|
GeForce RTX 4090 rekor kırdı! 3.45 GHz'e overclock edildi
-
-
Ara ara çıkıyor bu OC rekor manyaklığı ama bir süre sonra sessizce kayboluyorlar. Gerçek manada hiçbir anlam ifade etmeyen ve evde günlük kullanamayacağınız şekilde OC yapılmasını anlamsız ve sadece gövde gösterisi olarak buluyorum.
-
3300 yazıyo orda :)
-
Kanka teknoloji geekleri ezelden beri yapıyor bunu. Aslında 4090 ın kendisi manasız bir kart çünkü teknolojik anlamda çiğ bir kart enerji verimliliği üzerinde yeterli ARGE yapılmamış sırf en güçlüsü bizde demek için çıkarılmış bir kart, kağıt üstünde %65 lik performans artışı dlss 3 ün sağlamış olduğu bir avantaj...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1990'ların sonlarından beri ara ara görür ve takip ederim oradan yana sorun yok da bazı zamanlarda bu akım yükseliyor ve haberler artıyor, sonra bir bakıyorsun ortada yoklar :D Ufak OC'ler oyun oynayan vs herkes tarafından neredeyse yapılıyor artık ama bu seviye manyaklık bence ve işsizlik gibi geliyor.
-
Enerji verimliliği üzerinde ARGE yapılmamış = teknolojik anlamda çiğ bir kart
Bu nasıl yorum :D
-
Henüz AMD kartını çıkarmadı. Dolayısı ile gerekli optimizasyonları NVidia ağırdan alacaktır. Aslen bu kart tam performansında çalışmıyor bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ti7800 -- 14 Ekim 2022; 10:36:18 >
-
RTX 4090 Verimlilik Grafiği
Gayet de enerji verimli bir kart. Sadece çok güç çektiği için verimli değilmiş gibi görünüyor. Ama en güçlü yarışı bu güç seviyelerini buralara getirdi. Eskiden en güçlü kart 250 watt olurdu, bunun üstüne çıkmamaya çalışırlardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesil1026 -- 14 Ekim 2022; 10:42:09 >
-
Bende onu diyorum işte hocam kartlar 4k yı çok rahat kurtarır oldu ama enerji tüketimleri 2 hatta 3 kat arttı
Normal hali ile yapılan overclock rekoru'nu gösterin, sonuçta çoğu kişi sıvı nitrojen ile uğraşamayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 15 Ekim 2022; 00:40:08 >
-
Hocam saçmalamayın biz evin mutfağın'da mutlaka sıvı nitrojen bulundururuz yaz aylarında içip serinliyoruz hatta
-
Burada amaç kartın yeteneklerini gücünü gösterip en iyi skoru alabilmek, bunu yapan adamda biliyor kullanamayacağını. -35 derecede elde edilmiş zaten. İşlemci için de aynı durum sözkonusu. Bu iş zaten zevk meselesi.
Şöyle açıklayayım ada mimarisi yeni olmasına karşın beklenenin çok üstünde güç seçenekleri ile çıkarıldı normal şartlarda tdp düşer performans belirgin oranda artardı şimdi Steroid basar gibi voltaj verilmiş kart yapıyorlar bana açıkçası 3090 nın üstüne çok birşey koymamışlar gibi geldi mimari anlamda yorumumu beğenmeyebilirsin bilgin dahilinde yap antitezini dinleyelim bu nasıl yorum diyip dandik bir gülücük ile yapıcı bir tartışmaya dahil olamazsın.
Daha yiyecekleri çok ekmek var. Bununla mı övünüyorlar? Intel’in işlemcisi 8 GHz’e overclock edildi bunlar daha 3 GHz’de. Şimdi bana gelip de o işlemci bu ekran kartı demeyin. Sonuçta ikisi de işlem birimi mi evet. Sonuca bakarım ben.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eh, o zaman şöyle detaya inelim:
Eğer Ada mimarisi 3090'ın üzerinde çok bir şey koymayan bir mimari olsaydı testlerde 3090'ı duman etmezdi? 2 kata varan artışlar var, öyle 10-15% değil yani. Bu işler öyle ekstra voltaj vermekle olsaydı ohoooo :)
Öyle basit değil. Misal, Intel'in 13. seri işlemcilerine bak, Neredeyse 300W enerji tüketimi ile geliyor.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ara ara çıkıyor bu OC rekor manyaklığı ama bir süre sonra sessizce kayboluyorlar. Gerçek manada hiçbir anlam ifade etmeyen ve evde günlük kullanamayacağınız şekilde OC yapılmasını anlamsız ve sadece gövde gösterisi olarak buluyorum.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X