Şimdi Ara

Gel & Al Ticaret iş yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

30 yıldır İzmir'de toptancılık yapan akrabamın yanında çalışıyorum. Akrabamın çok fazla çevresi ve bağlantısı var. Çalıştığım için sadece maaşım alıyorum, fakat ben kıyısından köşesinden ticarete girmek istiyorum. Benim bir projem var sizlerle paylaşmak fikir alış-verişinde bulunmak istiyorum. Değerli yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

Çok cazip fiyatlı gıda ve temizlik ürünlerini örneğin; yudum zeytin ve ayçiçek yağı, sleepy bebek ürünleri, prima, molfix, Nutella vs gibi A marka ürünleri sadece gel & al şeklinde satsam. Sevkiyat, dağıtıcı personel, pazarlamacı vs masrafım olmadan uygun fiyata son tüketiciyi hedef alarak, facebook, forumlar, internet sitesi gibi yerlerde fiyatları paylaşarak ticaret yapsam, sizce başarılı olur muyum?

Yani siz bir tüketici olarak iyi fiyata bir bebek bezi veya ev ihtiyacınız olan ürünü gidip yerinden alır mısınız?

Örneğin Yudum Yumuşak lezzet 5 lt sızma zeytinyağı sanıyorum ki en ucuz 105 tl internette. Ben bu ürünü 90 TL satsam tüketici gelir yerinden alır mı?

Sizce bu işin avantajı & dezavantajı ne olur ?

GG, N11, Sanalpazar vs gibi siterlerden satış yapıp komisyon ödemek istemiyorum bunu da dip not olarak belirteyim

• Muhtemelen ona göre vergi konur. Yoksa iş haksız rekabete döner.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürünlerin vergisi belli hocam. Rekabet kurulunun ya da başka bir kurumun buna müdehale etmesi söz konusu değil diye biliyorum. Çünkü bazen migros kipa vs gibi yerlerde çok ciddi indirimler oluyor. Hatta bim ve a101 de satılan kıyma ve eti bile şikayet ettikleri halde bir müdehale gelmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuuuaa

ürünlerin vergisi belli hocam. Rekabet kurulunun ya da başka bir kurumun buna müdehale etmesi söz konusu değil diye biliyorum. Çünkü bazen migros kipa vs gibi yerlerde çok ciddi indirimler oluyor. Hatta bim ve a101 de satılan kıyma ve eti bile şikayet ettikleri halde bir müdehale gelmedi

Düzgün bir sistem kurulması gerek mobil ve web olarak. Tüketici ürünleri seçip sepete ekleyecek ve 1 saat sonra ürünleri gelip alabilirsiniz gibi bir uyarı çıkacak.Siz o arada ürünleri hazırlayıp müşteri geldiğinde anında verilecek şekilde yapacaksınız. Diğer türlü dükkanın nasıl bir yer olduğunu bilmiyorum adam gelip dolaşıp istediği ürünleri alabileceği bir yer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyfor

quote:

Orijinalden alıntı: zuuuaa

ürünlerin vergisi belli hocam. Rekabet kurulunun ya da başka bir kurumun buna müdehale etmesi söz konusu değil diye biliyorum. Çünkü bazen migros kipa vs gibi yerlerde çok ciddi indirimler oluyor. Hatta bim ve a101 de satılan kıyma ve eti bile şikayet ettikleri halde bir müdehale gelmedi

Düzgün bir sistem kurulması gerek mobil ve web olarak. Tüketici ürünleri seçip sepete ekleyecek ve 1 saat sonra ürünleri gelip alabilirsiniz gibi bir uyarı çıkacak.Siz o arada ürünleri hazırlayıp müşteri geldiğinde anında verilecek şekilde yapacaksınız. Diğer türlü dükkanın nasıl bir yer olduğunu bilmiyorum adam gelip dolaşıp istediği ürünleri alabileceği bir yer mi?

Hocam mantıklı bir uygulama gösterdiniz şu anda. Dediğiniz gibi bir sistem güzel olur. Tüketici ürünü beğenecek sepete ekleyecek hatta ödemesini de yapacak, belki bir pencere açacağız şu tarih şu saatte gelip ürünü teslim alacağım gibisinden. Müşteri geldiğinde ürün hazır olacak.

Ya da adrese gelip kendisi de alışveriş yapabilir. Ürünleri kendisi görerek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.