Şimdi Ara

Gelecek kaygısı gençlerin psikolojisini bozuyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
4.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Dil öğrenip yurt dışına çıkılacaksa niye bu ülke için bir şey yapmaya çalışalım?
    Çalışma arkadaşım. Sen çalışma. Çalıştın da ne oldu sanki? Yapma. Sana gelene kadar bin tane adam var merak etme. Bu ülke sahipsiz değil. Dil öğren, yurt dışına çık madem. Onu da yapamıyorsan ne diyeyim sana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede okul okuyup iyi bir eğitim aldınız diye bütün kapılar önünüze açılmıyor artık. O devir eskidendi, okuyan insan sayısı az olduğu için okumanın bir anlamı vardı.

Kız arkadaşımın ağabeyi kamuda doktor, özel bir hastanede de çalıştığı için iyi bir geliri var adamın. Tek başına kamuda doktor olsa o kadar kazanamazdı mesela. Daha gen gün CLA siparişi vermiş, bu adamın doktor olmasına rağmen ek geliri olmadan bu ülkede Mercedes alamaması gibi bir gerçek var. Bu yüzden kendinizi kandırmayı bırakın ve gerçek dünyanın farkına varın. Forumda okuyorum mühendislik falan deniyor, vallahi açıkça yazalım ODTÜ mezunu falan değilseniz işiniz yaş mesela. Mimar mı olacaksın, Mimar Sinan mezunu değilsen işin yaş. Genel anlamda da aileden maddi anlamda durumunuz iyi değilse işiniz her türlü yaş oluyor maalesef. Bahsettiğim doktor örneğinde de çocuğun aileden maddi durumu çok iyi olmasa yine o arabayı kolay kolay alamazdı mesela. Çok iyi bir eğitim almak bile bazen yeterli olmuyor. Bunun yerine aileden 2-3 daire dükkan falan kalsa geleceğiniz daha garanti altında olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Capire

Gençlerin nasıl psikolojisi bozulmasinki Avrupalı yaşıtları Dünyayı dolaşıp vizyonuna vizyon katarken kahve köşelerinde sürünüyorlar
    Türkiye'de starbucks diye bir yer var, gidiyorum kendimi elit ve modern hissediyorum. Bu his için uzağa gitmeye gerek yok. Burada istediğin kadar oturabiliyorsun beleş wifi var tavsiye ederim. ;)

• Balraos kullanıcısına yanıt
    Bana arkadaşım diye hitap etme...
    O bin tanesi zaten çıktı gitti ülkeden senin dünyadan haberin yok heralde.
    Dil bilen, öğrenen, imkanı bulan herkes gitti ülkede...
    Ülkede adam kalmadı, zaten sahipsiz şu an.
    İmkanı olanlar direkt gidiyor, gittikleri zaman görürsün zaten...

• quote:

Bana arkadaşım diye hitap etme...
    O bin tanesi zaten çıktı gitti ülkeden senin dünyadan haberin yok heralde.
    Dil bilen, öğrenen, imkanı bulan herkes gitti ülkede...
    Ülkede adam kalmadı, zaten sahipsiz şu an.
    İmkanı olanlar direkt gidiyor, gittikleri zaman görürsün zaten...
    Giden nitelikli insanlar(ben gibi mesela) gerekirse geri dönüp yerli projelerde çalışır. O anlamda sorun yok. Bir o kadar da insan var ve yetişiyor. Arkadaşım kusura bakma ama senin bireysel başarısızlık hikayen tüm ülkeyi kapsamıyor. Acı ama gerçek. Lol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

:D toplumsal sorunlara bireysel tavsiyeler vermenin amacı nedir?
    Çabalamadan emek vermeden başarılı olamazsın. Önce kendini rahatlatmak için "sistem kötü" diye suç atmaktan vazgeç.

• izayoi kullanıcısına yanıt
    editi okur musun dostum

Hükümetin beceriksizliği/başarısızlığı konu.
    Milete laf sallayana kadar bu zamana kadar nasıl gelindi onu düşün bay nitelik abidesi...

• quote:

Hükümetin beceriksizliği/başarısızlığı konu.
    Milete laf sallayana kadar bu zamana kadar nasıl gelindi onu düşün bay nitelik abidesi...
    O kadar kişi başarılı oluyor. Ama hükumetin kötü politikaları tek seni vuruyor değil mi? Kusura bakma arkadaşım ama senin biraz oz eleştiri yapmayı öğrenmen lazım.

• Dediklerine aynen katılıyorum. Eğitimli, eğitimsiz farketmez insanlar para kuduzu olmuş resmen kendi gemisini yürütmek için başkasını aç bırakır hatta ölüme iter.
    O kadar başarılı dediğin insanlar bırak da çıksın ülke nüfusundan haberin yok heralde.
    Gören de %80 beyin göçü yaptık sanar.
    Memleketin beyin göçü çekmemesi de ülkenin gelişmişliğini gösteriyor...

• quote:

O kadar başarılı dediğin insanlar bırak da çıksın ülke nüfusundan haberin yok heralde.
    Gören de %80 beyin göçü yaptık sanar.
    Memleketin beyin göçü çekmemesi de ülkenin gelişmişliğini gösteriyor...
    Aynen arkadaşım herkes beyin. Herkes bir Einstein adeta lol. Gidenler gider, arkasından kimse ağlamaz. Kimse bulunmaz hint kumaşı değil. Çalışmak yerine bahane bulmayı bıraktığınız gün ışığı göreceksiniz lol.

Yav tabi tabi, bu ülkede herkes çalışıp bir yere varıyor zaten. Elif yetim de çok çalıştı mesela çoook....
  • quote:

Yav tabi tabi, bu ülkede herkes çalışıp bir yere varıyor zaten. Elif yetim de çok çalıştı mesela çoook....
    Kanka millete haset edeceğine çalış, bak benden sana altın degerinde bir tavsiye bu. Sana bakınca kız arkadaşıyla buluşmak için babasından harçlık isteyen, saçları seyirmeye başlamış birini görüyorum lol.

• Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Konfor alanını yıktığı hâlde işsiz kalanlar ne olacak? Diğer arkadaşın da dediği gibi bu, toplumsal bir sıkıntı. Bireysel çözüm ile birkaç kişi kurtulur.

Geri döneceklerine inanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Balraos

Kanka millete haset edeceğine çalış, bak benden sana altın degerinde bir tavsiye bu. Sana bakınca kız arkadaşıyla buluşmak için babasından harçlık isteyen, saçları seyirmeye başlamış birini görüyorum lol.

Alıntıları Göster
    Ben de sana bakınca yolsuzluk, arsızlık, yüzsüzlük, haksızlık vs vs görüyorum kanka....
  • quote:

Ben de sana bakınca yolsuzluk, arsızlık, yüzsüzlük, haksızlık vs vs görüyorum kanka....

Alıntıları Göster
    Kanka her seferinde kendini boyle mi avutuyorsun? Arabasi olan, evi olan, evli cocuklu herkes caliyor oyle mi? Guzel bir hayal dunyan varmis lol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balraos

Kanka her seferinde kendini boyle mi avutuyorsun? Arabasi olan, evi olan, evli cocuklu herkes caliyor oyle mi? Guzel bir hayal dunyan varmis lol

Alıntıları Göster
    Yazdıklarımdan sadece niye çalmaya cevap veriyorsun?

• quote:

Yazdıklarımdan sadece niye çalmaya cevap veriyorsun?

Alıntıları Göster
    Maddi konularda yaziyorsun kanka o yuzden. Yolsuzluk diyorsunuz ama Kadir Topbas in dukkanlari batti. Yine bir havayolu firmasi batti onlari neden kurtarmadilar? Birakin bu isleri, kendinizi gelistirin. Basiniza tas gelse onu da devletten bileceksiniz lol.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.