Şimdi Ara

GELECEK NESİLLERE ODTÜLÜ ABİLERİNDEN BİR AÇIKLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençler tercih döneminiz yaklaşıyor. Bildiğiniz gibi (takip etmeyenleri dışarda tutuyorum) ODTÜ şu sıralar tekrar karıştırılmaya ve karalanmaya çalışılıyor. ODTÜ isteyen kardeşlerim için konuya açıklık getirmek isterim. Orta Doğu Teknik Üniversitesi içerisinde pek çok görüş ve kesimden insan barındıran bir yerdir. Bunlara "uç" olarak adlandırılabilecek bazı görüşler de dahil. Durum böyle olunca okulumuz sanki herkes komünizm semptizanıymış veya okuldaki herkes Dhkp-c üyesiymiş gibi lanse ediliyor. Bunların tamamı zırvadan öteye geçemez. Bu dediğiniz yapılanmalar inanın en sağ denilen gazi üniversitesinde bile gizliden de olsa var olan yapılardır bunları kimse önleyemez. ODTÜ nün en büyük özelliği ise herkesin birbir görüşüne saygılı olması ve kimsenin bir diğerini etkisi altına almaya çalışmamasıdır. Okulun sol görüşlü bir imajı olduğu doğrudur lakin sol görüşlü topluluklar gidip de oruç tutuyor diye milleti dövmez (oruç tutmuyo diye dövülen insanların kısa giyiniyo diye etiketlenen kızların olduğu üniversiteleri de biliyoruz.) .Uzun lafın kısası ODTÜ Türkiye'nin en başarılı insanlarını yetiştiren son yıllarda hükümet tarafından çok baskı görmesine rağmen kendi içerisindeki dayanışma ruhuyla, mezun ve öğrenci ilişkileriyle ayakta kalmayı başarmış nadir belki de tek üniversitedir. Yapılan kyk protestolarının ise iki nedeni vardır:

1-Yapılacak olan KYK nın okulda bir truva atı görevi görerek okula sokulacak 4000 öğrenciyle (başka okulların öğrencileri) okulun özerk yapısının yani kendi içerisinde bağımsız karar alabilme özgürlüğünün elinden alınmaya çalışılmasıdır. ODTÜ öğrencisinin en fazla 400 kişilik bir yurda ihtiyacı vardır ve ODTÜ Mezunlar Derneği bu yurt ihtiyacını da diğer 19 yurdu karşıladığı gibi karşılayacaktır. Tabii izin verilirse.Bu kyk yurtlarıyla yapılan çökertme işleminin aynısını hacettepede görebilirsiniz aynı şeyler hacettepede de yapıldı. Verilen sözler oldu sadece hacettepe öğrencisi alınacak gibi ama şu anda ankaranın her yerinden insan özgürce hacettepe kampüsüne girip çıkabiliyor.

2-Yapılacak olan ağaç katliamı (milletimizin doğa sevgisini bir kez daha görmüş olduk, sırf ağaçlar için ağladı diye videodaki insanlara demediklerini bırakmadılar sosyal medyada)

Benim söyleyeceklerim bu kadar. Sorunuz falan olursa foruma bakıyor olacağım.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Beetlejuice- -- 8 Temmuz 2019; 15:6:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu uç görüşten insanlar daha çok beşeri ve iibf de var. Mühendislik fakültesinde pek yok. Dindar insanlara bir baskı da yok. Ben iki yıldır odtü deyim, bu iki yılda oruç tuttum ve hiç kimseden bir laf işitmedim. Mesela oda arkadaşım ateistti onla da bir sorun yaşamadım. Odtü nün medyada terör yuvası gibi gösterilmesinin nedeni okulun iktidarın istediği yapıda olmamasından kaynaklanıyor. O tarz insanlar hiç yok demiyorum, var ama çok az. Medyada yazıldığı gibi yolda PKK çevirisi falan olmuyor. O konuda odtü yazacaklar rahat olsun.
    Forumdaki aktroller geçmişteki olayları sanki hergün oluyormuşçasına lanse ederek Türkiyeden çıkacak olan beyinleri bilim yuvalarından uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bunlara kalsa herkes imam olmalı. Çok övündükleri silah ve savunma sanayindeki mühendislerde başı ODTÜ lülerin çektiğinden habersizler.

Edit: Bu arada geçmişteki olaylardan kastım ülkede özgürce pkk sempatizanlığı yapılabildiği çözüm süreci dönemindeki olaylardır.
    Gençler siz çok takmayın bu tarz kişileri bunlara sabahtan beri anlatsan da bi yerden girip bi yerden çıkıyor. Siz size örnek olabilecek kişilere bakın. Sabahtan akşama kadar sözde hiç okumadığı veya izlemediği kaynaklardan aldığı bilgilerle 100 bin kişilik koca bir camiayı suçlayanları değil.
  • Up

• Saolasin gorusuruz

• Forumdaki aktroller geçmişteki olayları sanki hergün oluyormuşçasına lanse ederek Türkiyeden çıkacak olan beyinleri bilim yuvalarından uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bunlara kalsa herkes imam olmalı. Çok övündükleri silah ve savunma sanayindeki mühendislerde başı ODTÜ lülerin çektiğinden habersizler.

Edit: Bu arada geçmişteki olaylardan kastım ülkede özgürce pkk sempatizanlığı yapılabildiği çözüm süreci dönemindeki olaylardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Beetlejuice- -- 8 Temmuz 2019; 15:3:57 >
  • Up

• Bu uç görüşten insanlar daha çok beşeri ve iibf de var. Mühendislik fakültesinde pek yok. Dindar insanlara bir baskı da yok. Ben iki yıldır odtü deyim, bu iki yılda oruç tuttum ve hiç kimseden bir laf işitmedim. Mesela oda arkadaşım ateistti onla da bir sorun yaşamadım. Odtü nün medyada terör yuvası gibi gösterilmesinin nedeni okulun iktidarın istediği yapıda olmamasından kaynaklanıyor. O tarz insanlar hiç yok demiyorum, var ama çok az. Medyada yazıldığı gibi yolda PKK çevirisi falan olmuyor. O konuda odtü yazacaklar rahat olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • solcular şeriatçilerden iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı şekilde ben de orucumu tuttum. İsteyen gidip cumasını namazını kılıyo kimsenin kimseye bi şey dediği yok.

• ODTÜ o kadar büyük bir ekoldür ki.. Çok istedim ama o ekolün içinde bulunamadım maalesef. Antep yerleşkesinde bir kısmını yaşayabildim o ekolün. O dönemlerde de bu PKKlı zombiler yeni palazlanıyprdu ve okulu yarım bırakmama sebep oldular. Ama çok yakın arkadaşım ODTÜ yü bitirdi ve şu an çok önemli Devlet kademesinde ismini vermeyeyim gerek yok. Yani ODTÜ den korkmayın ve hatta ODTÜ yü yaşatmak için elinizden geleni yapın. Bu süylediğim herkes için geçerli sağcısı solcusu dincisi dinsizi...
  • Akit falan takip edenler odtuyu karalamaya çalışıyor . Cidden çok yazık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rektör sadece odtülüler alınacak dedi ama o söz tutulmaz, tutulursa da birkaç seneye bozarlar. Hacettepe öğrencisi olarak kyk yurdu her şeyiyle bela. En basitinden gece kampüse dönmem gerekiyor bazen dışarı çıktığımda, ring ağzına kadar dolu millet ayakta sıkış tıkış ve otobüsün %90'ı kız. Kız kyknın önünde durunca otobüs neredeyse tamamen boşalıyor. Ayakta zaten kimse kalmıyor, koltukların da yarısı dolu. Yani ben rahat rahat kampüsüme gidecekken yolun yarısında bunlarla dolu otobüste ayakta gidiyorum. Bu bahsettiğim en basit sıkıntılardan biri varın gerisini siz düşünün. Umarım bu karardan cayarlar.

• theshowstopper kullanıcısına yanıt
    Aynısı hacettepede de söylenmiş. Kaldı ki orda bi örneği olmasa bile rektörün bugün dediğini yarın dememiş gibi hareket ettiğini bilmeyen yok. Şu hayatta sözüne en az güvendiğim insan olabilir kendisi.

• Up

• Insanlara neden yanlış bilgi veriyorsun rektör ısrarla dışarıdan öğrenci gelmeyecek dedi meselenin ideolojik olduğu ortada kimse ağaç falan demesin odtüde ki hakim sol görüşün değişmesinden dolayı bir korku var şu okulda baya sağcı var bu insanlar şimdiye bir şey yapamadıysa gene yapamaz bir de bu okulda hicbir yurtta yemek olayı yok yemek veren bir yurt olması avantaj değil mi ? Pragmatik bakılırsa evet harika ıdeolojik bakılırsa kesinlikle kabul edilemez işte sözde her görüşe açık olan ODTU bu

• Hocama kesinlikle katılıyorum eklemek istediğim birkaç şey var. Basında çıkan, insanlarda genellikle önyargıya sebep olan pkk-sempatizan denilen insanlar odtüye 70k-100k gibi sıralamalarla giren derslerle alakası olmayan yıllarca sınıfta kalan bir grup insan. Okulun tamamı bu şekildeymiş gibi lanse ediliyor, üzücü bir durum. Zaten asker-polis bu marksist fikir topluluğu tarzı grupların başlarını biliyor. Terörle mücadele,olay çıkarmasınlar diye gözaltına da almışlardı birkaç hafta önce.Bu tipleri kafanıza takmayın.
    ODTÜ'ye gelen insan amacının eğitim olduğunu iyi kavramışsa zaten kimse onu engelleyemez. Okulda ilk senemi bitirdim tek bir eyleme katılmadım başıma hiçbir şey gelmedi hiçbir eğitim aksaklığıyla da karşılaşmadım. Oruç-cuma kesinlikle problem olmadı. Hocamın da bahsettiği gibi özgür bir ortam burası siz gidip devrimde akşam eğlenen insanlara karışmazsanız, insanların ne giydiğiyle ilgilenmeyi bırakıp eğitiminize bakarsanız mükemmel bir fırsat Odtü. Akademisyenler(en azından bilgisayar bölümü için söyleyebilirim) kesinlikle aşırı yardımcı oluyorlar. Öğrenmek istediğiniz bir konuda sınırsız kaynak sahibi olabilirsiniz, yönlendirme alabilirsiniz.
    Gelelim yurt işine. Şimdi öncelikle şunu bilmeniz gerek okulun insan kalitesi yukarıda bahsettiğim insanlara rağmen belli bir kalitenin üzerinde.ODTÜ'nün içinde biraz gezerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. İnsanlar yurda karşı değil, ben 250 lira verirken yurt kalmadığı için özel yurtlarda kalan arkadaşlarım 1500 lira seviyesinde para veriyorlar. Odtüye yurt lazım bu bir gerçek.Yapılan Kyk'nın öğrencilerinin sadece odtü öğrencisi olacağının garantisini rektörlük vermesine rağmen insanlar güvenemiyor. (Açıkçası ben rektör karşıtı ya da taraftarı değilim ama şenlikleri bile sebepsiz iptal ettikleri için kırgınım.) Bir de ağaç kesilmesin istiyor insanlar doğal olarak.
    Arkadaşlar son olarak eklemek istediğim bir şey var. Gpa'i önemseyip ders çalışan insan eylemi bırakın dersten başını kaldırcak vakti haftasonu zor bulur.

• Bnce sen once sana yazdigim mesaja cevap ver

• Sal peşimi mutant akit okuyucusu.

• Gerçekten odtü öğrencisiyden metu mailini aç ve adamın ard arda attığı herahngi iki maili karşılaştır. Birisinde bir şey diğerinde tam tersini savunur genelde. Bu dediğim şeyi odtüdeki bütün öğrenciler bilir. En yakın örneği şenlik zamanı kabul ettiği bir şeyi birkaç saat içerisinde mail yoluyla iptal etmesi ardından da bunu şenliği yapan topluluklar üzerine yıkmaya çalışmasıdır.

• ben de odtü'de okuyorum, bölümdeki tüm arkadaşlarım 5 vakit namaz kılıyor :D ben pek kılmam ama iyi de anlaşıyoruz onlarla hani. o yüzden böyle şeylerden dolayı çekinmeyin gelmekten. her gün eylem olduğu da yok ve yapılan eylemler haklı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.