Şimdi Ara

GECKO ROM 3.24.40.87 v6.0 Zenfone 5 Anakonu (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
9
Favori
14.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Maskeli Bilo

Cok nadir yapiyo bunu servise versem nasil kanitlayabilirim ki hicbi sey yapmadan geri yollarlar diye dusunuyorum. 3g, konum ve navigasyon acikken denk geldi bi kac kez. İsininca yapiyo sanirim. Sim karti takin diye uyari geliyo bi kac saniye sonra tekrar duzeliyo, hat cekmeye basliyo.
    Bu arada 5.0 yazmisim yukari gecko 5.0 olacakti o.

aynı sorun bende de custom romlarda başladı , stock 4.4.2 ye dödüm düzeld, ama tekrar stock 5.0 a geçtiğimde yine simkart uçtu
    bu sorun diğer cihazlarda ad karşılaşan kullanıcıları araştırdım, aynen onlarda da var. yani sanki 4.5g yayınları ile uyumsuz cihazlar arasında yazılım/donanım ilişkili ama servisin dahi açıklayamayamadığı bir sorun bu.
    yayın/güç bağlantılı donanım/yazılım çakışması gibi. bu şekilde belli ir zaman kullanabiliyorsun daha sonra anakarttaki sim donanım/yazılım sorunu başlıyor ve tamamen uçuyor.
    Ben bunu servisle bizzat görüştüm adamlar simkart yuvası ile alakalı olmadığını cihaza girebilmek için anakart değşimi zorunluluğundan bahsettiler ve sonuçta sadece o değişti ve sorun kalmadı. birde 5.0 güncel yazılım ile gönderdiler ama ben sanki bir farklılık vardı bizim siteden indirip yüklediğimiz 5.0 gibi değilde çok küçük müdahale edilmişdi. çünkü customa birtürlü geçemiyordum. en son eski dosyaları teker teker flashladım ve öyle geçebildim. :( ne olduğunu sorarssan izah edemem, farkı çözemedim aslında.

yani bence sorun devam ederse garantin bitmeden servisi dene

• Tesekkyrler cevap icin. Garanti bitmeden servise yollayayim bi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borets kerneli 14.05 versiyonu yüklü tüm cihazlarda reset olayı devam ediyor hemde daha ilk 5 dk içinde.
    ama kendisi xda da muhtemelen reboot sorunu yok diyordu.
    xda da geliştirici üyeliğim olmadığından kendisine yazamıyorum bunu yazıp bilgi alabilecek arkadaş varmıdır?
  • 16.04 tarihli kerneli flaslayin reset olayı çözüldü arkadaslar
    https://yadi.sk/d/tBN8eYlVr3mVZ
    Üsteki linkten 16.04 yazani indirip flasmak yeterli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganay08

16.04 tarihli kerneli flaslayin reset olayı çözüldü arkadaslar

Yok üstadım onu da denedim ben reset vardı maalesef
  • Valla bende vardı reset problemi v5.5 sürümünde dediğim gibi 16.04 flaşladim sorun gitti.

• doganay08 D kullanıcısına yanıt
    Bu rom zaten 16 04 kernelini kullanıyor.Reset durumu da yok.Yeter ki yükleme işlemini doğru yapın.

• 16 04 kernelinden itibaren reset sorunu çözüldü.Muhtemelen temiz ve doğru yükleme yapmıyorsunuz yada cihazınız sorunlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrKnight

16 04 kernelinden itibaren reset sorunu çözüldü.Muhtemelen temiz ve doğru yükleme yapmıyorsunuz yada cihazınız sorunlu.

hayır cihaza temiz kurulum yapıyorum, hatta cihazı acaba mı diye servise gönderdim sim görmeme sorunu için.
    anakart değşti ama yine DT2W aktif iken 5-10 dk kulakta konuşmalarda hala kapanma var. yeniden başlamıyır.
    Bu 3 romda da denendi. ve bu sorunu yaşayan sadece ben değilim. formdan yazıyorlar. hatta yabancı formlarda da var.
  • quote:

16.04 tarihli kerneli flaslayin reset olayı çözüldü arkadaslar

Hocam bende de stock rom var ve zenmotion yuklu bu flashlama olayini nasil yapabilirim, reset olayini cozmem lazim.

• platform tools dosyasının içerisine verdiğim linkteki 16.04 tarihli kerneli indir ve dosyanın içerine at usb hata ayıklamasını açıp telefonu usb ile bilgisayara bağla
    platform tools dosyası içinde iken komut penceresini aç ve aşağıdaki komutları gir(her komut işlemi bittikten sonra diğerini gir erase komutu işlemi uzun sürecek bekleyin)
    adb reboot bootloader
    fastboot flash boot.img
    fastboot erase cache
    fastboot reboot
  • MrKnight kullanıcısına yanıt
    evet 16.04 kerneli kullanıyor ama reset olayı yine devam ettiği için tekrar kerneli flasladım sorun düzeldi
  • quote:

evet 16.04 kerneli kullanıyor ama reset olayı yine devam ettiği için tekrar kerneli flasladım sorun düzeldi

Hocam bu zenmotion dan kaynaklı reset sorunu için degil mi yanlış bir şey yapmiyim ?

• Aynen bu zenmotion özelliği için kullanılan kernel görüşme sırasında reset olayı çözümü için kerneli flaslayın
  • quote:

Aynen bu zenmotion özelliği için kullanılan kernel görüşme sırasında reset olayı çözümü için kerneli flaslayın
    Borets 1604 kerneli adb den flashlamada cihaz görmüyor bir türlü. TWRP için 1604 zip dosyası olan varmı?

Arkadalar özel rom üzerine 1604 borets kerneli adb den flashlama hatası alıyorum resim ekte sorunu anlayabilen varmı? GECKO ROM 3.24.40.87 v6.0 Zenfone 5 Anakonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademm35 -- 31 Mayıs 2016; 16:30:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet ferid

Borets 1604 kerneli adb den flashlamada cihaz görmüyor bir türlü. TWRP için 1604 zip dosyası olan varmı?

Arkadalar özel rom üzerine 1604 borets kerneli adb den flashlama hatası alıyorum resim ekte sorunu anlayabilen varmı? GECKO ROM 3.24.40.87 v6.0 Zenfone 5 Anakonu

Bu mesaj yanlış gitmiş. Beta sürümünde mesaj silmeyi de bulamadım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scutigeromorpha -- 31 Mayıs 2016; 19:31:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben bu resimde ADB göremedim.Siz komut istemcisinden flash'lamaya çalışıyorsanız olmaz.İlk sayfada ADB mevcut.

• quote:

Ben bu resimde ADB göremedim.Siz komut istemcisinden flash'lamaya çalışıyorsanız olmaz.İlk sayfada ADB mevcut.

adb dosyası içinde işlemi başlatıyorum. hem STARD.cmd den tıklama ile hemde dosya içinde shift+sağ tık / komut penceresini burada aç ile başlayıp. komutları girip. en kerneli giriyorum ama yukarıda gördüğün çıktı oluyor.
    ayrıca sayfa başındaki dosya içinde cmd komut dosyası yok zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademm35 -- 1 Haziran 2016; 11:26:53 >
  • adb içinde shift+sağ tık komut penceresini burada aç deyip komutları gireceksin bu kadar.cmd ye ihtiyacın yok.

• quote:

adb içinde shift+sağ tık komut penceresini burada aç deyip komutları gireceksin bu kadar.cmd ye ihtiyacın yok.

aynen üstadım onuda denedim Android Debug Bridge v. 1.0.32 indirdim. klasör içine 1604 kerneli attım. baştan
    adb devices
    adb reboot bootloader buraya kadar sorun yok
    fastboot flash boot new_boot1604.img komutunu girince
    error: cannot load 'new_boot1604.img' : no error hatası alıyorum üstad inan ben bunu ilk defa yapmadım. hep bu şekilde yapıyordum. acaba bigrom v11 den kaynaklı olabilir mi? alt yapı gecko
    ama bunda da boretsin kerneli var zaten
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.