henüz 1 ay kadar önce aldığım Casper Qi7 1.73 işlemcili , 6 gb ramli , 1 gb (paylaşımlı 3 gb) Nvidia Geforce 425m ekran kartlı laptopta NFS HOTPURSUİT 2010 oyununu 1024'lük ve 800'lük çözünürlüklerde rahatça oynayabiliyorum.ancak ekranda boşluk kalıyor.bunu ortadan kaldırmak için çözünürlüğü arttırdığımda ise oyundaki araç ve yolların grafiklerinde sorun olmamasına rağmen yol etrafındaki ağaçlar yanıp yanıp sönmeye başlıyor.Yani garip bir grafik hata ortaya çıkıyor.
bu durum grafik kartımdan mı kaynaklanıyor , grafik kartımın programının ayarından mı yoksa oyundan mı ? şu özelliklerde dahi nfs hot pursuiti full grafiklerde oynayamayacak mıyım ?
Laptopun oyun bilgisayarı gibi görülmemesi lazım. Oyunda bozulma olduğunda esc tuşu ile üst menüye çıkıp çözünürlüğü düşürün,arka plandaki görüntü düzeldiyse tekrar eski çözünürlüğe gelin, sorunsuz oynamaya devam ederseniz sorun yazılımdandır, yalnız çözünürlüğü arttırdığınızda kaplamalarda yine sorun oluyorsa ayarları kısmaktan başka çareniz olmayabilir. Ayrıca son sürücüyü kullandığınızdan emin olun,yeni çıkan oyunlar için önemli güncellemeler oluyor.
bende de aynı sorun war neden oluyor acaba "gerçekten" bilen warsa yardımcı olsun lütfen...
Arkadaşım aynı laptop bendede var ve aynı sorun var hadi diyelim hotpursuit yüksek özellikte peki ben 512Mb ekran kartı isteyen oyun yükledim ondada aynı sorun var hatta briaz daha zorlanırsa siyah ekran düşüyo ve bilgisayarı zorla kapatmak zorunda kalıyorum bu şikayetten dolayı casper servisine verdim bilgisayarımı şaka gibi hdd yi değiştirip geri verdiler ve sorun hala devam ediyo bu hafta gene vericem tamire bıktım bu işten. Sanırım 3 kere aynı sorundan tamire verilirse yenisini veriyolarmış. Bu sorunu yaşayanlara geçmiş olsun ne diyeyim. Nerden bulaştıysak bu casper'a...