Şimdi Ara

GeForce GTX 470 ve GeForce GTX 480 incelemeleri için geri sayıyoruz! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
937
Cevap
0
Favori
25.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CeFurkan

ama genede bazi arkadaslarin anlamakta zorluk cektigini goruyorum

bu yuzden aciklama geregi hissettim

yazida gozuktugu gibi hic bir kaynak test vs olmadan sonuclar konulmus

bende sekilde gozuktugu gibi agzi olan konusabilir bende size boyle diyorum dedim

yani boyle bisiler demekle bu isler olsa manasinda

İyi kıvırdın ha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

quote:

bende sekilde gozuktugu gibi agzi olan konusabilir bende size boyle diyorum dedim

yani boyle bisiler demekle bu isler olsa manasinda

İyi kıvırdın ha.

hala kıvırdın diyorsun

2 mesaj yukari bak cevabi verdim

quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_38611548/mpage_1/f_/key_GTX480//tm.htm#38611876

quote:

test yok bişi yok

bende diyorum size

GTX480 = HD5870 +40% civarı GTX470 = HD5870 +20% civarı

gayet açık ve net ne demek istediğim konuya bakarsanız

http://forum.donanimhaber.com/m_38611548/mpage_1/f_/key_GTX480//tm.htm#38611876

yani boyle kafadan atmakla bol keseden konusmakla bu isler olsa manasinda

gozu goren eli yazan herkes boyle bir tablo olusturup yayinlayabilir bende bu degerlerde tablo yayinlasam ne farki var manasinda

eh bu kadar detayli acikladikdan sonra anlarsiniz artik

gerci ben bu lafimi orta okul + herkesin anlayabilecegini varsaymisim ama saglik olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

bu benchmark'lar doğruysa, driver'la olmayacak şey değil, ama uzun süre alır.

Zaten Asus'un iddiasına göre voltaj yardımı ile yapılan O.C sonucunda Performans %50 artacakmış.
    Bu nasıl bir O.C ise artık. Bildiğim kadarı ile saat hızının artışı ile performansın artışı hiç bir zaman lineer olmad.
    Lineer olduğunu farzetsek bile bu kartların %50 O.C yapılması demek. Hangi soğutma ile yapılacak bu kadar O.C?
  • Tamam CeFurkan.
    Görünce söyleyecem. Uzatmayalım.
  • quote:

Tamam CeFurkan.

hayir sadece sen degil bazi baska arkadaslarda istedikleri yone cektiler mesaji

o yuzden detayli acikladim

bu arada oc ile performans arasinda %100 dogru oranti olmasada buyuk olcude olabilir

bu nasil olur

eger ram bellek oc yapilan gpu ya gerekli bw yi sunabiliyorsa %100 e yakin performans elde edilebilir

bu ne demektir

kart default ayarlarda iken ram oc si ile eger kayda deger performans artisi yasanmiyorsa kart zaten ihtiyac duyulan bw den fazlasini sunuyor demektir
  • @CeFurkan

Su Fermi hayirlisiysa bir ciksin da sen de rahatla biz de rahatlayalim

GTx470'i al bin ustune vur kirbaci Allah ne verdiyse (oc olarak)
  • quote:

quote:

Tamam CeFurkan.

hayir sadece sen degil bazi baska arkadaslarda istedikleri yone cektiler mesaji

o yuzden detayli acikladim

bu arada oc ile performans arasinda %100 dogru oranti olmasada buyuk olcude olabilir

bu nasil olur

eger ram bellek oc yapilan gpu ya gerekli bw yi sunabiliyorsa %100 e yakin performans elde edilebilir

bu ne demektir

kart default ayarlarda iken ram oc si ile eger kayda deger performans artisi yasanmiyorsa kart zaten ihtiyac duyulan bw den fazlasini sunuyor demektir

Hmm...
    Yani veri yolu bant genişliği GPU ya limit uyguluyor olabilir diyorsun. Evet bu mantıklı. Şunun şurasında 1.5 gün kaldı. Bekleyip göreceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

@CeFurkan

Su Fermi hayirlisiysa bir ciksin da sen de rahatla biz de rahatlayalim

GTx470'i al bin ustune vur kirbaci Allah ne verdiyse (oc olarak)

ben zaten rahatim

fakat mesajlarimin farkli taraflara cekilmesi sonucu bazi ufak tartismalar cikiyor

simdi ati hd 68xx serisini cikartsin gtx 4xx serisini tokat manyagi yapsin ayni fiyattan satsin hemen alirim

bu arada oc yi de koklemeyi dusunuyorum

malum star craft 2 ve diablo 3 geliyor

ayrica disciples 3 ve gothic 4

zaten bunlardan baska henuz bekledigim oyunda yok

• pardon diablo 3 mu geliyor dedin?

hadi starcraft2 2010 sonuna yetisir belkide.

Diablo 3 cikana kadar fermi 373737 kere evrim gecirir.

Zaten 2 oyunda grafik kartlarini asiri derecede zorlayacak oyunlar degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Soul

pardon diablo 3 mu geliyor dedin?

yanılıyorsun duyduguma gore starcraft 2 ultra detayda bayağı zorluyormuş

diablo 3 hiç belli olmaz ama yakın zamanda diye umuyorum ben

bu arada gothic de inanilmaz grafik kartı yiyen bir oyun

ama bana gore oldukca guzel

starcraft beta aslında test yapabilirim fakat elimdeki ekran karti 9500 gt

gtx 260 varkende beta yoktu kartı 2 ay kadar önce garantiye yolladım para iadesi aldım yaklasık 2 hafta kadar önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 25 Mart 2010; 3:52:15 >

• Star craft beta da kartları yanan nvidia kullanıcıları vardı driver yüzünden. O yüzden kartları zorlayan bir oyun olduğu aşikar
  • Starcraft 2 sistemi nerede zorluyor ya. O Nvidianın kendi sürücülerinden kaynaklı sorun olduğu için kart yanma olayı oldu. Oyunu kaldıramama gibi bi durum değil. Ben HD 4830'umla bile Ultra ayarlarda gayet akıcı oynuyorum. Şimdiye kadarda sistemi hiç zorlamadı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

Starcraft 2 sistemi nerede zorluyor ya. O Nvidianın kendi sürücülerinden kaynaklı sorun olduğu için kart yanma olayı oldu. Oyunu kaldıramama gibi bi durum değil. Ben HD 4830'umla bile Ultra ayarlarda gayet akıcı oynuyorum. Şimdiye kadarda sistemi hiç zorlamadı..

dx 9 da mi oynuyorsun ?
  • bu arada %25 hızlı ise yani benchmarklar doğruysa (şunu demekten fenalık geldi) kart 5970 ile 5870'in arasında VE 5970'e daha yakın demektir...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Soul

pardon diablo 3 mu geliyor dedin?

yanılıyorsun duyduguma gore starcraft 2 ultra detayda bayağı zorluyormuş

diablo 3 hiç belli olmaz ama yakın zamanda diye umuyorum ben

bu arada gothic de inanilmaz grafik kartı yiyen bir oyun

ama bana gore oldukca guzel

starcraft beta aslında test yapabilirim fakat elimdeki ekran karti 9500 gt

gtx 260 varkende beta yoktu kartı 2 ay kadar önce garantiye yolladım para iadesi aldım yaklasık 2 hafta kadar önce

musmuslarla olmaz o,bizzat betasini oynucan,9600gt li pc de bile betasi 1280*1024 med ayarlarda gayet akici oynaniyor.4870 sc2 icin fazlaziyla yeterli,blizzard in oyunlari zaten cok iyi optimize edilmis olarak cikiyor piyasaya.
    Diablo 3 un en az 2 senesi var releas ina ki, blizzard bu cikis tarihini en az 6-7 ay erteler.Cikincada deliler gibi oynanir o ayri mevzu

• Siz 5850lerden falan bahsediyorsun ne yani nvidia 5970in yanına yaklaşamayacakmı
  • GTX470 '' <= '' HD5870
  • herkes burdaki testler eğerki doğruysa(ki büyük ihtimal doğru) sonuçlar çok iyi diyor, kusura bakmayın ama bence hiçte öyle değil 100 de 35-40 fazladan eenerji tüketen 480 zoraki 100 de 15-20 fark atıyosa yine 100 de 15-20 fazladan enerji tüketen 470 5-10 geride kalıyosa 6 aydır insanları bekleten nvidia bıraksın bu işleri bence.kimse de kendini kandırmasın.sonuçlar hiçte beklediğim gibi çıkmadı.malesef 5870 in 285 e attığı farkı altı ay geç çıkmasına rağmen 480 5870 e atamamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

5850 5870 kaynar şimdi 2.el kaçdım ben

Ahaha millet de neyin derdinde düştü? Kimse yüzde 10-15 lik performans farkı için yarım milyarlık kartını 2.elde satmaz.Satsa da fazla satan olmaz.Ama illa satıcam diyen olursa bir adet pm i çok görmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

5850 5870 kaynar şimdi 2.el kaçdım ben

Ben çoktan sattım. 1 gün kaldı testlere, biraz voltaj artırımı ile bu kartların iyi oc sonuçları alacağına inanıyorum. Bir kere kafadan yeni sürücüler ile %15'lik bir artış daha olucak. Performans bir kenara donanımsal Tesselation desteği harici extra görsel kaliteyide unutmamak lazım PhysX ve gerçek zamanlı Ray Tracing desteği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 25 Mart 2010; 10:56:11 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.