Şimdi Ara

Gececiler İçin Konu [Flat Earth] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @BÖCCÜK ♂ Hocam videoda güzelce açıklamış, izleseydin anlardın. Sonuçta senin gözün o kadarını görüyor. Ama araştırmacı bir arkadaşımız getirmiş ultra lens kamerasını. Matematiksel olarak dünyanın küresel şeklinden dolayı kazandığı eğimi de hesaplamış. Yani eğiminden dolayı belli uzaklıktaki bir gemiye bakıyor kamerasıyla. Kendi görmüyor ama kamerası gemiyi kabak gibi görüyor sanki yakınındaymış gibi. Yani o eğimi kazandığı için geminin bir kısmının gözükmemesi gerekirken gözüküyor. Ayrıcı Kansas'ta 20 mil boyunca yol alınıyor. Aldıkları eğim yalnızca 0,9998. Bunun 0,6 ila 0,7 olması gerekirken dümdüz olması da ayrı bir olay, tartışmaya açık bir konudur.

@Physicist_Emre Kardeş git bir izle istersen. Videoda SpaceX'in roketlerinden birinin kamerası var. İzle bir şey kaybetmezsin. Sana kalmış yine de kimseye bir şey dayattığım yok.

• Property of R.Star kullanıcısına yanıt
    Sacmalik oldugu ocon izlemeye gerek yok. Her sey tek tek aciklanmis yer cekimi ivmesi, genel cekim yasasi vs sen bunu diyerek hepsini reddediyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Property of R.Star kullanıcısına yanıt
    Paraşütle uçtum dünya yuvarkak gözüküyor.
  • Parmağımın ucundaki mikrobu konuştursaydım o da bulunduğu yerin düz olduğunu söylerdi.
  • O zaman diğer gezegenler de düzdür? Buda bir önerme arkadaşım diyorum sen hiç mi uzaydan çekilen fotoğraflara bakmadın yani senin hocaların hiç mi öğretmedi? Tamam hadi cahilsin hiç mi ferdinand magellan okumadın, duymadın. Al şimdi duydun

Alıntı : Pisagorun MÖ 500lü yıllarda Dünyanın yuvarlak olduğunu bildiği ve öğrencilerine öğrettiği. Ay tutulması sırasında Dünyanın Aya vuran gölgesinin dairesel olması ya da denizde uzaklaşan bir geminin ufuk çizgisinde yavaş yavaş kaybolması bu düşünceyi geliştirmekte etkili olmuş.

Bu adamı oku istersen. Ya da okuma dünyj düz'de gülelim sana

Sana bir söz daha yazıp, bitirecem
    kilise dünya'nın düz olduğunu söylüyor ama ben ay'ın üzerinde gölgesini gördüğüm için yuvarlak olduğunu biliyorum ve bir gölgeye olan güvenim kiliseye olandan daha fazla"
    ferdinand magellan

• diyelim düz altında ne var peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim.ykr

O zaman diğer gezegenler de düzdür? Buda bir önerme arkadaşım diyorum sen hiç mi uzaydan çekilen fotoğraflara bakmadın yani senin hocaların hiç mi öğretmedi? Tamam hadi cahilsin hiç mi ferdinand magellan okumadın, duymadın. Al şimdi duydun

Alıntı : Pisagorun MÖ 500lü yıllarda Dünyanın yuvarlak olduğunu bildiği ve öğrencilerine öğrettiği. Ay tutulması sırasında Dünyanın Aya vuran gölgesinin dairesel olması ya da denizde uzaklaşan bir geminin ufuk çizgisinde yavaş yavaş kaybolması bu düşünceyi geliştirmekte etkili olmuş.

Bu adamı oku istersen. Ya da okuma dünyj düz'de gülelim sana

Sana bir söz daha yazıp, bitirecem
    kilise dünya'nın düz olduğunu söylüyor ama ben ay'ın üzerinde gölgesini gördüğüm için yuvarlak olduğunu biliyorum ve bir gölgeye olan güvenim kiliseye olandan daha fazla"
    ferdinand magellan

Hocam bu ne şiddet bu ne celal iyi güldürdün. Ben dünya düz demiyorum.

Kuantum diyorum magellan diyorsun

ikinci olarak uzayı gel bana sor, küçüklüğümden beri ilgi alanımdır isterseniz size bize en yakın sistemleri veya avcı kolundaki yaşam bulunma ihtimali olan gezegenleri sayayım

velhasıl kelam konumuz bu değil, ben bu fikirle yeni yeni tanıştım, savunduğumdan değil sadece adamların savları, tezleri vs. çok sağlam. Buradaki arkadaşlar da bir görsün istedim. Ama sizin şu an yaptığınız bahsettiğiniz kilise olayından farksız. Sizin doğrularınız sizin için geçerlidir yalnız başkalarının görüşlerine de saygı duymak gerekir, size göre saçma da olsa, iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Property of R.Star -- 5 Haziran 2016; 13:32:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tonyukuk

diyelim düz altında ne var peki?

Hocam bu görüşü savunanlar flat earth society topluluğu adını alıyorlar e genelde şöyle bir görüşleri var;

Gececiler İçin Konu [Flat Earth]

veya şöyle;

• Üfffff

• video ilk mesaja eklenmiştir, yalnız ingilizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: Property of R.Star

quote:

Orijinalden alıntı: Tonyukuk

diyelim düz altında ne var peki?

Hocam bu görüşü savunanlar flat earth society topluluğu adını alıyorlar e genelde şöyle bir görüşleri var;

veya şöyle;

Hocam peki bu adamların falan sağlam da dünyanın yuvarlk olduğu yıllar önce kanıtlanmıştır, bu adamlar "durduk yere" niye düz diyorlar? Bir gemi düşünelim eğer dünya düz olsaydı o gemiyi uzaktada olsak tamamını ya da bize görüken kısmını görürdük, siz uzaklaşan geminin hangi kısmını şuan tam olarak görmektesiniz, 'siz demem de ki kasıt olara itafen'

• cehalet mutluluktur.
  • ibrahim.ykr İ kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkürler, ama o gemi olayı videoda geçiyor, isterseniz bir göz gezdirin
  • böyle videolar var ilgilenenler için ekledim, ben inanmıyorum sebeplerini de biliyorum sadece konunun altında bulunsun istedim, hemen taş atmayın.

bu videoda deniz seviyesinden çekilen geminin neredeyse 20km gittiği halde ufukta bir türlü batamadığını görüyoruz.

yerden 1.8 metre yükseklikten çekilen ve 50 km uzakta olan şehirin binalarının büyük kısmının ufkun altında kalması gerekirken bu binaların boyunda neredeyse kısalma olmadığı görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 5 Haziran 2016; 14:10:39 >

• Herşey tamam da kutuplarda gece gündüz olayı yaz kış olayı, Pusulanın çalışma şekli bu da mı fake. Troll bir fikir gibi geldi bana biraz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Property of R.Star

Anladım hocam teşekkürler, ama o gemi olayı videoda geçiyor, isterseniz bir göz gezdirin

O zaman bu adamlar nasıl düşmemiş onu anlıyamadım, kenarı yok ya dünyanın

• .
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahim.ykr İ kullanıcısına yanıt
    belki aşağısı diye bir şey yoktur, evrenin sonsuza yakın bir büyüklüğe olduğuna inannıyorsak sonsuz bir levhanın üzerinde yaşadığımıza da inanabiliriz tabi dediğim gibi felsefi olarak yazıyorum böyle şeylere inanmıyorum cahil diye taşlanmayayım da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 5 Haziran 2016; 14:14:12 >
  • Doom II kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam güzel videolar
  • Valla ilk videoyu actim kapatmak gelmedi icimden baya ilgi cekici bi olay tartismaya acik

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.