Şimdi Ara

GeForce GT 630M Kartım çok fazla ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Acer aspire 5750G laptop sahibiyim 6 aydır.Son aylarda çok fazla ısınıyor hemde çok az grafik isteyen oyunlarda örnek vereyim.Sniper Elite V2'de 1 saat oynayınca ekran kartı 88 Dereceyi buluyor,elimi fan çıkışına yaklaştıramıyorum.İçini açıp temizlesem garantisi gider diye korkuyorum açıkcası .Ne yaptırmalıyım arkadaşlar bu karta?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• idle sıcaklığı önemli ısınma konusunda, oyun oynarken sıcaklığın yükselmesi normal, sonuçta masaüstü gibi geniş bi alan yok, masaüstünde işlemci 50 derece ekran kartıda 42 ise sıkıntı yok, zaten yavaş yavaş hem tozdan hemde macunun bozulmasından bu sıcaklıklar yükselecektir. kendiniz açarsanız garanti bozulur, bazı firmalar ücretsiz bazılarıda ücretli olarak temizliyor, çok rahatsız oluyorsanız sadece servisine temizletin

Not: pcnin acer olmasıda ısıma konusunda bir etken, acer a karşı önyargımdan dolayı değil kullandım biliyorum hatta 2. pc olarak hala kullanıyorum yanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbg0 -- 31 Temmuz 2012; 1:16:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayvaniyet

idle sıcaklığı önemli ısınma konusunda, oyun oynarken sıcaklığın yükselmesi normal, sonuçta masaüstü gibi geniş bi alan yok, masaüstünde işlemci 50 derece ekran kartıda 42 ise sıkıntı yok, zaten yavaş yavaş hem tozdan hemde macunun bozulmasından bu sıcaklıklar yükselecektir. kendiniz açarsanız garanti bozulur, bazı firmalar ücretsiz bazılarıda ücretli olarak temizliyor, çok rahatsız oluyorsanız sadece servisine temizletin

Not: pcnin acer olmasıda ısıma konusunda bir etken, acer a karşı önyargımdan dolayı değil kullandım biliyorum hatta 2. pc olarak hala kullanıyorum yanıyor

Ama tık vermiyor laptop Akıcı çalışıyor ve normal kullanımda buz gibi resmen.Soğutucu alsam bir nebze soğuturmu?

• Daha düşük bir ekran kartlı laptop kullanıyorum. İlk başta çok serindi, şimdi sizinki gibi enteresan şekillerde ısınıyor. Servise gönderip temizletmeyi düşünüyorum ama 30 günde geri vereceklerse hiç gerek yok.

Genel olarak oyun performansı 630M in nasıl önerir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingsta

Daha düşük bir ekran kartlı laptop kullanıyorum. İlk başta çok serindi, şimdi sizinki gibi enteresan şekillerde ısınıyor. Servise gönderip temizletmeyi düşünüyorum ama 30 günde geri vereceklerse hiç gerek yok.

Genel olarak oyun performansı 630M in nasıl önerir misiniz?

Güzel bir kart yeni yeni driverlarıda çıkmaya başladı,AC serisinde kasmalar mevcut.Ama crysis 2 gibi yüksek detaylı oyunlar çok akıcı bir şekilde oynayıyor.Sniper elite v2,ghost recon future soldier,Bütün call of duty seriside dahil donma,frame atlaması yok.

• laptop soğutucusuyla kullanın malum havalar sıcak bu yüzden laptopların oyunlarda ısınması gayet normaldir. sadece durup dururken ısınıyorsa müdahale gerekir onun haricinde dokunmayın, dokundurtmayın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

laptop soğutucusuyla kullanın malum havalar sıcak bu yüzden laptopların oyunlarda ısınması gayet normaldir. sadece durup dururken ısınıyorsa müdahale gerekir onun haricinde dokunmayın, dokundurtmayın derim.

Bulunduğum yer öğle vakti bile ısınmıyor evler çok soğuk.Torul'un 2bin metre rakımlı köyündeyim ve akşamları soba yakıyoruz öyle düşün bence ısınmasında sorun var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Softwaré

quote:

laptop soğutucusuyla kullanın malum havalar sıcak bu yüzden laptopların oyunlarda ısınması gayet normaldir. sadece durup dururken ısınıyorsa müdahale gerekir onun haricinde dokunmayın, dokundurtmayın derim.

Bulunduğum yer öğle vakti bile ısınmıyor evler çok soğuk.Torul'un 2bin metre rakımlı köyündeyim ve akşamları soba yakıyoruz öyle düşün bence ısınmasında sorun var

Keşke bende köyümde olsam...

• quote:

Merhaba arkadaşlar Acer aspire 5750G laptop sahibiyim 6 aydır.Son aylarda çok fazla ısınıyor hemde çok az grafik isteyen oyunlarda örnek vereyim.Sniper Elite V2'de 1 saat oynayınca ekran kartı 88 Dereceyi buluyor,elimi fan çıkışına yaklaştıramıyorum.İçini açıp temizlesem garantisi gider diye korkuyorum açıkcası .Ne yaptırmalıyım arkadaşlar bu karta?

Gayet normal , kartına birşey olmaz merak etme zaten kart çok aşırı ısınınca kendini kapatır . Senin dikkat etmen nokta notebookun hava akışını saglamak. Şunu örnek veriyim ben battlefield 3 çıktığından bu yana oyunu hd6570M ekran kartına sahip notebookumla oynuyorum , aynı dereceleri görüyor ve hala aynı performansı vermekte

• quote:

quote:

bencede sorun çıkana kadar dokunma. ne zaman kapanmaya başladı veya mavi ekrana düştü o zaman içini açtırıp macununu değiştirip temizletirsin. eğer oyunlarda performans sorunu yoksa şimdilik dokunma derim.

• Arkadaşım bende de acer aspire 5750G var farklı bir modeli (520M GT ekran kartı), baştan hiç bir şekilde problem yokken son zamanlarda oyun oynarken düşen fpsle beraber yanık kokusu gelmeye başladı laptoptan hatta kendi kendine kapanıyordu bazen....fanlarda sıkıntı olduğu belliydi açayım dedim aldım elime tornavidayı öyle kaldım Adamlar açılmıcak şekilde yapmışlar servise göndermiceksen kendin de açamazsın yani.... Ben de başka bi çözüm buldum soğutucu aldım altına artık FPS düşüşü yaşamıyorum. Kullandığım marka da Zalman NC1000.
    Bu arada açmayı cidden bilen arkadaş varsa anlatsın öğrenelim Çok sinir oldum gerçekten, büyük ihtimal cihazın ömrü uzun olmasın yenisi alınsın kısa sürede diye böyle açılmayacak şekilde yapıyorlar. Ya da bu kadar kötü düşünmemeliyim Neyse, ben kolayını soğutucuyla buldum kısacası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamyun_92 -- 4 Ağustos 2012; 20:45:58 >

• her laptopun açılma şekli farklıdır şematikleri olmadan açmaya çalışmak doğru değildir. laptoplar alt vidaları söküldükten sonra kenarlarından bir kredi kartı yardımı ile tırnakları esnetilerek açılır. bazı modellerde daha önce klavye takımını çıkarmak gerekir. ama dediğim gibi şeması olmadan açmaya çalışmak bazı yerlerinin çatlamasına neden olabilir çünkü bilmediğiniz yerlerinden vidalanmış olabilir.

bilen birinin açması yada servisine götürmek en doğrusudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 4 Ağustos 2012; 20:47:04 >
  • evet hocam o klavye olayı sıkıntı....
    klavyenin çıkarılması gerekiyor ben de onu denedim ama her tuşun tek tek çıkarılması gerekiyor ki uğraşılcak şey değil çünkü her tuşun altında 2 adet parça var onları da çıkarmak gerekiyor sonra takması ayrı bir bela zaten içini de açmaya çalıştık servise de gitmez....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamyun_92 -- 4 Ağustos 2012; 20:57:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamyun_92

evet hocam o klavye olayı sıkıntı....
    klavyenin çıkarılması gerekiyor ben de onu denedim ama her tuşun tek tek çıkarılması gerekiyor ki uğraşılcak şey değil çünkü her tuşun altında 2 adet parça var onları da çıkarmak gerekiyor sonra takması ayrı bir bela zaten içini de açmaya çalıştık servise de gitmez....

klavye tek parça halindedir çoğunda kenarlarından tırnaklıdır, bazılarında üst kapak kenarından vidalıdır klavye çevresinde üst kapak iki parça halindeyse vidalı olma ihtimali yüksektir. klavyeyi bütün halinde çıkarmanız lazım tuşları tek tek çıkarmayın

• 88 baya yuksekmis gt540m kullaniyorum yaklasik 6 aydir max 77 oldu genelde 70 75 arasi calisiyor oyunlarda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.