Şimdi Ara

###GeForce > Quadro Yapma (Soft-Mod) Resimli Anlatım### (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
2
Favori
18.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • buda guru 3d de bır tartısmahttp://forums.guru3d.com/showthread.php?t=264654&page=7

8800GT/9800GT modded to an FX3700, or an 8800GTS to the FX4600.

bu isin dogrusu bu yontem ama ben vısta ve wın7 de aktıf edememıstım o panelı

http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=539&pgno=2

I've succesfully softmodded my 8800GT to QuadroFX 3700 using modified ROM (courtesy of Aqua-mac). The most noticable improvements are in 3D apps.

In Maya 2009, where 8800GT could only achieve an average of 14 fps on hi-res bike model, the Quadro softmod gain an average of 20 fps even when I turned on the anti-alias option (smooth wireframe).

I used the latest driver 195.62 WHQL for 8800GT and Performance Driver 191.78 for Quadro softmod.

As expected, the gaming performance decline just by a very very tiny percentage (I believe the score difference could be neglected). I tested using PCMark Vantage, default performance settings (1280x1024):
    8800GT - 6255
    QFX3700 - 6245.

On Aquamac site, you can find a comprehensive list of moddable GeForce card other than 8800GT and a great easy to follow step-by-step instructions regarding this softmod.

The best news is the softmod works flawlessy in both OS (Windows Vista/7 and Hacintosh) and in every applications with exception of nVidia GPU rendering software a.k.a Gelato. It still works fine, but somehow it can detect the real GPU and couldn't take advantage of this sofmod (Quadro architecture).

These are the list of software I already tested: 3DStudioMax 2009, NextLimit RealFlow 4.3.x, Autodesk Mudbox 2009 SP2, Autodesk Maya 2009, Adobe CS4 & Nuke 5.1v5 (in both Mac 10.5.8 & Win 7 64bit, except the 3DStudio Max which isn't available in Mac).

Some of the games I tested just to make sure the performance differences between the 8800GT and QFX3700 isn't noticeable: HawX, Farcry 2, Crysis Warhead, COD MW2, Torchlight, Grid, PES 2010 & NBA 2009.

I hope this info would help...

These are some screenshots I took from Maya2009:
    8800GT - Smooth Wireframe: OFF
    Attachment 2815

QFX3700 - Smooth Wireframe: ON
    Q3700_Maya2009_Bike.jpg

http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=3400141

GeForce 8600 GT yi Quadro FX 1700 Yapıp RealView Aktif Etme Soft Mod [Resimli]

http://forum.donanimhaber.com/m_34632594/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#34632594

ATI FIREGL yapmak

http://r.a.p.idshare.com/files/249944358/Radeonu_FireGL_Yapmak.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 28 Aralık 2009; 22:50:04 >

• Arkadaşlar benim 3ds max , cinebench , cizim yazılımı vs.. gibi şeylerle işim olmaz bana oyunlarda veya dvd izlerken felan ferformans artışı sağlıyormu onu söyleyin..sonra diyelim indirdim kurdum sonra beğenmedim silmesi kolay mı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karayell -- 29 Aralık 2009; 0:27:10 >
  •  ###GeForce > Quadro Yapma (Soft-Mod) Resimli Anlatım###
     ###GeForce > Quadro Yapma (Soft-Mod) Resimli Anlatım###

yazdıklarını yaptım ama olmuyor sürücüyüde seçiyorum yüklüyor restart atınca sürücü gözüklüyor sanki format atmışım gibi benden yeni sürücü istiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karayell -- 29 Aralık 2009; 1:42:39 >

• ben de zotac 9800 gt 1 gb kartımı arkadasın anlattıgı gıbı modladım.ısletım sıstemım windows 7 ultımate 32 bıt , islemcım q6600 3.2 ghz.yuklerken bı sorun cıkmadı.arkadasın anlattıklarını adım adım uyguladım ve kartım fx 3700 oldu.amacım oyunlarda bı fark yaratıp yaratmadıgını gormek.once furmarkta denedım.9800gt halıyle 53-57 arası alan kartım fx3700 halıyle 56 fps aldı.cinebench 10 testınde 9800gt halıyle ;

Rendering (Single CPU): 3197 CB-CPU
    Rendering (Multiple CPU): 10937 CB-CPU

Multiprocessor Speedup: 3.42

Shading (OpenGL Standard) : 4403 CB-GFX

degerlerını veren kart fx3700 halıyle ;

Rendering (Single CPU): 3225 CB-CPU
    Rendering (Multiple CPU): 10945 CB-CPU

Multiprocessor Speedup: 3.39

Shading (OpenGL Standard) : 3993 CB-GFX

degerlerını verdı.Kullandıgım surucu 192.52.sımdılık pek bı performans farkı goremedım.ama bırazdan dirt 2 ,gta 4 ve 3dmark 2006 benchlerınde test edecegım.sonucları paylasırım.bekledıgım farkı alamazsam eskı surucu olan 185.85ı denıcem.umarım oyunlarda bı fps artısı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

bnm gtx 285 fx 5800 olacagı yerde hıc-16 mı ne oldu vantage de gpu tesı yaptım 13bin alırken 11 bin aldı

g92 den sonrası soft mod olmuyor dşye biliyorum. ayrıca aklı başında kimse fx5800 alıp vantage yapmaz. vantage de 8 milyon puan lasan ne işe yarar prof kart bunlar. sınıflarının en iyileri...

ben sadece merakımdan denemiştim ne olacak die sanki bana yetmıoda ıvır zıvırla ugraşcam ,suan tek sıkıntım sıcaklık

• quote:

Orijinalden alıntı: Karayell

yazdıklarını yaptım ama olmuyor sürücüyüde seçiyorum yüklüyor restart atınca sürücü gözüklüyor sanki format atmışım gibi benden yeni sürücü istiyor..

Aynı sorun bendede varı 185 sürümünü kurarsan oluyo bende oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: weysex

quote:

Orijinalden alıntı: Karayell

Aynı sorun bendede varı 185 sürümünü kurarsan oluyo bende oldu

186 dan sonraki sürücülerde öyle sorun veriyor, yani cp yi yüklemiyor ve sürücünün de kaldırılacağını söylüyor, sonraki restartda onuda siliyor.Yok ben böyle uğraşamam , prefesyonel iş yapmak istiyorum derseniz fx3700 ün biosunu 8800/9800GT ye atarsınız olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreonal69 -- 2 Ocak 2010; 11:11:22 >

• http://www.benchwell.com/ BU SİTEDE ÇEŞİTLİ SİSTEMLERLE ALINMIŞ RENDER BENCHMARKLARI VAR, 3D ÇİZİM PROGRAMLARIYLA UĞRAŞACAK VE SİSTEM TOPLAYACAKSANIZ YARARLI OLABİLİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreonal69 -- 2 Ocak 2010; 13:11:58 >
  • Dostum o zaman şu bios atma işinemi girsek ben eskiden x800gto kartıma x850xtx mi atmıştım canavar gibi çalışıyodu bu m serisi Quadro kartların biosunu nerden bulucaz ben hemen denerim zaten sürücü ile tam olmuyo gpu z görüyo ama sistem özelliklerinden fx770m bağdaştırıcıda falan hala 9600gs yazıyo içime tam sinmedi ayrıca Quadro biosu taınca saat hızıda değişicektir neyse bu işi çözelimde deniyelim nette biraz bioas araştırayım !!!!!

NiBiTor.v5.2 bu programı indirdim biraz kurcalayım yazıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParsOne -- 3 Ocak 2010; 16:18:42 >
  • quote:

Dostum o zaman şu bios atma işinemi girsek ben eskiden x800gto kartıma x850xtx mi atmıştım canavar gibi çalışıyodu bu m serisi Quadro kartların biosunu nerden bulucaz ben hemen denerim zaten sürücü ile tam olmuyo gpu z görüyo ama sistem özelliklerinden fx770m bağdaştırıcıda falan hala 9600gs yazıyo içime tam sinmedi ayrıca Quadro biosu taınca saat hızıda değişicektir neyse bu işi çözelimde deniyelim nette biraz bioas araştırayım !!!!!

NiBiTor.v5.2 bu programı indirdim biraz kurcalayım yazıcam

Bios atmada yardımcı olurum, yalnız risk alman gerekir kartın açılıp açılmayacağı belli olmaz çünkü aynı karta farklı firmaların biosu bile olmayabiliyor.FX3700 biosu :ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp42501-43000/sp42949.exe biosu flashlaman için gerekli araç bende var, saat hızlarında istediğin oynamayı nibitor da yaparsın.

• dostum şu gerekl aracı nasıl temin edicem bi çakalım biosu olmazsa eskisini atarızda ben lapyopa atıcam şimdilik yani FX770m lazım
  • quote:

dostum şu gerekl aracı nasıl temin edicem bi çakalım biosu olmazsa eskisini atarızda ben lapyopa atıcam şimdilik yani FX770m lazım

http://ulozto.net/2667077/bios-flash.rar

http://forum.donanimhaber.com/m_32263517/mpage_1/key_/tm.htm burada nasıl kullanacağını anlattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreonal69 -- 3 Ocak 2010; 23:20:15 >

• Sağol açıklama için emek vermişsin ama ben pek bi işe yarayacağını ya da gerçek bir quadro performansı vereceğine pek ihtimal vermiyorum :) Aynı donanımı kullanması çok mantıksız olur bu kartların. Şöyle düşünelim, benim 1 GB GTS 250'nin bile 25 -30 GB/s bandwith'i varken, 512 MB'lık son model olmayan bir quadro'nun bile 60 - 70 GB/s bandwith'i var :) Ayrıca bu kartların grafik motorları da farklı diye biliyorum.

Edit: Hatta ben bunu biraz, Hard Disc'in bir kısmını Ram olarak atamaya benzettim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nameste -- 11 Ekim 2010; 0:31:51 >
  • hortingen

şimdiki gtx'leri quadroya çevirebilen var mı..? (gerçi orta/üst seviye bi quadro ile üst seviye bi gtx utanmasa aynı paraya satılacak )
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Quadro
    şu listedekilerden biri ise gpu modlanma şansı olabilir.

konu hort ötesi oldu ama kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 9 Nisan 2012; 15:35:57 >
  • dostum bu şekilde hortlatman iyi olmuş, ben zoamnlar çizim yapmıyordum. fakat gerçekten pertış saglıyorsa tekrardan modlayayı deniyim. bu arada benım kart gtx 285
  • quote:

dostum bu şekilde hortlatman iyi olmuş, ben zoamnlar çizim yapmıyordum. fakat gerçekten pertış saglıyorsa tekrardan modlayayı deniyim. bu arada benım kart gtx 285

o wikipedia dakilere bak gpu karşılığı varsa olma ihtimali yüksek
    ama gerçek hayatta ne kadar fark eder onu test edip bakmak lazım.

http://en.wikipedia.org/wiki/Quadro
    Quadro FX 5800 D10U-30 (GT200GL) 650 1632 4096 512-bit GDDR3 102 Yes 240 189 Chip also used in GeForce GTX 285 (240 shaders).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 9 Nisan 2012; 15:44:13 >

• ben daha önce yapmıstım fakat geri silmiştim, suan gu z yi indiriyorum zaten :D hatırladıgım kadarı ile quadro 3600 olması lazım benım kart. benım rhino da cizdğim bi çizimim var mesela tüm öbjelerı açtıgım vakit 3d shaded modunda az takılmalar oluyor acaba bunun gbi oynatlamarda ve render konusunda performans artışı saglarmı?
  • Fx 5800 müş bakalım indiriyorum driveri. sonuçları paylaşırım :)

burda orneğin autocad performance driver 33dmax performance driver performance gib farklı driver ler mevcut. ben en üsttekini yüklüyorum artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 9 Nisan 2012; 15:54:16 >
  • quote:

Fx 5800 müş bakalım indiriyorum driveri. sonuçları paylaşırım :)

burda orneğin autocad performance driver 33dmax performance driver performance gib farklı driver ler mevcut. ben en üsttekini yüklüyorum artık

merak ettim kurunca yapabiliyorsan birkaç test paylaş
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.