Şimdi Ara

Geely Emgrand EC7 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.253
Cevap
18
Favori
690.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu echo degil geely nin volvo ile çıkardığı ilk araba satıcı bile ec7 alınır diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahsiyet

Yukarıda benim yorumlarımı oku

kardes sende çok açıklayıcı bir yorum yapmamıssın....
  • sen sor ben cevaplayim ?
  • quote:

Bu echo degil geely nin volvo ile çıkardığı ilk araba satıcı bile ec7 alınır diyor

ec7 nin gelişiminde volvo nun en ufak bir etkisi yoktur. çünkü bir otomobilin gelişimi min 2 sene sürüyor.

ec7 seri üretime hisse alımı olmadan geçti.

volvo nun etkilerini en az 3-4 sene sonra piyasaya çıkacak araçlarda görmeye başlarız.

yanlız volvo bilgisinden gelecek kalite ve güvenlik seviyesi artışı fiyatlara da fazla yansır ise geely nin oturmamış imajına ters düşebilir.

bunu çok iyi ayarlamaları lazım.

yani volvo fazla yüksek gelebilir. bir xc60 i incelerseniz ne demek istediğimi görebilirsiniz.

genelde hisse almalarda kaliteli üretim yapan firmaların daha düşük kalite üretim yapanları aldığını görüyorduk

tata nın jaguarı almasında olduğu gibi bu da pek alışılmadık ikinci örnek oldu.

volvo da bu işten zararlı çıkmadı yeni teknoloji ve ar-ge için büyük yatırım kaynağı elde etti.ford un durumu sıkışıktı

geely de hazır bilgi ve tecrübeden faydalanma fırsatı elde etti.ellerindeki parayı bilgiye çevirdiler.

geely nin asıl hedefi amerikan pazarına girmek bunu da 3-4 yıl içinde yapacaklarını düşünüyorum.

• BENCE ARABA ÇOK HOŞ DURUO..İÇ MEKAN ZATEN HARİKA AMA GÜVENLİK KONUSUNDA NASIL BİLMİYORUM.AMAARABA HARİKA.
  • quote:

sen sor ben cevaplayim ?

ilk önce arabadan memnunmusun???? artıları eksileri ne
    motor performansı nasıl?
    yakıt tüketimi?
    iç işçilik plastik kalitesi ve diğer cin aracları gibi ağır plastik kokusu varmı?
    yol tutusu ?sürüş zevki? yüksek hızlarda giderken rahatmısın?
    bu paraya bu araba alınır mı?
    kısaca bunlar...
  • güzel gibi ama az daha verip cruze alınır riske gerek yok
  • araba fiyatına göre oldukca donanımlı Motor performansı düz yolda çok seri güzel ama yokuşta devirli kullanmazsan bayıyor tüp takılı 100km 10 litre yakıyor ortalama ama düz yolda pek kullanmadık devamlı yüksek devirde yokuş çıkarkenki yakıtıdır 10.000km de daha az yakacagı söyleniyor. İç işcilik kokpit ve gögüs olarak iyi klima süper fakat dedigin koku var derinin kokusumu plastik kokusumu bilmiyorum araç parfümü ile bastırabilirsin.Direksiyon hassasityeti süper çok iyi tepki veriyor. 4. viteste maximum düz yolda 145km ye çıktım hiç belli etmiyor hızı yansıtmıyor rahat sürüşü var araba savurur gibi bi his veriyor ama savurmuyor süspansiyonların dengeyi sağlaması sanıyorum. Bu paraya bu donanımı başka bi yerde bulamazsın. Düzyolda kullanacagım diyorsan al gayet seri 4000 devirde kullanırsan çok seri oluyor . İçe hiç ses almıyor.yol sesi motor sesi hiç yok. 35.000 tl varsa cruize al yok 30.000 var diyorsan almanı öneririm.Skoda Octive ile vites kolu ve mekanizması aynı
    Benim gördüğüm olumsuzluklar
    Yokuşta bayıyor (Motor açılmadı sıfır ondan olabilir)
    Gaza bastıgınızda tepkiyi aniden vermiyor sanki bi elektronik ekipman aracılıgı ile motora iletiliyor ondan sonra motor tepki veriyor gibi geldi.
    Direksiyondan audio kontrol yok
    yakıtı biraz fazla(10.000 den sonra değişir veya düz yolda değişir)
    yeni kokusu hala var
    kapıları kitlerken oto cam kadırma modülü takılsaymış daha da güzel olurdu ama 40 tl felan taktırılabilir.
    benim gibi 2 metre olanlar için pek ideal degil :)
    + ları
    abs ebd var
    fren tepkisi hassasiyeti süper
    direksiyon tepkisi süper
    Sağlamlık hissi veriyor
    sürüş zevki veriyor
    spor görünüş
    led stoplar şahane akşamları süper ötesi

Aklıma gelenler bunlar sordukca cevaplarım...

• cevapların için tesekkür ederim...çok sağol..
    lpg istepne yerinemi yaptırdın?bagaj hacmi nasıl?
    benimde boy 1,92 geniş bir araba değilmi?
  • LPG yi istepne yerine koydurdum herşeyi gizlettim tüplü oldugu belli degil göstergeyi bile kapaklı bölüme koydurdum 1,92 pek sorun yaşamazsın ben 2,05 boyla sıfıra sıfır sıgıyorum kafam vs..
    Bağajı okadar genişki bugüne kadar hiç bir arabada görmedim bu genişligi
  • senin renk ne ben beyaz veya siyah düşünüyorum.
    aksesuar olarak bir şey yaptırdınmı lpg ne marka takıyorlar ve maliyeti ne?
  • Gümüş grisi var bende Siyahını düşünme bence beyazıda iyi stefany italyan markarsı servisi takıyor ben aldıgımda 28.880 di trafigi tüpü anahtar teslim 30,600 e mal oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ka40

Aracin ic kismi bile ,resmen bagriyor ben cin maliyim diye
    Cakma Cadillac logosu ,arka kisimi s-klasse tan kopyalamislar . teknik 0

yok abi bu cinlilerden adam olmaz.

Bende arabanın tıpının falan begendım ama gerısı aynen sızı yorum ..
  • Ben çoluğu cocuğu bu arabaya bindirmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: doenitz

Ben çoluğu cocuğu bu arabaya bindirmem

kusura bakmayın ama
    hangi arabayı kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: doenitz

Ben çoluğu cocuğu bu arabaya bindirmem

siz hiç mercedes bmw veya audinin ve bir çok markanın '' bizim yaptığımız araçlarda hayat garantisi var kaza yapsanız bile hiç bişicik olmaz '' dediklerini duydunuz mu hiç. sizin binlerce lira verdiğiniz o lüx ve güvenli sadığınız araçlarda hergün onlarca insan hayatını kaybediyor.
  • önden sonataya çok benziyor
  • quote:

ilandaki araç senin mi ? Elinde kaldı sanırım ama bu şekilde başka markaları kötülereyek satma olmazmı kardeşim ..hadi iyi satışlar.
    arac benim değil.Markayıda Kötülediğim Yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Salus -- 27 Ağustos 2010; 14:35:23 >
  • yıllardır avrupa mükemmel araçlar üretti ama baktığınızda ülkemize her zaman en kötüsünü yolladı mesela renault ta broadway e toros a bindik broadwayin ön camları ototmatik diye ağzımız açık kaldı bu sırada safrane da vardı 21 concorde managerde sonra japonlar iyice etkin olmaya başladı corona vs. yavaş yavaş piyasada çoğalmaya başladı o zamanlar "bırak ya japonun yaptığı arabadan iş çıkmaz " diyenleri de gördük sonra çektiler altlarına toyotaları sürdüler sefalarını yani toyota sayesinde japon malları bu ülkede güven kazandı ama haklarıda babamın 30 yıllık seikosu pilsiz hala tık demeden içi açılmadan çalışıyor. casio lar daha bir sürü marka liste uzun neyse.. bugün japon malı de herkes alır tereddütsüz..çin malı telefonlar oyuncaklar radyolar tvler yüzünden çin malı bu ülkede "kalitesiz" damgasını yedi bu bir gerçek şimdi piyasaya gireli 2 sene olmuş araçlara kaliteli ya da kalitesiz demek çok yanlış olur bakalım araçların kronik sorunları varmı bu ha deyince öğrenilecek birşey değil mesela rover 200 lerin conta yaktıklarını 1 haftada mı öğrendik hayır 100 bini bulunca demek istediğim daha çok erken yorum yapmak için bırakalım araçlar bi kendilerini kanıtlasın ispatlasın 5-10 sene sonra diri bir halde görelim yollarda ya da toyotanın corrolla ile ortalığı kavurduğu gibi bir model çıkarsınlar ortaya anlarız ne olduklarını. bu adam hava yastığı koyar p. sensör koyar diji. klima koyar çook şey koyar aracına çünkü teknolojini ortasına düştüler 12-13 yıllık bir firmalar onlardan önce çok şey bulunmuştu mesela cvvt accent era 1.6 da kullanıldı tabi başka markalarda kullandı dci nissan reno vs. kısaca önce ön yargı silinsin sonra bu arabalar peynir ekmek gibi satılır..

• Araçta 1.5 CVVT motor kullanılmış.

Nedir Bu CVVT Motor?

CVVT (Continuous Variable Valve Timing):

Elektronik olarak değişken supap zamanlaması ile çalışan motor teknolojisidir. Değişken supap zamanlaması, motor işletim sisteminin hangi devire göre hangi supap zamanlamasının kullanılacağını belirlenmesi ve her devirde en verimli çalışmayı sağlamasıdır Böylece motor düşük devirlerde az yakıt tüketirken yüksek devirlerde de iyi bir performans sunmaktadır. Motor devri yükseldikçe kayar pimli egzantirik milleri subaplara daha büyük bir kam lobuyla hareket iletmekte ve hava yakıt oranının yeniden düzenlenmesine imkân tanımaktadır. Bu motor teknolojisini Honda bulup geliştirmiştir.

Bu teknolojiyi kullanan otomobil firmaları:

Alfa Romeo, BMW, BMW/PSA Peugeot, Citroën, Chrysler, Daihatsu, Ford, General Motors, Geely, Kia, Honda, Hyundai, Mazda, Mitsubishi, MG Rover, Nissan, Porsche, PROTON, Toyota, Volvo

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.