Şimdi Ara

GELECEĞİM HAKKINDA YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

KTÜ Peyzaj Mimarlığı 3. sınıf öğrencisiyim. Devlet yurdunda kalmaktaydım. Yurt kaydımı sildirip İstanbul'a ailemin yanına döndüm bu ayın başında. Okulu bırakma niyetindeydim. Aslında bu dönemin bitmesini bekleyecektim de sonradan fikrimi değiştirdim. Çünkü zaten eve dönmeden 2 hafta kadar süredir derslere falan gitmiyordum. Bayağı da alttan dersim birikti. Şuan 3. sınıf bitiyor gözüküyor ama 4,5 ve son olarak 6'nın sonunda mezun olabilirim anca (Sebebi ön koşullu proje dersleri). Zaten o kadar sene okuyacak imkanımız da yok. Öğrenim kredisi alıyorum. 4.senenin sonunda bitecek. 5-6'yı hangi parayla okurum bilmem. İşte bütün bunları düşününce daha fazla okumamın bi anlamı kalmadı orada. İsteğim, şevkim de kalmadı. Sınıfta herkes grubunu kurmuştu ve yanlızdım. Asosyalim ve davranış bozukluğum var. Kimse benle yardımlaşmak da istemiyordu. Ve bu tür bölümlerde yardımlaşmaya çok ihtiyaç duyuluyor. Yurttan okula okuldan yurda mekik dokuyordum. Çok sıkılıyordum. Sonunda ipimi çektim ve derslere gitmemeye başlamıştım ve sonunda olan oldu ve eve döndüm. Şimdi bir planım var o da şu: 2 yıl mesleki açıköğretim lisesi (imam hatip) okuduktan sonra 2 yıl önlisans ilahiyat fakültesini bitirip, kpss ile imam olmaya çalışacağım. Hem sabit maaşım olur hem de zaten yapmam gereken dini görevimi icra ederek geçinir giderim diye düşünüyorum. Şu kredi borcundan da kurtulurum bu sayede. Ama gelin görün ki 3 senem ziyan olacak. O yine neyse de, ben bu evde 4 sene nasıl dururum bilmiyorum. İyice bunaltmaya başladılar. Saygı, sevgi yok. Bir de bırakıp gelince iyice sığıntı muamelesi görüyorum. Canım çok sıkkın yani anlayacağınız. Bana şöle düzgün bir kalacak yer ve geçinecek kadar da para lazım. Cemaat yurtlarında ne yaparım bilmiyorum. İstediğim aslında ayrı eve çıkıp ordan okumak ama o da masraflı. Onu kaldırabilecek bi para da kazanmam gerekiyor. Ama her ne kadar Mimarlık olmasa da Peyzaj Mimarlığı da bir mimarlık ve aynı onlar gibi geceli gündüzlü çalışma isteyen derslerimiz oluyor. Bu temponun arasına bir de iş hayatını sokabilir miyim bilmiyorum. Yapanlar vardı ama çok dayanamadılar. Yani çok zor oluyor o şekilde. Bilmiyorum ne yapsam bi yardım edin fikir verin nolur Allah aşkına. Ailem çıt çıkarsam kapı dışarı etme peşinde. Kalmamı hiç istemiyolar. Tek çözüm okumaya devam etmek. Ama kişisel problemlerim beni çok zorluyor. Adam gibi ayrı hayat idare etmekte çok zorlanıyorum. Süt kuzusu yetişmişiz işte napalım. Biri höt dese altımıza ediyoz. Bu şartlar altında evden de destek görememek en büyük darbe oldu. Ne yapiyim abiler bi yardım edin lütfen...

• Konuyu ben mi açtım diye düşündüm bir an takipteyim aynı durumdayım
  • güncel
  • Ah şu lanet türkiye şartları imsanı ne hale getiriyor .. Dinini icra etme olayı çok güzel düşünmüşsün ama peki bunun yanında başka birşey yapmayi düşünmüyor musun ? İleride öldüğünün ertesi günü unutulmak mı istiyorsun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani daha o imamlığa gözüm kesmiyor şuan düşünme aşamasındayım. Çünkü 4 sene evde çekilir mi bilmiyorum. 2 sene maöl + 2 sene önlisans ilahiyat için evden gidip gelmek zor olur gibime geliyor. Ama peyzaja da devam etmek için de çalışmam gerekli. Sonuçta başka bir şehirdesin ve kalacak yer, yiyecek yemek derken epey masraflı oluyor. Ayriyetten okul için gerekli kırtasiye masraflarımız da epey pahalı.
    Bunların haricinde bir de öğrenim kredisi var. Ne etmeye aldıysam onu da başıma bela oldu. Ödeme günü gelince napacam bilmiyorum. İşte durum bu vaziyet bu arkadaşlar..
  • yokmu fikri zikri olan arkadaşlar? geyik konulara laf yetiştirmek yerine şuraya birkaç cümle yazsanız bir faydanız olsa?
  • Part time calisacagin bir iş bulabilirsin 2 yillik yuksek okuluda 2. öğretim yazarsan senin için daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kız hakkında yardım lütfen
    3 yıl önce açıldı
    Ulaşım hakkında acil yardım.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.