Şimdi Ara

Gelin Ülkedeki Emlakçılığı Konuşalım (Anket de içerir) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
4.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git

Gelin Ülkedeki Emlakçılığı Konuşalım (Anket de içerir)

(En Son Oy Tarihi: 6.8.2024)
Giriş

Sen bilgisayarcıydın di mi?

Bilgisayar fiyatlarının hali ne böyle?

Öğrenciler için bilgisayar temel ihtiyaçtır.

Dolar yükselmiş falan anlamam ben, insanların geliri o kadar yükselmediğine göre, bilgisayar fiyatları TÜFE'den fazla artmayacak, işte o kadar.  

Devlet aç gözlü bilgisayarcılara sopayı vurmalı. Fırsatçılık yapmayın!  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendi evim başka bir ilde olduğu için mecbur emlakçıya verdim o da arayana sorana evi gösteriyor, kiracılarla ilgileniyor o açıdan memnunum. Ancak verdiğim örnek binde bir rastlanır tabi. Çoğu üç kağıtçı.

• Windows95 kullanıcısına yanıt

Bu zekayla bence uzay mürettebatı seçmelerine katıl.

Sen başkası ekran kartı satarken aracı olup komisyon alıyor musun?

Garantisi iki üç yıl olan ekran kartını gayrımenkul mü dayanıklı tüketim malı mı sandın?

• Her işte olduğu gibi emlakçının da iyisi ve kötüsü var. Önemli olan kötüleri ayıklamak ve her isteyenin emlakçı olabilmesini engellemek.

• kendi evini satarken %3 komisyon koparmak için türlü numaralar yapan ev sahipleri çok. ev gösterimine kardeşini falan gönderiyor, emlakçı diye tanıtıyor.

• supreius S kullanıcısına yanıt

Daha bu sabah duyduğum bir olay, sıcak sıcak anlatayım :) İşyerinde bir abimiz ev almaya niyetli, kaç aydır ev bakıyor; dün hanımla bir yere baktık diyor, emlakçı evin sahibi benim demiş... ee tamam ne var bunda dedim. Biz oh iyi komisyondan yırttık diye içimizden sevinirken adam fiyata komisyon dahil değil demiş! Ne komisyonu ev sahibine komisyon mu ödenir demiş; ben size emlakçı olarak veriyorum evi, ev sahibi olsam ne fark eder demiş! Abi iyi ki katil olmadan, karakolluk olmadan çıkmışsın oradan, ben olsam ağzını yüzünü dağıtırdım oracıkta dedim... Adamlara bak ya, bir de pişkin pişkin cevap veriyor!

• 2021 Ekim - Kasım - Aralık tam 3 ay her gün akşam 18:00 sonrası ve haftasonu tam gün ev baktık eşimle. Malum değişik bir dönem kur zıpladı ekonomi çöktü Kasım Aralık gibi. Ev bakıyoruz ama yatırımlık 1+1 falan. 300.000 ile 400.000 arasında fiyatlar vardı. Bir ev bulduk sahibinden 430.000 TL eşyalı satılık. Adamla el sıkışıp anlaşmak üzereyken ev sahibi aynı gün akşamına telefonları açmamaya başladı. Ertesi gün ilan yayından kalktı. Sözüm ona "Kurumsal bir emlak" markasından ev önce 520.000 'e konuldu ilana. Baktılar ki arayan sonra çok ilan yayında kalktı ve ertesi gün aynı kişinin hesabından 620.000 'e ilana koyuldu. Farklı bir numaradan emlakçıyı aradım dedim bu eve bakmak istiyorum bugün, dedi ki ev sahibi şehir dışında ben size haber ederim 3-4 gün böyle sürdü bu olay. Bu olay Tuzla Aydınlı tarafında yaşandı. Özellikle toplu konut şeklinde yapılan 2+1 ve 1+1 evlerde ne olaylar döndü 1 - 2 ay içinde. Sahte ilanlar, anahatarı hep yarın akşam gelecek evler, sizin anlaştığınız kapora verdiğiniz evlerin bir gün önce "tühhh diğer emlakçıdan satılmış" çıkması. Elmakçıların kendi evlerini başkasının eviymiş gibi gezdirmesi, 450.000 TL'lik evi "tapuda en fazla 200.000 TL göstermezsek satmam" diyen ev sahipleri. Daha saysam ne olaylar var. Tam 3 ay bunlarla uğraştım. Hala ümüğümü sıkmak istediğim emlakçılar var. Psikolojimi bozdular. Biz toplum olarak bozuğuz artık, esnaflık ar namus toplumun %20 - 30 una kaldı gerisine dilim varmıyor. En son inşaat firmasından ev aldık başka bir şehirden. Ev dediğim daha boş toprak yani ev daha yapılacak. Diyeceklerim bu kadar bunu okuyan emlakçı varsa Allah helal lokma yemeyi nasip etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tug4Ra -- 26 Mayıs 2022; 15:41:27 >

• Emlakçı da bir ev gördüm sarı sitede evsahibini buldum dedi 3ay sözleşme var 1ayi dolmuş bekleyelim derken iş erken bitsin diye adam gidip konuşuyor delikanlı gibi cüzi sayılacak bir rakamda anlaşıyor emlakçı ile aradan 3-4gun sonra para verip fesih yapacak emlakçı telefonu açmıyor birde avukata vermiş ama ortada satış vs yok bu durumda ev sahibi satmadım sen sat diyor sure bitimine kadar bu evsahibi satış yapmadığı halde emlakçı Bir hak talep edebilir mi ayrica caddeden doğalgaz bile geçmiyor iken üstüne ilanda doğalgazlı yazmış ısıtmayı evde sadece Petek var ileride gelirse caddeye içeri alınsın diye buda yanıltıcı ilan sınıfına girer mi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir emlakçı çakallığı anlatayım size yada yüzsüzlüğü diyeyim.

Nisan ayında iş için bir depo daha gerekiyordu kira ile filan uğraşmayalım diye satın almaya karar verdik. Eve yakın istediğimiz için çevrede sorup soruşturduk ve bir satılık depo bulduk. Şansımıza o binanın sahibi bizim zaten bildiğimiz bu çevrede iş yapan bir aile idi.

Babayı bulup adamla anlaştık fiyatta biraz kapora verip kendime opsiyonladım depoyu :) Sonra oğlu geldi Rusya'da imiş işte yapılacak bazı resmi işler vardı onları halletti 3 4 gün sonra randevu alıp devralacaktık ki telefon çaldı. Açtık adam diyor ki ben Emlakçı xxx şu şu adres no bilmem kaçtaki depoyu satın almışsınız. Dedim evet aldık. Tamam abi o depo bendeydi hesap no atıyorum komisyonu gönderirsin dedi :)

Bana satışı yapan aileyi aradım adam diyor ki valla biz emlakçıya vermiştik ama ondan müşteri gelmeyince sana sattık biz bir şey demedik telefonunu bizden almadı. Adam satıldığını duyunca ne yapmış etmiş kimin alacağını duymuş para koparmak için peşime düştü.

Neyse ben bunu sallamadım lan dedim vermediğin hizmet için ne komisyonu ben adamla anlaştım aldım sen kimsin :) Bu tehdit etti asarız keseriz diye bir de polisle bunu aldırttım dükkandan ifade verdi. Sonra gittim dükkana bak dedim ben emekliyim tamamen boş beleş takılıyorum keyfi iş yapıyorum bir sürü boş vaktim var toks atıcıyım keyfim isterse iş yapan bir tipim hiç üşenmem bu durumu polisle bırakmam mahkemeye taşırım seni yıllarca süründürürm benim canımı sıkma :) Sonra çıktım geldim. O bir oltayı attı ya yerse diye korkutabilse hiç alakası yokken bir sürü para alacaktı :)

• devlet bahçeli mantığıyla olmaz , kaldırılsın  

10 emlakçı ile görüştüysem 9u her türlü üçkağıda meğilliydi.bu üçkağıtların çoğundan alıcı ve satıcının haberi bile olmuyo  

belgelendirme ve denetimlerle bu iş çözülür ama çözülceğine dair ufacık bir umudum yok

her sene yüzmilyonlarca vergi affedilirken emlakçıların vergisiz kazançlarına çözüm bulunmaz

• Arkadaşlar emlakçı kendi evini kiralarken komisyon alabilir mi ? Alamaz mı ?

Alabilirse yapacak bir şey yok vereceğim. Alması doğru değilse nasıl bir yol izlemeliyim ?

Evi henüz tutmadım .

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.