Yks öğrencisiyim sayısal çalışıyorum. Kafamda elektrik elektronik mühendisliği var ama onu tam olarak istiyor muyum onu bile bilmiyorum teknik şeyler beni çok çekmiyor. Biyolojim iyidir genetik vs. Onların bu ülkede önemi bile yok. Küçüklüğümden beri turizm-yemek-deniz gibi şeylere merak salmış bu tarz yerlerde çalışmak istemişimdir ve bu durum hala geçerli. İlerde ki hayatımı ege akdeniz kıyı şeridinde yaşayıp çalışmak mümkünse kendi işimi yapmak istiyorum ama elimde para bile yok çünkü ailem ortalama bir duruma sahip. Dünya çok kötü yere sürükleniyor binlerce bölüm mezunu binlerce insan ve çoğu da huzursuz aynı Hindistanda ki gibi kast sistemi oluşmaya başlıyor. En kolay örnek internet paketleri. Adamlar ülkeler arasında ki en yavaş internete en fazla parayı çekiyor ve kimse karşı çıkamıyor. Sanayi şehrinde oturuyorum kuzenlerim iyi üniversitelerden mezunlar ama onlar bile mühendis olarak işlerinden, iş saatlerinden memnun değiller işlerini de sevmiyorlar çünkü ar-ge yapmıyorlar. Çalışsam emek versem yurt dışına çıkabilecek miyim o bile belli değil çünkü konuştuğunuz 10 kişiden 9 u yurtdışı diyor. Yurt dışında ki insalarda kendi insanları dışındakilere bayılmıyor ve en önemlisi ben ülkemi seviyorum. Ne yapacağım bilmiyorum turizm-deniz-yemek üçlüsünden bir meslek edinmek mutlu edecek ama ailem benim için çok ümitli okuyup mühendis olmamı hayatımı kurtarmamı istiyorlar. Ben ise büyük şehirlerden fabrika ortamlarını, pis yerleri sevmiyorum. Kıyı şeridinde hayattan zevk alıp iş yaparak yaşamak istiyorum. Bunları buraya yazma sebebimse bu forumda tecrübe edinmiş, çalışmış, iş hayatını görmüş benden büyük abilerim belki de ablalarımdan nasihat tavsiye almak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim