanın sonunu pek iyi görmüyorum şimdiden saygısızlık etmeye başladın.

Not: Benim fikrim dünyanın düz olması değil. Aslında bize gösterilenden çoook daha büyük olmalı ki düz gözüksün.

Alıntıları Göster
    kenarı yoksa yuvarlaktır ,,, konu kilit üye ban

• quote:

Orijinalden alıntı: royal_flush_

kenarı yoksa yuvarlaktır ,,, konu kilit üye ban

Alıntıları Göster
    İlk mesaja editledim :

edit: ilkokul hayat bilgisini konuşturanlar olmuş o zaman bende astrofizik bilgimi konuşturayım:

Karadeliklerin varlığı 1950 lerin sonlarına doğru kabul edildi, o döneme dek tartışmalı bir konuydu. Gelişen teknoloji ile birlikte karadeliklerin etrafındaki ışığın hareket yönünü etkileyecek şekilde kuvvetli bir çekime sahip olduğu bulundu. Bununla birlikte uzay çarşafı teorisi de dolaylı yoldan kanıtlandı. Yani evren statik değil dinamik idi. Çekim gücünüze ve hızınıza bağlı olarak etrafınızdaki uzay da değişebiliyor yani.

Ne dedik şimdiye kadar; karadelikler o kadar fazla çekime sahip ki etraflarındaki uzayı büküp daire şeklinde görünmeyen yani inceleyemediğimiz bir alan oluşturur. Yakın zamana dek bu çarşafı bükmek için epey bir kütleye sahip olmak gerektiğini biliyorduk. Yalnız bu olay yine son zamanlarda tartışılmaktadır. Ufak bir gezegenin kütlesi bile uzayı bükebilir diyen bilim adamları çıktı ortaya.

Peki buradan nereye geldik: Gördüğümüz her şey göz yanılsaması olabilir. Biliyorum bilim her şeye rasyonalist yaklaşır. Ama modern bilimi oluşturan bilim adamları sadece rasyonalist yaklaşmadı, aynı zamanda sezgici idiler. Demek istediğim Dünya'nın kütlesi veya Mars'ın veya Merkür'ün kütlesi uzayı bükmeye yetebilir ve dışarıdan bakıldığında yuvarlak görünmesine sebep olabilir; olay bundan ibaret, rölativite.

Gelelim benim amacıma;

Amacım asla kimsenin aklını çelmek değil. Sadece düşünmesini sağlamak. Ha bir de ben düz dünyacıyım demiyorum. Ama düşünsenize bütün bir bilim camiası yanılmış. 10 yıl sonra kuantum mekanikleriyle dünyanın düz olduğu açıklanıyor. Çok acayip olmaz mıydı. Yani çok garip olurdu be. Konu kilit üye ban demeye geldiyseniz okumadan çıkın, ama tartışacaksak ne güzel. Bu yüzden açmıştım konuyu

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.