Şimdi Ara

Gelecek kaygısı gençlerin psikolojisini bozuyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
4.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnsan başına gelmedikçe anlamazmış.
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    bunu sadece senin gibi dertsiz, ekmek elden su gölden birisi yazabilir.

yalnızlıklık, işsizlik ve umutsuzluk intihar düşüncesini fişekler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim işim var yaşım 30 hayla gelecek kaygım var çünkü her han işsiz kalabilirim çalıştığım yer bir kaç ay sonra %50 küçülmeye gidicek yani birileri işden çıkarılacak ve zaten istifa edelim diede deli gibi mobing yapıyorlar herşeye he demek zorunda kalıyoruz çünkü bir işsiz kalsak iş bulmakta çok zor ne yapıcaz bilmiyoruz yatıyoz kalkıyoz devamlı tedirgin içerisindeyiz olucaklardan korkuyoruz hadi ben bakarım bir şekilde geçinirim de çocuğu olan insanlar çok daha tedirgin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

bunu sadece senin gibi dertsiz, ekmek elden su gölden birisi yazabilir.

yalnızlıklık, işsizlik ve umutsuzluk intihar düşüncesini fişekler.
    Sen benim neler yaşadığımı, derdim olup olmadığını nereden biliyorsun?
    Yaşanılan olaylardan dolayı intihar etmek yanlistir.
    Ekonomik olarak sıkıntı çekmek tabiki çok çok çok zor.
    Peki ciddi sağlık sorunları çekenlerin işi kolaymı?
    Büyük ailevi sorunlar yaşayanların işi kolaymı?
    Yaşlanıp yanliz kalmış, çoluk çocuğu, dostu akrabası tarafindan kapısı açılmaz olanların işi kolaymı?
    Genç yaşta eşini, yakınını, evladını toprağa verenlerin işi kolaymı?
    Açlıktan sefillikten dolayı bebeğinin kemikleri sayılan annenin işi kolaymı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Capire C kullanıcısına yanıt
    Valla sürekli Avrupa ile ABD ile karşılaştırmaktan gına geldi artık.

Arkadaşlar biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Gelişmiş değil. Hedefimiz elbette gelişmiş bir ülke olmak. Seviye atlamanın yolu da ya bu ülke böyle çok kötü bu neden böyle bu siyasilerin A partisinin B partisinin Allah belasını versin bunlar olmasaydı şimdi uçuyoduk ağaydık paşaydık. Ya bu eğitim sistemi de ne böyle. Vay bu teknolojiler ne yetersiz. Ulan bu işsizlik ne.

Arkadaşlar yukarıdakileri sayıkladıkça bi halt olamayacaksınız.

Çünkü kuralları değiştirmenin yolu önce kurallarını anlamaktan geçiyor. Yaşadığınız ortamın, ülkenin kurallarıyla alakalı bilmeniz gereken şey kuralları ve şartları önemsemeyip pencereden dışarı attığınızda peşinden sizin de gideceğinizdir.

Evet eğitim sistemimiz sıkıntılı, ekonomimiz bizi tatmin etmiyor, yetişmiş eleman sıkıntısından tut da bize has üretimlerde katma değer sağlayan üretimlerde sıkıntımız var. Ama bunlar AĞLAYARAK düzelen şeyler değil.

Anadolu üniversitelerini kötüleyerek de değil. Amerika’da da Avrupa’da da ciddi bir şeyler başarmak isteyen herkes şartlarını ve rahatını inanılmaz zorluyor.

X anadolu şehrinde okumanız stresti ergenlikti bazı şartlardı doğru düşünememeydi vs belki sizin suçunuz değildir. Ama üniversite hayatına başladıktan sonra bir baltaya sap olamamak sizin suçunuzdur. Devletten kadro bekleyerek, asgari ücret 10.000 tl olsun diyerek ömür harcarsınız sonra da hayatta hiçbir ışık yakamadan cesediniz toprak olur.

Konfor alanınızı bozacaksınız. Geceleri yorgunluktan ağlayacaksınız belki ama bir şekilde sıyrılacaksınız. Devletin verdiği kredi/bursu alıp günde 20 lira harcayıp onu da tütüne batak oynamaya veriyorsanız devletin size hiiiç de kadro vermek gibi bir zorunluluğu yok. Devlet de her kurum gibi bakar işine yarayacak olanı alır.

Üniyi açtın alacaksın diye bir şey yok. Devletin bu kadar çok üniversite açıp bir de bunları ÜCRETSİZ yapması zaten inanılmaz bir lütuf. Yetmiyor bir de kredi ve burs veriyor faizleri de ABD ile karşılaştırıldığında yok gibi.

Ben şunu bunu yapın demeyeceğim spesifik olarak. Bu kadar yazdıktan sonra kendini geliştirmek adına ne yapacağınızı bilmiyorsanız kafanızda bir şeyler canlanmıyorsa önce beyninizde kullanılmamaktan örülmüş ağları temizleyin sonra da kafanız biraz bile açıldıysa ben ne yapıyorum diye silkelenin.

Kahve köşelerinde sürünmeniz ne CHP’nin ne AKP’nin suçu. Kahve köşelerinde sürünmeniz SADECE sizin suçunuz. Herkesin bilgisayarı olmayabilir ama herkesin telefonu var. Bu telefonlarınızdan bir dil öğrenirsiniz, bir kodlama dili öğrenirsiniz, bir web tasarım öğrenirsiniz, yenilikçi bir formasyon sistemi keşfedersiniz, yeni kitaplar bulursunuz, pdfler makaleler bulursunuz, alanınızla alakalı binbir türlü yararlı şey bulursunuz, sizinle aynı bölümü okuyan insanların kendilerini nasıl gelişen dünyaya uyarladığını bulursunuz, doğru kişilerle iletişime geçebilirsiniz binbir türlü şey yapabilirsiniz.

Ama Twitter’da o dönemki mevcut hükumete sövme tweetleri likelamak istiyorsanız forum köşelerinde ülke leş gibi yazıp kendinizle aynı düşünenlerle karşılıklı masturbasyon yapmak istiyorsanız bu da sizin hür iradenizin tercihidir. Saygı duyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 22 Şubat 2020; 23:57:40 >

• Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Toplumsal konularda bireysel tavsiyeler vermenizin hiçbir önemi yok.

• NoyanDervis kullanıcısına yanıt
    Peki senin tarzda insanlara bir şeyler anlatabilir misin? Mesela iyi çalışma şartlarında, iyi maaşla yaşayıp günde 10-12 saat köle gibi çalışıp asgari ücret alıp ailesinin geçindiremeyenlere nankör diyen sana?

İnsanların tuzu kuru olunca, uzaktan konuşmak kolay oluyor tabi. O yüzden yok tembellik yok baba parasına bakıyorlar diye konuşmak kolay ama bu gerçeklikten uzak olduğu için komik duruma düşünülüyor.

Türkiyede 1 yıl yaşasa "yandım Allah" deyip avrupaya dönmek için can atacak tiplerin böyle konuşması yazık. Ama kalkıp Türkiye'de yaşamaya cesaretleri olmadığı için ve kafalarında kurdukları dünyayı gerçek sandıkları için bir şeyler anlatmak imkansız.
  • Doğru muhendislik okuyorum çalışirken acaba çalışmasam mı zaten işsiz kalacağım diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Numenorian Man

Valla sürekli Avrupa ile ABD ile karşılaştırmaktan gına geldi artık.

Arkadaşlar biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Gelişmiş değil. Hedefimiz elbette gelişmiş bir ülke olmak. Seviye atlamanın yolu da ya bu ülke böyle çok kötü bu neden böyle bu siyasilerin A partisinin B partisinin Allah belasını versin bunlar olmasaydı şimdi uçuyoduk ağaydık paşaydık. Ya bu eğitim sistemi de ne böyle. Vay bu teknolojiler ne yetersiz. Ulan bu işsizlik ne.

Arkadaşlar yukarıdakileri sayıkladıkça bi halt olamayacaksınız.

Çünkü kuralları değiştirmenin yolu önce kurallarını anlamaktan geçiyor. Yaşadığınız ortamın, ülkenin kurallarıyla alakalı bilmeniz gereken şey kuralları ve şartları önemsemeyip pencereden dışarı attığınızda peşinden sizin de gideceğinizdir.

Evet eğitim sistemimiz sıkıntılı, ekonomimiz bizi tatmin etmiyor, yetişmiş eleman sıkıntısından tut da bize has üretimlerde katma değer sağlayan üretimlerde sıkıntımız var. Ama bunlar AĞLAYARAK düzelen şeyler değil.

Anadolu üniversitelerini kötüleyerek de değil. Amerika’da da Avrupa’da da ciddi bir şeyler başarmak isteyen herkes şartlarını ve rahatını inanılmaz zorluyor.

X anadolu şehrinde okumanız stresti ergenlikti bazı şartlardı doğru düşünememeydi vs belki sizin suçunuz değildir. Ama üniversite hayatına başladıktan sonra bir baltaya sap olamamak sizin suçunuzdur. Devletten kadro bekleyerek, asgari ücret 10.000 tl olsun diyerek ömür harcarsınız sonra da hayatta hiçbir ışık yakamadan cesediniz toprak olur.

Konfor alanınızı bozacaksınız. Geceleri yorgunluktan ağlayacaksınız belki ama bir şekilde sıyrılacaksınız. Devletin verdiği kredi/bursu alıp günde 20 lira harcayıp onu da tütüne batak oynamaya veriyorsanız devletin size hiiiç de kadro vermek gibi bir zorunluluğu yok. Devlet de her kurum gibi bakar işine yarayacak olanı alır.

Üniyi açtın alacaksın diye bir şey yok. Devletin bu kadar çok üniversite açıp bir de bunları ÜCRETSİZ yapması zaten inanılmaz bir lütuf. Yetmiyor bir de kredi ve burs veriyor faizleri de ABD ile karşılaştırıldığında yok gibi.

Ben şunu bunu yapın demeyeceğim spesifik olarak. Bu kadar yazdıktan sonra kendini geliştirmek adına ne yapacağınızı bilmiyorsanız kafanızda bir şeyler canlanmıyorsa önce beyninizde kullanılmamaktan örülmüş ağları temizleyin sonra da kafanız biraz bile açıldıysa ben ne yapıyorum diye silkelenin.

Kahve köşelerinde sürünmeniz ne CHP’nin ne AKP’nin suçu. Kahve köşelerinde sürünmeniz SADECE sizin suçunuz. Herkesin bilgisayarı olmayabilir ama herkesin telefonu var. Bu telefonlarınızdan bir dil öğrenirsiniz, bir kodlama dili öğrenirsiniz, bir web tasarım öğrenirsiniz, yenilikçi bir formasyon sistemi keşfedersiniz, yeni kitaplar bulursunuz, pdfler makaleler bulursunuz, alanınızla alakalı binbir türlü yararlı şey bulursunuz, sizinle aynı bölümü okuyan insanların kendilerini nasıl gelişen dünyaya uyarladığını bulursunuz, doğru kişilerle iletişime geçebilirsiniz binbir türlü şey yapabilirsiniz.

Ama Twitter’da o dönemki mevcut hükumete sövme tweetleri likelamak istiyorsanız forum köşelerinde ülke leş gibi yazıp kendinizle aynı düşünenlerle karşılıklı masturbasyon yapmak istiyorsanız bu da sizin hür iradenizin tercihidir. Saygı duyarım.
    Benim telefonum yok yaşım 20 üstü.

• gelecek kaygım yok... kaygılanacak bir geleceğim olmadığını bildiğim için

ha sizin bir geleceğiniz varsa ona da şükredin. en azından kaygılanacak birşeyleriniz var
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoyanDervis

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ya biliyorum da bir kere deneyeyim dedim işte. Ama anlamadı doğal olarak. Anlama kapasiteleri varsa bile bir kere istemiyorlar. Sorsan reddederler ama davranışlarından anlaşıldığı üzere bekledikleri şu bu adamların:

• Ekmek elden su gölden.

• Armut piş, ağzıma düş.

Ben ABD’deki arkadaşlarımın nasıl çalıştığını biliyorum nasıl okuduklarını çok iyi biliyorum. Çalışıp hem okulu ödemeye hem kirada kalmaya çalışıyor. Akşam üzeri işten yorgunluktan bitik halde çıkıp gece derse gidiyor.

Bu tatlısu solcularını sihirli bi kurtuluş bekleyenleri al koy oraya 1 yıl sonra kendilerini nasıl kurtaracaklarını şaşırırlar bu tempodan.

• Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Anlamadığınız mevzu; demoralize olmak, hevesinizin kırılması. Bu bütün kesimlerde saptanabilen bir olumsuzluk. En idealisti bile, "ya niye bu kadar _____ bir ülke" dendiği noktalara geliyor.

Hemen daha kötü ülkeleri örnek göstermeyin. Şahsen Afganistan da olsam, Afrika kıtasında fakir bir ülkede olsam zaten hayatın bana ördüğü istinat duvarları dışarıyı görmeme engel olacaktır. Yani o kadar kötüdür ki durum, zaten iyiye gitmeyi dahi düşünemezsiniz.

Gecekondu mahallesinde oturup gökdelende oturmayı düşünmeyecek olmamız gibi.

Ama Türkiye'de şöyle 2 saatlik uçuş mesafesinde olan batıya yüzünüzü döndüğünüzde, ya neden bizde böyle değil demek kaçınılmaz. Tam ortasındayız, ironi yumağıyız çünkü. Herkes bir okuldur kaptırmış gidiyor, otobüs şoförleri başbakan oluyor, ilk okul mezunları ülkeden toprak alıyor. Ben neye okuyorum dediğin anda zaten işin bütün büyüsü yok oluyor.

Moral korkunç derecede önemli bir katman. Moral yok bizde. Her haberleri açtığımda kötü haber, her yeni faturada zam, her yeni ihtiyaçta içe çekilen kara kara nefesler. Gün içinde körüklü otobüs gibiyim. Offfff puffff offff puffff.

O morali, takviyeyi, enerjiyi bulamıyorsun ki kalkıp bir şeylere atılasın, kaldı ki 'sistem' gibi bir canavarla savaşasın. Üni bitiyor ve kafamda saç kalmadı neredeyse. "Nereye gireceğiz, nerede iş bulacağız, nerede çalışacağız, ne kadar kazanabilirim" diye sora sora her gün kendime mahvoldum.

Lisede, üniversitede olduğumdan daha fazla kitap okuyordum. Kafa o kadar allauk bullak ki ne sosyal hayattan, ne aktivitelerden, ne hobilerimden zevk alabiliyorum. Sürekli bir "gelecek kaygısı" omuzların üzerinde ve gün içinde onlarca kez kafa-tasına tıklatıyor.

Yaptığın her şeyde bir vicdan mübadelesi. Ya şunu yedik içtikte, yarın ne yapacağız, hep bir iç hesaplaşma. Kanser olduk da...

Yurt dışına 3 defa çıktım, bu insanların niye böyle bir derdi yok. Herkesin kendine kalan zamanından tut, yediğinden içtiğinden tut, hobilerine, ailelerine, sosyal aktivitelerine, en basitinden ihtiyaçlarına ulaşmaları bu kadar zahmetsiz ? Bizlerde insan değil miyiz ? O bir kolunu uzatırken, benim neden 10 adım atıp + kolumu uzatmam gerekiyor ?

Yorumunuz sanki yarı kaderci yarı devrimci bir kimliği işaret eder gibi. Bu iki kavram yan yana gelemez. Hem mutsuzluğunuzu takmayın, hemde çalışın edin diyorsunuz. Birde nasıl mutlu olunabileceğini yazsanız. Devrimler mutsuzlukların patlamalarıdır. Bırakın da en azından mutsuz olalım, kaderimizi kabullene kabullene bu hale geldik zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 23 Şubat 2020; 14:14:23 >

• Yaş 27 iş yok bilgisayar prog mezunuyum aynı zamanda mühendislik terk (buda parasızlık yüzünden)

bakalım bekliyoruz ama tahminimce ülkede işler böyle gitmeyecek her geçen gün artan dolar ve kalitenin düşmesi birşeylerin fitilini ateşler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

Ortalama yapamadıysa ?

Okul bittikten sonra ortalama puan vs hiç kimsenin umrunda olmuyor. Kendini avutma
    Ortalamaya bakan mı kaldi

• Nüfus artıyor fakat işimkanı artmıyor tabikide moraller bozulur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bakınız buraya yazıyorum, o üniversiteye çalışan insanların neredeyse hepsi üniversiteyi bitirdikten sonra işsiz kalacak. Veya istemedikleri işlerde çalışmak zorunda kalacak.
    Liseyi bitirmek kafi. Bir insan liseyi bitirip sanayide işe başladıktan sonra, aynı yaşa geldiklerinde o üniversite bitirenlerden 5-0 önde olur hayatta.

• bozmasına gerek yok, çünkü gelecek diye birşey yok

• Balraos kullanıcısına yanıt
    Dil öğrenip yurt dışına çıkılacaksa niye bu ülke için bir şey yapmaya çalışalım?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.