Şimdi Ara

Gel & Al Ticaret iş yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

30 yıldır İzmir'de toptancılık yapan akrabamın yanında çalışıyorum. Akrabamın çok fazla çevresi ve bağlantısı var. Çalıştığım için sadece maaşım alıyorum, fakat ben kıyısından köşesinden ticarete girmek istiyorum. Benim bir projem var sizlerle paylaşmak fikir alış-verişinde bulunmak istiyorum. Değerli yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

Çok cazip fiyatlı gıda ve temizlik ürünlerini örneğin; yudum zeytin ve ayçiçek yağı, sleepy bebek ürünleri, prima, molfix, Nutella vs gibi A marka ürünleri sadece gel & al şeklinde satsam. Sevkiyat, dağıtıcı personel, pazarlamacı vs masrafım olmadan uygun fiyata son tüketiciyi hedef alarak, facebook, forumlar, internet sitesi gibi yerlerde fiyatları paylaşarak ticaret yapsam, sizce başarılı olur muyum?

Yani siz bir tüketici olarak iyi fiyata bir bebek bezi veya ev ihtiyacınız olan ürünü gidip yerinden alır mısınız?

Örneğin Yudum Yumuşak lezzet 5 lt sızma zeytinyağı sanıyorum ki en ucuz 105 tl internette. Ben bu ürünü 90 TL satsam tüketici gelir yerinden alır mı?

Sizce bu işin avantajı & dezavantajı ne olur ?

GG, N11, Sanalpazar vs gibi siterlerden satış yapıp komisyon ödemek istemiyorum bunu da dip not olarak belirteyim

• Fiyat açısından cazip yakınlarda iyi müşterin olur.

Kısacası bu işin olması senin risk almana bağlı.
  • Gerçekten uygun satabilecekseniz ve hedef kitleye ulaşabilecekseniz olabilir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaz . E-ticaret ile uğraştım ben de bıraktım. Mantık şu 105 olan ürünü 90 a veririm diyorsun ama sadece gel al olursa. Hangi ildesin bilmiyorum ilçeyi de bilmiyorum. Senin ilçede yaşayanlara satarsın kolaylıkla eyvallah ama ben ilçe dışı bir yerden senin yere gelmem açıkçası. 15 lira için yorulmaya değer mi derim. Arabayla gelsem benzin metrobüs falan yapsam kalabalık şu bu olmaz ve uzun zaman alacak senden gelip almam vs. İl dışı olarak düşün bir de. 90 olarak koyarsan internete herkes alır kapıda ödeme dersin 95 e olur o tüketiciye.( ya da 95 e satarsın kargo senden 90 a vermiş olursun ) .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar ben de e ticaret yapmaktayım. Bahsettiğiniz iş fikri online ortamlarda pek yürümez çünkü extra maliyetler muhakkak oluyor buralarda. Sizin iş fikriniz de ise tam tersi bir mantık var ucuza ancak hiçbir extra hizmet sunmadan sadece malı satmak ve böylece kar etmek. Size önerim geniş bir dükkan tutmanız ancak kirasının yüksek olmaması önemli çünkü bu da maliyeti arttırır.Dinamik bir tedarik zinciri kurmalısınız hedef kitlenizin istediği herşeyi bulundurmaya çalışımalısınız çünkü ne kadar çok ürün alırlarsa o kadar kar edeceklerdir bu da müşterilerinizin sizin için daha uzaklardan gelmesini sağlayacaktır.En önemlisi de kesinlikle ve kesinlikle iş fikriniz ne kadar iyi olursa olsun en başlarda kar edemeyeceksiniz.Zaten pek çok işletme için bu durum geçerli ancak bu iş fikri için daha farklı durum sözkonusu. Ama denenmeye kesinlikle değer ve para da kazandırır. Merak ettiğiniz şeyler olursa pm atın yardımcı olmak isterim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.