< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3E41C059B -- 24 Şubat 2020; 21:34:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3E41C059B -- 24 Şubat 2020; 21:34:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Gençlerin nasıl psikolojisi bozulmasinki Avrupalı yaşıtları Dünyayı dolaşıp vizyonuna vizyon katarken kahve köşelerinde sürünüyorlar
|
Yaşın 18 diye tahmin ediyorum
Okulda çok çalışıp ortalama yaparsan , güzel bir iş bulup yüksek maaş alacağını sanıyorsundur |
:D toplumsal sorunlara bireysel tavsiyeler vermenin amacı nedir?
|
Valla sürekli Avrupa ile ABD ile karşılaştırmaktan gına geldi artık.
Arkadaşlar biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Gelişmiş değil. Hedefimiz elbette gelişmiş bir ülke olmak. Seviye atlamanın yolu da ya bu ülke böyle çok kötü bu neden böyle bu siyasilerin A partisinin B partisinin Allah belasını versin bunlar olmasaydı şimdi uçuyoduk ağaydık paşaydık. Ya bu eğitim sistemi de ne böyle. Vay bu teknolojiler ne yetersiz. Ulan bu işsizlik ne. Arkadaşlar yukarıdakileri sayıkladıkça bi halt olamayacaksınız. Çünkü kuralları değiştirmenin yolu önce kurallarını anlamaktan geçiyor. Yaşadığınız ortamın, ülkenin kurallarıyla alakalı bilmeniz gereken şey kuralları ve şartları önemsemeyip pencereden dışarı attığınızda peşinden sizin de gideceğinizdir. Evet eğitim sistemimiz sıkıntılı, ekonomimiz bizi tatmin etmiyor, yetişmiş eleman sıkıntısından tut da bize has üretimlerde katma değer sağlayan üretimlerde sıkıntımız var. Ama bunlar AĞLAYARAK düzelen şeyler değil. Anadolu üniversitelerini kötüleyerek de değil. Amerika’da da Avrupa’da da ciddi bir şeyler başarmak isteyen herkes şartlarını ve rahatını inanılmaz zorluyor. X anadolu şehrinde okumanız stresti ergenlikti bazı şartlardı doğru düşünememeydi vs belki sizin suçunuz değildir. Ama üniversite hayatına başladıktan sonra bir baltaya sap olamamak sizin suçunuzdur. Devletten kadro bekleyerek, asgari ücret 10.000 tl olsun diyerek ömür harcarsınız sonra da hayatta hiçbir ışık yakamadan cesediniz toprak olur. Konfor alanınızı bozacaksınız. Geceleri yorgunluktan ağlayacaksınız belki ama bir şekilde sıyrılacaksınız. Devletin verdiği kredi/bursu alıp günde 20 lira harcayıp onu da tütüne batak oynamaya veriyorsanız devletin size hiiiç de kadro vermek gibi bir zorunluluğu yok. Devlet de her kurum gibi bakar işine yarayacak olanı alır. Üniyi açtın alacaksın diye bir şey yok. Devletin bu kadar çok üniversite açıp bir de bunları ÜCRETSİZ yapması zaten inanılmaz bir lütuf. Yetmiyor bir de kredi ve burs veriyor faizleri de ABD ile karşılaştırıldığında yok gibi. Ben şunu bunu yapın demeyeceğim spesifik olarak. Bu kadar yazdıktan sonra kendini geliştirmek adına ne yapacağınızı bilmiyorsanız kafanızda bir şeyler canlanmıyorsa önce beyninizde kullanılmamaktan örülmüş ağları temizleyin sonra da kafanız biraz bile açıldıysa ben ne yapıyorum diye silkelenin. Kahve köşelerinde sürünmeniz ne CHP’nin ne AKP’nin suçu. Kahve köşelerinde sürünmeniz SADECE sizin suçunuz. Herkesin bilgisayarı olmayabilir ama herkesin telefonu var. Bu telefonlarınızdan bir dil öğrenirsiniz, bir kodlama dili öğrenirsiniz, bir web tasarım öğrenirsiniz, yenilikçi bir formasyon sistemi keşfedersiniz, yeni kitaplar bulursunuz, pdfler makaleler bulursunuz, alanınızla alakalı binbir türlü yararlı şey bulursunuz, sizinle aynı bölümü okuyan insanların kendilerini nasıl gelişen dünyaya uyarladığını bulursunuz, doğru kişilerle iletişime geçebilirsiniz binbir türlü şey yapabilirsiniz. Ama Twitter’da o dönemki mevcut hükumete sövme tweetleri likelamak istiyorsanız forum köşelerinde ülke leş gibi yazıp kendinizle aynı düşünenlerle karşılıklı masturbasyon yapmak istiyorsanız bu da sizin hür iradenizin tercihidir. Saygı duyarım. |
bunu sadece senin gibi dertsiz, ekmek elden su gölden birisi yazabilir.
yalnızlıklık, işsizlik ve umutsuzluk intihar düşüncesini fişekler. |
Gozunuzu kapattiginiz zaman dunya istediginiz yere donuyorsa blok da bir ise yarar zaten. Kendi fikirlerinizden olusan, sadece sizin gibi dusunen ve daha da korkuncu sadece sizi onaylayan insanlarla dolu bir dunyaniz olsun istiyorsunuz. Garip yani, hatalarinizi soyleyen arkadaslarinizla da gorusmeyi kesiyor musunuz? Dedigimde nasil bir yanlislik var? Umutsuzluga dusmek en kolayi degil mi? Calismak neden zulum gibi geliyor?
|
Toplumsal konularda bireysel tavsiyeler vermenizin hiçbir önemi yok.
|
İnsan başına gelmedikçe anlamazmış.
|
Sen benim neler yaşadığımı, derdim olup olmadığını nereden biliyorsun?
Yaşanılan olaylardan dolayı intihar etmek yanlistir. Ekonomik olarak sıkıntı çekmek tabiki çok çok çok zor. Peki ciddi sağlık sorunları çekenlerin işi kolaymı? Büyük ailevi sorunlar yaşayanların işi kolaymı? Yaşlanıp yanliz kalmış, çoluk çocuğu, dostu akrabası tarafindan kapısı açılmaz olanların işi kolaymı? Genç yaşta eşini, yakınını, evladını toprağa verenlerin işi kolaymı? Açlıktan sefillikten dolayı bebeğinin kemikleri sayılan annenin işi kolaymı? |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dabledore -- 22 Şubat 2020; 20:32:19 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|