Şimdi Ara

GeForce GTX 470 ve GeForce GTX 480 incelemeleri için geri sayıyoruz! (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
937
Cevap
0
Favori
25.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leech

quote:

Orijinalden alıntı: Permanent.

quote:

quote:

foruma da bişeyler oldu farkındamısınız

Videoyu hd izledim, indirdim ve şuan forumda dolaşıyorum hiç bi sorun yok
    Hocam bence siz bi pcyi bi kapatın prizden de çıkarıp takın, gtx480'in watt psunuzu korkutmuş olabilir

high power 650 w 480 stoka yetermi

az önce @Father Torque link attı şuan oraya bakıyorum;
    http://www.hardocp.com/article/2010/03/26/nvidia_fermi_gtx_470_480_sli_review/7

off bu ne böyle GeForce GTX 480'nin sese bak

• sonuçlara bakılırsa ortalama olarak GTX 480, 5870 den oyununa göre % 8-10 arası daha hızlı,

Ancak bu fark genel itibari ile 5870 yerine GTX480 almaya değecek mi derseniz bence hayır çünki,

Kart çok aşırı güç tüketiyor,

çok aşırı ısınıyor yük altında 95c gibi değerlere çıkıyor. ( mazallah elini yanlışlıkla değen yandı.)

Gpu nun bukadar yüksek ısıda çaışması 3-5 saat sürekli oyun oynarken sorun çıkarırmı diye düşünmüyor değilim. ama mutlaka denemişlerdir diyede düşünüyorum.

fiyat olarak 5870 de pahalı olacak. bana göre bu sebeplerden dolayı değmez..

Nvidia yeni driverlerle performans anlamında bi güzellik yaparmı yapar..

alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 27 Mart 2010; 1:44:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ersinciex

palit 8800 GT ile devam......

kac yıl daha
  • Of of.
    6 ay sonra bumu olmalıydı.
    ATI 5870 6 ayın sonunda hala ayakta.
    AMD bu kartı her halükarda Nvidia ile yarıştırır.Bundan sonra Ati'nin daha fazla sterio 3d ve fizik olayına el atması gerekiyor.
    Ben sonuçların başa baş gideceğini düşünmüştüm ki öyle de oldu. Nvidia tabanlı oyunları hiç saymıyorum. Onlarda nvidianın yüksek sonuç vermesi beklenen bir şey. 480in oc olamayacak gibi durması da ayrı bir konu. Şimdi ben merak ediyorum acaba AMD yeni nesil dx11 kart bu yakında duyururmu bundan sonra.
    Bence pek gerek kalmadı

ve bu kart bence yeni bir 2900xt vakası olacak güç tüketimi ve sıcaklık bakımından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorceress -- 27 Mart 2010; 1:44:03 >
  • quote:

Çok fena çokk
  • quote:

GTX 470'in videoya bakarken sonlara doğru kart havalancak diye sandım bir ara. Bir süre sonra JET moturu gibi çalışıyor maşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

quote:

Orijinalden alıntı: Ersinciex

palit 8800 GT ile devam......

kac yıl daha

yeni psu gtx 480 onun havası suyu en az 1750 tl yi bulur hadi paradan geçtin degmez hacı o karta bu parayı bayılmaya 8800 gt ile bakarım keyfime yaz sonuna kadar .....
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SiLo!

Gtx285 niye 55 nm.

Kaç nm olması gerekiyordu

Makara..

Kartlar hüsrana uğrattı dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: FasTBoY

quote:

GTX 470'in videoya bakarken sonlara doğru kart havalancak diye sandım bir ara. Bir süre sonra JET moturu gibi çalışıyor maşallah.

Demi hocam, valla dedim kocaman soğutucusu var görüntüde güzel gibi ama fana bakın uwww
    Edit: ama hani ordan uçupta bize gelse, ne olursan ol gel derdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leech -- 27 Mart 2010; 1:46:49 >

• quote:

quote:

Çok fena çokk

Benki kasa kullanmıyorum. Onedenle kartı his iceq aldım. aynı model ekran kartının normal versiyonlarının sesine dayanamazken 480e kim dayanabilir acaba?
    Güç kullanımı dehşet.
    Of of fena çok fena.
    Nvidia bence fiyatı ati kartları seviyesine çekmek zorunda kalacak bu sorunlara bir çözüm üretemezse.

• bu sonuca göre ati fiyat indirmez gibi duruyo. 5850 alırım diyodum fiyat biraz inerse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorceress

quote:

quote:

Çok fena çokk

Benki kasa kullanmıyorum. Onedenle kartı his iceq aldım. aynı model ekran kartının normal versiyonlarının sesine dayanamazken 480e kim dayanabilir acaba?
    Güç kullanımı dehşet.
    Of of fena çok fena.
    Nvidia bence fiyatı ati kartları seviyesine çekmek zorunda kalacak bu sorunlara bir çözüm üretemezse.

Yüksek ısılara alışığım 275 amp ilede 93 derecede felan oynuyordum tamam ama her ortamda bir değil 95 dereciyi bulan kart benim ortamda 100 ü zorlar.Ekran kartı zarar görmese bile diğer bileşenler için tedirgin eder bu değer beni napcaz bilmem

• Çok detaylı bir inceleme olmuş. Ellerinize sağlık.
    Merak edilen konulardan birisi 3D görüntüleme meselesiydi. 120Hz monitörlerin bu iş için yeterli olmamasının yanında,
    ikinci bir Fermi kartı gerektirmesi; Şimdilik 3D Stereo görüntülemeyi alınamaz hale getirmiş.

Tessellation açıldığında Fermi kartların HD 5xxx lere nazaran çok çok iyi performans vermesi takdire şayan.
    Tabiri caizse Tessellation Hd 5xxx lerin iliğini kurutmuş.
    Dx10 ve Tessellation'suz Dx11 de GF 480 ile HD 5870 hemen hemen aynı sonuçları almışlar.
    Yine en enteresan durumu yüksek detayda Crysis göstermiş. Kartların stok hızlı halleri ile oynanabilir seviyenin tutturulamaması,
    Oyunun kartlardan 5 gömlek fazla olduğunun bir göstergesi.
    ATI tarafından gelen hızlandırılmış 5xxx serisi haberleri DX11 özellikleri için bile hiç bir şey ifade etmiyor.
    ATI Tessellation için acilen çok büyük atılım yapmalı.
    İkinci nesil Fermi ve Tessellation desteği arttırılmış HD serisini beklemeye başladık bile.
    Aşağıda videodan alınmış bir kaç görüntü var.

Batman AA Physx kapalı
    GeForce GTX 470 ve GeForce GTX 480 incelemeleri için geri sayıyoruz!
    Batman AA Physx açık
    (Physx açıldığında kartta çok büyük performasn kaybı olmuş.
    Hem Physx hem de Tessellationun kullanıldığı oyunlarda durum daha da vahim olabilir.)
    Physx açıkken oluşan güç kaybı.
    Metro 2033 DX 10
    Metro 2033 DX11 (Tessellation HD 5870 in gücünün dörtte birini almış.)
    Tessellation açıldığında performasn kaybı. (Fermi 5870 e göre daha makul sonuçlara sahip)
    Masa üstü güç tüketimi. (Güç tüketim değerleri transistör sayısına parelel olarak oldukça yüksek)
    Yük altında güç tüketimi. (Diyecek birşey yok. Sonuç facia)
    Maksimum sıcaklık. (Ancak bu tip bir soğutucu ile elde edilebilecek en iyimser değreler bunlar. İlerisi için sıvı soğutma şart.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

400 ve 5800 serisi güç tüketimi ve ses videoları: http://www.hardocp.com/article/2010/03/26/nvidia_fermi_gtx_470_480_sli_review/7

Şu videoları izlerken oturduğum yerde terledim
  • @Permanent.

Şu an aynı incelemeyi okudum ve ses, güç tüketimi, sıcaklıkla ilgili olan videolarda hakikaten ağzım açık kaldı.

O kadar istiyordum ki bir gtx470 almak ama sanırım özel soğutmalı bir 5850 ye yönelmek daha mantıklı olacak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sorceress

quote:

quote:

Çok fena çokk

Güç kullanımı dehşet.
    Of of fena çok fena.

Yüksek ısılara alışığım 275 amp ilede 93 derecede felan oynuyordum tamam ama her ortamda bir değil 95 dereciyi bulan kart benim ortamda 100 ü zorlar.Ekran kartı zarar görmese bile diğer bileşenler için tedirgin eder bu değer beni napcaz bilmem

GTX285 @720/1620/1377 (Son değildir sanırım, zorlamadım) oyunlarda tam yük altında %60 fan devri ile 65 dereceyi geçmiyor. Hatta az önce ray-tracing yaptırırken bile geçmedi, furmarkla kartın ömrünü azaltmak gibi bir niyetimde olmadı tabi... GTX275 nasıl oluyorda o kadar ısınıyor onu anlamadım?

4870X2 kullandığımdada aynen GTX480 gibiydi: Aşırı ısınıyor, çok gürültülü çalışıyor, çok enerji tüketiyordu (MS olayını hiç açmıyım).

Demekki 28nm olan versiyonları bekliyoruz. Bu sefer düzgün yaparlar belki, 8 ayları var TSMC'ye yetiştirmek için revizyonları...

---

http://av.vimeo.com/68262/593/18089634.mp4?token=1269650582_c975edafcd6d8c73f20f01bff01ceeec#/Power_Temp_Sound_NVIDIA_Fermi_GTX_470_GTX_480_GTX_480_SLI_Review_H_ard_OCP_18089634.mp4

Videodan anladığım kadarıyla GTX480'in fan 6000-7000 devir sanırım. 4870X2'nin Nvidia'sı işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 27 Mart 2010; 2:32:27 >

• Physx ve Cuda iyi iş çıkarmış. Fiyat ve Isınma dezavantajı var, yeni revizyonlarla düzelir inş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: magiK

@Permanent.

Şu an aynı incelemeyi okudum ve ses, güç tüketimi, sıcaklıkla ilgili olan videolarda hakikaten ağzım açık kaldı.

O kadar istiyordum ki bir gtx470 almak ama sanırım özel soğutmalı bir 5850 ye yönelmek daha mantıklı olacak.

Ben alışmışım eziyete 480 yolu açık bana ..

canerpense yazın özellikle 90'ın üzerinde değerlere çıkıyordu hala olsa hala çıkar bir arkadaşımında var amp si o da 90 üzeri
  • Yazık.
  • tesselation hariç fısss bastı dediğim testler tesselation imiş. diğer oyunlarda fark yok ya da geride. aşırı ısınıyor, aşırı güç çekiyor üstüne pahalı. cuda, physx güzel şeyler ama bu eksileri kapatmaz bana göre.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.