Dediğiniz gibi bu işin mümkün olduğunca tüm girdilerini kendin idare ettirmen lazım ancak doların 14 TL dolayları olduğu günümüzde orta halli modern bir işletmenin kendi kendini idare ettirebilmesi için 30-40 milyon liralık bir yatırım gerekiyor. Bu rakamlar ile işe girerseniz tabi para kazanabilirsiniz ancak emin olun aynı parayı başka sektöre yatırmanız dahilinde en az on katını kazanırsınız. |
GELİN BİR DE SÜT ÜRETİCİSİNİ DİNLEYELİM (6. sayfa)
-
-
çok doğru. Detayı ve cevabı linkte
dünya gazetesiGıda fiyatlarındaki artışın nedenleri ve çözüm önerilerihttps://www.dunya.com/kose-yazisi/gida-fiyatlarindaki-artisin-nedenleri-ve-cozum-onerileri/634901 -
Girdileri kendin karşılaman için ciddi bir araziye sahip olman gerek. En az bir 100 dönümlük alanı sırf hayvanların yiyeceğini çıkarmak için kullanman gerek. Hayvan sayısı arttıkça buda yeterli değilde. Bir çiftçi sadece hayvancılık ile ayakta kalamaz işleyecek tarlası olması gerek e onuda çevirmen için en az 100-150 dönüm arazin olması gerek. Kısacacı 250 dönüm arazin yoksa çiftçilik falan yapılmaz ha para kazanacam diyorsan da 500 dönüm araziye ihtiyaç var en az. Bir de Türkiyede iklimsel farklılıklar çok fazla Akdeniz sahasında 1 yılda 3 ürün hasar ederken Karadeniz ve Marmara da yılda tek ürün hasat edebilirsin.
-
Allah yardımcınız olsun. Bende emekli olmadan işi bırakırım diye Ceviz bahçesi işine girdim. Amaç ek bir gelir olsun idi. 7. Yıla gireceğim, bırakın başa başı sadece gider üretir oldu. Burada benimde bazı hatalarım var ama üretici olmak gerçekten zor.
-
Bende yapsam mı diye düşünüyordum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ek olarak tavuk yumurtasını da katalım. Kuzenim köyde ek iş tavuk besliyor. 150 civarı tavuk. Yumurtayı da 1 TL idi, 1.25 yaptılar. Şimdi de 1.5'e çıkardılar mecbur. Yem 2-3 katına gelmiş. %50 zam bile kurtaracağını sanmyorum. Muhtemelen 2 TL yaparlar ocaktan sonra. Süt ürünlerini de köyde 2-3 ineği olan vatandaştan görüyorum ne kadar masraflı olduğunu, yani yeme gelen zamları vs. Hakikaten Allah üreticinin de yardımcısı olsun. Üstelik bizde de bir miktar narenciye bahçesi var. 2-3 yıl önce 50 KG çuvalla 45-50 TL'ye aldığımız gübre şu anda 750 TL'ye kadar geldi. Bakın bu rakamlar sahte veya oynak değil ciddi ciddi 2-3 yılda 45-50 TL'den 750 TL'lere geldi. 2-3 yıl önce 75 kuruşa zor alıcı bulduk, bu yıl 1.5 TL'ye sattık kilogramını. 3 yılda 25 kat arttı gübre, narenciye 2 kat anca. Durum bu başka da bir şey demiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticor -- 14 Aralık 2021; 20:36:54 > -
Sonuna kadar okudum hocam. Ziraat biyosistem mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Tarım ve hayvancılık neredeyse durma noktasında şuanda bile gelen zamlara yetişemiyor insanlar girdilerin hepsi dolar endeksli. 2022 senesinde tahmini olarak ne olur sektörün durumu? Malum iktidar bu kafayla giderse yakında yumurta ve peynir bile alamayacak insanlar olacak. Et zaten lüx kıçkırık sucuk olmuş 45 50tl...Yani her sektörde olduğu gibi çöken bir sektörün mühendisliğini okumaktan ayrı bunalımdayım...Ekonomiden dolayı ayrı bunalımdayım. Genç olarak ne yapıp ne edip yurtdışına çıkmaya çalışacağım. Türkiyede ne yazık ki emeğin alın terinin değeri kalmamış TL kazandığımız için...
-
Aslında henüz hiçbir sektör bitik değil.
Yükselen maliyetler sebebi ile fiyatlar yukarı yönlü fırladı. Halk en fazla 3 ay battık ettik, fiyatlar uçtu naraları ile alışverişlerini azaltır fakat 3 ay sonra herkes her fiyata alışır. İşte o zaman yükselen fiyatlardan alım yapılmaya devam edecek. Özgür demirtaşın söylediği gibi Yükselen Asgari ücret ile daha çok alım gücü değil, Çok daha az bir alım gücüne sahip olduğumuzu göreceksiniz.
Benim Şahsi fikrim; İlk çeyrekte ekonomi kontrol edilir ve izledikleri politikanın hatalı olduğunu anlayıp yeni ekonomi planı deyip u Dönüşü yaparlar. lakin maliye bakanı bu sinyalleri bugün verdi. İlk çeyrek incelenip Ekonomi Mücadelemize çok daha farklı yön verebiliriz şeklinde U dönüşünün sinyallerini verdi. Tabii alttan alta iteleyecekler ki 3 ay sonra U dönüşü yaptığında kimse şaşırmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoxGolls -- 17 Aralık 2021; 2:25:12 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X