Şimdi Ara

GeForce GTX 470 ve GeForce GTX 480 incelemeleri için geri sayıyoruz! (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
937
Cevap
0
Favori
25.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: m3kd

güç tüketimide güç tüketimi öyle kartları alabilecek kaç kişi elektrik faturasını falan dert edicek ya bırakın bu fanboy ayaklarını

Sorun sadece elektrik faturasını arttırması değil.Güç tüketimi artınca kartın sıcaklığıda artıyor yani oc performansını kısıtlıyor...
  • Kısacası çok verimsiz bir kart.. Üstelik en az 5870 fiyatına gelir TR'ye, kimse ümitlenmesin valla ucuz gelecek diye.. GTX 470 için diyorum, 480 çok daha pahalı olacak..
  • hardocp incelemesi:http://www.hardocp.com/article/2010/03/26/nvidia_fermi_gtx_470_480_sli_review/1

not: hiçbi gözü dönmüş fanatik kalkıpta sen bunları ne amaçla koydun neyi ispatlamaya çalışıyosun diye ortaya çıkmasın,
    sadece bilgi paylaşımı amaçlı koyuyorum testleri,

hardocp.com güvenilir bi donanım inceleme sitesidir, kesinlikle taraflı inceleme söz konusu değil, siteyi bilenler bilir zaten..
    test etme mantığını ise diğer tüm donanım sitelerine göre daha gerçekçi buluyorum,
    kartları akıcılık sınırını kaybetmeden açabildikleri tüm detaylara kadar açarak teste tabi tutuyorlar,
    örnek olarak 5850 yi ve gtx470 i, metro2033 te 2560x1600 dx11 altında test etmenin bi mantığı yok çünkü 2 kart ta oynanabilirlikten uzak,
    dolayısıyla belli ayarlarda oynanabiliteden uzak 2 kartın fps değerlerine bakar bu bundan %x hızlı demenin de bi mantığı yok.
    testler aşağıda buyrun:

sonuç kısmından seçtiklerim: (daha ayrıntılı sonuç için linke bakın)

"The HD 5850 is the clear value winner when compared to the GTX 470
    We see no reason to purchase a GeForce GTX 470
    If you have an HD 5850, stick with it, the GTX 470 is not an upgrade"

gtx470 ile kıyaslandığında hd5850 net bir şekilde kazanan taraf.
    gtx470 satın almak için herhangi bi sebep göremiyoruz.
    eğer zaten hd5850 niz varsa, gtx470 sizin için bir upgrade değil.

"The GTX 480 is quite simply not a "Radeon HD 5870 Killer."
    in some games the GTX 480 is slightly faster, in other games the HD 5870 is slightly faster.
    the Radeon HD 5870, to us, seems like the better value for the gamer right now."

gtx480 basitçe, beklenildiği gibi "hd5870 gömücü" değil.
    bazı testlerde gtx480 bazılarında ise hd5870 önde.
    bize göre 5870 oyuncular için en iyi seçim gibi gözüküyor.

"I don’t think any of the games we have tested here today are really pushing graphics cards in the Tessellation department.
    Maybe they will in the future, but right now, this doesn’t seem to be the case.
    And even then, for what we will see in real world gaming,
    it seems as if the 5800 series is still going to be very competitive in the Tessellation arena"

test ettiğimiz oyunlardan hiçbirinin grafik kartlarındaki Tessellation özelliğini gerçekten zorladığını düşünmüyoruz.
    belki gelecekte durum değişecek ama şu an için bu söz konusu değil. o gün gelene kadar görünen o ki,
    5800 serisi tessellation konusunda oyunlarda rekabetçi olmaya devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobold -- 27 Mart 2010; 12:25:16 >

• Aylar önce çıkmış ve aylardır yeni driver yemiş 5xxx serisiyle daha dükkanlarda bile bulamayacağınız kartların kıyaslandığını unutmayın.nvidia cıkaracagı birkaç driver sonrasında fark daha net gözükür
  • quote:

Aylar önce çıkmış ve aylardır yeni driver yemiş 5xxx serisiyle daha dükkanlarda bile bulamayacağınız kartların kıyaslandığını unutmayın.nvidia cıkaracagı birkaç driver sonrasında fark daha net gözükür

Güç tüketimi de düşer di mi kartların? Daha verimli hale gelir falan.. Hocam savunmayın hala işte, ölü doğmuş bir kart. Yukarıda "tobold" arkadaşımızın paylaştığı testler de kanıtlıyor bunu. Hem kendin de demişsin 6 aylık kartla kıyaslamayın diye, yani nVidia 6 ay geç çıkarmasına rağmen bunu yaptı, bir 6 ay daha beklersek anca bir iyileşme görebiliriz sanırım. Bu zamana kadar da ATI yeni kartlarını çıkarmış olur tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer.f -- 27 Mart 2010; 12:42:38 >

• hala güç tüketimide güç tüketimi of baygınlık geldi.700-800 kagıt karta verip bir düzgün psu alamayacaklar var ATI nın zamanında çok zıplamasını gördük erken erken örneğin hd2 serisi sonra 3 serisinide cıkarttılar ama 8800gt ile neye uğradığını şaşırmışlardı bir kere Onun için üst seviye kartlarını birkaç ay erken cıkarttı diye kimse kimseye madalya vermez önemli olan daha uygun fiyatlı f/p kartlarında kim napıcak görücez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m3kd -- 27 Mart 2010; 12:46:27 >

• quote:

hala güç tüketimide güç tüketimi of baygınlık geldi.700-800 kagıt karta verip bir düzgün psu alamayacaklar var

Yahu alır tabii ki de, verim diye birşey var, aynı işi görecek ATI kart alan adam daha az elektrik yakacak, olay bu.. Verim burada anahtar kelime.. Yoksa para saçacak olsak neler neler alınır..
  • Aynı işi derken nezamandan beri cuda,physx falan destekliyor ati kartları ? üstelik teknik sorunları kabarık catalyst sürücüleri ile verime devamm dikey çizgilere , 1.5 dakikalık map loading sürelerine devamm ahah
  • ati hd 48xx 58xx ler anca ben bomba kurduğumda oyuna giriyorlar bunu anlatmaya çalışıyorum.600 700 kagıt para verip rezil olacağıma gtx4 serisi kullananlar az daha fazla elektrik faturası öder ama daha mutlu mesut olurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

quote:

Aynı işi derken nezamandan beri cuda,physx falan destekliyor ati kartları ? üstelik teknik sorunları kabarık catalyst sürücüleri ile verime devamm dikey çizgilere , 1.5 dakikalık map loading sürelerine devamm ahah

sen tabii elindeki 8800GT ile tüm bu niğmetlerden fazlasıyla yararlanmaktasın di mi...
    eminim senin map loadinglerin de 1.5 saniye bile sürmüyordur.

neticede git hocam tak sistemine GTX480 SLI'yi, seni tutan mı var...neyi anltmaya ve kanıtlamaya çalışıyorsun anlamıyorum...

Bu taraf tutmak nedir ben de anlamıyorum hocam.. Neyse dediğiniz gibi alsın arkadaş GTX480 SLI baksın rahatına..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer.f -- 27 Mart 2010; 13:15:06 >

• üst seviyeyi kaybetti nvidia ama en azından orta seviyede bişiler yapsa keşke, gtx460 falan çıkarsa ucuza f/p ürünü,
    ikinci nesil kartlarıda daha verimli hale getirmeli.

atininde tessellation çalışması lazım yoksa ilerde tessellation ağırlıklı oyunlar yaygınlaşınca sorun yaşıyabilir.
  • Çoğu testlerde oc yapılmamış gtx 480 ,5870 ile aynı ayarda gidiyor oc yapıldıktan sonrada 5870 in 1 ghz lik modeli ile kafa kafaya genelde yani % 10 luk fark dahi yok ortada ama gelişmeye müsait bir yapı olması ilerde belki fayda getirir tabi bu arada atinin elide armut toplamıyordur heralde
  • quote:

Aynı işi derken nezamandan beri cuda,physx falan destekliyor ati kartları ? üstelik teknik sorunları kabarık catalyst sürücüleri ile verime devamm dikey çizgilere , 1.5 dakikalık map loading sürelerine devamm ahah

Bu arada map loadingle ekran kartının alakası nedir bana bi anlatı verin.

Bak bişey söyleyim bişey bilmiyosunuz bari iddaa etmeyin.Herkes hardware veya software bilecek diye bi kaide yok.Yanlız iddaa etmeyin sivri laflar kullanmayın komik duruma düşersiniz.

Bana cevap olarak sen ne biliyosun demeyin imzamdaki sistem resmini açar bakar anlarsınız be bilip bilmediğimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

quote:

Bak bişey söyleyim bişey bilmiyosunuz bari iddaa etmeyin.Herkes hardware veya software bilecek diye bi kaide yok.Yanlız iddaa etmeyin sivri laflar kullanmayın komik duruma düşersiniz.

Bana cevap olarak sen ne biliyosun demeyin imzamdaki sistem resmini açar bakar anlarsınız be bilip bilmediğimi.

Maksat fanatiklik olsun işte Ekran kartın nVidia'ysa oyunlar daha hızlı açılıyor, daha güzel gözüküyor, bilgisayarına böyle garip bişiler oluyo yahu Anlamıyoruz biz hocam nVidia'mız olmadığı için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wheatherman

quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

quote:

Maksat fanatiklik olsun işte Ekran kartın nVidia'ysa oyunlar daha hızlı açılıyor, daha güzel gözüküyor, bilgisayarına böyle garip bişiler oluyo yahu Anlamıyoruz biz hocam nVidia'mız olmadığı için.

• Yani 2-3 kare/sn fark için onca elektrik faturası, ekstra psu, ve daha fazla para.. Tercih sizin..

Alın gayet tarafsız bir inceleme
    Guru of 3D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer.f -- 27 Mart 2010; 15:32:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wheatherman

Yani 2-3 kare/sn fark için onca elektrik faturası, ekstra psu, ve daha fazla para.. Tercih sizin..

Akın gayet tarafsız bir inceleme
    Guru of 3D

ve ne demiş o tarafsız inceleme:

"In the end though, the GeForce GTX 480 is a graphics card that kicks ass, it is without doubt the fastest single GPU based graphics card on the block. The performance is grand and impressive and well, it's just a sick card to play all modern games with at any resolution or image quality preference."

• FPS değerleri açısından söyledim ben o sitenin testlerini. Tamam, doğrudur, tek GPU'da dünya lideri ama neyin karşılığında ve % kaç farkla?
  • Bence o kadar süreye deymedi, kart resmen yanıyor ve çok güç tüketiyor, güç tüketimi sorun olmaz belki ama sıcaklıkları çok yüksek birde yazın düşünün bunu..Çok bir fark yoktu fps olarak tesselion da fark yapmıştı biraz ama bence yinede alınmayacak bir kart.
  • bence yenı teknolojı bu olmamalıydı

az guc,yuksem verım, serin gpu, fiyat alınabılır olması. bunu yapan kazanır.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.