Şimdi Ara

Gelin dertleşelim - Hatalı teşhis sonrası ameliyat oldum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 ay önce birden yemekten sonra başlayan sancılarımla (sancılar çok şiddetli halde olduğundan yemek yemeye korkar oldum. Yedikten sonra yerlerde sürünüyor ve midem boşalana kadar kusuyordum. Bu ataklar yaklaşık 5 saat civarı sürüyordu. 3 öğün yemek yersem(yemek farketmiyor katı olan herşeyde aynı durumu yaşıyorum) bütün günü yerde acı içerisinde geçiriyordum) birlikte 1 ay hastanelerde süründükten sonra safra kesesinde çamur olduğu saptandı. Ameliyattan başka çözümü yok dendi. Ameliyat yapıldı. Şikayetlerim aynı şekilde sürdü. Tekrar ameliyatı yapan hastaneye gittim genel cerrahi kliniği şefi olan doktora (ameliyatı yapan doktor o gün yoktu.) durumu anlattım. Gevşek gevşek "bişeyin yok senin ameliyat başarılı geçti, tostsa tost pizzaysa pizza ne istiyorsan yiyeceksin! Şimdi ben sana ilaç yazacağım hiçbişeyin kalmayacak" deyip zaten önceden yazılmış olan ilaçları tekrar yazdı. Daha sonra tekrar gittiğimde sorunun psikolojik olduğunu söyleyip psikiyatriste yönlendirdi. Sonra hastane hastane doktor doktor gezdim. Sürekli tahliller yapıldı (MR, kan testleri, BT Anjiyo, Ultrason, ) ve hepsi temiz çıktı, sadece MR da karaciğerim hafif yağlı çıktı. Ameliyat sonrası 3 farklı doktordan: "Safrada çamur ameliyat sebebi değil ultrason öncesinde aç kalmaktanda (yaklaşık 3 hafta aç kalmıştım) safrada çamur olur, taş olmadığı sürece ameliyatlık bir durum yok" dendi. En son geçen hafta özel kliniği olan bir doktora gittim. Karaciğerin ürettiği safra kalitesinin düşmüş olabileceğinden bununda mideye giden safra miktarının düşmesiyle beraber yenen gıdaların sindirimine yetemiyor olabileceğini düşündüğünü söyledi. Sindirim enzimi ve safra tuzu takviyesi yazdı(bu takviyelerin ikiside türkiyede yok amerikadan getirmek zorundayım, SGK bu ilaçları karşılamıyor). Ve işin daha kötü tarafı safra kesem alındığı için bu ilaçları ömür boyu her öğünde kullanmak zorundayım (her kutu bir ay gidiyor ve aylık maliyeti yaklaşık 900 lira - doların bu kurda kaldığını varsayarsak). Arkadaşlar şimdi ben ne yapayım, şuan aylık maaşımın 4te 1ini bu ilaçlara veriyorum(dolar artarsa artık Allah kerim!). İyileştiğime şükür mü edeyim yoksa hatalı teşhis sonrası hayatım boyunca bu maddi yükü nasıl karşılayacağıma mı yanayım.

Neden bu takviyeleri almak zorundasın diyenler için: Hastalığın tedavisi çok kolaymış, eğer en başında doğru teşhis edilseymiş sadece karaciğerin tedavi edilmesi sonrasında hiçbir sıkıntım kalmayacaktı. Fakat şuan kese olmadığı için midede bulunan safra miktarı asla sindirime yeterli olmayacakmış.

• ameliyat öyle hemen kabul edilir mi hocam, 40 doktordan teyit alırdım ben olsam, ayrıca o yanlış müdahale eden doktor ve/veya hastahaneyi dava edin...

• Freakk F kullanıcısına yanıt

3 doktorda başka çaresi yok ameliyat dedi. bende o ara artık ağrı ve açlıktan bitik haldeydim. ya ameliyat olucam ya ölücem gibi düşündüm, kafama sokayım acele etmeseydim. dava etsemde adam ultrason sonucuna göre hareket ettim diyecek o yüzden bişey çıkmaz büyük ihtimalle internette araştırdım biraz.

• Çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun
    Dünyada bu sorunu yaşayan başkalarıda elbet vardır toplulukları vardır özel diyetleri vardır
    Onları takip etmeni tavsiye ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam geçmiş olsun kesinlikle hakkını mahkemede ara sağlam bir tazminat alırsın. Aylık 100 lira bile olsa niye onların hatasının bedelini ödemeye devam edesin?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.