Şimdi Ara

GELİN BİR DE SÜT ÜRETİCİSİNİ DİNLEYELİM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
4
Favori
8.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • koyunlar artık birbirini sağıp sütünü içer. Herkes hak ettiği şekilde yönetilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oklawa kullanıcısına yanıt
    Diğer ülkelerde tavan fiyat uygulaması var mı bir bilgim yok ama diğer ülkelerde yem maliyeti birden iki katına çıkmıyor bunu biliyorum hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Fırıncısı, üreticisi herkes perişan…

• İşletmeciyim inanın bana gider kalemi o kadar arttı ki 2 ayda 3. kez menüye zam yaptık. Belki de yeni yıl gelmeden 4. zammı yansıtacağız. En çok tükettiğimiz üründe süt. Çünkü kahve ve tatlı üzerine bir işleyişimiz var. Bana diyorlar ki stokta espresso çekirdeğin sütün var neden zam yapıyorsun, stokçu musun gibi ukala konuşuyorlar. Ama bilmiyorlar ki ben her hafta tedarikçiden güncellenmiş şekilde zamlı ürün fiyatı alıyorum. Ben 1000tl lik süt aldıysam yarın o sütüm bittiğinde yerine aynı ürünleri 1500 e koyacağım. Ee menüye zam yapmazsam aradaki 500tl farkı cebimden mi karşılayayım? O zaman kepenk çekip dükkanı açmamak bana daha az zarar ettirir.

Sektör farketmiyor herkes çok zor durumda resmen bir buhran.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImPerspektif -- 14 Aralık 2021; 14:15:44 >
  • bizde birinci dereceden üreticiyiz, durumunuzu anlıyorum, bendeki maliyet giderleri sadece adları değişik ancak geçen yıla göre artış miktarı çok fazla, her yıl sermaye küçülüyor malyet artıyor satış yaptığımız ürün fiyatı aynı oranda artmıyor. durum iyi değil. üretici kesimi için hiç iyi değil.

• ImPerspektif I kullanıcısına yanıt
    Vatandaş maalesef empatiden yoksun…

• _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    Allah yardımcınız olsun.

• rukA_m kullanıcısına yanıt

Bu tavan fiyat olayına yıllardır nasıl dayanıldı anlamıyorum, işlerine gelince serbest piyasa deyip her şeyin uçmasına göz yuman adamlar buna gelince tavan fiyat uyguluyor...

genel olarak biz kötülerin arasında bu zamana kadar iyi kaldık, tarım üreticisine gerçekten üzülüyorum. üreten kesim gitgide azalıyor 5 yıl sonra ne olacak bilmiyoruz. heleki şuanki kurlar vs nolcak belli değil. hepimize yardımcı osun kim varsa artık

• _bluescream_ kullanıcısına yanıt

Kendi işim adına konuşayım. Devlet vatandaşa ithal süt tozu içirmek istemiyorsa bize sahip çıkmak zorunda. Tabi tüm üreticilere sahip çıkılmalı ki A'dan Z'ye dışa bağımlı olduğumuz şu yıllarda gelecek nesiller önlerini görebilsin...

• Bende şarkütericiyim bu işleri biliyorum.Ama gel gör vatandaşa bunu anlatamıyoruz.Ya da anlamak istemiyorlar.Bu senenin başında kaşarın kilosu 40-54 lira civarındaydı.Şimdi zamlarla beraber 100 lira oldu.Artık milletin yiyebileceği en hesaplı peynir lor peyniri olacak.Şaka gibi gerçekten...

• Çok yakınımda bir arkadaş annesinin bahçesine tavuk çiftliği yaptı, öyle çok bı tavuk değil.. günde 10 koli yumurta verecek kadar.. kolisini 15 TL den satmaya başladı, şuan 30 TL diyor ve bu yem masrafını karşılamıyor, yumurtayı 30 TL den bile alamayan insan çok (büyük şehir, lüks yaşantı olan yerler değil) 30a bile satamiyor, yem parasının bir kısmı ve diğer masraflar cebinden gidiyor.. birde bu arkadaş küçük şehir olduğu içi eve servis yapıyor (insanlar alsın bari diye) şuan tavukları satmaya başladı, yem almaya gücü yetmiyor ve satışları da yemin %70 ini bile karşılamıyor.. en yakınımdan herşeyini bildiğim üreticinin sonu..

Not: 15 TL den satarken de aylık kazancı 700-1300 TL arasında oluyordu.

• Ağzınızın orta yerine döküm tavayla vurmak lazım desem ne dersiniz acaba? Klasik Türk aklınca hareket etmişsiniz. Bilgi sahibi olmadığınız bir konuda resmen fikir sahibi olarak, ortaya "fikibok" veya "çükübik" tadında bir eser bırakmışsınız. Tebrik ediyorum sizi.  

bizim burda da et fiyatına 10 gün içinde 12 lira zam geldi nerdeyse tosun kesilmez oldu herkes ineğe yöneldi.

• Yazıları okumadım ama devlet bence şöyle yapsa daha iyi olur

Her ile bir tarım koperatifi kuracak bu koperatifin yönetimini tamamyilen çiftçiye bırakıp yönetimine dair hiçbir şeyine karışmayacak. Çiftçi kendi fiyatını kendi belirlesin. Kendi malını koperatif aracılığı ile kendi satsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 12 Aralık 2021; 22:57:17 >
  • Tavan fiyatı belirlenen hangi ürün var ise üreticisi zarar içerisinde ve bu ücretlere zam yapılarak çözülecek bir sorunda değil. Üre gübresinin, bir çuval yemin, mazotun, yoncanın, ilacın fiyatlarına kör bir yönetim ve sivil toplum kuruluşları tarafından ülkenin gıda güvenliği tehlike altında son sürat duvara toslamak üzere.

• Açıkçası pastörize süte bu kadar zam gelmesine karşıyım hem vitamini gitmiş hemde içerisinde bir ton madde var genelde çiğ süt alıyoruz.. Şuan zam sonrası litresini 10 liradan alıyorum.. Ama en azından direk üreticisinden alıyorum. Açıkçası ülkede çiftçilik olsun vb gruplarda malesef devletin desteği vermesi lazım açıkçası ülkede çiftçilik vb gruplar bir bir kapanırken ortalık büyük firmalara kalıyor böylelikle bizim sağlığımızı zaten düşünen yok devlet boş işlere yatırım yaptı malesef şimdiye tarıma destek verseydi..Suan bu durumda olmazdik yahu oraya buraya yok o ülkenin borcunu kapat yok ona para öde gerçekten cok üzücü ama dediğim gibi asgari ücretli birde ev kirası oduyorsa birde çocuk varsa o insan napsin zaten huzur göremiyor eşek gibi çalışıyor yazık bunlar sonuçta kendi insanımız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt

Tarım politikası belli. Pahalandı mı? Yandaşla yetki ver ithal etsin. Kendi çiftçimize vermekle olmuyor ithal edelim dediler. Ananı da al git dediler sonuç ortada. Soran olursa da en büyük desteği biz verdik deyip çıkıyorlar işin içinden.

Edirne'de bir çiftçiyle konuştum. Sütün litresi 15 TL olsun isterse hayvan kalmadı ki diyor..

• A DAN Z YE bir yönetimsizlik sorunu var şuan 94 2001 kriziyle falan alakası yok ekonomiden eğitime kadar her şey bozuk yön yöntem yönetim değişmediği sürece düzelmek mümkün değil

• Keşke herkes bunu anlasa ki bir an önce yola koyulsa. Saydığınız bu sistemlerin düzelmesi en az 30 yıl...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.